Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

To sa hack n slashe, nie fightery :whistling:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Z lenistwa używam uproszczonego słownictwa, każdy i tak wie o co chodzi.

Opublikowano

Widze, ze moja sygnatura robi furore :teehee:

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-6815-Hakerzy_4chan_atakuja_serwery_SCE.html

Podobq mi sie, jak grupa fanatykow miesza w ogromnej korporacji. ;-)

(pipi)a nie grupa fanatyków

głównie to robia dzieki hordom troli, ktorzy zrobia wszystko aby moc sie przypisac do "anomyus"

ludzie z 4chana to debile i tyle ;)

Opublikowano

tja... same zdolne trole tam sa, w koncu by zablokowac najbardziej odwiedzane strony w sieci i PSN wystarczy paru dzieciakow z 4chana. :teehee:

wszyscy weszli na strone i zaczeli F5 klikac. LOL.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Parę - paręnaście tysięcy chyba (pewnie jeszcze więcej). Ale co to dla nich, gdzie na 4chanie jednocześnie siedzi o wieeele więcej osób.

Wystarczy, że ktoś zakrzyknie "OMG robimy raida na SONY dnia XX o godz. XX:XX. Adres to XX.XX.XXX.XX, przygotujcie działa jonowe!!!111oneoneone" i często już ma rzesze dzieciaków gotowe do ataku...

Poza tym mają do tego narzędzie (botneta, lol!) zwane pieszczotliwie właśnie "działkiem jonowym". Masy ludzi wystarczyły Ruskom, wystarczają i im...

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

tja... same zdolne trole tam sa, w koncu by zablokowac najbardziej odwiedzane strony w sieci i PSN wystarczy paru dzieciakow z 4chana. :teehee:

Ty kurna naprawde jestes ograniczony czy tylko takiego udajesz?

Wszystko masz wyjasnione wyzej.

Chyba nigdy na 4chanie nie byles ;)

Edytowane przez szpic

Opublikowano

4chan to dziki zachód The Internetu. Ostatnie miejsce w sieci gdzie wolność nie jest jedynie domeną dupokracji.

Opublikowano

Ty kurna naprawde jestes ograniczony czy tylko takiego udajesz?

Wszystko masz wyjasnione wyzej.

Chyba nigdy na 4chanie nie byles ;)

Wiesz, jak dziala botnet ? Ch(pipi)j, ze maja go dzieciaki z 4chana, bo nawet Twoim antywirusem z biedronki usuniesz te robaczki. Zapewne pomimo wielu oszczednosci serwery Sony to nie byle jaki sprzet, tylko potezne silosy, potrafiace generowac naprawde ogromny ruch. Taki atak to nie tylko zorganizowane dzieci, nawet jakby bylo ich tysiace(ciekaw jestem jak ich by wszystkich ogarneli :thumbsup: ). To musi byc jedna komenda w okreslonym czasie, a zwykle wlaczone sa do tego botnety z calego swiata. I powiedz mi co za debil dalby uzyc do tego swojego komputera, jak od razu organy scigania maja adres IP delikwenta ? Przy takich atakach uzytkownicy maszyn z zainfekowanym skryptem nawet nie zdaja sobie sprawy, ze ich komputery zostaly uzyte w ten sposob.

Jeżeli zaś się myle, i to wszytsko sprawa 3 tysięcy 13tolatków, to w (pipi)e z takimi hakerami. :potter:

Edytowane przez easye

Opublikowano

jak wyzej masz napisane. Na 4chanie maja program. "dzialo jonowe"

Swiadomie odpalasz. masz w programie zapisane IP z ktorym sie laczysz i z niego leca rozkazy

znudzi Ci sie wychodzisz ; P

ktos kiedys napisal ze 4chan rozpuszcza mózg i to prawda

wiekszosc troli nie zdaje sobie sprawy z tego ile ryzykuja i sie bawia.

Opublikowano

Ja tez sie z Toba nie zgadzam Psyko. W momencie kiedy cos kupuje powinienem nabywac wszelkie prawa do uzytkowania sprzetu w taki sposob, w jaki mi sie podoba. Idac Twoim tokiem myslenia, gdyby za pomoca oleju dalo sie jezdzic samochodem, producent powinien pozwac Cie do sondu, bo nie kupiles benzyny i przerobiles auto, wbrew zalcen producenta. Rozumiem skale piractwa, ale tu akurat sprawa jest nieco glebsza.

W kwestii gier akurat masz prawo jedynie do używania produktu. Kupując grę wchodzisz niejako w umowę z producentem dotyczącą egzemplarza zakupionej przez Ciebie gry. W praktyce oczywiście zawsze działa to inaczej, ale mniej więcej tak wygląda umowa licencyjna produktu. W ostatnim z numerów PE był o tym dość ciekawy artykuł.

Opublikowano

Wiem, ale np. kupujac starego xboxa chcialem wgrac alternatywny firmware, np po to, by moc odtwarzac divixy z napisami.

Prawo w ogole jest czesto idiotyczne. Np. wiesz, ze kupujac gre, film, plyte z muzyka nie poinienes jej pozyczac;-) udostepniasz w ten sposob produkt, ktory miales prawo uzytkowac tylko Ty, ale czy ktos to egzeiwuje...?

