Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Te ceny to temat rzeka, tyle, że podyktowane są one nie przez Apple a sprzedawców. Gdyby oficjalnie Apple weszło na Polski rynek, sytuacja zmienilaby sie diamentralnie. Amerykanin moze sobie kupic iP4 za 200 dolców, a my? Tylko na umowach dla firm jest przystepnie. Reszta to zdzierstwo, narzucone przez importerow i resellerow.

Ogolnie ceny Apple mialo zawsze dosc optymalnie, a w krajach w ktorych nie wystepuje oficjalnie, placi sie 200% ceny. To jest zgroza, ale prawda jest taka, ze zeby miec produkty Apple, trzeba kombinowac. Ja swojego MacBooka Unibody kupiłem za 2500 zl. Mialem ostatnio okazje kupić za 2000. Ceny dobre sa, ale trzeba kombinować. Inaczej płaci się jak za zboże.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

No wlasnie, dlatego poki sytuacja sie nie zmieni to ja dziekuje.

Opublikowano

Niewiele brakuje do czego ? 10 mln Kinectów to 10 mln "user base", a 8 mln Move to ... ? No właśnie. Z 3 mln "user base".

PS. Nie musisz pisać, że dałeś mi plusa - sprawdzę w profilu ;)

PS2. Kinecty i Move sobie, a życie gracza sobie. Mnie tam nie przeszkadzają.

dokładnie, 8mln to akcesoria z rodziny ps move wysłane do sklepów, pałki, navigation i kamery, no i sporo osób ma po 2 pałki.

Opieram się na danych z vgchartz, nie wiem na ile są prawdziwe, ale innych nie ma.;]

Według tego Crash był bardziej dochodowy.

Dane Crasha

A tu Uncharted

był, gra tak samo jak dzisiejsze gry kosztowała wtedy 50/60$ a koszt produkcji był znacznie niższy niż uncharted, do tego masa zabawek, gadżetów, itd.

Opublikowano

Na allegro masz ich po uszy.

Pokaz - bo nie widze...

Po uszy to masz z 1 generacji, z 2ek sa albo super sprzedawcy z 1 pozytywnym komentarzem, albo sprzedawcy, ktorzy proponuja, ze jak teraz zaplacisz, to za 25 dni dostarcza z USA, albo cena jest srednio 400-500 zl drozsza niz w sklepie.

Zreszta - szukam wylacznie opcji z 3G, bo dla mnie takie urzadzenie bez internetu to padaka.

EDIT: Jezeli chodzi o komorki, to swojego Androida nie zamienilbym na nic innego. Co ma takiego iOS4, czego nie ma Android ? Zreszta - same trzymanie kontaktow, kalendarza, notatek tylko pod haslem mailowym, automatyczna synchronizacja wszystkiego - wpisuje cos na komputerze, zaraz mam na telefonie, synchronizacja z portalami spolecznosciowymi - klikam kontakt, a tam mam zdjecie swojej znajomej, jej tablice z Feja, darmowy czat googla zamiast smsow, wygoda i sposob w jaki wszytko mozna polaczyc jest dla mnie bezkonkurencyjne.

Edytowane przez easye

Opublikowano

iOS ma gry i fejsa i mase innych rzeczy, synchronizacja mnie nie obchodzi za bardzo. Zreszta IP4 to kosmicznie wykonany tel, bardzo mi sie design podoba i szybkosc dzialania systemu (sam mam Spice z Andkiem 2.1, a ojciec Galaxy S).

Opublikowano

Wgraj staremu najnowszego OSa na uk, zobacz jak to smiga i zapomnij o iphone.

Opublikowano

Ale z calkiem sensownych gier nici.

Dadatkowo wykonanie/projekt IP4 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Samsung

jest tylko jeden minus - cena

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Wykonanie jest bardzo dobre, natomiast wszystko inne ma slabsze niz galaxy s. Dla mnie te prostackie gry i gowniane sterowanie dyskwalifikuja telefony jako platforme do gier.

