Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

O ludzie 12zł mam płacić zeby mi sie szybciej lista friendsów załadowała lol, niby xbox jest tak wy(pipi)iście rozwinięty w kwestii sieciowej a nawet przeglądarki internetowej nie ma. Na PS3 jest i zawsze sobie spokojnie leżąc na łóżku moge przeglądać forum na 42'' LCD i czytać co tutaj trolują jakieś Insy i inne. :teehee:

tylko, ze ta przegladarka jest tak hoojowa , ze szkoda gadac, wstyd dla sony, ze jej przez tyle czasu nie poprawili, sam czasem z niej korzystam , "z doskoku", gdy mi sie nie chce kompa włączyć a che na szybko cos sprawdzic. Tragedia, ile razy po wyjsciu z przegladarki zawiesiła sie konsola to nie zlicze , notoryczne jest to, ze przeglądarka nie radzi sobie z jakimś elementem strony- co byłoby ok, bo to doraźne zastosowanie jest ale nie, skrypt zamiast "odpuscic", niejednokrotnie "mieli i mieli", by po 30 sekundach wywalic komunikat, ze nie wyswietli ci elementu.

co do psnu to tu akurat jest przesada jechanie po nim. Teraz ma awarie, fakt. Ale nie narzekam na niego, wszystko chodzi ok, lagów nie ma, ja jestm zadowolony.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

w sumie masz racje...ja tez bylem zadowolony dopoki nie pogralem na live u siebie na chacie :)

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

Japońskie studio tri-Ace pokazało na co stać jeszcze konsole obecnej generacji. Cała poniższa scena podobno (bo aż się wierzyć nie chce) działa w czasie rzeczywistym, w 30 klatkach na sekundę i 720p. Jest to próbka możliwości ich nowego silnika graficznego.

http://www.youtube.com/watch?v=mfikXRTe498

Nie wiem jak wy, ale ja zbieram szczękę z podłogi.

No, z tym że to tylko kolejna pokazówka.

Opublikowano
  • Autor

Ja pier.dole jak można być tak zaślepionym w PSN. Super, że jest darmowe. Nie można jednak ciągle, bez końca ślepo patrzeć na tą usługę, tylko dlatego, że jest darmowa. Jak wcześniej już kiedyś wspominałem - jako usługa za free spisuje się świetnie. Xbox Live jest jednak dużo stabilniejsze i lepiej zaprojektowane i nie można ciągle tego negować, bo nawet normalnie pogadać nie można. Jako płatna usługa, nie ma sobie równych i przyznam, że jako, że nie mam teraz X360, to brakuje mi Live.

Xbox Live > PlayStation Network.

Opublikowano

Nowy dashboard nie jest już taki szybki i ergonomiczny. Fakt, że XBL! ma kilka funkcji, których w PSN nie ma, albo są szczątkowe. Czy jest to jednak wartę tyle kasy? PSN ma wszystko, co potrzebne i najważniejsze:

- zawartość PSS

- brak lagów

- dodatkowe usługi takie jak Netflix/Ipla, Axn/BBC player, Ps Home, Folding at Home + world news channels (coś jak na Wii), Ps + , text chat i voice chat (jak Skype), przeglądarka

- współpraca z PSP (Ad Hoc Party)

- podstawy takie jak obsługa friendlisty, trofea (klarowniejsze od achievementów), przenośne profile, obsługa multimediów (serwery, edycja)

Teraz dojdzie Steam. Mało wam za darm? Sorry, ale narzekanie na PSN ociera się o trolling, hejting i fanbojstwo.

Opublikowano

nintendo-project-cafe.jpg

Y4lNb.jpg

to mockupy ziomuś

Opublikowano

Do NES'a, SNES'a. Do Gamecube'a był dobry, tylko krzyżak mikroskopijny i nie wiem, czy w ogóle dałoby na nim radę grać np w bijatyki, bo nigdy żadnej na tej konsoli nie miałem. :)

Opublikowano

Nowy dashboard nie jest już taki szybki i ergonomiczny. Fakt, że XBL! ma kilka funkcji, których w PSN nie ma, albo są szczątkowe. Czy jest to jednak wartę tyle kasy? PSN ma wszystko, co potrzebne i najważniejsze:

- zawartość PSS

- brak lagów

- dodatkowe usługi takie jak Netflix/Ipla, Axn/BBC player, Ps Home, Folding at Home + world news channels (coś jak na Wii), Ps + , text chat i voice chat (jak Skype), przeglądarka

- współpraca z PSP (Ad Hoc Party)

- podstawy takie jak obsługa friendlisty, trofea (klarowniejsze od achievementów), przenośne profile, obsługa multimediów (serwery, edycja)

Teraz dojdzie Steam. Mało wam za darm? Sorry, ale narzekanie na PSN ociera się o trolling, hejting i fanbojstwo.

niezły bullshit

na XBL masz to samo lub inne usługi/funkcje (wiecej) w lepszej jakości znacznie szybciej i stabilniej działające a nie co tydzień awaria/error

steam 1 gra o której wiemy od roku, grubo

sorry ale pisanie o bzdurach lub funkcjach które nie dotyczą gier albo samego PSN ociera się o trolling, hejting i fanbojostwo.

te foty niby nowego wii niezły fake i jak pad z ekranem mniejszym od psp może mieć rozdzielczość 1080p :lol:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

to mockupy ziomuś

No i ?

To demo techniczne tri-Ace mocarne. Jedynie aliasing troche wali po oczach, ale mimo wszystko cut-scenki z FFXIII Versus sie przy tym chowaja. Mam nadzieje, ze nowy Star Ocean bedzie wygladac pieknie (i bedzie grywalny;P).

Opublikowano

@Daddy

Na PSN nie ma awarii co tydzień, widać nie bywasz tam. Nie podałeś konkretów, na razie merytoryka z piaskownicy typu: “a-a-ale moja zabawka jest lepsza, ma to samo co twoja i-i-i więcej i w ogóle”.

Wiem, niektórzy dali niemałe pieniążki na usługę online, i muszą sobie tłumaczyć jaka to rakieta względem konkurencji. Ale bez przesady.

Opublikowano

Mowilem, ze znajda sie yntelygenty, ktore nie przyjmuja do wiadomosci prostego faktu, ze XBL>PSN :teehee:

Opublikowano

@Daddy

Na PSN nie ma awarii co tydzień, widać nie bywasz tam. Nie podałeś konkretów, na razie merytoryka z piaskownicy typu: “a-a-ale moja zabawka jest lepsza, ma to samo co twoja i-i-i więcej i w ogóle”.

Wiem, niektórzy dali niemałe pieniążki na usługę online, i muszą sobie tłumaczyć jaka to rakieta względem konkurencji. Ale bez przesady.

Wiem że niektórzy nie płacą za usługe online i muszą sobie tłumaczyć jak jest dobrze względem XBL, wmawiają sobie że 10zł miesięcznie to kupa szmalu i nie warto.

konkrety ? jak pierdzielisz głupoty to szkoda pisać o czymś co jest oczywiste i było setki raz w tym temacie, najlepszy konkret to grupa osób na forum/w tym temacie które ma obie konsole i prawie wszyscy wolą płacić paczkę fajek miesięcznie by grać na XBL niż męczyć się na darmowym PSN :sweat:

no niech będzie średnio awaria co 2tygodnie a ty jak często bywasz na XBL ?

Opublikowano

XBL jako usługa sama w sobie > PSN

XBL + konieczność wydawania nań kasy < PSN

Do NES'a, SNES'a. Do Gamecube'a był dobry, tylko krzyżak mikroskopijny i nie wiem, czy w ogóle dałoby na nim radę grać np w bijatyki, bo nigdy żadnej na tej konsoli nie miałem. smile.gif

Umówmy się, że ten do GC nie był taki zły, ale jeżeli chodzi o ergonomię użytkowania, to i tak znacznie odstawał od kontrolerów Sony czy nawet Microsoftu.

Opublikowano

Co ty pier,dolisz że średnio co 2 tygodnie jak to pierwsza chyba od pół roku awaria, Mendrek podaje konkrety że PSN prawie wogóle nie odstaje od XBL które różni sie tym że ma crossgame chata, a ty tylko potrafisz jak wszystkie xboty pisać ze to co napisał Mendrek to są same buliszity, taka gadka własnie z xbotami jest :thumbsup: konkrety - NIE CO TO SĄ BULLSHITY WEŚ WOGULE JA MAM TYLKO RACJE <facepalm>

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Nie wciagajcie sie w to bagno plejslejwow. Konkrety byly podawane juz tyle razy, ze rzygac tym mozna. Niestety takie trolle jak powyzej nie zwaracaja na to uwagi

Zawsze wyglada to tak: dyskusja trwa kilka stron, wkoncu ktos sie rozpisuje i trolle milkna na kilkadziesiat stron by znow wrocic do tego tematu za jakis czas. Booooring.