Opublikowano

Ja tylko napisałem tak jak powinno być z punktu widzenia producenta. Wiadomo przecież, że nikt nie skontroluje tego co robisz ze swoim egzemplarzem gry. Możesz ją pożyczyć, sprzedać, itp. Gdyby tak każdy przestrzegał tej umowy licencyjnej to sprzedaż gier znacznie podskoczyłaby w górę, bo nie istniałby rynek wtórny. A to jest tak samo możliwe jak połączenie się Sony z Microsoftem.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

easye: A jakie to niby prawo mówi, że nie możesz pożyczać innym osobom egzemplarza gry, którą nabyłeś :P ? Nie możesz tego robić odpłatnie, nie możesz także powielać tego egzemplarza i go rozpowszechniać, ale użyczać, np. znajomym nieodpłatnie pojedynczy egzemplarz, który sam nabyłeś - możesz.

Są pewne wyjątki kiedy posiadając pewne "dobro" możesz z niego korzystać tylko i wyłącznie Ty z wyłączeniem nawet pozostałych domowników, ale dotyczy to pewnego rodzaju baz danych jeśli dobrze pamiętam.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Kiedyś jeden z przedstawicieli (chyba EA) powiedział, że pożyczając komuś grę zabieramy producentowi klienta. :lol:

Opublikowano

Kiedyś jeden z przedstawicieli (chyba EA) powiedział, że pożyczając komuś grę zabieramy producentowi klienta. :lol:

To jest oczywiste, ale w sensie czysto faktycznym, a nie prawnym. Jeżeli uprawniony z tytułu praw autorskich do utworu (np. gry) wprowadza do obrotu konkretny egzemplarz, to w momencie sprzedaży jego prawa do tego konkretnego egzemplarza wygasają. Nabywca może odsprzedać dany egzemplarz dalej, może z niego korzystać on i jego rodzina, może go nieodpłatnie użyczyć osobom trzecim - nie może za to go powielać i wprowadzać do obrotu, a także użyczać go osobom trzecim odpłatnie.

Opublikowano

Ja to wszystko rozumiem, don. Tylko rozbawiła mnie wtedy ta wypowiedź. Kupujesz grę za grubo prawie 200 zł i jeszcze masz wytyczne jak jej używać. Ja swoich gier nie sprzedaję, zostawiam je zawsze w kolekcji, więc mi te lakoniczne wypowiedzi krawaciarzy zwisają. Nawet wprowadzając te online passy nie powstrzymają rynku wtórnego, bo jest jeszcze spora część graczy, którym nie zależy specjalnie na multi.

don, może Ty zapodasz link do wyników sprzedaży Crysis 2?

Opublikowano

Szczerze to liczyłem na więcej. Tak hypowana produkcja, wydana przez EA... Na PC piractwo zrobiło swoje. Na konsolach nie jest jeszcze tak najgorzej a wynik zapewne poprawi się po pierwszej obniżce cen gry. W przypadku EA będzie to dość szybkie zagranie.

Opublikowano

easye: A jakie to niby prawo mówi, że nie możesz pożyczać innym osobom egzemplarza gry, którą nabyłeś :P ? Nie możesz tego robić odpłatnie, nie możesz także powielać tego egzemplarza i go rozpowszechniać, ale użyczać, np. znajomym nieodpłatnie pojedynczy egzemplarz, który sam nabyłeś - możesz.

Są pewne wyjątki kiedy posiadając pewne "dobro" możesz z niego korzystać tylko i wyłącznie Ty z wyłączeniem nawet pozostałych domowników, ale dotyczy to pewnego rodzaju baz danych jeśli dobrze pamiętam.

Don - nie do konca wiem, ajk to jest z grami, musialebym przeczytac licencje, a z tym dobrem to sie mylisz - dotyczy to na bank filmow DVD. Ustawa w polskim prawie jest tak napisana niejasno, ze nawet za sluchanie glosnej muzyki ktos moglby Cie pozwac, ze ja udostepniasz innym bez zgody wytworni :teehee:

Jestem administratorem sieci, wiec dokladnie ustaw Ci nie podam, ale powiem Ci tylko, ze pracuje bardzo blisko ludzi, ktorzy zajmuja sie prawem na co dzien ;)

http://opda.pl/artykuly/sprzet/472-sony-ericsson-xperia-play-pierwsze-recenzje-juz-w-sieci

moj faworyt wsrod handheldow :wub:

Opublikowano

easye: Faktycznie masz rację z tym użyczeniem. Poyebane jak skurwysyn :)

Co do Crysis 2 - serio ktoś się spodziewał dużej sprzedaży ?

Wyniki VGC przynajmniej co do X360 powinny być bliskie prawdy bo coś ok. 300 tys. po pierwszym tygodniu było ludzi na liście XBL.

Opublikowano

Premiera Crysis 2 byla 2 tygodnie temu wiec 600 tys. to chyba niezly wynik jezeli chodzi o ich pierwszy tytul na konsole.

PS. Ilosc sztuk sprzedanych na PC lepiej przemilczec. No chyba, ze to sa tylko wersje pudelkowe.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tylko pudełkowe.

Opublikowano

Z perspektywy czasu Crysis 2 nie wydaje sie byc taki super, jest ladny, ale takie Reach zjada go. W sumie dosc mnie nuzyl, doceniam go, ale subiektywnie nie wylozyl bym na to pieniedzy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.