Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

A w recenzji pisałeś, że warto :P

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Warto, tam pokusilem sie juz o rzeczowe pokazanie sprawy, pomijajac swoje upodobania. Ale sam bym tego nie kupil.

Gra robi wrazenie, ale nie gralem w jedynke - nie rozumiem fabuly, ta wydaje sie byc slabiutka, design postaci mi sie nie podoba )obcych, nanosuit'a. Strzelanie jest fajne, ale nie tak fajne jak w BC2 czy Reach. Shield i Cloak to nie jakies super nowosci. Pojazdami jezdzi sie tragicznie, dobrze ze to marginalny element gry.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ja tez sie z Toba nie zgadzam Psyko. W momencie kiedy cos kupuje powinienem nabywac wszelkie prawa do uzytkowania sprzetu w taki sposob, w jaki mi sie podoba. Idac Twoim tokiem myslenia, gdyby za pomoca oleju dalo sie jezdzic samochodem, producent powinien pozwac Cie do sondu, bo nie kupiles benzyny i przerobiles auto, wbrew zalcen producenta. Rozumiem skale piractwa, ale tu akurat sprawa jest nieco glebsza.

Imo błędne założenie. Jeżeli kupujesz produkt zgadzasz się na warunki umowy. Jeżeli Ci się one nie podobają idziesz do konkurencji albo zgłaszasz do sądu jako niezgodne z prawami konsumenta. Jeżeli chcemy porównać konsole do aut przyjmijmy założenie, że serwis samochodowy to taka usługa online. Każdy producent ma tylko i wyłącznie swoją i dla siebie. Jeżeli chcesz przerobić samochód wolna droga, pzrecież pan Zdzicho ma warsztat i możliwości. Ale jeżeli chcesz zrobić przegląd okresowy to w serwisie mogą na luzaku pokazać Ci fucka.

Mam nadzieję, że dobiorą się kolesiowi do dupy. W końcu ktoś się postawił zamiast lizać dupkę i dawać suweniry (pałki od ajfona dali kolesiowi trochę grosza i jakieś auto ponoć a majkroszit przekazywał dotacje).

(pipi)ety o walce z korporacjami i chęci wskazaniu luk mogą sobie włożyć między bajki. Swego czasu musiałem sporo czytać o łamaniu zabezpieczeń w OSach i oprogramowaniu. Żaden szanujący się hakier nie publikował informacji jak złamac zabezpieczenie tylko informacje na co pozwala odkryta luka w systemie a szczegółowe dane przekazywał twórcom programów. Ewentualnie dawał im jakiś czas na załatanie przed publikacją.

Opublikowano

z innego forum:

"dzisiaj na mojego plejaka wrzuciłem divxa z wgranymi napisami polskimi zrobionego z R5 Battle Los Angeles...i po paru chwilach wyskoczył mi komunikat, że film jest chroniony prawami autorskimi i że nie mogę go obejrzeć...plejka jest od soboty odłączona od netu 0.o WTF??!!"

Zaraz chlopakom odejdzie argument, ze PS3 jest urzadzeniem multimedialnej rozrywki. :teehee:

Reports are the latest PS3 firmware, adds a check to stop "pirated" movies from playback, using a special check on the "audio" track of your DVD-video or Blu-Ray recordable.

This check called "cinavia" has been around since v3.10 firmware, but it seems it is more enabled in the latest firmware, maybe even checking content on your HDD, maybe one of the reasons for so many "bricked" PS3 at 99% looping or crashing with an weird 800x error code.

Opublikowano

Mialem to jak ogladalem Social Network;/ zaniedlugo ta maszynka bedzie mi sluzyla tylko jako podstawka pod piwo chyba. W sumie nawet do tego sie nie nadaje bo jest wypukla:D

Na ta cinavie jest tylko jeden sposob jezeli chcesz ogladac film przez PS3 - stream przez PS3 Media Server

Tak BTW to co z tym atakiem hakerow na SONY ? W tym momencie PSN mi nie dziala.

Opublikowano

Szczerze to liczyłem na więcej. Tak hypowana produkcja, wydana przez EA... Na PC piractwo zrobiło swoje. Na konsolach nie jest jeszcze tak najgorzej a wynik zapewne poprawi się po pierwszej obniżce cen gry. W przypadku EA będzie to dość szybkie zagranie.

Przecież jest to wynik lepszy niż np. Dead Space 2 czy Bulletstorm również od EA. Poza tym na bank na Xie już sporo więcej sztuk poszło, widać po leaderboardsach nawet.

Opublikowano

Szczerze to liczyłem na więcej. Tak hypowana produkcja, wydana przez EA... Na PC piractwo zrobiło swoje. Na konsolach nie jest jeszcze tak najgorzej a wynik zapewne poprawi się po pierwszej obniżce cen gry. W przypadku EA będzie to dość szybkie zagranie.

Przecież jest to wynik lepszy niż np. Dead Space 2 czy Bulletstorm również od EA. Poza tym na bank na Xie już sporo więcej sztuk poszło, widać po leaderboardsach nawet.

Ilu jest teraz na leaderboardsach ?

PS. A w Killzone 3 ktoś wie ?

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Wydaje mi się że jest na leaderboarsach ok 400k ludzi, jeszcze weź pod uwagę że nie wszyscy mają gold live i pewno pudełek poszło sporo więcej.

