Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

tylko niech troszkę stanieje ponieważ z czego słyszałem jakieś magiczne sumy x chce za ta zabawkę....

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

nie wiem po co się wdajecie w dyskusję z/ze zwyrolem na temat halo i gowIII, ona z góry jest skazana na niepowodzenie :teehee:

cieszy sukces kinecta bo to faktycznie świetny kawałek sprzętu, działa jak należy a te wszystkie mity tworzone przez rok na temat kinecta nie istnieją. Naprawdę na to mogą być kozackie i świeże gry dla HC graczy.

Są już jakieś zapowiedziane? Tylko nie takie z oprawą jak z PSX'a.

Opublikowano

tylko niech troszkę stanieje ponieważ z czego słyszałem jakieś magiczne sumy x chce za ta zabawkę....

cena wysoka ale za to co oferuje może być, kupno kinecta wychodzi tanio w promocyjnych bundle packach 150-300zł.

up - są zapowiedziane, w sumie nawet taki sobie Kinect Adventures nie do końca jest dla casuali, spróbujcie zrobić platyne we wszystkich zawodach, masakra.

Nawet granie w joy ride jest fajne, leje na robienie tam jakiś akrobacji w powietrzu bo to nie dla mnie ale sterowanie kierownicą, driftowanie czy aktywowanie broni się sprawdza..

Opublikowano

Jakieś tam są...szkoda,że same trailery :turned: Jedyną grą naprawdę wartą uwagi jest Child of Eden.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Dance Central jest dość trudna, a wyższe poziomy to zdecydowanie HC.

Podobnie jak większość muzycznych. Jest poziom dla casuali i naprawdę trudny dla bardziej zaawansowanych graczy.

Nie da się też oszukiwać, jak na Wii na przykład.

Opublikowano

Jak chcecie prawdziwego hardkoru to poszukajcie sobie jak wygląda gra w Dance Masters od Konami :P

Opublikowano

O w morde! Otwieramy szampana! Świętujemy cały weekend! yeah <_<

Edytowane przez Merson

Opublikowano
A i trudno znaleźć bardziej przehajpowaną grę od Reach

Killzone 2? :rolleyes:

Opublikowano

Szperałem po internecie i natrafiłem na coś ciekawego: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-kinect-pc-blog-entry

Okazuje się, że shakowanie Kinecta do użycia w PC ujawniło, że Kinect ma lepsze parametry niż oficjalnie przyznaje M$ O_o

Oficjalnie Kinect został pozbawiony procesora od PrimeSens, a w rzeczywistości go posiada. Tak samo oficjalnie może rejestrować obraz (głębi ?) w rozdzielczości 320x240, a w rzeczywistości podobno w 640x480. Czemu M$ w oficjalnych informacjach zaniża możliwości Kinect'a cholera wie. Może planują dwie fale technologicznie zróżnicowanych gier by po pewnym czasie podnieść sprzedaż gdy ta zacznie się wypalać.

MajorZero64: Najciekawsze jest to, że wedle VGC "zaledwie" 1/5 poszła do nowych klientów (ok. 80-100 tys. bundli z konsolami), a gdzieś 350-400 tys. poszło do obecnych posiadaczy X360 i najwidoczniej M$ się tego nie spodziewał bo osobne kamery wyprzedały się bardzo szybko (teraz po tygodniu zaczynają się najwidoczniej wyprzedawać bundle, w Amazon już nie ma żadnych). Tak czy siak sprzedaż jest monstrualna, szczególnie softu pod Kinect. Wychodzi, że statystyczny nabywca do kamery z Kinect Adventures dokupił jeszcze jedną grę.

W drugim tygodniu w USA sprzedaż Kinecta powinna mocno spaść, nie z powodu braku zainteresowania tylko dlatego, że samodzielna kamera została wyprzedana, a bundle z konsolami raczej w 300 tys. nie zejdą :) Ciekawe jak w EMEA, w poniedziałek chart track więc przynajmniej sprawa w UK będzie jasna.

PS. Harmonix poszło pod młotek. Ciekawe kto ich kupi, może M$ w świetle sukcesu Dance Central.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Pewnie żaden gigant, bo gry muzyczne sprzedają się obecnie słabo.

Opublikowano

W dobie oficjalnej daty wydania GT5 oraz przedstawienia oficjalnej i pełnej liczby tras i aut uroczyście oświadczam wszem i wobec, że Japończyków ta generacja przerosła i choć GT5 z pewnością będzie najładniejszą grą jakie skośne małe ludziki stworzyli na te maszyny to mając na uwagę powyższe i czas developingu śmiem tylko twierdzić ICH TAM WSZYSTKICH POj/EBAŁO.

