Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Sony spokojnie wytrzyma do 2013, o ile będzie dobrze supportować PS3. W ich przypadku zapowiedź PS4 to głupota, bo odwrócą tylko uwagę od PS3 i NGP.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Nie, wszystko się zaczęło od zapowiedzi nowego Nintendo (plotki już były sporo wcześniej). Teraz MS czuję potrzebę, by N nie zabrało na siebie całej uwagi i by pod koniec 2012 nie wydali jako jedyni nową stacjonarną konsolę.

Obstawiam tak: na najbliższym E3 Ninny pokazuje swoją konsolę, którą mocą i pomysłowością jakoś szczególnie grzeszyć nie będzie, na E3 2012 Microsoft zapowiada swoją konsolę. Choć z drugiej strony... pół roku między zapowiedzią sprzętu a jego wydaniem to trochę za mało.

Już w sumie nie wiem co myśleć. Pewny jestem tylko tego, że nowy X na starcie dostanie Halo 4 :potter:

Najgorzej ma teraz Sony.

Najprawdopodobniej masz rację co do daty premiery nowego xboxa ;)

http://www.ppe.pl/news-7390-Nowy_Xbox_juz_w_rekach_deweloperow.html

Edytowane przez terror

Opublikowano

Codename: Wiesz, w trudniejszej sytuacji był MS, który wypuścił na rynek w pół zepsutą konsolę, której usługa XBL! nie miała premiery w Polsce przez 90 % czasu jej bytu. I jakoś ludzie to MS-owi wybaczyli, jak wydał pier.dyliony zielonych na realizowanie trzyletnich gwarancji (początkowo były roczne, to nie było planowane!), wymieniania kluczowych części, nawet pady dało się wyłuskiwać. Pieniądze i dobry line-up, a ludki zapominają szybko ;)

Opublikowano

Ofkoz że plotki, MS nie po to otwiera dwa studia do Kinecta, żeby nagle powiedzieć: "A w zasadzie to skupiamy się na czymś innym". Jeszcze trochę poczekamy, wiadomo że trzeba opchnąć gadżety casualom, i ich zadowolić.

Opublikowano

remake Halo CE pod koniec 2011 :potter:

I343 raczej na bank w takim razie robi H4

Delikatnie uśmiecham się pod nosem ilekroć słyszę słowo "remake" w odniesieniu do starych gier po lekkim liftingu.

Opublikowano

Ofkoz że plotki, MS nie po to otwiera dwa studia do Kinecta, żeby nagle powiedzieć: "A w zasadzie to skupiamy się na czymś innym". Jeszcze trochę poczekamy, wiadomo że trzeba opchnąć gadżety casualom, i ich zadowolić.

Przecież w tych plotkach była mowa, że Kinect przez nowego X'a będzie wspierany <_<

ja za to się zastanawiam co Butcher przyjarał, że wyskoczył z tym newsem o pewnym Halo CE Remake (a szczególnie info o 3D i 1080p). Nic o tym w internecie nie ma :blink:

Opublikowano

Pieniądze i dobry line-up, a ludki zapominają szybko ;)

A nie powinni bo będą tak dymać tych "ludzi" ile mogą skoro patent działa :potter:

Opublikowano

ja za to się zastanawiam co Butcher przyjarał, że wyskoczył z tym newsem o pewnym Halo CE Remake (a szczególnie info o 3D i 1080p). Nic o tym w internecie nie ma :blink:

Byla plotka kilka miesiecy temu, ze remake robia tworcy Timeshifta i gra bedzie w 1080p i 3D. Pytanie raczej powinno brzmiec jak on doszedl do tego, ze jest to oficjalne info.

Opublikowano

Mazzeo: do obsługi Kinecta nie trzeba obecnie nowej konsoli... znaczy się, owszem przydałyby się mocniejsze bebechy, ale nie sądzę by się to opłacało.

Opublikowano

Ja pier.dole, jak zwykle trolle Sony z polygamii mają najwięcej do powiedzenia w temacie.

Już ja widzę, jak Crytek Gmbh wyda crapa na Kinecta.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie widze Xboxa3 w przyszlym roku. Nie po to M$ teraz kombinuje z zabezpieczeniami 360tki (nowy dash wrzucajacy oryginalny firmware) czy zwiekszeniem pojemnosci nosnika by za rok przerzucic sie na inny sprzet.

Chociaz w 2012 360tce stuknie juz 7 lat.

Opublikowano

WTF ? Od niedawna predkosc sciagania na XBL padla na pysk - sciaga mi 3 razy wolniej niz powinno. Na kompie transfer maksymalny, na Xbox Live idzie jak krew z nosa w porownaniu do tego co bylo wczesniej. Czy ktos kto ma lacze powyzej 16Mb/s i orientuje sie w temacie moglby to sprawdzic ?

PS. Sciagam teraz triala Family Game Night i normalnie sciagnalbym to w minute, a sciagniecie tych 240MB zajelo mi 10 minut ...

