Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Tak jak napisał Szczurek Crysis 2 niech najpierw chodzi w 720p, stabilnych 30 fps i był bez jakiegoś pop-up'a to wtedy możemy mówić że przewyższa Killzone 3 bo w nim akurat nie ma pop-up, jest 720p, no i bardzo rzadko ubywały klatki, więc takie pitolenie że jest lepszy można między bajki wsadzić :turned:

Edytowane przez Merson

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

No na NeoGAFie sugeruja ze to CE, ale kto w to watpil, jest dziesieciolecie serii w tym roku.

edit

To jakis syf jest, jak napisal ktos na neo, zapowiedz ce w jakims podrzednym magazynie o Xie, przed OXM np? Do tego tam ejst stare info itd, ktore byly dostepne na CVG. Ponoc.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Crysis i panele od drzwi niewiele lepsze od tych z oryginalnego Unreala, o ja Was proszę :turned:

Opublikowano

twoja stara

Opublikowano
  • Autor

Konsola.

Tak jak napisał Szczurek Crysis 2 niech najpierw chodzi w 720p, stabilnych 30 fps i był bez jakiegoś pop-up'a to wtedy możemy mówić że przewyższa Killzone 3 bo w nim akurat nie ma pop-up, jest 720p, no i bardzo rzadko ubywały klatki, więc takie pitolenie że jest lepszy można między bajki wsadzić :turned:

Miedzy bajki mozna wsadzic twoje posty, jak jeden maz. Red Dead Redemption jest najpiekniejszym sandboxem jaki ukazał się na rynku. Mnóstwo szczegółów, kapitalne oświetlenie, wykonanie terenow, pieczałowitość lokacji, wnetrza budynków itd, itd. Jest zdecydowanie ładniejszy od inFamous, a jest multiplatformem i na PS3 nie chodzi w 720p. Robi to jakas roznice? Nie.

Widać, że jesteś typem, który nie grał w C2 i go hejtuje, bez większych podstaw. Tylko dlatego, że to nie K3. Jestem wielkim fanem Killzona bo pomimo swoich wad jest kapitalnym uniwersum i obie czesci na PS3 sa u mnie w metalboxach w kolekcji. Jest gra piekna, ale to nie jest najwazniejszy jej element. Dla Ciebie Killzone ma tylko wygladac?

Crytek wychwalal sie niebotycznie co to oni nie osiagneli w C2, atakujac innych i w(pipi)ialo mnie to niesamowicie. Sam zlewalem ta gre, lecz beta pozytywnie mnie nastawila i przed sama premiera zdecydowalem sie na zakup. Obie gry ogralem bardzo szczegolowo i z czystym sumieniem moge powiedziec, ze Crysis 2 minimalnie, ale jednak wyglada lepiej od Killzona i trzecia czesc mojej ulubionej serii tylko przez miesiac byla najladniejsza gra na konsole.

W dodatku po tym co piszesz, widac, ze gry nie ograles. Zaczepiasz sie spadkow animacji, a jakbys gre ogral to bys wiedzial, ze sa bardzo sporadyczne. Na calego singla, 2-3 razy wystepujace nie raza w ogole.

Wsadz sie miedzy bajki bo kazdy twoj post przyprawia mnie o rogala na twarzy, ale po chwili przeradza sie on w usmiech politowania, bo zyjesz w bance mydlanej.

Opublikowano

C2 moze wygladac jak chce, ale to nie zmienia faktu, ze dla mnie to gra mialka i taka troche nijaka, po czesci dzieki fabule ktora jest rwana i napisana z polotem godnym wypracowaniu na testach gimnazjalnych.

Opublikowano

a ja nie wiem wciaz, co Ci w tej fabule nie pasuje, jest twist, trzyma w napieciu, do konca nie wiesz o co chodzi - dla mnie jest jak najbardziej okej. Ba - jest lepsza od takiego Killzone 3, co do samej gry zgadzam sie z Voytkiem, po prostu Crysis robi wieksze wrazenie fotorealistyczna miejscami grafika.

Jakis czas temu Ural sie przypieprzal do fabuly piszac, ze doktorek zostawil info na serwerze - "kretynizm".

Za to pewnie scena, gdy przebrani za Helghastow jestesmy w pomieszczeniu skanujacym i przepuszczaja nas dalej jest dla niego mistrzostwem swiata. W koncu w przyszlosci skaner innej rasy sluzy tylko po to, by zobaczyc, czy zolnierze nie dostali zapalenia pluc... :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja nie gralem w czesc pierwsza, nagle jestem wrzucony i nie wiem co sie dzieje, wiem ze Cephidzi niby zyli pod ziemia od tysiecy lat, jest jakis doktorek itd. Sama gra, fajnie sie strzela, ale feeling i pomysl do mnie nie trafiaja <<<<<<<<<<<<<<<<Halo Reach, ktore przechodze teraz znow jest dla mnie o wiele przyjemniejsze niz C2, do ktorego czasem lekko sie zmuszalem, bo gre dostalem za free by napisac recenzje.

Opublikowano
  • Autor

No i spoko, ale warto zapoznac sie z jedynka i dwojka, zeby ocenic w pelni fabule w dwojce.

Do tego wkurzał mnie Alcatraz, bo jest nijaki w porownaniu do Nomada albo Psycho.

Opublikowano

Najpierw niech sprawią żeby Crysis 2 chodził w 720p, stabilnych 30 fps i był bez agresywnego pop-up'a - wtedy będzie można rozważać czy jest najładniejszą grą czy nie. Bo tak to trochę niesprawiedliwe te porównania ;)

Masz rację, też myślę że to niesprawiedliwe porównywać te korytarzowe gierki od Sony do Crysisa :turned:

Opublikowano

nikt mi nie odpowiedzial w odpowiednim temacie, Voytec -

Alcatraz jest niemcem, tak?

