Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Wyszły w tym samym roku, parę miesięcy różnicy nie ma znaczenia. Oczywiście że będę porównywał gry z różnych konsol, bo jak ktoś mówi że "GoW2 zarządził w 2007 roku" to jest chyba po prostu niepoważny.

I nie, nie każdy się podniecał. Każdy to się podniecał Crysisem, nowym Source'em albo tym jak wyglądały Gearsy 1, a nie gierką na 7 letnią konsolę w 480p :ninja:

Z resztą wydanie zremasterowanej edycji po bodajże 3 latach, żeby każdy kto chcę się zapoznać z God of War się nie zrzygał chyba o czymś świadczy.

Deal_with_it_dog_gif.gif?1275684729

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

gow 2 wyglądał genialnie, jak na grę z PS2 i pod tym względem można się było zachwycać wykonaniem.

Opublikowano

No tak.

Z tym że to jest taka sytuacja jak ze starym autem... jak jakiś zdolny mechanik albo złota rączka wziąłby na warsztat 30 letniego Golfa II silnik 1.6 trupa, ogarnął wszystko pod maską, wszystko poczyścił, popukał młotkiem tu i tam czego efektem byłoby żywe 90 KM to by każdy pomyślał: wow to robi wrażenie! Czy to jednak by oznaczało, że ten golf byłby szybki? Nie.

Opublikowano

Stało się - Nintendo oficjalnie tnie ceny Wii. Nowe bundle z Mario Kart będą stały po 150$ w USA i 130 funtów w UK. Teraz nic jak tylko czekać na promocje po 100 funciorów (ostatnio była taka na Amazon.co.uk - teraz pewnie będzie ich sporo).

Opublikowano

Wyszły w tym samym roku, parę miesięcy różnicy nie ma znaczenia. Oczywiście że będę porównywał gry z różnych konsol, bo jak ktoś mówi że "GoW2 zarządził w 2007 roku" to jest chyba po prostu niepoważny.

I nie, nie każdy się podniecał. Każdy to się podniecał Crysisem, nowym Source'em albo tym jak wyglądały Gearsy 1, a nie gierką na 7 letnią konsolę w 480p :ninja:

Z resztą wydanie zremasterowanej edycji po bodajże 3 latach, żeby każdy kto chcę się zapoznać z God of War się nie zrzygał chyba o czymś świadczy.

Deal_with_it_dog_gif.gif?1275684729

Weź też pod uwagę, że w GOW nie ma w zasadzie loadingów, przez całą grę pojawiły się może ze dwa razy i to dosłownie na sekundę. Gra zachwycała monumentalnymi widokami, jak bieg po ogromnym łańcuchu, gdzie Kratos w pewnym momencie jest ledwo widoczny. no ale żeby o tym wiedzieć, to trzeba zagrać, a nie oceniać jakieś słabe niemiarodajne screeny.

A jeśli już o screenach, to nie ma to jak wstawiać Mass Effect, gdzie na zdjęciu nie widać śmiesznych loadingów (windy), czy doczytujących się na naszych oczach tekstur. Niestety, wyglądający jak kupa God Of War 2 nie ma takich efektów.

Czepiasz się też tej rozdzielczości, a takie Halo 3 też na pewno nie miało 720p, tylko coś niżej.

Zremasterowana wersja głównie różni się podbitą rozdzielczością. Sony wycięło wsteczną kompatybilność i postanowiło sprzedawać gry drugi raz, chyba oczywistym jest, że musieli coś dodać, by wypuszczenie ponownie tej samej gry miało prawo bytu.

Opublikowano

Słabe niemiarodajne screeny, które samo Sony czy ktoś tam od nich wypuścił by ukazać różnicę? No nie wiem.

Spytam po raz kolejny, jakie wrażenie może robić gierka w 480p bez AA? Ja w wyższej rozdzielczości grałem na swoim blaszaku który dostałem na komunię.