XBL>PSN

Pogodzcie sie z tym. To nie jest kwestia upodoban jak w dyskusji, ktory pad jest lepszy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

XBL jako usługa sama w sobie > PSN

XBL + konieczność wydawania nań kasy < PSN

Ot najlepsze podsumowanie całej dyskusji. Mam obie konsole i lubię pograć online, ale nie jestem fanatykiem tego typu rozrywki. Społeczności dzieciaków drących się do headseta jakoś dodatkowo mnie odrzucają. Poza tym wkurzają mnie multiplayerowe dodatki w postaci drogich map packów ;) Najpierw kupiłem X360, pograłem miesiąc na darmowym Goldzie i faktycznie z perspektywy czasu, był bardziej niezawodny i wygodniejszy niż PSN. Potem promocja mi wygasła, a kasy na abonament było mi szkoda, bo preferuję RPG i inne singlowe tytuły. Jesienią zakupiłem PS3 i sprawdza się bardzo dobrze - usługa sieciowa jest darmowa i posiada trochę funkcji multimedialnych z iplą na czele, z której dość często korzystam. Wkurzają kwestie beznadziejnego voicechat'u w niektórych grach, ale da się przeżyć. Nadal cieszę się, że nie muszę płacić abonamentu. Wolę wydać to 120zł rocznie na jedną grę więcej ;)

Opublikowano

uwazaj bo ktos zaraz ci napisze ze 120zl to mało i lepiej tą kabze wpychać micromiękkim niz kupić gre lol

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Nikt tak nie napisze, bo nie jest taki trollem jak ty lol

Jak ktos online gra sporadycznie i jest malo wymagajacy to PSN jest dla takiej osoby sporo lepsza usluga. Wiadomo. Ty niestety nadal nic nie rozumiesz.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

mało razy było ze 120zl to bardzo mało i ze lepiej zaplacic niz kupic gre? xboty z Insem na czele juz tego nie pamiętają?

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Nie wciagajcie sie w to bagno plejslejwow. Konkrety byly podawane juz tyle razy, ze rzygac tym mozna. Niestety takie trolle jak powyzej nie zwaracaja na to uwagi

Zawsze wyglada to tak: dyskusja trwa kilka stron, wkoncu ktos sie rozpisuje i trolle milkna na kilkadziesiat stron by znow wrocic do tego tematu za jakis czas. Booooring.

XBL>PSN

Pogodzcie sie z tym. To nie jest kwestia upodoban jak w dyskusji, ktory pad jest lepszy.

dokładnie, każdy kto ma obie konsole wie że xbl>psn i to znacznie :sweat:

a jeśli ktoś płacze o koszt xbl 10zł miesięcznie szkoda że zapomina o grach sony droższych o 20-30zł na starcie niż gry MS, no i sony już wprowadziło online pass do pierwszej gry czyli crapa socoma, początek nowej ery gier na ps3, no ale ważne że PSN za darmo (opłata ukryta w grach :thumbsup:)

Opublikowano

Socom Pro - to nie jest online pass. Bez niego da się grać w sieci. (bardziej jak VIP pass z BC2)

A poza tym - jest za darmo dla Europejczyków.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

tak wszyscy co mają obie konsole to twierdzą ze xbl>psn kolejny kretynizm z du,py wzięty. Opłata ukrytaa w grach :lol: to co exy niby wychodzą co miesiąc? kupujesz raz taką gre powiedzmy na pół roku i twoim tokiem myslenia grając w tą gre przez pół roku płace 20-30zl xD to nawet taniej wychodzi jak placic za xbl :) i nie dziwota ze gry na x0 sa tansze, w polsce zjadla tą konsolke duza skala piractwa, nawet obnizka cen na premiere nic nie pomogla

Edytowane przez Merson

Opublikowano

szczurek na to samo wychodzi

Edytowane przez Daddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.