Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Sony nie wysyła żadnych maili oprócz tego z info. easye poczytaj oświadczenie Sony, nie boli. Dezinformacja to się bierze z takich postów jak Twój. Sianie zamieszania i armagiedon.

Na serio wierzycie w te historie z neogafa i n4g? Jakoś na rzetelnych serwisach nie czytałem o znikających pieniądzach i morderstwach. :turned:

Dobrze, że nakłaniają do blokowania kart i monitorowania. Lepiej dmuchać niż obudzić się bez kasy na koncie.

Czytalem, nie moja wina, ze jacys idioci pisza, ze dostali takie maile, a jak widzisz, moj post na koncu mial ZNAK ZAPYTANIA...

Co do kart, to albo dmuchaja na zimne, albo sami wciaz nie wiedzal, albo jednak i karty zostaly skradzione. Obecnie nie mam zadnych podstaw, by ufac tej firmie, bo nawet mi przez te dane wlamano sie do skrzynki mailowej. Gdyby te oswiadczenie wydali wczesniej nie doszloby do tego...

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Nie wiem jak Wy, ale mi się odechciało kupować czegokolwiek przez elektroniczne sklepy Sony. Niech się tylko nie zdziwią jeżeli reszta zrobi podobnie.

Opublikowano

Co do wypocin Emeta, to jemu nalezy sie jak Lonsowi funkcja ignore. Kolejny ostatni sprawiedliwy, ktory uwaza, ze tylko jego slowa sa obiektywne. Zupelnie jak Lons...

Nigdzie nie napisałemm, że jestem w pełni obiektywny ani nic w tym stylu ale akurat big to najwiekszy fanboy i troll jakiego widziałem. Bije nawet feisara. Widzę jednak, że ma swoich "wyznawców" xD

e: Dobrze, że po kazdym zakupie usuwam dane swojej karty z profilu.. ale ta konieczność zmiany haseł to z deka lipa. Wczoraj pozmieniałem na mailach.. teraz czas na profile PSN.. jak w końcu ruszy <_<. Problem może być z kontami, które ludzie zakładali na fikcyjne adresy mailowe bo chyba są potrzebne do zmiany hasła (nie jestem pewien bo nie zmieniałem jeszcze hasła na PSN).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Nope, Feisar nie ma sobie rownych i wiekszego debila internet nie widzial. Przesadziles z tym porownaniem i to zdrowo ;]

Opublikowano

zdecydowanie feisar numero uno

Opublikowano
  • Autor

Feisar to ten sam typek co Boban? Jezeli tak to faktycznie, to najwiekszy troll jakiego kiedykolwiek widzialem.

brawo mistrzu, podałem konkrety a ty dalej wyliczasz sobie w domu na kalkulatorze że tak być powinno i koniec. Lepiej nie odpisuj bo będzie kolejna wtopa, odejdź w pokoju.

Ktoś zarabia 3600 zł, na mieszkanie wydaje 1200, na życie średnio 1000, więc na własne wydatki i oszczędności pozostaje mu 1400 zł, co jest jego zyskiem.

W stosunku tego co marka PS zarobiła odniosłem się na początku. Nie mówiłem o tym co Sony na nią wydało i ile czystej kasy do dalszego rozporządzenia im pozostało. Kolejny i ostatni raz Ci to nakreślam.

Nie wierzę, że jesteś tak głupi by nie zrozumieć tego o czym pisze. I prosze, nie odpisuj juz. Zmeczyles mnie wystarczajaco. Wyniszczasz jak AIDS.

@don, masz racje. Sam sie teraz juz zakrecilem.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

W tym przypadku co podałeś to 3600 zł jest dochodem :)

Opublikowano

Już bym wolał God Of War 4. Mechanika gry co prawda nie zmienia się i usprawnienia zachodzą kosmetyczne, ale co z tego, kiedy to nadal sprawdza się bardzo dobrze. Jedyne czego bym chciał, to oddzielne wykończenia dla każdej broni z osobna.

Opublikowano

Feisar to ten sam typek co Boban? Jezeli tak to faktycznie, to najwiekszy troll jakiego kiedykolwiek widzialem.

Faiser=Boban

Opublikowano

Już bym wolał God Of War 4. Mechanika gry co prawda nie zmienia się i usprawnienia zachodzą kosmetyczne, ale co z tego, kiedy to nadal sprawdza się bardzo dobrze. Jedyne czego bym chciał, to oddzielne wykończenia dla każdej broni z osobna.

