Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Polem do popisu są gry hybrydowe. Move może się świetnie sprawdzać do celowania, a kinect np. do wydawania komend głosem lub rzucanie zaklęć gestem ręki.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ale jajca O_o

Remedy Entertainment, the creator of Max Payne® and Alan Wake®, and one of the leading independent game studios in the world is now looking for a Programmer for a AAA console project.

We are looking for a skilled programmer with a passion for game programming to join our team. You will be working on the next iteration of Remedy’s unique game engine that was previously used in Alan Wake.

Requirements:

* Passion for games

* Extremely strong C++ skill set (MS Visual Studio)

* Strong teamwork skills and a proactive attitude

* Strong 3D math skills

* Minimum two years of software development work experience

Appreciated additional knowledge and experience:

* Experience on motion-control technology (e.g. Kinect)

* Console game development

* Multithreaded programming

* Optimization experience with console games

* Tools and pipelines programming

* Audio system programming

Mam tylko nadzieję, że jeśli to do Alan Wake 2 to tylko jakieś opcjonalne pierdoły, levele jak w nowym Potterze.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Strzelanie i bieganie raczej odpada. Ale oświetlanie sobie drogi i robienie uników może być.

Opublikowano

Pewnie coś na wzór kolejnej Forzy czy Pottera. Dodatkowe tryby gry pod Kinecta obok podstawowej gry.

Opublikowano

szczyt moich oczekiwan po bublu za 7 stow.

Opublikowano

pamiętaj że to ma potencjał, i ze jeszcze wyjdą na nią hardcorowe gry! więc nie zapominaj o tym :whistling:

Opublikowano

Kinect jak nowa konsola, w chwili obecnej kupują go maniacy, którym nie szkoda tych 7 stów. Prawdziwe gry pewnie "się robią". Jak to bywało praktycznie z każdą nową konsolą.

Opublikowano

Al beka. Po ilości komentarzy Don widzisz jakie zainteresowanie Kinectem mamy na forum :teehee:

Jak wejdziesz do tematu w dziale X360 to zobaczysz, że zainteresowanie rośnie. Nie jest u nas nie wiadomo jakie, ale rośnie i opinie są same pozytywne.

Jak zwykle oczywiście fanboje Sony robią wszystko by w necie było jak najwięcej mitów o Kinect jak:

- że nie działa w nocy,

- że ma sekundowego laga,

- że nie łapie ruchów,

- że trzeba stać ze 3 metry od kamery,

- że nawigacja po dashu nie działa gdy siedzisz.

Obecnie w necie to jest "common knowledge".

A tutaj nikt nie pisze, bo fani Sony pisali wcześniej, że nikt tego nie kupi więc co teraz mają powiedzieć ? Jak Kinect zmiażdżył Move w USA to było gadanie "zobaczymy ja w UE" i czy utrzyma się sprzedaż. Mamy kolejny tydzień w USA schodzi niewiele mniej niż na premierze, a w EMEA start porównywalny do USA, a do tego jeszcze gry świetnie się sprzedają i co ? No i zonk ;)

Zwyrodnialec: No jak się sprzeda miliard to na Move nawet tych prostackich gierek z Kinecta nie zobaczysz bo nikt nie będzie chciał ich robić skoro jest Kinect ;)

dokładnie ale fajnie poczytać posty zwyrola który po YT ma najwięcej do powiedzenia w temacie kinecta, oj gul skacze, skacze :sweat:

wszystkie mity na temat działania kinecta nad którymi mocno pracowała mafia sony przez rok nie istnieją i pękły w dniu premiery, zaś co do sprzedaży to masakra, może w 2011 ktoś sobie przypomni o kontrolerze sony odpalając patcha do re5 :lol:

up 700zł ? ja wyrwałem komplet za 499zl zaś cena najczęściej to ok 570zł kinect pack i 150-300zł w bundle packu.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Ja widziałem jakąś ulotkę: Slim Arcade + Kinect (z Kinect Adventures) + 2 gry na Kinecta za 1300zł. Gry 350zł to konsola i Kinect wychodziły po 475zł :P Albo jak kto woli 700-800zł konsola a Kinect 150-250zł.

Jak przeczytałem to o Remedy to tak sobie pomyślałem, że się nie zdziwię jak nawet coś do Gears 3 wcisną. Oczywiście tak długo jak będzie to robione na zasadzie nowego Pottera to nie mam nic przeciwko bo nie ingeruje to w grę.

Opublikowano

czyli sam zalwazasz ze na polu powaznego gamingu, kinect wlasciwie jedynie co moze zrobic to opier.dolic kabla swojemu wlascicielowi. powazne gry na kinecta..

nigga_please.gif

Opublikowano

Na xbox360achievment opinie zbiera kinect bardzo dobre. Nawet najwięksi achievement hunterzy w to grają. A zdobycie tysiaka wcale takie proste nie jest w większości gier.

Może to i gadżet, ale przyjął się dobrze.

Opublikowano

Najtmer: Co Ty Zwyrol v2 ? Kinect ma swoje party games, których teraz wyszła cała masa. Jest zapowiedzianych co najmniej 6 pozycji HC robionych tylko pod Kinecta na 2011 i mamy pierwsze jaskółki gier, które będą wykorzystywały i pada i kamerę jak kolejna Forza, Potter i jak widać Alan Wake 2. Czyli M$ obstawił w doborowym składzie wszystkie możliwe pola. A to tylko to o czym już wiemy.

