Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

To może być równie dobrze hybryda. Na razie tylko wiadomo, że schemat jest taki AAA + szuter + Kinect.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Może z łuku? Łatwiej będzie udawać, że się z czegoś strzela, a i lag nie będzie tak dokuczliwy? ;)

A właśnie, mieli coś zredukować lag do niezauważalnego (ale nadal obecnego) poziomu. Wprowadzili tą poprawkę, czy jeszcze nadal "work in progress" ? :)

Opublikowano

pewnie w międzyczasie wydadzą jakieś plastikowe pistoleciki, od lepszego motion capture + mata do poruszania postacią (cos jak z DDR)

Opublikowano

Jaki news, przez chwilę poczułem się jakby znowu był pierwszy kwietnia :P

UWAGA

Microsoft Games Studios tworzy nowe studio developerskie :teehee:

http://www.mgsvancouver.com/

Zwą się Zipline Studios i pierwszy projekt to AAA szuter na Kinect:

http://www.dualpixel...rking-on-kinect

Hejlo kinect ? takie rzeczy dawaj też do działu xboxa mało kto tutaj szuka newsów o x360 :)

nie wyobrażam sobie niczego innego niz tylko wypasiony rail shooter... może zbyt krótko bawiłem sie kinectem.

klasyczny FPS jak COD nie sprawdziłby się ale już taki bioshock czy tpp shootery jak dead space 2 jak najbardziej.

Opublikowano

Co by to bo nie było to będzie do tego 1000 DLC

est4sk.jpg

:teehee:

Opublikowano

Daddy: Na pewno nie Hajlo bo Hejlo robi tylko i wyłącznie 343 Industries.

Grafika na stronie sugeruje coś na modłę Modern Warfare.

Opublikowano

klasyczny FPS jak COD nie sprawdziłby się ale już taki bioshock czy tpp shootery jak dead space 2 jak najbardziej.

No nie wiem, do tego też trzeba precyzji, by np szybko przełączać się między bronią, a plazmidami. Poza tym jak wyobrażę sobie np wyrywanie się z uchwytu, gdzie trzeba trząść się przed telewizorem, to dziękuje za takie sterowanie.

Opublikowano

a ze mnie się śmieją jak gram na wii i "przeżywam" ciachanie mieczem w red steel :<

nie czujesz tego :P

Opublikowano

No nie wiem, do tego też trzeba precyzji, by np szybko przełączać się między bronią, a plazmidami. Poza tym jak wyobrażę sobie np wyrywanie się z uchwytu, gdzie trzeba trząść się przed telewizorem, to dziękuje za takie sterowanie.

precyzja jest wystarczająca, w dashu siedząc 2m od TV kursor reaguje dokładnie na przesunięcie dłoni o 1-2cm w dowolnym kierunku

co do zmiany broni to w bio zawsze wybierałem przez przytrzymanie lb/rb gdzie gra się pauzowała, tak samo na kinecta mogą zrobić,lewa dłoń do góry i pauza z listą broni/plazmidów albo dać pod własne komendy głosowe.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

tak się zastanawiałem nad tym darmowym + dla wszystkich na miesiąc. Czy jeżeli płacę abonament, to zwrócą mi 2 tygodnie plus ten jeden miesiąc? Zakładam, że to nie może wyglądać inaczej, bo byłoby to "lekko" nietaktowne zachowanie, by osobom, które nie płacą dawać miesiąc gratisa, a tym które płacą 2 tygodnie (bo tak by to wyszło w praktyce, jeżeli odejmiemy dwa tygodnie jako oczywisty zwrot). Sprecyzowali tą informacje?

edit. Jeszcze jedna sprawa. Przy założeniu, że faktycznie jest to wariant miesiąc plus dwa tygodnie, to i tak traktowanie w ten sam sposób abonentów plusa i osób, które mogą de facto używać PS3 jako przeglądarki internetowej , nadal śmierdzi :confused: . Liczę na sprawiedliwsze potraktowanie lojalnych klientów.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ale marudzisz :P

Opublikowano

nieeeee.... tylko, PŁACĘ WYMAGAM :diablo:

Opublikowano

tak się zastanawiałem nad tym darmowym + dla wszystkich na miesiąc. Czy jeżeli płacę abonament, to zwrócą mi 2 tygodnie plus ten jeden miesiąc? Zakładam, że to nie może wyglądać inaczej, bo byłoby to "lekko" nietaktowne zachowanie, by osobom, które nie płacą dawać miesiąc gratisa, a tym które płacą 2 tygodnie (bo tak by to wyszło w praktyce, jeżeli odejmiemy dwa tygodnie jako oczywisty zwrot). Sprecyzowali tą informacje?

edit. Jeszcze jedna sprawa. Przy założeniu, że faktycznie jest to wariant miesiąc plus dwa tygodnie, to i tak traktowanie w ten sam sposób abonentów plusa i osób, które mogą de facto używać PS3 jako przeglądarki internetowej , nadal śmierdzi :confused: . Liczę na sprawiedliwsze potraktowanie lojalnych klientów.