Rozdziałka to najważniejsza cecha w grafice. W ogóle w kontekście Wii, PS2, 3DS, czy PSP nie powinno się mówić o dobrej grafice :F

Aha i powiem tak: a co mnie interesują loadingi? W przypadku wyglądu Halo 3/Reach jakoś każdy o tym zapominał :F

Opublikowano

Słabe niemiarodajne screeny, które samo Sony czy ktoś tam od nich wypuścił by ukazać różnicę? No nie wiem.

Spytam po raz kolejny, jakie wrażenie może robić gierka w 480p bez AA? Ja w wyższej rozdzielczości grałem na swoim blaszaku który dostałem na komunię.

Rozdziałka to najważniejsza cecha w grafice. W ogóle w kontekście Wii, PS2, 3DS, czy PSP nie powinno się mówić o dobrej grafice :F

Aha i powiem tak: a co mnie interesują loadingi? W przypadku wyglądu Halo 3/Reach jakoś każdy o tym zapominał :F

w kwietniu przeszedłem RE1 i RE0 na GC i grafika dalej robi wrażenie, ona nie jest dobra...jest bardzo dobra/świetna + genialny design. Nawet rozdzielczość na LCD mi nie przeszkadzała, obraz był zaskakująca dobry.

ale stare RE podobnie jak seria god of war mają wlelkie ułatwienie w generowaniu grafiki przez brak swobodnej kamery. Widzimy to na co pozwolili nam twórcy w danej chwili.

Brak loadingów ? w czy one nie były ukryte w cut-scenkach jak w alan wake i uncharted?

Opublikowano
  • Autor

Mazzeo, zejdz z GoW II bo ten pojazd Ci nie wyszedl ;)

Jaka chcesz miec rozdzielczosc na PS2? 720p z AA? GoW II od poczatku mial wyjsc na PS2 bo prace byly na tyle zaawansowane, ze przeniesienie gry na PS3 nie mialo prawa miec miejsca. To ze w 2007 na rynku obecna byla juz nowa generacja, to w jakims stopniu sie odbilo na grze, ale ta gra ukazala sie na PS2 i na niej zmiazdzylo to co sie ukazalo w tamtej generacji.

Poza tym, GoW skorzystal na tym, ze jako, ze generacja X360/PS3 sie dopiero zaczela, wiele osob mialo jeszcze telewizory CRT, gdzie roznica sie zamazywala.

Opublikowano
ale ta gra ukazala sie na PS2 i na niej zmiazdzylo to co sie ukazalo w tamtej generacji.

No, ale na pewno nie rządziła graficznie w 2007 roku jak to Merson czy Zwyrol już mawiali wcześniej.

Opublikowano
  • Autor

Hmm, wodortyski graficzne nowej generacji to wiadomo to byly Gearsy, Crysis itd, ale GoWowi nie mozna odmowic miazgi graficznej PS2 i pieknego stylu w jakim oddal paleczke generacji nowym grom i pozegnal blockbustery na PS2.

Opublikowano

w kwietniu przeszedłem RE1 i RE0 na GC i grafika dalej robi wrażenie, ona nie jest dobra...jest bardzo dobra/świetna + genialny design. Nawet rozdzielczość na LCD mi nie przeszkadzała, obraz był zaskakująca dobry.

ale stare RE podobnie jak seria god of war mają wlelkie ułatwienie w generowaniu grafiki przez brak swobodnej kamery. Widzimy to na co pozwolili nam twórcy w danej chwili.

Brak loadingów ? w czy one nie były ukryte w cut-scenkach jak w alan wake i uncharted?

Nie wiem jak to jest z tymi loadingami, w każdym razie w samej grze występowały bardzo rzadko, jak np porównamy to z MGS3, gdzie przejście do każdej sekcji dżungli kończy się loadingiem, no to można tylko bić pokłony przed SMS. Oczywiście dało się wymusić większą ich ilość backtrackingiem. Tylko po co? Skoro przeciwnicy się nie respawnowali. W każdym razie jak lecisz przed siebie, to wszystko jest ok.

