Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

@Daddy

Na PSN nie ma awarii co tydzień, widać nie bywasz tam. Nie podałeś konkretów, na razie merytoryka z piaskownicy typu: “a-a-ale moja zabawka jest lepsza, ma to samo co twoja i-i-i więcej i w ogóle”.

Wiem, niektórzy dali niemałe pieniążki na usługę online, i muszą sobie tłumaczyć jaka to rakieta względem konkurencji. Ale bez przesady.

Wiem że niektórzy nie płacą za usługe online i muszą sobie tłumaczyć jak jest dobrze względem XBL, wmawiają sobie że 10zł miesięcznie to kupa szmalu i nie warto.

konkrety ? jak pierdzielisz głupoty to szkoda pisać o czymś co jest oczywiste i było setki raz w tym temacie, najlepszy konkret to grupa osób na forum/w tym temacie które ma obie konsole i prawie wszyscy wolą płacić paczkę fajek miesięcznie by grać na XBL niż męczyć się na darmowym PSN :sweat:

no niech będzie średnio awaria co 2tygodnie a ty jak często bywasz na XBL ?

A z XBL miałem kontakt prawie codziennie, niedaleko mieszka ktoś z rodziny kto tą usługę posiadał, ale obecnie jak uznał, nie ma gier na tyle, żeby płacić za XBL Gold. Woli kupić taką grę na PS 3 i nie martwić się, że z kolegami nie pogra, bo nie zapchał kabzy wesołemu panu z MS.

no i tyle w temacie ,,kiedyś widziałem jak ktoś grał w coś na XBL u wymyślonego (bądź nie) kumpla''

Więcej nie pisz na temat czegoś z czym nie miałeś do czynienia bo kolejny Epic Fail i coraz większa kompromitacja z twojej strony. Zwykłe trollowanie i fanboyowanie na temat czegoś czego nie masz pojęcia ale udajesz eksperta.

masz racje kolega nie musi się martwić zapchaniem kabuzy wesołemu panu z MS bo ma inne zmartwienia: droższe gry o 30zł, online pass, p+ za 200zł, kiedy będzie działało darmowe PSN, kiedy w koncu wyjdzie dobry multiplayer na ps3 i kolejny ex nie zawiedzie :sweat:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ja pierdole.

To nie jest trollowanie... to już jest czysta głupota.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

kolejny fanboy ps3 któremu żyłka pęka :sweat: jak ktoś kilka razy rozpisuje się na stronę o usłudze online z której nie korzystał nigdy a jedynie podobno kiedyś widział u kogoś to inaczej nie można z nim pisać.

Opublikowano

kolejny fanboy ps3 któremu żyłka pęka :sweat: jak ktoś kilka razy rozpisuje się na stronę o usłudze online z której nie korzystał nigdy a jedynie podobno kiedyś widział u kogoś to inaczej nie można z nim pisać.

Sry, że się się wtrącę do waszej strasznie interesującej dyskusji ale to samo można powiedzieć o tobie fanboy M$, skoro tak żywo zareagowałeś na post Mendrka, zwłaszcza, że nie napisał tam nic co by nie było prawdą.

Opublikowano

Ja pierdole.

+1

1. Jak zwykle Daddy niemerytorycznie, bez konkretów, bez niczego. Nawet bez pomyślunku.

Gry droższe? Pierwszy z góry przykład największej premiery tygodnia: http://www.ultima.pl/Mortal_Kombat/

2. Online pass tylko na PS 3?

http://allegro.pl/fi...1576424830.html

(to pewnie błąd sprzedającego, pomylił konsole lol)

3. Kiedy będzie działało PSN? Na pewno szybciej, niż za dwa tygodnie.

4. Dobry multiplayer na PS 3?

Nawet nie chce mi się tego komentować, widać kupiłeś PS3 tylko dlatego, żeby chwalić się "obiektywnością" (ale tylko hipotetyczną). Popatrz po liczbie graczy, albo po recenzjach, COKOLWIEK! ZDEJMIJ TE KLAPKI! TERAZ!

5. Ex który nie zawiedzie? Hm... lol... hm... lol... hm... lol... ok, starczy. Teraz konkrety:

- Uncharted 2 - GR 96.41 % + Video Game Awards Game of the Year 2009

- God of War III - GR 92.04 % + Video Game Awards Best Graphics 2010 + Bafta Artistic Achievement Award 2011

- Metal Gear Solid 4 - GR 93.56 %

- Little Big Planet - GR 94.67%

... mam wymieniać dalej?