Już tak nie zazdrość. Wszyscy dostaną miesiąc gratis Plusa i tyle (a ci co mają wykupiony abonament dostaną miesiąc dłużej, a nie miesiąc i dwa tygodnie). Wszyscy (gracze) na tym tak samo stracili i Sony wszystkim tak samo zrekompensuje straty (co i tak dobrze, że w ogóle się zdecydowali na taki krok). A ci co używają PS3 tylko do przeglądania internetu (też żeś palnął przykładem) czy tylko od oglądania filmów/zdjęć czy słuchania muzyki nawet pewnie nie będą wiedzieć, że była awaria PSN (skoro go nie używają), więc i nie skorzystają z gratisowego miesiąca Plusa, więc się oto nie musisz martwić skoro tak to cię boli.

A z tym "lojalnym klientem" to już mnie rozbawiłeś. Czyli powiedzmy osoba, która kupuję gry normalnie, oficjalnie na premierę na PS3 jest "gorsza" od tych pięciu co złożyło się aby wykupić Plusa (nie mówię że ty tak zrobiłeś, bo nie wiem)??

Opublikowano
  • Autor

Wszyscy (gracze) na tym tak samo stracili i Sony wszystkim tak samo zrekompensuje straty (co i tak dobrze, że w ogóle się zdecydowali na taki krok).

No właśnie nie do końca. Ja jako posiadacz Plusa mam 2 tygodnie abonamentu w plecy. Osoba, która go nie miała dostanie miesiąc za darmo, a ja jakby na to nie patrzeć, 2 tygodnie więcej, nie miesiąc.

Opublikowano

Już tak nie zazdrość. Wszyscy dostaną miesiąc gratis Plusa i tyle (a ci co mają wykupiony abonament dostaną miesiąc dłużej, a nie miesiąc i dwa tygodnie). Wszyscy (gracze) na tym tak samo stracili i Sony wszystkim tak samo zrekompensuje straty (co i tak dobrze, że w ogóle się zdecydowali na taki krok). A ci co używają PS3 tylko do przeglądania internetu (też żeś palnął przykładem) czy tylko od oglądania filmów/zdjęć czy słuchania muzyki nawet pewnie nie będą wiedzieć, że była awaria PSN (skoro go nie używają), więc i nie skorzystają z gratisowego miesiąca Plusa, więc się oto nie musisz martwić skoro tak to cię boli.

A z tym "lojalnym klientem" to już mnie rozbawiłeś. Czyli powiedzmy osoba, która kupuję gry normalnie, oficjalnie na premierę na PS3 jest "gorsza" od tych pięciu co złożyło się aby wykupić Plusa (nie mówię że ty tak zrobiłeś, bo nie wiem)??

chodzi mi właśnie o to o czym pisze VoytecCFC. Jeżeli SONY traktuje wszystkich klientów równo, to dlaczego osoby wykupujące abonament plusa mogły korzystać ze zniżek, darmowych dodatków itd? Właśnie chyba o to chodzi, że skoro wydaje dodatkowe pieniądze na tą usługę, to mam prawo oczekiwać więcej niż standardowy klient. To jest chyba logiczne i powszechnie stosowane rozwiązywanie nie tylko w segmencie gier video. Jeżeli nawet SONY ma w pupie klientów z plusem i uznało, że należy im się tym razem tyle samo, co osobom go pozbawionym, to dlaczego "plusowcy" dostają faktycznie tylko dwa tygodnie gratisa(bo te kolejne 2, to przecież tylko zwrot niewykorzystanego abonamentu)? Przecież to paranoja i robienie klientów w bambuko. W sumie po co się frajerzyć i wydawać kasę, lepiej poczekać do kolejnej awarii, bo i tak dostanę więcej w ramach przeprosin, niż frajerzy co płacą. Poczekam do oficjalnego wręczenia "bonusów", ale w przypadku potwierdzenia się tego schematu premiowania klientów, SONY ostatni raz widzi moją kasę za abonament plusa.

edit. jak powiedzmy takiemu Playowi przydarzy się awaria, to mimo że nie posiadam tam abonamentu, mogę liczyć na miesiąc darmowych rozmów? telefon kupowałem u nich w salonie, mam paragon!

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Teraz to na bank nie będę robił zakupów w PSS nową kartą i będę musiał zmienić dane na wymyślone. :confused:

Opublikowano

Widziałem krótką notę na TVN24.pl, ale myślałem, że coś pokiełbasili bo na portalach o grach nic nie czytałem na ten temat. Czyli te włamanie miało miejsce jeszcze przed tym, o którym wiedzieliśmy i wtedy faktycznie wykradli jeszcze dane 20 tys. kart płatniczych.

Nie wiedziałem, że Sony zajmuje się graniem po sieci na PC.