Jak ja odpaliłem REmake na LCD miał jakiś zblurowany obraz, RE0 o dziwo wygląda lepiej, a oprawa między tymi grami była przecież kosmetyczna na korzyść Zero. Najlepiej jednak odpalać stare gry na dobrym CRT. LCD słabo sobie radzi z niższą rozdzielczością i analogicznie jest z CRT i grami z PS3/Xboxa360, które szpeci niską rozdzielczością.

Swobodna kamera akurat w tym wypadku nie jest mi potrzebna, jeśli standardowa jest dopracowana jak w GOW. W Ninja Gaiden np kamera nie nadążała za postacią i trzeba było ciągle ją centrować. "Widzimy to na co pozwolili nam twórcy w danej chwili." Technicznie może to ma swoje ograniczenia, ale dzięki temu mogli pokazać niektóre lokacje z rozmachem, gdzie nasza postać jest maleńka, na tle np tytana.

Opublikowano

no awaryjność w starych modelach jakaś tam jest ale i tak to sie nie równa z RRoDami na x0

Opublikowano

Na tej stronie nie napisał nic, co nie jest prawdą. Xbox jest/był bardziej awaryjny od PS3. Chociaż ciekawe ile osób mających PS 40GB, albo 60-tki ma je do dzisiaj w pełni sprawne.

Opublikowano

pewnie był bardziej awaryjny ale ps3 jest zaraz obok.

Działające 60GB i 40GB ps3 tak samo szokują jak działający zephyr/falcon x360.

A jak ktoś patrzy na % awaryjność z danych gwarncyjnych to lipa chyba, bo w x360 zbierane są dane z 3 lat w ps3 z 1 roku.

http://gameonly.pl/f...opic=2125.21240

DŻIZAS, te forum ma więcej debili niż ps3site. Hehe, sławny Boban znowu niszczy system :lol:

ps3site przy GO jest świetnym forum, GO jest jak SDF, nie wiem po co tam dział xboxa chyba tylko do hejtowania :teehee:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano
  • Autor

Działające 60GB i 40GB ps3 tak samo szokują jak działający zephyr/falcon x360.

Zgodze się. Wśród moich znajomych, którzy mieli PS3 40 gigówki ze wsteczną kompatybilnością i postawnowili ich nie wymieniać - padły wszystkie (razem 7).

Ja sam miałem jedną przez 3 miesiące, ale wolałem wymienić na 80-tke z racji tego, że prawdopodobnie padłaby mi chwiłę potem.

Opublikowano

gow 2

colossus0005.jpg

gow 3

49933_orig.jpg

gow 2 jest na ps2 i to z 2007 roku, a gow 3 już po okiełznaniu ps3 w 2010 - jak można porównywać takie gry? GOW 2 w 2007 roku naprawdę mógł się podobać, nie miał się czego wstydzić w erze HD, co zresztą podkreślono w PE.

Opublikowano

Na tej stronie nie napisał nic, co nie jest prawdą. Xbox jest/był bardziej awaryjny od PS3. Chociaż ciekawe ile osób mających PS 40GB, albo 60-tki ma je do dzisiaj w pełni sprawne.

Nie zmienia to faktu że zdecydowanie więcej osób posiadających PS3 musiało za własne pieniądze kupić nową konsolę lub zapłacić za naprawę. 3 letnia gwarancja na xboxa zrobiła swoje.

Opublikowano

Ja się właśnie zorientowałem, że już mi tylko niecałe dwa miechy zostały. To już 3 lata, jak ten czas zapierdala :D

Opublikowano

04-05-2011 GROUPON INC. CHICAGO 67,21 PLN - wpis znajomego, ktory o zakupie nie wiedzial.

A wiec jednak karty poszly w ruch...

EDIT: To prawda, ze Sony chce pokrywać koszty nowych kart kredytowych ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja mam 60 gb działającą od dnia premiery i póki co żadnych problemów (odpukac w pizdu).

Opublikowano

Moja 60tka z premiery miala YLODa, na szczescie sprzedalem ja zanim padla xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.