Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Możliwe.

Co nie zmienia faktu że ch.uj wie dla kogo by ona była.

Jak ta konsola będzie mocna to będzie przyciągać ludzi grafiką hardcore'owych graczy.

Ciekaw tylko w jaki sposób, skoro usługa sieciowa Nintendo w porównaniu do XBL i PSN to jakiś śmiech na sali.

Chociażby z tego powodu nawet jakby Wii 2 były 3 razy mocniejszy, nie kupiłbym go.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Wystarcza hasla typu "Teraz Wii w HD" i juz stara casualowa klientela rzuci sie na sprzet ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czytam właśnie neogafa i mają tam takie sikanie w majtach, że masakra. Nie rozumiem z czego to podnieta, skoro zapewne po roku Sony albo MS wypuści sprzęt, przy którym znowu konsola Nintendo będzie szrotem.

Opublikowano

No i co z tego, ze beda jeszcze potezniejsze ? Wazne jest to, ze nowa konsola Nintendo nie bedzie zacofana juz na starcie. Metroid, Zelda i Mario nie dosc, ze jedne z najlepszych gier ever to na dodatek w miazdzacej oprawie ? Kupuje to z miejsca.

Opublikowano
No i co z tego, ze beda jeszcze potezniejsze ? Wazne jest to, ze nowa konsola Nintendo nie bedzie zacofana juz na starcie. Metroid, Zelda i Mario nie dosc, ze jedne z najlepszych gier ever to na dodatek w miazdzacej oprawie ? Kupuje to z miejsca.

Ehe.

According to the same source that gave us the NGP specs a few days before it was unveiled, the next Nintendo system will be on par with a 360 and will feature a completely new controller (not a Wiimote, not a Kinect-like thing).

Miażdżącej oprawie? Hmmm przesada, ja bym powiedział że może w końcu będą wyglądać ładnie i nic ponad to.

A niektórzy już piszą o 1080p, 60fpsach, ehhh... ale to neogaf, oni lubują się w tworzeni hype-trainu :D

Opublikowano

To moze miec moc 30 Xboxow 360, ale co z tego jak beda szly same gry N. Third party? Mhm, juz widze jak baza uzytkownikow rzuca sie na ich gry, zupelnie tak jak teraz na te tytuly na Wii. Nintendo jest dla fanow Nintendo, tylko dla nich.

Opublikowano

Mazze: pozyjemy, zobaczy. Ja tam sie jaram. Nawet jezeli okaze sie, ze konsola bedzie zblizona do PS3 i X360 to i tak bede sie cieszyc.

Opublikowano

Najlepsze intro ever ? Pewnie tak. Na najlepszej konsoli ever ? Na pewno.

Onimusha 3 albo Mortal Kombat Shaolin Monks.

Opublikowano

jakby nintendo postarało się o remake RE2/3 w 1080p na takim poziomie jak na GC swego czasu to mnie mają :D

nintendo natrzepało w uj kasy na wii i ds więc stać ich na dokładanie do konsoli ale to nie ich polityka, zrobią dopakowane wii HD z mocą x360/ps3 tylko dadzą więcej RAMu i będzie nieźle

sprzedaż konsol i kilku swoich gier to połowa sukcesu, gry third-party developers + licencje generują w cholerę kasy na x/ps czym wii nie może się pochwalić.

Opublikowano

Co do następcy Wii, to obstawiam, że będzie pewnie nieznacznie mocniejsza niż PS3/Xbox360, zupełnie jak to było z Wii, na które do dzisiaj jakoś ciężko wymienić gry ładniejsze niż te z poprzedniej generacji. Obie części SMG, Metroid Prime Corruption, Donkey Kong i chyba tyle. Masę gier bez problemu odpaliłby taki Gamecube.