Opublikowano

Pajgi też masz o co się czepiać. 2 tyg nie było PSN a dostajesz miech gratis PS+. To chyba lepsze niż nic, prawda ? Przecież Sony nie moglo walnąć tekstem "Ludzie, ktorzy kupili PS+... ta usługa zostanie wam przedłużona o miech. Reszta niech się buja i cieszy ryje, że PSN znów działa".

Opublikowano

Dobrze tylko, że dane kart były z 2007 więc już pewnie wszystkie nieaktywne. A z tymi zwolnieniami to faktycznie chyba nie jest przypadek.

Tak na marginesie to by była dobra wiadomość, jeśli by się okazało, że to ktoś z byłych pracowników - bo oznaczałoby to, że bardziej go interesowało uderzenie w reputację Sony i kurs akcji na giełdzie niż machloje z danymi użytkowników PSN.

PS. jak o tym dowiedzieli się prawie po dwóch tygodniach to ciekawe co głoszą za miesiąc ;)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

chodzi mi właśnie o to o czym pisze VoytecCFC. Jeżeli SONY traktuje wszystkich klientów równo, to dlaczego osoby wykupujące abonament plusa mogły korzystać ze zniżek, darmowych dodatków itd? Właśnie chyba o to chodzi, że skoro wydaje dodatkowe pieniądze na tą usługę, to mam prawo oczekiwać więcej niż standardowy klient. To jest chyba logiczne i powszechnie stosowane rozwiązywanie nie tylko w segmencie gier video.

No i dostajesz więcej niż standardowy klient. Przecież masz co miesiąc nowe darmowe gry i zniżki (i inne pierdoły) w przeciwieństwie do tych co nie mają Plusa, co nie? A z tym że jesteście dwa tygodnie w plecy, to też trochę tak nie do końca, bo przecież to co was interesowało w kwietniu to już pewnie pobraliście na początku miesiąca i mieliście do tego dostęp. Jedyne z czego nie mogliście korzystać to zapisywanie stanów gry na serwerach Sony (ale za to będziecie mogli to robić miesiąc dłużej, bo raczej nikt kto dostanie miesiąc gratis nie będzie tego robił, skoro po miesiącu i tak nie będzie miał do tego dostępu) co jest trochę niesprawiedliwe, ale tak samo niesprawiedliwie jest to jak 5 osób składa się na jeden abonament Plusa. I ja też mogę teraz robić larmo, czemu te 5 osób ma być dodatkowo nagradzanych (tak jak mówisz) niż ja, którym kupiłem za 200zł Portal 2 (albo osoba która kupiła Mortala) i nie mogę korzystać z co-op'a online. Co, jestem mniej "pokrzywdzony" niż te 5 osób?? Choć mi to tak naprawdę zwisa, i Sony nawet jak dla mnie nie musi w ramach rekompensaty dawać mi ten miesiąc Plusa, bo w sumie po co mi on?

edit. jak powiedzmy takiemu Playowi przydarzy się awaria, to mimo że nie posiadam tam abonamentu, mogę liczyć na miesiąc darmowych rozmów?

Nie bo nie byłeś na tym stratny. Tak samo Sony nie daje gratis miesiąc konta GOLD (czy jak to się tam nazywa) osobom posiadającym X360.

Opublikowano

Widziałem krótką notę na TVN24.pl, ale myślałem, że coś pokiełbasili bo na portalach o grach nic nie czytałem na ten temat. Czyli te włamanie miało miejsce jeszcze przed tym, o którym wiedzieliśmy i wtedy faktycznie wykradli jeszcze dane 20 tys. kart płatniczych.

Nie wiedziałem, że Sony zajmuje się graniem po sieci na PC.

gry na fb + dc universe online

Opublikowano

Pajgi też masz o co się czepiać. 2 tyg nie było PSN a dostajesz miech gratis PS+. To chyba lepsze niż nic, prawda ? Przecież Sony nie moglo walnąć tekstem "Ludzie, ktorzy kupili PS+... ta usługa zostanie wam przedłużona o miech. Reszta niech się buja i cieszy ryje, że PSN znów działa".

jaki miesiąc gratis? zwrócą mi te dwa tygodnie za które ZAPŁACIŁEM i dadzą dodatkowo miesiąc gratisa, tak jak osobom, które za abonament nie płaciły? czy też dadzą mi gratis 2 tygodnie i 2 zwrócą ,bo tak należy chyba interpretować słowa "o przedłużeniu usługi o miesiąc"? Nie widzisz tutaj nic niedorzecznego i niesprawiedliwego? Wiem lepiej walnąć tekstem, "ludzie którzy kupili PS+... ta usługa zostaje wam przedłużona o miesiąc z czego dwa tygodnie, to należny zwrot,a całe DWA TYGODNIE TO GRATIS, reszta niech się cieszy, bo dostanie pełnoprawny miesiąc za free(czyli CZTERY TYGODNIE TO GRATIS)" Płacisz za plusa? Ktokolwiek, kto płaci za plusa uważa, że jest ok?

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.