Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Muahahha. Ja bym na waszym miejscu zmieniał miejsce zamieszkania i nazwiska :potter:

Ale ty kur.wa jesteś śmieszny...hohohoho :turned:

sarcasmmeter2.gif

Działa tobie? Bo wydaje mi się że nie.

Mam bekę z ludzi którzy srają po kostkach z tego akurat powodu i myślą że im hajs z konta zblaknie. Pierwsza to taka historia się zdarzyła?

Edytowane przez MaZZeo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Jeżeli faktycznie dane klientów PSN zostały wykradzione i mogą być wykorzystane do niecnych celów (nawet jeżeli to ryzyko jest minimalne), to, firma MUSI nas o tym powiadomić. Jeżeli tego nie zrobią (a właściwie, to nie zrobili, bo już tydzień mija), a z czasem okaże się, że jakieś buce wyciągają kasę z naszych wirtualnych portfeli, to SONY popłynie. Zakładam, że w ich dziale prawnym pracują lepsi specjaliści niż w odpowiedniku zajmującym się zabezpieczeniami i doskonale zdają sobie z tego sprawę. Ja czekam ze spokojem.

Opublikowano

Ja zastrzeglem i zamowilem ekarte zamiast karty kredytowej. Czekac w takiej sytuacji nie ma po co.

Opublikowano

To jest chyba najwiekszy fail tej generacji (tak tak, wiekszy od RROD'a). Nie dosc, ze wszystkie informacje poplynely to jeszcze Sony laskawie po tygodniu poinformowalo o tym uzytkownikow :blink:

SonyIsntGoodWithComputers.gif

5658972397_ea4ccb941a_z.jpg

UkOAj.png

:lol:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

zakladacie ze odrazu 15 minut po wlamie wiedzieli juz dokladnie gdzie sie dostali?

i dont think so...

nie zdziwilbym sie gdyby wylaczyli system odrazu po wlamaniu a dopiero potem po analizie sie dowiedzieli gdzie dokladnie dostali sie ci zli ludzie z internetu

btw dostal ktos juz mail?

Opublikowano

ja dziś po pracy blokuje moja kartę i proszę o wyrobienie nowej...Sony przegięło na całego, nie obchodzi mnie, że hakerzy są źli i nie dobrzy. Tak wielki koncern jak Sony powinien należycie dbać o bezpieczeństwo danych. Z tego wychodzi,że ta cała ich infrastruktura ma więcej dziur niż ser szwajcarskich i przez tyle lat opierała się jedynie na "nieprzerabialności konsoli".

śmiem twierdzić,że jakbym nie kupował miesiąc temu slimki(stara ps340gb padła po 3,5 roku na ylod) to pier.dolił bym tą konsolę i kupił xboxa360

Opublikowano

Sprawdz,czy zwykla debetowa nie umozliwia Ci zakupow online. Wczoraj poszperalem w mbanku i sie okazalo, ze na zwyklej debetowej mozna dac limit tranzakcji internetowych i taki iTunes tez ja przyjal.

Tak czy siak karty kredytowe trzeba zablokowac.

Ciekawe w co gra teraz Lons... :teehee:

Opublikowano

ja mam tylko debetową i ona mi umożliwia transakcję online do kwoty 500zł dziennie(taki sobie limit wyznaczyłem). Nie chcę jednak dziennie sprawdzać konta w modlitwie,że nikt mi tych 500zł nie zapier.dolił. Dodatkowo mam na koncie trochę oszczędności bo zbieram na autko dlatego zaraz po pracy blokuje kartę i od dziś zakupy w sklepie PSN będę robić tylko zdrapkami

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Slusznie. Poki co tez mozesz zmienic limit, do tego chyba nic nie potrzebujesz.

Opublikowano

Super, po tygodniu dają info :turned: Ja nie muszę na szczęście nic blokować, bo korzystam z karty wirtualnej i przelewam zawsze na nią tyle kasy, ile w danym momencie jest mi potrzebne na grę. SONY sobie ładnie poleciało w kulki, zwlekając tydzień z taką wiadomością, jest szansa, że jakiś palant jeździ nową ferrarką za kasę z PSNu. Wcześniej zakładałem, że to głównie złośliwe plotki o tej kradzieży poufnych danych, a teraz SONY łaskawie informuje, że faktycznie zapieprzyli te informacje. Jeżeli istniało takie podejrzenie z ich strony, to nawet przy braku 100% pewności, ludzie powinni być o tym poinformowani! Czyli jednak nie tylko w dziale odpowiedzialnym za zabezpieczenia pracują tam idioci :confused: Coś mi się wydaje, że na zachodzie już się szykują pozwy...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

zakladacie ze odrazu 15 minut po wlamie wiedzieli juz dokladnie gdzie sie dostali?

i dont think so...

nie zdziwilbym sie gdyby wylaczyli system odrazu po wlamaniu a dopiero potem po analizie sie dowiedzieli gdzie dokladnie dostali sie ci zli ludzie z internetu

Tylko problem polega na tym, że sami napisali, że powodem wyłączenia PSN był włam do danych = wiedzieli od samego początku.

SzczurekPB: Heh, bullshit. Tyle lat nie mogli tego zrobić i teraz z tym wyskakują. No chyba, że budują PSN od zera.

Wiecie co mi to przypomina ? Historię z elektrownią w Japonii, tam od samego początku komunikacja ze społeczeństwem wyglądała podobnie - przeszli od "wszystko jest ok, sytuacja pod kontrolą" do "katastrofa na miarę drugiego Czarnobyla" :P

Podejrzewam, że teraz w Redmond chłopaki "wywracają system do góry nogami" tak na wszelki wypadek by nie powtórzyło się to na ich poletku.

