Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Wysoką cenę PS3 na starcie konsoli (prawie 2500 zł) można było tłumaczyć sporym kosztem samego napędu Blu-Ray. Identycznie było przecież w przypadku PS2 kiedy wraz z konsolą otrzymywaliśmy też odtwarzacz DVD.

Uważam, że tym razem cena PS4 powinna zejść poniżej 2 tys. Nie dostaniemy raczej nowego napędu, bo dopiero zaczął się rozwijać BR. Konsola będzie miała po prostu bardzo silne bebechy, podobnie jak nowy XboX. Właśnie, ciekawi mnie na jaki format zdecyduje się M$. Ale tak zasadniczo to sam się zastanawiam co takiego istotnego poza kwestiami technicznymi mogą przynieść next-geny.

pewnie BR innej opcji nie ma

Lepszą opcją byłyby chyba 20 Gb carty, ale cholera wie ile taki nośnik by kosztował.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

PS2 na stracie kosztowało 400$ a rok po premierze 300$. Było więc tanie w porównaniu 600$ za PS3.

Weż pod uwagę że na premierę PS2, kurs dolara na złotówki był na poziomie 4,6369 a przy premierze PS3 już tylko 2,9735. U nas na starcie PS2 było droższe od PS3 z tego co pamiętam (PS2 kosztowało jakoś 2800 a PS3 2400).

Opublikowano

Ogólnie to Sony mogło by te całe Zipper (MAG, Socom) sprzedać w cholerę bo to ich najsłabsze studio. Odstają od innych ekip w ich szeregach.

To prawda, jeszcze jakiś team od gier MMO, a The Getaway, Primal, Syphon Filter czy Medievil nadal nie dostały szansy ukazania się na tej generacji.

Opublikowano

Podobnie Tenchu(j), pomijając krapiastego Tenchu Z, platforma docelową dla tej gry powinno być PS3.Ta seria umierała przez to, że nie potrafiła wydostać się z własnych archaizmów i nie było pomysłu jak skroić ją na potrzeby next genów, ale to wyłącznie wina developera. <tęskni za Tenchu :( >

+ The Last Guardian nie w tym roku + odjąć te j-gówna w które w Polsce zagrają 3 osoby + SOCOM który jest gównem.

No ale i tak wychodzi więcej niż na X'a :potter:

W tym, że chcą dopracować, czy tam dać szansę na lepszą sprzedaż grze, która zalicza się do nurtu najbardziej artystycznych, niepowtarzalnych i działających na duszę i wyobraźnię gracza nie ma chyba nic złego (nie wiem jak dużo wychodzi takich gier na X-a). A jeżeli chodzi Ci o jrpg to znajdzie się na te gry w Polsce trochę większa klientela. Socom jest faktycznie słaby. No ale grunt, że na X-a jest mniej exów, dzięki czemu wszystkie wydawane gry na niego to perły.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Screeny nie zrobiły na mnie wrażenia, ale to beta więc nie chcę przekreślać tego tytułu. Mam tylko nadzieję, że wprowadzą jakieś urozmaicenia do rozgrywki, bo to strasznie nudna w singlu gra jest. Za to w coopie perełka. Multi nie oceniam, bo nie gram.

Opublikowano

2, 4 i 6 screen nie są z Gearsów 3. MaZZeo nieźle trolujesz ;)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

E to są screeny z Uncharted 1? Bo przypomina mi sie jak na tej ścianie na 4 screenie trzeba było skakać Drake'm :rolleyes:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

MaZZeo chciał chyba pokazać,że GoW 3 jest wyraźnie ładniejszy od U2(a nie jest jakoś zbytnio co mnie dziwi ) albo że Xbox jest w stanie generować grafę na poziomie exów na PS3. Te pozostałe zdjęcia to screeny mapki Fort z multi U2 ;)

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Screeny nigdy nie są miarodajne i dotyczy to praktycznie wszystkich gier, zawsze są trochę bardziej podrasowane niż to co później widać na telewizorze.

Opublikowano

Nie no wlasnie chciał pokazac ze jest odwrotnie ? hvj wie...

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Screeny nigdy nie są miarodajne i dotyczy to praktycznie wszystkich gier, zawsze są trochę bardziej podrasowane niż to co później widać na telewizorze.

Tylko tutaj masz surowe screeny, a nie bullshoty. Inna sprawa, że w ruchu Gears 3 wygląda o wiele lepiej niż na tych screenach.

Opublikowano

Tylko tutaj masz surowe screeny, a nie bullshoty. Inna sprawa, że w ruchu Gears 3 wygląda o wiele lepiej niż na tych screenach.

Podobnie jak U2 :P

Opublikowano

Zależy też od gatunku, sandboxy np nigdy nie będą wyglądać lepiej niż na statycznym ujęciu. Nie widać wtedy pop-upu i spadków animacji.

Opublikowano

LOL don, czy gdzieś napisałem że to wszystko screeny z Gearsów? Wrzuciłem tylko dla porównania, wnioski pozostawiam wam :potter:

Przecież to direct feedy :F

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Chodziło mi o trolowanie właśnie w takim sensie, że nie napisałeś, że to są dwie różne gry.

Opublikowano

Myślałem że to oczywiste po tym, jak na jednym z nich widać żołnierzy i chyba nawet Drejka z anczartyd.

W GoW3 szczególnie poprawie uległy tekstury (spójrzcie na te podłoże na Old Town, sprawiają wrażenie parallax mappingu

2011041520254523iuku.jpg

20110415191234156uds.jpg

2011041523464933vuu4.jpg

2011041617032706gn8g.jpg

2011041617292614mn8l.jpg

20110416200612196nlz.jpg

2011041620190620on7l.jpg

2011041523002229bnhz.jpg

2011041520232922qoxe.jpg

20110415202129211ntw.jpg

20110416001003410u7b.jpg

2011041518315004huv6.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No ładnie się toto prezentuje. Ale już wystarczy tych screenów.

Opublikowano

Fajny aliasing.

Opublikowano

Screeny nie zrobiły na mnie wrażenia, ale to beta więc nie chcę przekreślać tego tytułu. Mam tylko nadzieję, że wprowadzą jakieś urozmaicenia do rozgrywki, bo to strasznie nudna w singlu gra jest. Za to w coopie perełka. Multi nie oceniam, bo nie gram.

nudna w singlu

:lol:

Opublikowano

Gearsy nudne w singlu? :lol:

Opublikowano

W dwójce są takie fragmenty. Chodzi o ten etap jeżdżony "czołgiem na kółkach" za długie to, model jazdy do dupy i w ogóle mam wrażenie, że jeździ się takim samochodzikiem zabawką, co najbardziej rzuca się w oczy, gdy spadamy z wysokości. W jedynce było coś podobnego, ale znacznie krótsze, no i bez zbędnego strzelania, tylko z niszczeniem reflektorem krylli. Żal tym bardziej, że ta lokacja jest świetna i chętnie bym w takiej scenerii (śnieg+las+zmrożone jezioro) normalnie postrzelał. Mam nadzieję, że w trójce sobie darują takie urozmaicenia gry.

Opublikowano

Zaraz bedzie tydzien jak padło. ZENADA. Nie wiem jaka giere beda musieli dac, chyba 100 pln do portfela, zebym im wybaczyl. Nie wiem jak wy ale ja zmniejszylem sobie limity na karcie na transakcje internetowe. Tak na wszelki wypadek ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.