Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Tak w ramach OT, ten cały Xboxcenter.pl to najśmieszniejsze fanbojowskie ścierwo jakie widziałem w ciągu dwóch ostatnich miesięcy.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

no jasne, ze bylo...

no ale czemu sie dziwic skoro na siłe wpychaja pelne 3d do tej gry na ps3?

W kaciku X'a koles sie wypowiadal, ze nie ma to zadnego znaczenia dla grafiki. Podobno moze byc dopiero przelaczajac w 3D, a tak rozdzielczosc, jakosc tekstor, ilosc klatek nie ma zadnego znaczenia.

Opublikowano

Nie jak zawsze, ale często kiedy gry są budowane na Xboxie, a potem portowane na PS 3 to jest jak jest. Winić nie sprzęt, ale leniwych third party developerów, którzy nie umieją czy nie chcą wykorzystać potencjału konsoli, tak jak to robią studia wewnętrzne. I szkoda, bo PS 3 naprawdę może wiele, a dowodem tego że najładniejsze gry na current genach są właśnie na tą konsolę (i ofkoz robione przez studia wewnętrzne).

No ale uwzględniamy fakt, że nowy CoD to kolejna po Halo: Reach gra, w której największą rolę popularyzującą odegrała marka+marketing, natomiast pierwsze opinie po ochłonięciu nie napawają takim optymizmem. Tym lepiej, bo to oznacza że rynek FPS-ów wojennych nie zostanie zmonopolizowany i w dalszym ciągu możliwa jest rywalizacja np. między Battlefieldem i Call of Duty. Nie będzie też zbyt dużej migracji z innych gier do CoD-a .

Mam nadzieję, że third party nie będzie tak szło na łatwiznę. Przecież można zrobić gry zbliżone na obu konsolach (GTA IV czy RDR - gdzie każda ma gdzieś przewagę, np. PS 3 ma Vsync i lepsze tekstury, Xbox lepszy framerate, ect. ). Równie dobrze może tak być, że to PS 3 jest górą i gra jest ładniejsza (np. Burnout Paradise, Mirrors Edge, itd. ). Summa summarum, tym jednak podniecają się tylko jacyś statystyko-file. Ja podam przykład własny - grałem trochę w wersję Xbox-ową Bayonetty i wiedziałem, że muszę ją mieć na PS 3. Wersja Xbox-owa ma lepsze oceny, ale... KU*WA, ja się świetnie bawię i w du.pie mam czy tam kilka klatek więcej w tym momencie, albo lepsza teksturka, cokolwiek. Ta gra i tak wymiata i tak wymiata. Rzeczy w których Xbox ewentualnie może przeważać w tej grze, są rzeczami drugo, a nawet trzeciorzędnymi.

EDIT: A co do filmu powyżej, strach kopnąć w TV/Monitor. Powinien być jakiś system alarmowy w K!/PSM , który włączyłby się jakbyś był za blisko ekranu,

Opublikowano

Akurat Bayonetta wersja na X-a zdecydowanie zjada tą na PS3. Słabsze tekstury, niższa rozdzielczość, "wyprane" kolory i spadki animacji. Wersja na Xboxa to jedna z najładniejszych gier tej generacji. Inna sprawa, że gra i tak jest zajebista bez względu na to i warto zagrać. Taka Castlevania przy Bayo wypada słabo. :]

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Odwróć się, weź rozbieg i strzel głową w ścianę, bo ciągle piszesz głupoty o Castlevanyi.

Opublikowano

Castlevania jest dobra, ale trafiła na gatunek, gdzie konkurencja jest znacznie mocniejsza.

Opublikowano

Nie jak zawsze, ale często kiedy gry są budowane na Xboxie, a potem portowane na PS 3 to jest jak jest. Winić nie sprzęt, ale leniwych third party developerów, którzy nie umieją czy nie chcą wykorzystać potencjału konsoli, tak jak to robią studia wewnętrzne. I szkoda, bo PS 3 naprawdę może wiele, a dowodem tego że najładniejsze gry na current genach są właśnie na tą konsolę (i ofkoz robione przez studia wewnętrzne).

No ale uwzględniamy fakt, że nowy CoD to kolejna po Halo: Reach gra, w której największą rolę popularyzującą odegrała marka+marketing, natomiast pierwsze opinie po ochłonięciu nie napawają takim optymizmem. Tym lepiej, bo to oznacza że rynek FPS-ów wojennych nie zostanie zmonopolizowany i w dalszym ciągu możliwa jest rywalizacja np. między Battlefieldem i Call of Duty. Nie będzie też zbyt dużej migracji z innych gier do CoD-a .