Opublikowano
  • Autor

nikt mi nie odpowiedzial w odpowiednim temacie, Voytec -

Alcatraz jest niemcem, tak?

Wiesz co, nawet nie zwrocilem na to uwagi. A czemu pytasz? :)

Opublikowano

WojtekCFC skad wiesz że nie grałem? Otóż grałem i miałem spadki animacji, w dodatku pop-up też występował często, zaś w KZ3 nic z tych rzeczy nie spotkałem, ja tu podaje fakty jakie są a nie wymyślone w Twoim świecie teorie które mogą jedynie przyprawić o facepalma, wmawiaj sobie dalej, "oo tak Crysis 2 najładniejszy FPS i gra w ogóle!" :lol:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Bo na koncu sie przedstawia i zaczyna mowic właśnie w tym języku i nie do końca załapałem, czy to on...

Merson - jest - deal with it! :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie, Crysis 2 to najladniej wygladajaca gra na konsole, wszystkie. Nie tylko wyglada najlepiej na X360 ale na PS3 tez.

Ale w Killzone, czy Uncharted nie przypominam sobie cieni doczytujących się na obiektach, co widać gołym okiem. Podobnie jest np z liśćmi na drzewach. Można to tłumaczyć faktem, że przestrzenie są większe, ale najładniejsza gra nie powinna mieć takich baboli.

AI w tej grze tej lepiej przemilczeć, nie ma to jak ufolodki (pojawiające się w dalszych etapach) kręcące się w kółko, albo żołnierzyk przeskakujący żywopłot i w połowie animacji wraca w drugą stronę. Jeszcze podałbym przykład, że w kamuflażu wchodzę typowi w zasadzie na plecy, a ten nic nie reaguje i kończy z nożem w krtani (krew wygląda śmiesznie, jak z kreskówki).

Opublikowano
  • Autor

WojtekCFC skad wiesz że nie grałem? Otóż grałem i miałem spadki animacji, w dodatku pop-up też występował często, zaś w KZ3 nic z tych rzeczy nie spotkałem, ja tu podaje fakty jakie są a nie wymyślone w Twoim świecie teorie które mogą jedynie przyprawić o facepalma, wmawiaj sobie dalej, "oo tak Crysis 2 najładniejszy FPS i gra w ogóle!" :lol:

Nie, to ty masz chlopcze swoj swiat. Nie pierwszy i nie ostatni post, ktory to pokazuje.

No, jestem godny politowania. Uwazam, ze Crysis 2 jest troche ladniejszy od K3 i ma miazdzace oswietlenie. Facepalm. For sure!

Ja wymiekam, z toba nie da sie rozmawiac. Jestem kolejna osoba, ktora pasuje, zanim sprowadzisz ja do swojego poziomu. Siema ;)

Opublikowano

No na NeoGAFie sugeruja ze to CE, ale kto w to watpil, jest dziesieciolecie serii w tym roku.

edit

To jakis syf jest, jak napisal ktos na neo, zapowiedz ce w jakims podrzednym magazynie o Xie, przed OXM np? Do tego tam ejst stare info itd, ktore byly dostepne na CVG. Ponoc.

no raczej CE jeśli to nie fake

sam napis Halo bez numerka i podtytułu, gow3 wrzesień, fm4 październik, Halo listopad ? obok CODa i BF3 ? niezła konkurencja, w takim razie MW3 może nie pobić rekordu black klopsa

dziwne że zapowiadają grę w maju przed E3 no chyba że idą w ślady Sony

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

heh no i dobrze, nie mam zamiaru pisac z osobą żyjącą w świecie fantasy, ty już sprowadziłes mnie do swojego poziomu wiec nie ma co dalej gadać :thumbsup:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

CE mozliwe jest, ale na pewnoe nie powie o tym jako pierwszy na swiecie trzecioligowy magazyn o Xie, pewnie powielaja plotki i stare informacje.

Opublikowano

Merson grający w Crysis 2

http://us.playstation.com/publictrophy/index.htm?onlinename=merson_

No chyba że youtube @ 360p się liczy... ?

btw trudno żeby w KZ3 pojawiał się pop-up albo LOD, skoro ta gra tak miażdży detalami

karceq.jpg

vs0BM.jpg

yHPjg.jpg

za to w Crysis

DSC02594.jpg

DSC02595.jpg

Już nie będe wspominał o tym co się dzieje w misji na Time Square albo Unsafe Haven.

Opublikowano
  • Autor

Bo na koncu sie przedstawia i zaczyna mowic właśnie w tym języku i nie do końca załapałem, czy to on...

Merson - jest - deal with it! :teehee:

Jezeli mówisz o końcowej scenie to

z Alcatrazem kontakt nawiazuje Karl Ernst Rasch i to on mowi niemieckim akcentem. "They call me Prophet" - to jedyne slowa jakie wypowiada Alcatraz ;)

@Mazzeo, (pipi)a. Merson gral u kumpla, nie wiesz?

No i wiesz, ze bardzo stronnicze porownanie dales? Bardzo jednostronne i niemiarodajne ;)

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

crysis 2 to najładniejszy FPS na rynku i tu nie ma dyskusji, zaś jako całość rozgrywka itd. szału nie robi.

co do Halo w OXM pod koniec lutego była taka zapowiedź:

screenshot_246479_D33B398B6D6B088EF7801DA7539D122F.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.