Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Napierdalam bez przerwy w MK, wszystkie te pseudo hity z tego roku pokroju Dead Space 2, Bulletstorm, Crysis 2, Killzone 3 dostają od Mortala fatality. :teehee:

nowy MK jest bardzo dobry ale bez przesady, wydymanie graczy na brak 4 grywalnych postaci które są w grze, zablokowane klasyczne fatale po aktualizacji...ani jednej nowej postaci, tryb story raz super raz tandeta niesamowita, jak dla mnie zabrakło paru miesięcy na szlify i dorzucenie paru postaci + np: brutality

To byłby MK doskonały.

Dla mnie wystarczy to co jest, Shao Kahn, Goro, czy Kintaro kompletnie mnie nie interesują, bo to wolne niezbalansowane pokraki, które szybko kroją pasek i na 100% byliby przegięci. Nie chcę też nowych postaci, bo to jest powrót do korzeni, więc wystarczy mi stara mortalowa ekipa. Żal tylko, że zabrakło Raina, ale ten jest pewniakiem w DLC.

Trybów bonusowych jest dużo, więc jest co robić, story też mnie momentami śmieszyło, ale jak na bijatykę jest nieźle.

Jeśli chodzi o wykończenia, to niepotrzebne było babality, w zamian zdecydowanie wolałbym z Deception hara-kiri. Tutaj pasowałoby to idealnie, by nie dać zwycięzcy szansy na fatala i zabić się samemu. :turned:

Virtua Fighter >>>>>> wszystkie bijatyki

Grałem z tej serii tylko w VF4 Evolution, za trudne to, nawet łatwymi postaciami do opanowania pokroju Jacky'ego. :potter:

Z tego gatunku zawsze najbardziej będę cenił MK2.

Edytowane przez Zwyrodnialec

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Bo systemowo to najtrudniejsza w opanowaniu bijatyka, zupełne przeciwieństwo Mortala. Głębia systemu w VF to perła na rynku bijatyk, dzięki czemu gra w nią ze 20 osób w Polsce. Najprostszy Jackie jest trudniejszy w ogarnięciu niż cała Mortalowa ekipa razem wzięta.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Ins pamietasz jak moj Jacky zabil Twojego akire? ;f

Ja chce nowa Virtue :(

Opublikowano

Wtedy nie mialem Arcade Sticka ;P Zrezta Jacky jest tani xD Nie, wcale sie nie tlumacze :whistling:

Nie obrazilbym sie gdyby wypuscili na konsole Virtua Fighter 5 Final Showdown.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

W VF gram taniocha, bo w SC Maxim :(

Opublikowano

A w Tekkena pewnie Eddie/Christie ? Chociaż bardziej by pasował Miguel 8)

Opublikowano

Jak się nazywał ten fighter VF, który walczył stylem modliszki?

Opublikowano

W ostatnie tekkeny prawie w ogole nie gralem Kazub. Nie lubie tej gry i czajenia sie na jedna krojaca 70% paska akcje.

Opublikowano
W ostatnie tekkeny prawie w ogole nie gralem Kazub. Nie lubie tej gry i czajenia sie na jedna krojaca 70% paska akcje.

Spoko, tylko na taką 70% akcję na dobrym zawodniku potrzeba wiedzy, skilla i trochę szczęścia. Z drugiej strony sam nie lubie być wożony po całej arenie jak gram z jakimś prosem :geek:

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

mojemu Xowi w lipcu stuknie 3lata woot.gifwoot.gif, tak tak, arcade kupiony za 777zł laugh.gif zero wydatków, zero problemów, dokupiłem tylko dysk, żeby nie buczał happy.gif dodając nawet kwotę za Golda, to i tak mniej niż dałbym za PS3, no i, co najważniejsze mogę pograć online w święta laugh.gif

co jak co, ale moim zdaniem to naprawde nie wiele, nie żałuje yes.gif

Ile wydałeś na Golda? I za ile kupiłeś dysk?