Ich niech mi tutaj nie wyskakuje tylko jeden Pan ,że Nintendo pewnie sobie by poradziło :P

Opublikowano

Z japońskimi producentami jest z reguły tak, że oni sprawnie potrafią wykorzystywać tylko własne pomysły, opierają się tylko na tym co sami kiedyś osiągnęli. Jeśli jednak chcą już zaczerpnąć pomysły z innych krajów to wówczas na rynek wychodzą takie "tuzy" jak Quantum Theory. Im po prostu brakuje pomysłów albo nie chce się wyciągać więcej z zasobów sprzętowych. Po prostu nie są w stanie już niczym zaskoczyć. Chyba...

Opublikowano

Jak chcecie prawdziwego hardkoru to poszukajcie sobie jak wygląda gra w Dance Masters od Konami :P

Wydaje się na filmikach słaba.

Z filmików wynika raczej, że trzeba w odpowiednich momentach pewne pozy przybierać.

W Dance Central natomiast non-stop trzeba tańczyć.

No i ruchy normalniejsze, których nie wstyd w klubie wykorzystać.

Opublikowano

Wydaje się na filmikach słaba.

Z filmików wynika raczej, że trzeba w odpowiednich momentach pewne pozy przybierać.

W Dance Central natomiast non-stop trzeba tańczyć.

No i ruchy normalniejsze, których nie wstyd w klubie wykorzystać.

No właśnie o to chodzi, w grze od Konami ciężko się połapać kiedy i co trzeba zrobić :P Najzwyklejszy DDR tylko, że inaczej wygląda.

Opublikowano

W Neo Plus gość napisał, że musiał stać prawie 3m od kamery, by ta objęła jego sylwetkę (196cm) wzrostu. Czyli jak ktoś jest jeszcze wyższy, to jeszcze dalej musi stać.

Opublikowano

To zależy od tego gdzie postawisz kamerę. Inny zakres będzie jak postawisz pod TV a inny jak powiesisz na ścianie nad TV.

Opublikowano

Generalnie jednak trzeba stać dość daleko. Zwłaszcza, jak ma grać więcej, niż jedna osoba.

Fitness ma opcję na 5 graczy. Nie sprawdzałem, ale jeśli to ma być 5 jednocześnie, to na hali trzeba grać.

Opublikowano

W Neo Plus gość napisał, że musiał stać prawie 3m od kamery, by ta objęła jego sylwetkę (196cm) wzrostu. Czyli jak ktoś jest jeszcze wyższy, to jeszcze dalej musi stać.

8 osób u mnie grało na kamerce w przedziale 160cm-188cm i najwyższa spokojnie grała przy ok 2m odległości (mam kamerkę pod TV ok 90cm nad podłogą). Kamerka nad TV podobno rozwiązuje taki problem jeśli ktoś ma.

To ile miejsca wymaga kinect zależy od gry/akcji, np: obsługa dasha jest bezproblemowa przy 1.5m na siedząco od kamery tak więc gry hybrydowe będą wymagały pewnie ok 1.5m.

No i oczywiście dwie osoby na raz = więcej miejsca

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

ja nawet jakbym miał xboxa to i tak kinecta przez tą wymaganą odległość od ekranu bym nie kupił. Niestety mam za mały pokój i odległość 3metrów jest u mnie nie do przeskoczenia. Move w sport championie się "mieści" u mnie na styk :) A w tumble czy RE5 można grać i nawet 50cm od tv

Opublikowano

No to niestety, ale Kinect lubi sporo miejsca.

Single player to 2 metry. Przy dwóch graczach, to już minimum 3 metry.

Nie wiem, czy da się grać na więcej graczy, ale jeśli tak, to potrzeba już spore pomieszczenie tylko by pomieścić kilku ludzi wyma(pipi)ących kończynami.

Opublikowano

Ja bym się bał na Kinekcie w niektóre gry grać nawet w dwie osoby. Można zęby stracić :P

Opublikowano

Sprawdzałem poziom trudności skompletowania gier na kinecta i część z nich jest dość trudna.

Rodzinne Kinect Adventures ocenione jest na 7/10. Nowy CoD jest oceniany na 6/10.

Opublikowano

no jasne, ze bylo...

no ale czemu sie dziwic skoro na siłe wpychaja pelne 3d do tej gry na ps3?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.