6. Miałem (mam?) dostęp praktycznie codzienny, i jak widzisz wiem dużo o usłudze XBL!

7. P+ jest nieobowiązkowe.

8. To już ostatni mój wywód merytoryczny, bo szkoda mi się tu tak z Tobą produkować. Widać nie masz dosyć argumentów, żeby polemizować na poziomie, albo robisz sobie żarty. W obu przypadkach...

FUCK%2BTHIS%2BU%2BSUCK%2BI%2527M%2BOUTTA%2BHERE%2521%2BCUFF.jpg

Opublikowano

mojemu Xowi w lipcu stuknie 3lata woot.gifwoot.gif, tak tak, arcade kupiony za 777zł laugh.gif zero wydatków, zero problemów, dokupiłem tylko dysk, żeby nie buczał happy.gif dodając nawet kwotę za Golda, to i tak mniej niż dałbym za PS3, no i, co najważniejsze mogę pograć online w święta laugh.gif

co jak co, ale moim zdaniem to naprawde nie wiele, nie żałuje yes.gif

Ile wydałeś na Golda? I za ile kupiłeś dysk?

260zł za oryginalny dysk 120GB, a golda kupowałem 2razy na rok, po 120zł, licząc Golda 3razy [360zł], to wyszło by i tak troszke mniej niż za PS3 w 2008 [nie pamiętam dokładnie, ale na pewno było powyżej 1400zł], na którym nie było wtedy w co grać turned.gif

PS3 80GB kupione w MM pod koniec 2008 - 1149 zł z R2. Także nie chcę nic mówić, ale troszkę zrobiłeś sobie z gęby szmatę.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

bigdaddy weź ty sie trolliku nie sap o exy bo na twoje pudelko wyszlo w tym roku aż... 0 exclusiv'ów :lol: tak micrososft dba o swoich graczy, tylko pozazdrościć :D zresztą nie zdźiwie sie jak geow3 sprzeda sie powyzej 10 milionow jak wszyscy sie na niego rzucą jak szczerbaty na suchary, taka posucha przez cały rok więc nie będzie innego wyboru jak kupic pierwszego exa w 2011 :lol:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Ciekawe rzeczy Merson opowiadasz, rozumiem w takim razie, że Killzone 2 też już z 10 mln zeszło bo jaka kiedyś posucha na PS3 była nie trzeba nikomu przypominać.

Opublikowano

Kiedy ta posucha była?

Opublikowano

Mam PS3 od grudnia 2008, gier, o których wiem, że z braku czasu ich nie skończę wciąż przybywa. To, że trzeba mieć 3 konsole, żeby cieszyć się tą generacją to mit, jak ktoś nie jest totalnym nerdem i potrafi się obejść bez mariana/halo/kratosa, to jedna maszyna mu w zupełności wystarczy. (No i może handheldy.)

Opublikowano

Jaka posucha jak wczesniej przed Killzone 2 wyszlo LBP, Motorstorm Pacific Rift czy Resistance 2, zaś po premierze byly GoWIII, Heavy Rain lub Uncharted 2 więc gdzie ty widzisz posuche?

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Ja (pipi)e.

+1

1. Jak zwykle Daddy niemerytorycznie, bez konkretów, bez niczego. Nawet bez pomyślunku.

8. To już ostatni mój wywód merytoryczny, bo szkoda mi się tu tak z Tobą produkować. Widać nie masz dosyć argumentów, żeby polemizować na poziomie, albo robisz sobie żarty. W obu przypadkach...

uspokój się! :ninja:

chłopie pisałem ci przestań się kompromitować

1. jak zwykle olałem bzdury czy inne urojenia ciepłym moczem bo inaczej nie można z tobą, bawisz się w trolla-prowokatora wypisując brednie więc czego oczekujesz...To tak jakby ktoś miał powaznie dyskutować z mersoem. Gdybyś pisał bez ściem wyssanych z palca nie udając eksperta czegoś czego nie znasz to normalnie byś dostał odpowiedzi co jak działa/szybkość/funkcje/porównanie po kilkudziesięciu godzinach spędzonych z bc2 na obu konsolach i kilku exach :sweat:

8. nareszcie posłuchałeś mojej rady i kończysz ten cyrk, brawo, koniec tematu i wesołych świąt.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Wypada miec wszystkie konsole jak ktos moze, nie ejst to zadne nerdostwo czy inny anglojezyczny zwrot. To jest dla ciebie hobby typu ryby raz w tygodniu, czy tez pasja. Dla mnie to w duzej mierze styl zycia. To do Khadgara.