A ja bym nie wolał. Trójka do końca wyeksploatowała gameplay Gowa, poza tym rzymska czwórka w tytule beznadziejnie by wyglądała. To był by już odgrzewany kotlet, bardzo do bry na pewno, ale ile można objadać się tym samym. Ludziki odpowiedzialne za Kratosa, mogły by np. wziąść na warsztat mitologie skandynawską na przykład i zrobić z tego slashera. Zamiast Kratosa dostalibyśmy wikinga z toporem a zamiast olimpijczyków nordyckie bóstwa (Odyn, Thor, Loki - jest w czym wybierać), nazwali by to Lord of War i było by git. A najlepiej to niech ktoś Onimushe zrobi.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Wiking z toporem? Już bym nie chciał w to grać, Kratosa nie zastąpi nikt. Poza tym to co opisujesz różniłoby się tylko mitologią. Ewentualnie przerzucić Kratosa w inne realia, zresztą w trójeczce została ciągle otwarta furtka. Uncharted, czy Gears Of War też wychodzą już trzecie części, a wielkich zmian nie ma i jakoś nikt się nie czepia, tylko płacz jest, że gry z poprzedniej generacji w tej samej mechanice są złe (RE5, DMC4, GOW3 itd).

Zgadzam się z ostatnim zdaniem, też chcę nową Onimushę. :potter:

Opublikowano

Formuła GoW już dawno zdążyła się wypalić, chylę czoła do samej podłogi przed każdym kto potrafiłby czerpać przyjemność z grania w czwartą (w zasadzie to już szóstą) odsłonę tej serii, gdyby ta wciąż waliła takimi samymi schematami jak do tej pory.

Przy okazji dołączam się do koncertu życzeń - dawać nową Onimushę.

Opublikowano
  • Autor

LOL

Gdyby ukazał się GoW IV to nie widzę żadnych problemów w czerpaniu przyjemności, skoro poprzednie części były tak fantastyczne, z genialną dwójką. Kratos to legenda gamingu i każda jego część trzyma określony, bardzo wysoki poziom dostarczając hektolitry miodu.

To co jest przeszkodą w wydaniu 4 części to względy fabularne, bo trójka odstaje pod tym względem od pierwszej i drugiej części i sequel do czegoś co miało być trylogia wydaje się być naciągane.

Cała reszta może być jeszcze lepsza niż porpzednio.

Opublikowano

Jak dla mnie to dwójka odstaje najbardziej fabularnie, a już motyw z czasem gdzie można było wszystko odkręcić (końcówka gry), to jakieś nieporozumienie.

Formuła GoW już dawno zdążyła się wypalić, chylę czoła do samej podłogi przed każdym kto potrafiłby czerpać przyjemność z grania w czwartą (w zasadzie to już szóstą) odsłonę tej serii, gdyby ta wciąż waliła takimi samymi schematami jak do tej pory.

GOW nawet z tymi schematami nie ma konkurencji. Oprawa i reżyseria walk nie mają sobie równych.

Opublikowano

Ciężko mówić o tym, że schemat się zestarzał skoro niektórzy do dziś nie mogą tego osiągnąć (np. Dante's Inferno - słaba praca kamery, słaby system walki, kiepskie elementy platformowe, Castlevania - tragiczna praca kamery, mało efektowne walki, chujowe sterowanie). :teehee: Ale faktem jest, że przydałoby się trochę głębi w kratosowym systemie walki. Mogliby pójść w stronę NG, DMC. Łączenie combo, anulowanie combo w dowolnej chwili, więcej combos'ów. Bo na razie to była prosta, ale bardzo przyjemna i efektowna sieczka(wiem, że takie były założenia tej serii na początku).

Opublikowano

Nie powiem, trzeba by być raczej idiotą, żeby nie docenić kunsztu graficznego (wykorzystanie możliwości konsoli + genialny design), reżyserki podczas większych starć czy rewelacyjnego wykorzystania mitologii, no ale... sorry, jeżeli chodzi o czysty gameplay to ja wysiadam. 6 lat na rynku, 6 odsłon i praktycznie żadnych większych zmian. Identyko niezmieniony od samego początku system walki, wiecznie drący ryja Kratos, powtarzalność broni, przeciwników, fatality, nawet niektórych lokacji (ile razy Łysy lądował już w Hadesie?). Jeszcze w takiego GoW'a II grało się całkiem przyjemnie, ale z każdą następną częścią robi się coraz bardziej czerstwo. Ile można? Najwyraźniej sporo, skoro tak wielu graczy dalej spuszcza się na kolejnymi częściami, jednak IMO schematyczność tej serii jest już wręcz dobijająca i w przypadku "czwórki" jakieś konkretniejsze zmiany czy nowinki byłyby wręcz wskazane.

Opublikowano

brawo mistrzu, podałem konkrety a ty dalej wyliczasz sobie w domu na kalkulatorze że tak być powinno i koniec. Lepiej nie odpisuj bo będzie kolejna wtopa, odejdź w pokoju.