Sukces komercyjny był ważny z punktu widzenia wsparcia zewnętrznych developerów. Im więcej będzie się grami na Kinecta zajmować tym większe jest prawdopodobieństwo, że pośród szarej masy znajdzie się więcej ciekawych gier. Przykro mi, ale jeśli gry na Move nie mogą się przez parę tygodni doczołgać do 100 tys. to nikt nie będzie robił na to gier z poważniejszym budżetem. Kinect natomiast ma na to szansę.

M$ powinien się mocno zainteresować tym by robiono gry na XBLA pod Kinecta, już pokazali, że jak się postarają to potrafią dostarczyć takich pozycji, których nie powstydziłoby się wydanie pudełkowe.

Opublikowano

heh, dla ciebie kontrargumentem na idiotyzm machania rekami przez telewizorem jest ilosc sprzedanych sztuk- to sie kurat przeklada na ilosc idiotow. mam xboxa i pleja i nie widze sensu ktorego kolwiek faworyzwoac. ty pewnie nie masz, wiec musisz stac w szeregu kukiel z nakreconymi trybami agresji i bronienia swietosci majkrosoftu. ty, jak juz zhackuja tego kinecta na tyle, ze bedzie sie dalo podlaczyc do konkretnego egzemplarza, to chetnie popatrze i posmieje sie jak sie za(pipi)iscie bawisz robiac fikolki z mama.

Opublikowano

Najtmer: Zero argumentów tylko głupie podjazdy ? Ile masz lat, co ?

A jak mówisz, że nie mam PS3 to niech Ci tam będzie :D

Nie no dla mnie to kandydat do rodzynów :P

Opublikowano

nie wiem czy masz, zachowujesz sie jakbys nie mial i twoim calym zyciem bylo granie na konsoli.

eh dobra nie wazne heh, naprawde mam wazniejsze sprawy na glowie, niz klocenie sie z kims, dlaczego uwazam kinect za bubel a jego wlascicieli za naciagnietych looserow heh mam nadzieje ze zrobisz mi na zlosc i kupisz sobie i bedzie gral do konca zycia. szczegolnie w forze.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Wracam do sprawy Reach, kto pisal, mowil ze gra wyglada kiepsko, ten albo jej nie widzial, ale nie ma pojecia jak zinterpretowac to co jest na ekranie. Jestem w polowie na Legendary i jest swietnie, IMO jak na razie najlepsze Halo. Na mysl o tunelowym gameplayu z KZ2 nachodzi tylko zlosliwy usmieszek :teehee:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Bo cos nudno tu, a Najtmer nie umie sie bawic, ale usunal obrazliwy tekst chociaz.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

W związku ze zbliżającą się premierą gt5 na forum gtplanet robili porównanie grafiki do forzy.Kiedyś pisałem w tym temacie jak fanboye przerabiali screeny z forzy aby pogorszyć grafikę. Patrzcie jaki screen z forzy wrzucili.

image_forza_motorsport_3-11621-1856_0012.jpg

Opublikowano

Najtmer: Zero argumentów tylko głupie podjazdy ? Ile masz lat, co ?

A jak mówisz, że nie mam PS3 to niech Ci tam będzie :D

Nie no dla mnie to kandydat do rodzynów :P

nie karm go bo załatwi ciebie doświadczeniem :P dziecko pisze o agresji i podjazdach a sam bluzga po tobie i ludziach którzy kupili kinecta, to jest właśnie agresja, nie mam drugiej konsoli więc jadę po niej. Kolejny który obejrzał kinecta na YT i napisał recenzję sprzętu.

cholera 1.5mln ludzi oszukanych rzez MS! ci sami ludzie udowadniają swoje rozczarowanie bardzo dobrymi opiniami o kinect-cie, niech to szlag ;/

up - zdolni ''graficy'' z SDF*

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

W związku ze zbliżającą się premierą gt5 na forum gtplanet robili porównanie grafiki do forzy.Kiedyś pisałem w tym temacie jak fanboye przerabiali screeny z forzy aby pogorszyć grafikę. Patrzcie jaki screen z forzy wrzucili.

Ten screen jest z demka albo bety FM3, na pewno był już przed premierą fulla ;)

Opublikowano

Jezeli po tylu latach GT5 nie bedzie jedna z najladniejszych gier tej generacji, jak nie najladniejsza, to bedzie to porazka PD.

up

Na pewno nie z dema, gdyz te prezentuje dokladnie te trase, tyle ze grafika jest o wieeeeeeeeeeeele lepsza.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Nie no masakra hahaha. Właśnie mam odpaloną na konsoli tę samą trasę i ta samam feraryna stoi w tym samym miejscu to mam jeszcze większą polewę :D

Opublikowano

Spałeś w szafie czy co? Jakbyś to rok temu wrzucił to by było ostro w temacie, teraz każdy poważny wie że to spreparowany w jakiś sposób screen.

Opublikowano

ciekawe czy pojawią się takie same screeny z gt5 od fanów x/fm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.