Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No ale mogą oni tak sobie od nowa PSN postawic, że np. dajmy na to 4 maja odpalą już nam psn i będziemy miec juz te funkcje cross chat czy video chat co tak piszą o nim? bo nie nam sie na tym

wiem co to game chat :potter: ale pytam sie czy odrazu po wystartowaniu psn znajdzie sie ta funkcja czy będzie trzeba cos pobierac

To były plotki i to słabe. Pisali np. o video chacie w GRZE :teehee:

Zresztą to było napisane w komentach pod newsem na jakimś portalu od użytkownika SonyComputerEntertainment :P

Edytowane przez donsterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Wlasnie dostalem info od googla, ze ktos wlamal sie na moja skrzynke, pomimo tego, ze maila na PSN byl inny. Hasla za to sie zgadzaly. Thanke You SONY ! Wielka Brytania (controlcircle.com:80.69.129.34) 23.04 (5 dni temu)

Powodzenia zycze tym, co twierdza, ze wszystko zaraz ucihcnie i nie trzeba zastrzegac karty, skoro wlamuja sie teraz na skrzynki, o ktorych nie wiedzieli!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wlasnie dostalem info od googla, ze ktos wlamal sie na moja skrzynke, pomimo tego, ze maila na PSN byl inny. Hasla za to sie zgadzaly. Thanke You SONY ! Wielka Brytania (controlcircle.com:80.69.129.34) 23.04 (5 dni temu)

Powodzenia zycze tym, co twierdza, ze wszystko zaraz ucihcnie i nie trzeba zastrzegac karty, skoro wlamuja sie teraz na skrzynki, o ktorych nie wiedzieli!

Czemu wiążesz to z Sony, skoro adres jest inny niż ten na który rejestrowałeś konto PSN?

Opublikowano

Wiadomo że na PS3site piszą ludzie o poziomie umysłowym ameby, ale akurat te 25 miliardów to nie oni wzięli, bo ja już wczoraj widziałem takie liczby w temacie na neogaf.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A kogo moge winic? Nikt mi sie nigdy jeszcze na skrzynke nie wlamal, a prawdopodobienstwo, ze to przez wyciek Sony jest chyba najwieksze. Skrzynke mialem ze swoim imieniem i nazwiskiem, te same dane wyciekly z SONY, a hasla byly takie same...

Sorry, ale zaczyna mnie to powaznie wqrwiac. Sony za takie cos powinno ostro beknac.

Opublikowano

Przecież wiadomo, że to błędne kalkulacje. To po prostu zbyt duża strata w stosunku do czasu trwania tej awarii. Chyba każdy użytkownik PSN musiałby stracić w wyniku tej sytuacja zawartość swojej karty kredytowej. Wiadomo, że mamy 70ml kont a faktyczna ilośc osób korzystających z PSN jest znacznie mniejsza.

Dobrze podsumował to donsterydo na poprzedniej stronie tematu.

Sony może poważnie za to nie beknie ale znacząco może się to odbić na reputacji firmy. Po tej awarii ludzie mogą się zniechęcić do kupowania towaru z PS Store za pośrednictwem kart kredytowych. Wątpię, żeby każdy szybko zaufał obietnicom Sony co do szykowanych super ultra zabezpieczeń.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Gówno się posprząta, ale smrodek przez jakiś czas jeszcze pozostanie.

Ja tylko profilaktycznie o jeden znak wydłużyłem swoje hasło do e-maila. Mojego imienia i nazwiska raczej nie mają bo pewnie jak do wielu usług wpisałem się jako John Connor :teehee:

Opublikowano

Ciekawe czy już ktoś w Sony za to poleciał na bruk? Jeśli to wina słabych zabezpieczeń to firma dała do zrozumienia, że ma gdzieś klientelę skoro nie przyłożyła się do bezpieczeństwa tak ważnych informacji. Nie winię koncernu za to, że dopiero po tygodniu poinformowała graczy o możliwym niebezpieczeństwa wycieku prywatnych danych, bo potrzeba było czasu na rozpoznanie sytuacji. Jednak nie każdy może być tak wyrozumiały...

Opublikowano

Mojego imienia i nazwiska raczej nie mają bo pewnie jak do wielu usług wpisałem się jako John Connor :teehee:

Aaa bbb, biedny studencina z MIT z tej strony, jak tam dzień? :whistling:

Opublikowano

Mojego imienia i nazwiska raczej nie mają bo pewnie jak do wielu usług wpisałem się jako John Connor :teehee:

Aaa bbb, biedny studencina z MIT z tej strony, jak tam dzień? :whistling:

Nie rozumiem tego dowcipu :P

Opublikowano
Ciekawe czy już ktoś w Sony za to poleciał na bruk? Jeśli to wina słabych zabezpieczeń to firma dała do zrozumienia, że ma gdzieś klientelę skoro nie przyłożyła się do bezpieczeństwa tak ważnych informacji. Nie winię koncernu za to, że dopiero po tygodniu poinformowała graczy o możliwym niebezpieczeństwa wycieku prywatnych danych, bo potrzeba było czasu na rozpoznanie sytuacji. Jednak nie każdy może być tak wyrozumiały...