Mam nadzieję, że third party nie będzie tak szło na łatwiznę. Przecież można zrobić gry zbliżone na obu konsolach (GTA IV czy RDR - gdzie każda ma gdzieś przewagę, np. PS 3 ma Vsync i lepsze tekstury, Xbox lepszy framerate, ect. ). Równie dobrze może tak być, że to PS 3 jest górą i gra jest ładniejsza (np. Burnout Paradise, Mirrors Edge, itd. ). Summa summarum, tym jednak podniecają się tylko jacyś statystyko-file. Ja podam przykład własny - grałem trochę w wersję Xbox-ową Bayonetty i wiedziałem, że muszę ją mieć na PS 3. Wersja Xbox-owa ma lepsze oceny, ale... KU*WA, ja się świetnie bawię i w du.pie mam czy tam kilka klatek więcej w tym momencie, albo lepsza teksturka, cokolwiek. Ta gra i tak wymiata i tak wymiata. Rzeczy w których Xbox ewentualnie może przeważać w tej grze, są rzeczami drugo, a nawet trzeciorzędnymi.

EDIT: A co do filmu powyżej, strach kopnąć w TV/Monitor. Powinien być jakiś system alarmowy w K!/PSM , który włączyłby się jakbyś był za blisko ekranu,

GTA4, Red Dead Redemption i 95% gier multiplatformowych wyglądają i chodzą lepiej na xboksie.

Opublikowano

Bez przesady w tym 95%. Sporo gier wyglada porownywalnie..po prostu podawanie RDR to bardzo zly przyklad bo akurat w tej grze roznica jest spora.

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Castlevania jest dobra, ale trafiła na gatunek, gdzie konkurencja jest znacznie mocniejsza.

To Castlevania zapoczątkowała ten "gatunek". I jedyne z czym obecnie może się równać to GOW3.

Opublikowano

Devil May Cry, Ninja Gaiden, Bayonetta.

Castlevania to tylko kopia.

Opublikowano

Nie ma co porównywać Bayonettę z innymi slasherami, bo ta gra to jedna z takich perełek, która wychodzi ponad pewne granice. Po prostu tak wykręconej gry, dawno nie było i trzeba geniusza, żeby takie coś powstało. Idąc "bayonett-owym" stylem, to większość gier waha się między 4-1 sphere, a gry takie jak Bayonetta to audience ;)

Zresztą robił to gość od Viewtiful Joe i Okami, to nie mogło być zwyczajne. Szkoda, że ta gra trudna, ale dzięki temu nie muszę sprzedawać slashera po 8 godzinach grania ;)

Opublikowano

Jest system alarmowy w kinekcie jak się stanie bliżej, niż 1,5 metra.

Opublikowano

Nie ma co porównywać Bayonettę z innymi slasherami, bo ta gra to jedna z takich perełek, która wychodzi ponad pewne granice. Po prostu tak wykręconej gry, dawno nie było i trzeba geniusza, żeby takie coś powstało. Idąc "bayonett-owym" stylem, to większość gier waha się między 4-1 sphere, a gry takie jak Bayonetta to audience ;)

Zresztą robił to gość od Viewtiful Joe i Okami, to nie mogło być zwyczajne. Szkoda, że ta gra trudna, ale dzięki temu nie muszę sprzedawać slashera po 8 godzinach grania ;)

I od DMC tylko pierwszego, czyli tego najlepszego. Poza tym Kamiya maczał tez paluchy prze Residentach np RE0 i RE2.

Opublikowano

Lol, przypomnij sobie od kiedy i gdzie powstała seria Castlevania. Jeżeli już możemy mówić o kopiowaniu :turned:

Opublikowano

Lol, przypomnij sobie od kiedy i gdzie powstała seria Castlevania. Jeżeli już możemy mówić o kopiowaniu :turned:

Tyle, że ta Castlevania, a Castlevanie z przeszłości, to inne bajki. Tu mamy slashera, który bierze od innych, tam kultowa platformówka 2d.

Opublikowano

Tyle, że ta Castlevania, a Castlevanie z przeszłości, to inne bajki. Tu mamy slashera, który bierze od innych, tam kultowa platformówka 2d.

zżyną

W takim razie wg. tego co tak namolnie staracie się przegłosować - mechanika gry jest zaczerpnięta z najlepszych gier z gatunku, bo trudno nie zauważyć kilku nieudanych prób przeniesienia serii w 3D, praktycznie od N64 począwszy. Ale jeżeli ktoś pisze, że gra jest zżyną z innych gier to najwyraźniej albo w nią nie grał, albo robi to specjalnie :teehee: Takiej intensywności i klimatu nie było od czasu pierwszego DMC, choć nawet i ta gra wysiada bo nowa Castlevania czerpie z wszystkiego co ma najlepsze w swoim uniwersum, wprowadzając nie dość że niesamowicie klimatyczne zamczysko z wampirami i wszystkim tym co lubiliśmy w Symphonyi, to jeszcze bajkowe i oderwane od tego co było wałkowane w wersjach m.in. na NDS klimaty poza tym zamczyszkiem. A już trzecia kraina to istna abstrakcja ludowych wierzeń połączonych... właśnie. Z tym co nie jest nowe bo w Castlevanyi było odkąd pamiętam.