260zł za oryginalny dysk 120GB, a golda kupowałem 2razy na rok, po 120zł, licząc Golda 3razy [360zł], to wyszło by i tak troszke mniej niż za PS3 w 2008 [nie pamiętam dokładnie, ale na pewno było powyżej 1400zł], na którym nie było wtedy w co grać turned.gif

Opublikowano

No, MGS4, GTA4, LBP, Burnout P., DMC4, Soul Calibur 4, Resistance 2, Motorstorm 2, Army of Two, Skate, Lego Star Wars, Mercenaries 2 , Mirrors Edge, COD WaW, Fallout 3 , RockBand 2, Wipeout HD. Faktycznie, same crapy w tym 2008.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

wole grac na pc niz na konsoli- taki paradox, bo do jakiegos 19 roku zycia uwazalem inaczej. jako ze lubie fpsy, samo granie na pc ma juz jedna, fundamentalna zalete- sterowanie. z reszta nudzi mnie to juz z deka i jedyne co odpalam czesciej niz 3 razy to mw2, jakos nie potrzebuje testowania nowych geow3, czy k3. to tylko gry, hobby, a hobby sie zmienia na rzecz innych, bardziej adekwatnych.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy uważają, że klawiatura jest lepsza od pada, nigdy...

Opublikowano

koordynacja oka z reka jest 10x lepsza na myszce niz na padzie, gdzie zeby utrzymac celownik na malym, ruchomym pukncie jest jak mieszanie 20 metrowa lyzka.... sprobuj pograc na padzie z jakims prosem w Q3, to sie dowiesz, jaka to roznica ehhh...

Opublikowano

Bez myszki jest gorsz od wszystkiego, z myszką jest lepsza do wszelkiego rodzaju strategii i pewnie FPS-ów . Ale znajdą się tacy, co się będą wykłucać, że jest lepsza do wyścigów :turned:

Generalnie, to aspekt gameplayu opartego na celowaniu w ruchu do punktów z dokładnością co do milimetra zasługuje na oddzielne potraktowanie, ale np. Killzone 3 to nie dotyczy.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

koordynacja oka z reka jest 10x lepsza na myszce niz na padzie, gdzie zeby utrzymac celownik na malym, ruchomym pukncie jest jak mieszanie 20 metrowa lyzka.... sprobuj pograc na padzie z jakims prosem w Q3, to sie dowiesz, jaka to roznica ehhh...

spróbuj pograć na klawiaturze z jakimś prosem w Street Fightera IV :P

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Wiadomo, że jeśli chodzi o fpsy to klawiatura i myszka jest lepsza od pada. To prawda stara jak świat. A to, że nagle na konsolach od tej generacji fpsy to dominujący (niestety) gatunek nie ma nic do tego. Choć oczywiście nie twierdzę, że na padzie nie da się grać w fpsy. Osobiście grałem dużo na konsolach w gry z tego gat., ale jednak combo klawa+myszka to inna liga.

Fajnie by było gdyby ktoś się kiedyś zdecydował na wypuszczenie gry fps, gdzie są serwery na których mogą grać gracze z pc i konsol.

Sam gram głównie na konsoli, ale w 99% w gry na singlu.Jedynie czasami puszczę parę rundek w KZ3. Jeśli chcę multi to jedynie na pc, jakoś nie umiem się przekonać do tego konsolowego. Cóż lata grania na piecykach robi swoje.

sprobuj pograc na padzie z jakims prosem w Q3

Oj byłaby niezła rzeźnia :teehee: Zwłaszcza, że Q3 to jeszcze ta generacja fpsów gdzie naprawdę liczył się skill i gra punktowała tych, którzy obczaili w miarę mechanikę rozgrywki.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Czasy się zmieniły. Nikt już nie będzie wiecznie siedział i grał w Quake 3. Teraz gatunek FPS jest trochę inny. Nie będę kwestionował tego czy na padzie się gra lepie/gorzej niż na PC. Od dziecka siedziałem z padem w ręku, więc nie mam zamiaru się wypowiadać ale ja np. nie wyobrażam sobie grania w takiego RE4 myszką i klawiaturą.

Opublikowano

Akurat w RE4 mozna całkiem przyjemnie pograć na klaw + mysz , do bijatyk sa pady i sticki, to oczywiste.

Opublikowano

To po prostu kwestia przyzwyczajenia. Znam ludzi, którzy w przeciwieństwie do mnie grali od zawsze na PC i dla nich gra na padzie wydaje się być wręcz abstrakcyjna.

Opublikowano

Juz nie robia FPS'ow, ktore wymagaja takiej precyzji jak Quake 3, dlatego grajac na PC zawsze podlaczam pada od 360tki, zeby nie meczyc sie z klawiatura i myszka.

Opublikowano

Juz nie robia FPS'ow, ktore wymagaja takiej precyzji jak Quake 3, dlatego grajac na PC zawsze podlaczam pada od 360tki, zeby nie meczyc sie z klawiatura i myszka.

Nom to też racja. No ale co się dziwić skoro większość tych fpsów to tylko konwersje z konsol. Wątpię czy nawet Q5, o ile wyjdzie zmieni ten stan rzeczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.