Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Przecież to troll ortograficzny.

Mogliby wydać jakiegoś porządnego cRPGa, a nie zadowalać tylko posiadaczy Kinecta :confused:

Opublikowano

Zdaje się, że Japończyki zrobią kilka normalnych gier na Kinecta, więc jak widać można. Wystarczy poprosić :P

Ale to są prawdopodobnie gry pod mocnym nadzorem M$. Wystarczy popatrzeć na całkowicie niezależne produkcje - 99% to nieudolne podróby Kinect Sports.

Opublikowano

true, niech w końcu będzie to E3 :D

Opublikowano

Swoją drogą to coś czuję że L.A. Noire będzie porażką Rockstara.

Ta gra ma w sobie zbyt duży potencjał, żeby ją spiepszono. To nie w stylu Rockstar. Nawet jeśli grę tworzyło (australijskie) Team Bondi to na pewno pod czułym okiem R*. Ta firma bierze się tylko za same dojrzałe produkcje, i to zawsze prezentujące jakość najwyższe półki. Dawno nie było takie gry o prowadzeniu śledztw, kojarzeniu faktów, zbieraniu dowodów i setek innych rzeczy.

Opublikowano

Sony to gigant, i kto śmiał wątpić że nie zwolnią nieco ciężaru ze swojego portfela, to się może zdziwić.

Każdy użytkownik PSN w USA został ubezpieczony na milion dolarów na wypadek szkód poniesionych w wyniku kradzieży danych (do 12 miesięcy nawet po fakcie kradzieży), poza tym każdy otrzyma 12 miesięczny darmowy voucher na korzystanie z usług AllClear ID, które właśnie specjalizuje się w zabezpieczaniu danych przed cyberatakami.

Sony zarzeka się, że w Europie będzie podobnie, ale jako iż jest to skupisko wielu krajów, wszystko musi potrwać dłużej. Poza tym z tego co wyczytałem na blogu, P+ poza darmowym miesiącem, zostanie wydłużone o czas awarii PSN dla tych co już mieli go wykupionego.

Ciekawe ilu już kombinuje, jak tu wyłudzić tą kasę ;p

Opublikowano

Przecież te ubezpieczenie na 1 mln $ to pic na wodę. Trzeba być dzieckiem by wierzyć w takie bzdury :)

"Ubezpieczenie opiewa na kwotę 1 mln $***********************************************************************************"

:teehee:

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Swoją drogą to coś czuję że L.A. Noire będzie porażką Rockstara.

Ta gra ma w sobie zbyt duży potencjał, żeby ją spiepszono. To nie w stylu Rockstar. Nawet jeśli grę tworzyło (australijskie) Team Bondi to na pewno pod czułym okiem R*. Ta firma bierze się tylko za same dojrzałe produkcje, i to zawsze prezentujące jakość najwyższe półki. Dawno nie było takie gry o prowadzeniu śledztw, kojarzeniu faktów, zbieraniu dowodów i setek innych rzeczy.

Głównie chodzi mi o sprzedaż. W pre-orderach tą grę wyprzedza nawet Brink.

Wiadomo że ludzie lubią jatkę, grę akcji, a LA Noire na taką się nie zapowiada za bardzo, więc to jeszcze uszczupla potencjalnych odbiorców.

Inna sprawa, że zwyczajnie może być nudna... jak niektórzy narzekają na nudę w RDR, GTA czy Assassin's Creed to tutaj mogą tymbardziej. Z resztą sam się obawiam, że gra to będzie 25h wysłuchiwania typków i śledztw, gdzie od czau do czasu pojeździ się furką i postrzela.

Od siebie jeszcze dodam że kompletnie nie trawię tego Phelpsa, jak dla mnie wygląda jak jakiś ćwok albo frajerzyna z drogówki. Nie jest ani zabawny jak Nico, ani nie ma charyzmy jak Marston. Kompletnie nijaki typ.

No i ogólnie ani u siebie, ani na forach nie ma takiego hype'u jak chociażby w przypadku RDR. Dlatego czuję, że to będzie trochę porażka, albo co najwyżej umiarkowany sukces R*.

Opublikowano

No chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie spodziewa się po tej grze marketingowego sukcesu na miarę kolejnego GTA? L.A Noire wydaje się celować w zbyt wąski target audience, więc jeżeli chociaż na siebie zarobi, to już będzie dobrze. Swoją drogą ciekawy krok ze strony R*, które do tej pory inwestowało praktycznie w same dochodowe marki.

Opublikowano

@donsterydo: Sony w obecnej sytuacji nie powinno kłamać, byłoby to bardzo ryzykowne. Już lepiej nic nie pisać, ale widocznie jest tak jak napisali, skoro teraz o tym piszą. Sony wychodzi z twarzą.