Opublikowano

Kolejny serwis i kolejne plotki:

"The hardware is even more powerful than current HD consoles and backwards compatible with Wii. The controller will be all-new and has a HD screen on it."

jakiś czas tamu myślałem o wciśniętym ekranie lub touchpadzie jak w laptopach do nextgenowych kontrolerów coś takiego na +

2miechy temu były plotki o wbudowanym projektorze, niezła bzdura

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Rzeczywiście fajny ten Shining Down, chociaż muszę się przyznać bez bicia że nie pamiętam tego kawałka z gry. Za to pamiętam jak przy pierwszym odpaleniu śmigałem w słońcu jakimś za(pipi)istym autem po autostradzie i właśnie włączył się jakiś kawałek z wokalem. Mega uczucie.

Za to sprawdźcie

. Nie dla każdego, ale wyobraźcie sobie, że w tej samej chwili walczycie z ogromnym bossem w starej świątyni, który składa się z za(pipi)iście szybko przemieszczających się sześcianów. Pstryczek w stronę oldskulu i po prostu epickość. Geniusz.

Dla mnie te cale definiowaneie gatunkow to abstrakcja, przynajmniej w dzisiejszych czasach totalnego postmodernizmu w tym temacie. Kilka miejsc w tabeli, ze tu mamy racera, to shootera tpp/fpp, tu action-adventure, tu rpg i tyle (na szybko sklecone).

Skoro jesteś takim wielkim przeciwnikiem szufladkowania to czemu co nie czytam tego tematu widzę twoją niekończącą się batalię, w której bronisz tych ledwo co dostrzegalnych elementów RPG w ME2?

Z drugiej strony też śmieszna sprawa, że "ostatni sprawiedliwy" walczący o wolność w definiowaniu gatunków, a więc liberał, jest jednocześnie najbardziej konserwatywnym hejterem Japonii jakiego to forum kiedykolwiek gościło. Chociaż to może moja nadinterpretacja ;)

BTW: W jakim sensie użyłeś w tym cytacie słowa postmodernizm? Bo nie rozumiem. Nawet przy założeniu, że nazewnictwo gatunkowe jest pewnego rodzaju sztuką, nie rozumiem gdzie tu awangarda do której przecież postmodernizm się bezpośrednio odnosi.

Edytowane przez estel

Opublikowano

Odnioslem sie do mieszania gatunkow, uzywajac terminu posimodernizm :teehee:

Ja nie walcze o definiowanie gatunkow czy ich brak klasyfikacji, mam to centralnie gdzies. Nie lubie japonszyzny w takim wyfaniu w grach video jak mamy to podane w dniu dzisiejszym, dodam ze nie lubie takze calej ich pop kultury z noszonymi majtkami uczennic, manga, anime, cosplayami itd. Mam prawo, nie? ALe kiedys ich gry mialy specyficzny klimat, byly japonskie, mialy bzdury, ale byly swietne - Soul Blade, Soul Calibur, Soul Calibur 2, NGB, RR Type 4, RE, RE 2, RE 3, Sega Rally 2, Revenge of the Dead, Sonici na Genesisa i jeszcze troche pozycji. Moze po prostu kiedys latwiej mi bylo to wszystko przelknac :potter:

Nie robie zadnych elementow rpg, nawet nie wiem jakie to sa, bo dla mnie na pewno nie cyferki, pd, statystyki i i przedmioty +1.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wciaz do tyl z konsolami , Move to fanaberia, Kinect ja zniszczy.

Opublikowano

Dobija mnie PSN - sciagam God of War Collection (18GB) i predkosc nie chce isc szybciej niz 1MB/s - lacze pozwala na 3 razy wiecej ale nie, PSN nie moze :angry:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Do mnie zadzwonili panowe z MSu dzisiaj i chceili serial konsoli i jakas wartosc X z informacji o niej, nie wiem po co im to zeby naprawic moje konto.

Niby platne i super, ale po 3 latach rozwala konto. Account RROD

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Sam wywaliles sobie sejwy nie wiedzac o tym wiec moze po prostu pozmieniales sobie haslo czy windows live id i tez o tym nie wiesz ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie, duchy zostaly z FM3 czyli sejwy pewnie tez, bo to element profilu. Cuda sie dzieja z tym kontem ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.