Ktoś zarabia 3600 zł, na mieszkanie wydaje 1200, na życie średnio 1000, więc na własne wydatki i oszczędności pozostaje mu 1400 zł, co jest jego zyskiem.

W stosunku tego co marka PS zarobiła odniosłem się na początku. Nie mówiłem o tym co Sony na nią wydało i ile czystej kasy do dalszego rozporządzenia im pozostało. Kolejny i ostatni raz Ci to nakreślam.

Nie wierzę, że jesteś tak głupi by nie zrozumieć tego o czym pisze. I prosze, nie odpisuj juz. Zmeczyles mnie wystarczajaco. Wyniszczasz jak AIDS.

@don, masz racje. Sam sie teraz juz zakrecilem.

kolego, to ja ci radziłem byś nie odpisywał bo będzie kolejna wtopa...i jest :teehee: (nie powtarzaj po mnie jak zacięta płyta)

a ja niestety wierze ty na serio jesteś AŻ tak głupi :confused: nie odróżniasz zysku/dochodu od przychodu i masz problemu z prostym liczeniem, mimo że ci pisałem o tym wcześniej a ty dalej swoje, później kręcisz, plujesz jadem...najlepsze jest to że wpadanie później ktoś poziomu emota by zrobić syf w temacie i po mnie pojechać.

Na temat marki PS już nie będę odpisywał tobie kolejny bo to nie ma sensu.

- 30 dni darmowego PS + , dla tych co nie mają będą mieli, ci co mają dostaną miesiąć za darmo

- darmowe rzeczy do ściągnięcia, każdy region dostanie coś innego, na razie nie wiadomo co

- Music Unlimited za darmo przez 30 dni (raczej nie dla nas?)

krótko mówiąc, bardzo słabo

30dni P+ w którym po upływie abonamentu traci sie darmowe rzeczy, $ony pewnie liczy na to że niektórzy połkną haczyk i będą dalej to kupować.

pozostaje nadzieja w tych darmowych rzeczach do ściągnięcia.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

@Daddy:

Nie wszystko się traci, tylko darmowe gry i członkostwa. Rzeczy takie jak dodatki, gry ze zniżką, multimedia (avatary, theme'y) zostają.

Jak dla mnie ważne żeby poprawili zabezpieczenia, a coś jeszcze w ramach DARMOWEJ usługi jest bardzo miłe ;)

Poza tym Sony rozważa zwracanie kosztów wymiany kart kredytowych (potencjalnie skradzionych), a także współpracy z krajowymi organami ścigania.

Opublikowano

no właśnie gry się traci, mało kogo robi bluza dla avatara czy temat dla konsoli :)

spoko, czekam liste tych darmowych rzeczy, skoro każdy region ma dostać co innego to będzie można ściągać z innych kont czy będzie jakaś blokada ?

Opublikowano

@Daddy:

Niemniej można ciekawe zniżki na gry urwać i one wtedy nie znikną (gry znaczy się). Podobnie jak DLC (darmowe i płatne ze zniżką). To jest naprawdę mocny plus, ale wiadomo że hejterzy będą psioczyć i tak, nawet jakby dali pół darmowego PSS to by psioczyli. Tak, bo konkurencja (no dobra, MS... ) nie dawała słabizny jak padała usługa online? ;)

Nie ma nic tak całkowicie za darmo, nie ma co się oszukiwać. Cieszmy się z tego co dostajemy, i to tylko dlatego że byliśmy cierpliwi. Nikt chyba od braku PSN nie umarł (mam nadzieję :D ).

Opublikowano
  • Autor

Nie ma tragedii ze "znikajacymi" grami z Plusa, bo traci się tylko czasowo do nich dostep. Poza tym, dostajesz coś na miesiąc za darmo, możesz przez ten czas ją ograć na lewo i prawo, ale i tak jest źle. Moim zdaniem teraz, po prowadzeniu sejwów w chmurze, PS+ zaczął się w końcu opłacać. KIlka ciekawych DLC, motywów, wcześniejsze dema blockbusterów, bety exów Sony i najważniejsze - chmura, i już jest bajer :)

Jak wcześniej miałem 3 miesiące by spróbować PS+, byłem zawiedziony. Nic ciekawego nie wyszło jak byłem abonentem, teraz jest lepiej. Mogę z pewnością powiedzieć, że jak skończy mi się Plus to wykupuję go na rok.

Opublikowano

I tak nie chodzi o to żeby coś dostać tylko żeby PSN znowu działało. Wolnego czasu kiedy wielu pracujących mogło grać i tak nie zrekompensują.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.