@Mazzeo: samo R+ chyba z rezerwą uważa, że to nie będzie sukces na miano RDR. Poniekąd RDR miał większy hype i dobrą kampanię reklamową, ponadto był sequelem i również na pewno pomogło w tym GTA IV. Ale uważam, że L.A. Noir zrobi swoje. Rockstar od lat trzyma wysoki poziom reżyserowania fabuły, a jak dołożyć do tego taki smaczek jak realistyczna mimika, to mamy szansę na świetną historię. Fabuła powinna być mocną stroną tej produkcji i trafiać również w gusta miłośników "przygodówek".

Opublikowano

Wiadomo że ludzie lubią jatkę, grę akcji, a LA Noire na taką się nie zapowiada za bardzo, więc to jeszcze uszczupla potencjalnych odbiorców.

Inna sprawa, że zwyczajnie może być nudna... jak niektórzy narzekają na nudę w RDR, GTA czy Assassin's Creed to tutaj mogą tymbardziej. Z resztą sam się obawiam, że gra to będzie 25h wysłuchiwania typków i śledztw, gdzie od czau do czasu pojeździ się furką i postrzela.

Nawet jak nie będzie wielkim hitem, to tym większy szacun dla R*, że robią coś ambitniejszego. Jeśli chodzi o dialogi, to w Falloucie był to zawsze mój ulubiony motyw (zagadać kolesia wysokim speech zamiast walki albo płacenia), a gdy o przeszukiwanie miejsca zbrodni, to ostatnio nawet biedne, kilkuletnie CSI przechodziłem z przyjemnością. Najwyżej odpadnie garść amatorów GTA w wieku kilkunastu lat, których nudzą nawet misje, a bawi rozwalanie na kodach połowy miasta.

Nawet mam nadzieję, że ograniczą nam strzelanie do minimum i zostawią głównie bujanie się autem na miejsca zbrodni przy klimatycznej muzyce.

Opublikowano

Wyobrazacie sobie to ? Za miesiac na E3 zapowiedz nowych konsol Nintendo i Microsoftu ... oraz zapowiedz Sony dzialajacego PSNu xD

PS. Nie obrazilbym sie gdyby plotki o nowym iksie w 2012 okazaly sie prawda - 7 lat to wystarczajacy okres czasu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

te ubezpieczenie to chyba chodzi o to, że jak ukradną ci 50 zł z konta, to Sony odda ci 50 zł.... chyba.

Opublikowano

No oczywiście, że tak. Milion dolarów to górna granica takiej rekompensaty. Tylko że nie dojdzie do tego, by ktoś komuś ukradł milion dolarów z konta... Banki zachowują teraz dużą ostrożność w związku z takimi transakcjami (są przecież limity), po za tym, jeżeli ktoś trzyma na koncie milion(y) to raczej już kartę wymienił :teehee:

Opublikowano

Żeby ogłosić cokolwiek o konsoli trzeba mieć co, trzeba mieć też jakieś zaplecze z grami, by dać jakieś pokazówki. Zrobienie tego w tak krótkim czasie? Pffffff no nie wiem. Na dodatek pół roku po wprowadzeniu Kinecta i z paroma jeszcze exami na horyzoncie? No nie wiem.

Pewno może devkity jakieś już porozsyłali, ale ogłoszenie na E3? Na 99% nie.

Opublikowano

Zdecydowanie za szybko to się dzieje, była mowa o wydłużonym cyklu obecnych konsol, a tutaj już chcą pokazywać nowe zabawki. Takie PS3, czy Wii nie są nawet pełne 5 lat na rynku.

W poprzedniej generacji rozumiem, że się spieszyło Microsoftowi i Nintendo, bo ich konsole razem wzięte sprzedały się w jakimś śmiesznym nakładzie, ale teraz sytuacja jest zupełnie inna.

Opublikowano

No dziwnie się robi. Nie podoba mi się ten pośpiech. To wszystko się zaczęło od wypowiedzi twórców Battlefielda, którzy postulowali o nową generację.

Nowa generacja? Tak, ale w 2013 roku.

Opublikowano

za szybko jak dla mnie nie zdążyłem jeszcze kupić xboxa :ninja:

Opublikowano

remake Halo CE pod koniec 2011 :potter:

I343 raczej na bank w takim razie robi H4

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie, wszystko się zaczęło od zapowiedzi nowego Nintendo (plotki już były sporo wcześniej). Teraz MS czuję potrzebę, by N nie zabrało na siebie całej uwagi i by pod koniec 2012 nie wydali jako jedyni nową stacjonarną konsolę.

Obstawiam tak: na najbliższym E3 Ninny pokazuje swoją konsolę, którą mocą i pomysłowością jakoś szczególnie grzeszyć nie będzie, na E3 2012 Microsoft zapowiada swoją konsolę. Choć z drugiej strony... pół roku między zapowiedzią sprzętu a jego wydaniem to trochę za mało.

Już w sumie nie wiem co myśleć. Pewny jestem tylko tego, że nowy X na starcie dostanie Halo 4 :potter:

Najgorzej ma teraz Sony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.