Teraz mamy cliffhangera - co tak naprawde pokaze Nintendo.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

widze, ze znowu nie czytacie z zrozumieniem co do siebie piszecie... nie wiem, moze znam jakis inny jezyk polski.

ale jak czytam, że ktoś ma dostęp do 'czegos' i w mniej więcej zna zasady działania, a potem innym pan mu wmawia, ze "bo ciebie tam nie było i ty sie znasz"... serio nie wiem o czym wy tutaj dyskutujecie.

Z drugiej strony nie zauważyłem, żeby ktos tutaj negował za(pipi)istość działania XBL.. wiadomo, ze działa szybciej i jest lepiej przemyslane (do tego dochodzi kwestia patchy do gier itd). IMO, PSN pod względem działania jest wystarczający. Gry online działają, sklepik i ściaganie z niego działa... dodatkowe usługi tez niczego sobie, komunikacja głosowa ostatnio tez nie kuleje.

Jeszcze zacznijcie odwieczną walkę gamepadów - symetryczne/asymetryczne galki, spusty, ergonomia, wypukłe przyciski, d-pad i wymienne baterie

Opublikowano

według braci $ony zarabia się na P+ ok 1000-1500zł rocznie słowa grigoriego i reszty.

Opublikowano
1. jak zwykle olałem bzdury czy inne urojenia ciepłym moczem bo inaczej nie można z tobą, bawisz się w trolla-prowokatora wypisując brednie więc czego oczekujesz...To tak jakby ktoś miał powaznie dyskutować z mersoem. Gdybyś pisał bez ściem wyssanych z palca nie udając eksperta czegoś czego nie znasz to normalnie byś dostał odpowiedzi co jak działa/szybkość/funkcje/porównanie po kilkudziesięciu godzinach spędzonych z bc2 na obu konsolach i kilku exach

Nie ma to jak napisać post w którym nie ma absolutnie żadnej treści i zupełnie nic nie mówi ani nie tłumaczy. To jest sztuka.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

według braci $ony zarabia się na P+ ok 1000-1500zł rocznie słowa grigoriego i reszty.

No fajnie, zasadniczo nie sądzę, że to prawda, ale w sumie nic mnie to nie obchodzi. Nie wiem, czy to dostrzegasz, ale udowadniam ci, że dałbyś sobie wcisnąć komplet noży do obierania truskawek ze znaczkiem MS i jeszcze cieszyłbyś się na pyszny deser. A ty mi odpisujesz - ale Grigori... Przypominam, że twierdziłeś, że da się zarobić na płaceniu 120 zł rocznie dużej korporacji. Na Twoim miejscu - gdybym chciał nie być skompromitowany w oczach kumatych użytkowników przeglądających ten temat - postarałbym się nieco bardziej.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

Wypadlem z tego tematu, o co teraz w ogole sie rozchodzi?

Opublikowano

XBL nie jest lepsze od psn

Opublikowano

A w czym jest gorsze?

Opublikowano

Wyrecze kogos: jest gorsze, bo sie za nie placi!!!11

szok placi sie za uslugi :o

Opublikowano

Ale zdajecie sobie sprawę, że dla wielu ludzi to po prostu dziwne, że M$ każe płacić za tak podstawowe usługi jak granie online? Bo wiecie, online to integralna część rozrywki w wielu tytułach. W coraz większej ich ilości jest to jej TRZON.

Wydaję 200zł na Portal 2. Chcę pograć z kumplem, ale muszę dołożyć dopłacając za grę online. Do tego, z zazdrością patrze na PSN, gdzie nie płacę za online a do tego mogę sobie grać z PCtowcami. Czy to aby na pewno jest w porządku?

Opublikowano

XBL nie jest lepsze od psn

Jak do tej pory, chyba nikt nie negował tego, że XBL jest lepsze od PSN. Za to parę osób koniecznie chcę udowodnić, że PSN jest znacznie gorsze od XBL, bo jest darmowe, a to przecież takie polskie chcieć za nic nie płacić. Z tej dyskusji nic nie wyniknie , ale grunt, że można się pospierać i przekrzyczeć pozostałych.

Edytowane przez Kazub

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.