Życzę Crytekowi wysokiej sprzedaży, bo pamiętam ich narzekania pod tym względem po wyjściu jedynki, poza tym gra w pełni na to zasługuje, w przeciwieństwie do Bulletstorm ;/

Opublikowano

Wydaje mi się że jest na leaderboarsach ok 400k ludzi, jeszcze weź pod uwagę że nie wszyscy mają gold live i pewno pudełek poszło sporo więcej.

Życzę Crytekowi wysokiej sprzedaży, bo pamiętam ich narzekania pod tym względem po wyjściu jedynki, poza tym gra w pełni na to zasługuje, w przeciwieństwie do Bulletstorm ;/

Sprzedadzą 1 mln na konsolach niedługo po premierze i już zarobią więcej niż przy 3 mln sprzedanych Crysis 1 na PC. Pod tym względem nie ma co się martwić o Crysis 2. Sprzedaż jakaś porażająca nie będzie, ale do interesu nie będą dokładać.

PS. Prawie 3 lata z konsolami HD i miałem grę po sieci głęboko w poważaniu - kupiłem golda i nie mogę się od Reach oderwać :P A tak w ogóle to poraziła mnie ilość statystyk jakie można na temat swojego profilu sprawdzić na bungie.net

Opublikowano

Ojtam ojtam :) Bulletstorm też zasługuje na wysoką sprzedaż - takie gry w ramach odskoczni od "standardowych" FPSów też powinny być :)

Opublikowano

Piperam...Bullet to calkiem sympatyczna giera ktora jest po prostu inna. Wazne by sobie ja odpowiednio dozowac zeby nie zdazyla znudzic. Znakomita odskocznia od kolejnych militarnych shooterow.

Opublikowano

Często tu słychać wypowiedzi w stylu "Kogo obchodzi sprzedaż ? Chyba tylko Don'a !". Można teraz rzucić argumentem - po to interesujemy się sprzedażą by obiecujące gry jak Kameo 2 nie wylądowały w śmietniku na rzecz sprzedających się w milionach gier typu Kinect Sports.

Projekt skasowany podobno w 2009.

kameo_col2_med.jpg

kameo_col1_med.jpg

Przykładowa animacja (starsze od modelu 3D, który jest z 2008):

http://www.dailymotion.pl/video/xhtogj_kameo-2-xbox-360-prototype_videogames

Parafrazując Księcia: Despite she's only a virtual 3D model I'd still hit it. :teehee:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Powinienem zbierac po 2 zl za uzycie mojej FM4 sygnatury

:teehee:

Opublikowano

Na PC piractwo zrobiło swoje.

erm, nie powiedzialbym. Akurat w przypadku C2 gracze zostali najbardziej olani przez tworcow wiec i oni olali gre. Podobnie jak z DA2 było.

Opublikowano

"takie gry" > standardowe FPSy

Piperam...Bullet to calkiem sympatyczna giera ktora jest po prostu inna. Wazne by sobie ja odpowiednio dozowac zeby nie zdazyla znudzic. Znakomita odskocznia od kolejnych militarnych shooterow.

NOT. Przy przechodzeniu BS zacząłem doceniać liniowość serii CoD, poważnie.

Opublikowano

Crysis 2 także nie zaliczyłbym do liniowych FPS'ów. Szerokie obszary, możliwość taktycznego rozegrania walki no i nieprzeciętny czas trwania kampanii.

Opublikowano

Często tu słychać wypowiedzi w stylu "Kogo obchodzi sprzedaż ? Chyba tylko Don'a !". Można teraz rzucić argumentem - po to interesujemy się sprzedażą by obiecujące gry jak Kameo 2 nie wylądowały w śmietniku na rzecz sprzedających się w milionach gier typu Kinect Sports.

Jak na razie dotyczy to tylko MS. Sony nie zraziło się małym sukcesem ICO czy SoC i nadal inwestuje w TLG :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Widocznie Sony chce mieć na wyłączność takie unikatowe tytuły. Wiadomo, że Ico czy SotC są powszechnie uznawane za dzieła sztuki w grach. Dobrze, że nie rezygnują ze wspierania takich projektów.

Opublikowano

Jak na razie dotyczy to tylko MS. Sony nie zraziło się małym sukcesem ICO czy SoC i nadal inwestuje w TLG :P

Z tego co czytałem jakiś rok temu to gadanie o słabej sprzedaży obu tych gier to bujda - sam developer przyznał, że obie gry sprzedały się dobrze. No i masz chyba krótką pamięć - gdzie jest sequel Heavenly Sword ? Nie ma bo gra się nie zwróciła.

Opublikowano

Ninja Theory stwierdziło kiedyś, że chciałoby rozpocząć prace nad sequelem HS, lecz prawo do tej marki posiada Sony. Szkoda, bo przygody Nariko to jedna z lepszych gier na PS3. Warta uwagi.

Opublikowano

Z tego co czytałem jakiś rok temu to gadanie o słabej sprzedaży obu tych gier to bujda - sam developer przyznał, że obie gry sprzedały się dobrze. No i masz chyba krótką pamięć - gdzie jest sequel Heavenly Sword ? Nie ma bo gra się nie zwróciła.

A może jest to po prostu gra do której sequel nie pasuje? Nie można być niczego pewnym, nie pracujemy w Sony i nie wiemy jakie plany ma Sony odnośnie konkretnych tytułów. :thumbsup:

Opublikowano

Pewnie wolą, żeby słabsze teamy robiły gry pod Move i PSN. A te najlepsze robią to co potrafią najlepiej, czyli gry AAA. Takie w sumie średnie gry z sporym budżetem i średnio się sprzedające nie są im do szczęścia potrzebne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.