Według tego analityka takie coś w ogóle nie będzie miało miejsca.

http://www.nowgamer.com/news/5671/psn-sony-could-learn-from-microsoft-analyst

Opublikowano
  • Autor

oj ja jebie 24mld $ na ps3site, mistrzowski poziom tego shitowego portalu, tyle kasy nie zarobiła nawet marka playstation

Brawo, geniuszu. Wystarczy, że z jednej konsoli PSX i PS2, Sony miało 100 dolarów to już masz ok 24 miliardy.

Opublikowano

Daddy ma rację, z tego co czytałem to wartość całego Sony oscyluje w granicach 26 mld $.

Opublikowano

oj ja jebie 24mld $ na ps3site, mistrzowski poziom tego shitowego portalu, tyle kasy nie zarobiła nawet marka playstation

Brawo, geniuszu. Wystarczy, że z jednej konsoli PSX i PS2, Sony miało 100 dolarów to już masz ok 24 miliardy.

Brawo mistrzu teraz podaj takie info że sony zarabiało 100$ na jednej konsoli albo wracaj pod kamień.

Opublikowano
  • Autor

Po pierwsze. Były plotki o przejeciu Sony przez Apple. Pierwsza niescislosc, podawano nieprawdziwa kwote 26 miliardow wartosci Sony, kiedy bardziej specyficznie mowiac za 14 mld rzekomo mialo Sony przejac oddzial zajmujacy sie marka PlayStation. Tyle co do tej ploty. Wartosc rynkowa calego Sony nie wynosci 26 miliardow.

A co do tego zysku to napisales ze marka PS nie zarobila 24 miliardow razem wzieta. Naprawde sadzisz, ze Sony z jednej konsoli nie zbiera srednio 100 dolarow zysku? Z kopii dotychczas sprzedanych wszystkich konsol sygnowanych logiem PS razem wzietych? Gratuluje.

Poza tym, skoncz pyskowac, kiedy wytyka ci sie smieszne wpadki, ktorych w tym temacie zaliczyles wiecej niz ma on stron.

Opublikowano

Nie orientuje się zbytnio w temacie zysku dla Sony ze sprzedaży jednej sztuki konsoli ale pamietam że przez długi czas po premierze PS3 firma dokładała do każdego opchniętego egzemplarza, nie było tak?

Opublikowano

Voytec chyba mówi o tym ile średnio przypadło zysku na każdą spzredaną konsolę (gry itp.). Bo 100$ zysku z samego sprzętu jest oczywiście niemożliwe.

Opublikowano
  • Autor

Podobno było, ale czysto statystycznie to zaokraglajac na swiecie sprzedano ok 360 milionow egzemplarzy konsol PSX, PS2, PS3 i PSP. 24 miliardy, ktore maja byc osiagniete to daje ok 67 dolarow sredniego zysku z jednej konsoli, zeby do tego dobic.

Nie mowie tutaj o tym ile w nia wladowano. Daddy powiedzial, ze ta marka tyle nie zarobila, co jest nieprawda.

@don: Nie biore pod uwage kasy, ktora zostala pochlonieta na wyprodukowanie sprzetu, dostarczenie na rozne kontynenty, porozsylanie do sklepow itd. Sama kase, ktora klienci wydali na konsole, ktora ma logo PlayStation.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze rozumiem. Zysk to zysk, czyli np. Sony sprzedaje do sklepów konsole po 250$, a produkcja to koszt 150$. Zysk w takim przypadku jest 100$.

W rzeczywistości o tym mowy być nie może, bo konsole najpierw długo są sprzdawane z dużą stratą ( w przypadku PS3 było to nawet ponad 200$ na początku). Później ta różnica przez długi okres maleje, później przez długi okres konsola jest sprzedawana po kosztach i następnie z zyskiem - od symbolicznego 1$ do większych kwot. Jak uśrednić przez cały okres to pewnie nie wychodzi więcej niż 30$ zysku na konsoli.

Opublikowano

Żeby tylko Sony po ewentualnych stratach nie ograniczyło budżetu na swoje najlepsze gry.

Opublikowano

Po pierwsze. Były plotki o przejeciu Sony przez Apple. Pierwsza niescislosc, podawano nieprawdziwa kwote 26 miliardow wartosci Sony, kiedy bardziej specyficznie mowiac za 14 mld rzekomo mialo Sony przejac oddzial zajmujacy sie marka PlayStation. Tyle co do tej ploty. Wartosc rynkowa calego Sony nie wynosci 26 miliardow.

A co do tego zysku to napisales ze marka PS nie zarobila 24 miliardow razem wzieta. Naprawde sadzisz, ze Sony z jednej konsoli nie zbiera srednio 100 dolarow zysku? Z kopii dotychczas sprzedanych wszystkich konsol sygnowanych logiem PS razem wzietych? Gratuluje.

jak zwykle kolejna twoja kompromitacja i wróżenie z fusów, standard.

podobno zyski z ps2 = straty z ps3 (2010) skoro na ps2 zarobili ok 5-6mld $ a konsola była znacznie bardziej dochodowa niż psx...

psp zżarte przez piractwo nie zarobiło wielkich pieniędzy

A jeśli strata 1.5mld $ przez awarię PSN jest prawdziwa...no i odróżniaj dochody od przychodów :rolleyes:

nie wiem jak z xboxem ale chyba dopiero teraz wychodza na czysto, na x1 stracili 4mld$ na rrod 1-1.5mld$

Edytowane przez Daddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.