PS. No i po raz kolejny jesteśmy świadkami tworzenia nowych bzdur o X360 przez PS'owych troli, uważajcie - PSN nie działa prawie tydzień, to nic bo XBL nie działało kiedyś przez 2 tygodnie :teehee: Wiadomość sponsorowana przez najobiektywniejszy serwis konsolowy w sieci - ps3site.pl :D

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

wczoraj do dziś wszystkie x360 były odbanowane na kilkanaście godzin :teehee:

,.PS3 Mortal Kombat exclusive: Kratos. Xbox 360 Mortal Kombat exclusive: being online."

epic

Opublikowano

tymczasem mija tydzien.

Idealny czas na wlam i wylaczenie psn :

Wielkanoc i tydzien wolnego

potem majówka xD

Opublikowano

i dont think so...

Tylko problem polega na tym, że sami napisali, że powodem wyłączenia PSN był włam do danych = wiedzieli od samego początku.

Tylko że oni nie byli tego pewni, nawet teraz nie są pewni co dokładnie wyciekło. Mamy wiadomość, że nic nie wskazuje na to, że dane kart wyciekły, ale tego nie wykluczają.

Wyobraźmy sobie sytuacje, Sony przypuszcza włam na serwery, mówi nam, że prawdopodobnie wszystko wyciekło. Ludzie masowo blokują karty, robią nowe, a potem niespodzianka, jednak nic nie zostało skradzione :rolleyes:

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

PS. No i po raz kolejny jesteśmy świadkami tworzenia nowych bzdur o X360 przez PS'owych troli, uważajcie - PSN nie działa prawie tydzień, to nic bo XBL nie działało kiedyś przez 2 tygodnie :teehee: Wiadomość sponsorowana przez najobiektywniejszy serwis konsolowy w sieci - ps3site.pl :D

Jest też druga strona medalu.

Xboxowi trole też nie próżnują wręcz pławią się i triumfują całą sytuacją.

Ja tam jestem świadkiem reakcji ludzi którzy boją się o swoje dane, karty (słusznie czy nie inna sprawa) i fanbojów którym cała sytuacja jest na rękę.

Ważne, że M$ zyska jak to mówią po trupach do celu.

Opublikowano

Jest też druga strona medalu.

Xboxowi trole też nie próżnują wręcz pławią się i triumfują całą sytuacją.

precyzujac: dzieci , do tego z zachwianą psychiką

mam PS3 , stac mnie na 360 czy wii, nie decyduję sie na zakup bo i tak nie ejstem w stanie ograc wszystkiego na ps3, po co mi inne kosnole

lecz gdyby cos takiego sie zdarzyło na 360 to nawet do głowy by mi nie przyszło by wysmiewac graczy od konsoli MS...kur.wa ludzie, troche dystansu nabierzcie, smiejecie sie z...kawałku plastiku i układów scalonych , którymi de facto jest konsola. Pomyslcie nad tym....

i dziwicie sie potem, ze w niezaleznych publikacjach, tj z poza "growej społecznosci" gracze przedstawiani sa jako banda dzieci, nerdów i idiotów...no i co, bezpodstawnie? wystarczy poczytac ten temat... :ninja:

zdaje sobie sprawe, ze wiekszosc graczy łupiących na 360 jes6t mądrych. Ale ta mniejszośc dałnów "przyprawia wam gębe"...

Opublikowano

No trzeba być niezłym idiotą, bo to jednak poważniejsza sprawa niż codzienny trolling, ale cóż. Daddy, nie zarobisz czasem więcej pieniędzy za płacenie abonamentu M$ podczas włamu?

Opublikowano

SłupekPL: Trole są po każdej stronie, tylko jak to świadczy o serwisach o tematyce PS3 kiedy sobie wymyślają nieprawdziwe historyjki na temat X360, które teraz możesz już przeczytać w komentach na każdym portalu.

Opublikowano

Jezu, tylko się nie zes.rajcie, że jakaś tam strona o PS3 napisała, że XBL padło na dłużej. Po pierwsze nie skłamali, a po drugie jaki target, takie teksty. Średnio rozgarnięty posiadacz PS3 odcięty przez tydzień od online, wiedzący że prawdopodobnie skradziono wszystkie jego dane raczej nie bardzo ma ochotę przeczytać na stronie poświęconej PS3, że w zasadzie może czekać już pod drzwiami na komornika. Jeśli za rok padłoby XBL, to na pewno serwisy o X-ie napisałyby "przynajmniej nie ukradli danych kart kredytowych".

Opublikowano

Ja jestem ciekaw, jak to jest w warunkach sprzedazy. Czy np. Kupujac PS3 gra online to usluga dodatkowa, czy moglbym teraz pojsc do sklepu i zarzadac zwrotu kasy, bo nie dziala mi podstawowa funkcja dla ktorej kupilem ta konsole.

Troling, trolingiem, prawda jest taka, ze Sony samo zapoczatkowalo swoje problemy, walczac z hakerami i open sourcem, zamiast skupic sie samemu na ulepszaniu zabezpieczen.

Druga sprawa, ciekaw jestem, czy te pozwy sie pojawia, bo moze chociaz prawnikow maja dobrych i zaraz sie okaze, ze w regulaminie jest wzmianka o ograniczonej odpowiedzialnosc i tak naprawde za nic nie odpowiadaja... :whistling:

Jedno jest pewne, na naszych oczach tworzy sie kolejna historia. :teehee:

Opublikowano

smutne jest to, że jesli ktoś napisze coś głupiego, po jednej stronie, to ta "druga strona" myśli, ze wszyscy z "innego obozu" mają to samo zdanie i są idiotami tak jak ten jeden.

btw. polityka dezinformacji Sony nie jest fajna i chyba każdy to widzi (sianie paniki tez nie jest nikomu na rękę).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.