Opublikowano

iOS ma gry i fejsa i mase innych rzeczy, synchronizacja mnie nie obchodzi za bardzo. Zreszta IP4 to kosmicznie wykonany tel, bardzo mi sie design podoba i szybkosc dzialania systemu (sam mam Spice z Andkiem 2.1, a ojciec Galaxy S).

no jakich, poza grami i fajnymi ikonami ? Jezeli chodzi o telefon biznesowy, aplikacje, poczte, pliki nie ma nic wiecej do zaoferowania niz Android.

Wiem, ze ma fejsa, kazdy telefon teraz ma - kwestia tego, czy mozna to tak ladnie polaczyc i tak latwo jak w androidzie - przyklad moj blog+kontakty znajomych+automatyczne przekazywanie na feja.

To jest najwieksza zaleta androida - masz wszystko w jednym. Dodaje kontakt, mam go na poczcie, wysylam maila z komputera, odpowiedz dostaje na koma, zamieszczam notatke do tego uzytkownika, zaraz mam ja na komputerze, po sekundzie okazuje sie, ze ma konto np. na feju, automatycznie mi go laczy. Ty tego nie potrzebujesz, a dla mnie to jest najbardziej rewelacyjna rzecz jaka ostatnio wprowadzily telefony.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mysle, ze dochodzimy powoli do momentu, kiedy to udzialanie sie na fb/nk czy innym tego typu serwisie stanie sie totalnym obciachem.

Opublikowano

NK to moze i obciach, ale juz FB dla mnie niekoniecznie. Moze dlatego, ze on wciaz tetni zyciem :teehee:

Opublikowano

Udzielanie się na FB obciach? :turned: Cry me a river.

Opublikowano

Ze tak powiem: co to za zycie? Nie oczekuje, ze fani tego portalu przyz.aja mi racje, ze to obciach ;]

Opublikowano

Mysle, ze dochodzimy powoli do momentu, kiedy to udzialanie sie na fb/nk czy innym tego typu serwisie stanie sie totalnym obciachem.

Przecież to już jest obciach. FB to taka sama żenada jak NK. Może tyle zdjęć nie ma, ale wszyscy się przebijają na to kto więcej dzisiaj o sobie napisze i komu uda się strzelić jakiś błyskotliwy komentarz obmyślany godzinami itp.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Najwidoczniej macie "obciachowych" znajomych. Cóż na to już się nic nie poradzi, FB tak samo jak NK to tylko narzędzie. Wszystko zależy od tego jak zostanie ono wykorzystane...

Opublikowano

dopiero iOS z Jailbreakiem jest lepszy od Androdia :P

A Ipada 2 32GB już mogłem kupić 2x za około 2 tysiące to chyba okazja co?

Opublikowano

no jasne, ze 400 zl bys zarobil. Ja wciaz szukam jakiejs wersji z 3G. I co daje Jailbreak ?

Poza odpalaniem kopii aplikacji, ktore i tak sa tanie ?

Przecież to już jest obciach. FB to taka sama żenada jak NK. Może tyle zdjęć nie ma, ale wszyscy się przebijają na to kto więcej dzisiaj o sobie napisze i komu uda się strzelić jakiś błyskotliwy komentarz obmyślany godzinami itp.

Smęcicie na siłe.

Nie, bo ipad to kupa.

jw :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

no jasne, ze 400 zl bys zarobil. Ja wciaz szukam jakiejs wersji z 3G. I co daje Jailbreak ?

Poza odpalaniem kopii aplikacji, ktore i tak sa tanie ?

Nie chodzi o kopie tylko pierdoły jak własne motywy nowe wyszukiwarki 3d menu animowane ikony i inne takie :P

http://www.youtube.com/watch?v=bCc5oar7gik

http://www.youtube.com/watch?v=cr2X0Hj9Me4&feature=related

Opublikowano

Ja traktuje FB jako newsfeed, mam te osoby co chcialem, rzadko akceptuje zaproszenia, sam nikogo prawie nie zapraszam. Ale wrzucamy sobie filmy z gier i poruszamy tam z niektorymi znajomymi tematy gamingowe itd, duzo dogryzania sobie, jest zabawnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.