Opublikowano

Ten gatunek jest chyba najmocniej obsadzony ze wszystkich. Tutaj nawet Dante's Inferno, które w obrębie slasherów jest najsłabsze (no chyba, że bierzemy też pod uwagę Dynasty Warriors itp klony), nie jest wcale kiepską grą.

Opublikowano

http://www.vg247.com/2010/11/14/lack-of-diversity-will-push-360-below-ps3-says-analyst/

stwierdzenia z dupy.. .'ps3 przegoni x360, bo ma różne gry, a x360 skupia sie na strzelankach'

No to jest prawda. Na PS3 mamy GT5, które zawiera wszystkie części w jednej!

Opublikowano

... od kiedy x jest tym od strzelanek ?? :P właśnie ps3 jest taki ;P (byle komercyjnie), sam wymieniłem konsole z tego powodu że na ps3 nie mogłem znaleźć (a miałem 50 tytułów w kolekcji) praktycznie żadnego tytułu gdzie trzeba ruszyć szarymi komórkami...

sami porównajcie w tematyce exów: (patrze tylko na exy oraz gatunki czyli dlaczego czepiacie się różnorodności xa :P )

ps3

u1,u2- chodź genialne troszkę bezmyślne

gow3- to samo co na górze

hr- wspaniałe za pierwszym razem

modnation-.... nie potrzebne myślenie przez calą grę...

lbp-.... jw.

demons souls - no w sumie jedyny prawdziwy mózgorzerca na ps3 (jako ex.)

kz2- sami wiecie jak to się ma do myślenia :P

res1,res2 - strzelanki...

motorstorm- wyścigi...

mag- ... (no comment)

x360

owszem są bez mózgowce typu

halo 3,reach

gears of war1,2

splinter cell (już lepiej)

alan wake - podobnie do heavy rain(gra na raz świetna)

forza 2,3 (tak a propos gt5 które wychodzi już sami wiecie ile :P )

świetna bijatyka i jedyny ex w tej chwili doa4

ale jest masa tytułów nad którymi trzeba pogłówkować:

mass effect1,2

fable 2,3

warhammer battle march

blue dragon

lost oddysey

halo wars

red alert3

jako że konsolę x360 posiadam dopiero od tygodnia, póki co tyle gier które posiadam przychodzą mi na myśl.. Ale stwierdzenie że x360 jest od strzelanek nijak się ma do prawdy...

Jak pisałem wcześniej obie konsole uważam za totalnie równe ale drażni mnie fanboystwo (najczęściej ludzi którzy ni mieli wcześnie do czynienia z tą drugą konsolą- obojetnie w którą stronę), a pisanie że na xa wychodzą głównie shootery jest jak stwierdzenie że na ps3 same slashery....

Edytowane przez xzdunx

Opublikowano

ale jest masa tytułów nad którymi trzeba pogłówkować:

mass effect1,2

fable 2,3

warhammer battle march

blue dragon

lost oddysey

halo wars

red alert3

Jak na fana obu konsol, wyszła ci trochę fanbojska lista ^_^

Me2 i Red Alert3 to nie exlusivy, a na ps3 zapomniałeś dopisać Valkyria Chronicles, WKC, Yakuza3,3D Dot Game Heroes, Disgaea 3, The Eye of Judgment i Folklore ;)

Edytowane przez pleju

Opublikowano

vp mi nie podszedł akurat, wkc to raczej średniak :P yakuzę kocham ale myśleć w niej nie trzeba :P, 3d dot nie grałem, disgea3- proszę cię :P, eye of judg. miałem ale uważam że gierka nie warta wzmianki, o folklore faktycznie zapomniałem :P

z drugiej strony jak na xa miałbym pisać byłoby tego znacznie więcej- last renmant, infinite undiscovery, tales of vesperia (na ps3 jest ale jap. wersja), magna carta 2, risen itp itd ale o średniakach na obie konsole pisać nie chciałem :P dlatego pisałem raczej o mocniejszych tytułach z resztą w każdym razie i tak uważam że obie konsole mają tyle samo do zaoferowania tylko że x idzie bardziej w stronę wytężenia szarych komórek natomiast ps3 leci w stronę wizulanych wodotrysków... odnosnie mass2 niech wyjdzie na ps3 to wtedy pogadamy :P

ps. ps3 i tak zakupię raz jeszcze a to za sprawą last guardiana (tylko kiedy ta premiera?? :P )

Edytowane przez xzdunx

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.