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Codename: Wiesz, w trudniejszej sytuacji był MS, który wypuścił na rynek w pół zepsutą konsolę, której usługa XBL! nie miała premiery w Polsce przez 90 % czasu jej bytu. I jakoś ludzie to MS-owi wybaczyli, jak wydał pier.dyliony zielonych na realizowanie trzyletnich gwarancji (początkowo były roczne, to nie było planowane!), wymieniania kluczowych części, nawet pady dało się wyłuskiwać. Pieniądze i dobry line-up, a ludki zapominają szybko ;)

sony również wypuściło w pół zepsutą konsole dając rok gwarancji, a na tym cyrku z PSN stracili więcej niż MS na 3letniej gwarancji, w dodatku 4-5mld $ w plecy przy samej produkcji ps3, nie martw się o MS, martw się o Sony :thumbsup:

remake Halo CE pod koniec 2011 :potter:

I343 raczej na bank w takim razie robi H4

Delikatnie uśmiecham się pod nosem ilekroć słyszę słowo "remake" w odniesieniu do starych gier po lekkim liftingu.

o kto pisał o lekkim liftingu ?

up - dziś ściągałem demo Lego, wczoraj Moon Driver i leci normalnie.

jeśli Codname Kingdoms to bijatyka na kinecta to lipa dla mnie

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

@Daddy: Bredzisz i nie chcesz przyznać tego smutnego dla MS faktu, że to X360 padały jak muchy na początku bytu na rynku, a nie PS 3. Przykro mi, ale skala RROD-ów jest znacznie i wręcz nieporównywalnie większa niż YLOD-ów (przejrzyj statystyki?), pomijając już fakt że ludziom RROD'y wyskakiwały niedługo po premierze, a YLOD-y (spowodowane notabene deformacją lutów przez przegrzanie, a co ma związek z bezołowiową cyną, a to zaś ma związek z presją ekoterrorystów przeciwko ołowianym lutom) to raczej sprawa już dłuższego użytkowania konsoli. MS wypuścił niestety wadliwą płytę główną (najpewniej problemy miała z chłodzeniem), dopiero płyta Jasper ZMNIEJSZYŁA skalę awaryjności. Problemem stały się błędy E74 nieobjęte gwarancją, która notabene w najnowszym Xboxie została skrócona do roku.

Poza tym MS na pewno też dużo stracił na swojej większej awarii XBL! w roku 2008 (i to bodajże w święta), to tak jak już mówimy o awariach usługi online...

Więc mówiąc, że kasa kasa kasa i dobry lineup załatwia sprawę, to mam rację patrząc np. na Ciebie, gdyż jak sądzę nie masz o nic pretencji do MS.

Opublikowano

@Daddy: Bredzisz i nie chcesz przyznać tego smutnego dla MS faktu, że to X360 padały jak muchy na początku bytu na rynku, a nie PS 3. Przykro mi, ale skala RROD-ów jest znacznie i wręcz nieporównywalnie większa niż YLOD-ów (przejrzyj statystyki?), pomijając już fakt że ludziom RROD'y wyskakiwały niedługo po premierze, a YLOD-y (spowodowane notabene deformacją lutów przez przegrzanie, a co ma związek z bezołowiową cyną, a to zaś ma związek z presją ekoterrorystów przeciwko ołowianym lutom) to raczej sprawa już dłuższego użytkowania konsoli. MS wypuścił niestety wadliwą płytę główną (najpewniej problemy miała z chłodzeniem), dopiero płyta Jasper ZMNIEJSZYŁA skalę awaryjności. Problemem stały się błędy E74 nieobjęte gwarancją, która notabene w najnowszym Xboxie została skrócona do roku.

Poza tym MS na pewno też dużo stracił na swojej większej awarii XBL! w roku 2008 (i to bodajże w święta), to tak jak już mówimy o awariach usługi online...

Więc mówiąc, że kasa kasa kasa i dobry lineup załatwia sprawę, to mam rację patrząc np. na Ciebie, gdyż jak sądzę nie masz o nic pretencji do MS.

Trudno Ci zrozumieć że awaryjność xboxów użytkowników prawie nic nie kosztowała ze względu na 3 letnią gwarancję. Sony dawało tylko 1 rok gwarancji i dlatego użytkownicy musieli ponieść koszt naprawy lub kupna nowej konsoli.

Opublikowano

małe sprostowanie: bezołowiowe luty jako głowny winowajca to mit wymyslony przez nieogarniętych uzytkowników internetu. Obecnie technologia jest zupełnie inna niz kiedys.

YLOD, RROD'y to efekt złego procesy technologicznego.

gdyby winowając były tylko luty to wymienialibyscie laptopy co 6 miesięcy.

Opublikowano

A czy ja mówiłem o kosztach użytkowników, czy kosztach poniesionych o MS?

Faktem jest, że gdyby nie ta zmieniona z rocznej na trzyletnią gwarancja od MS, to pewnie nikt rozsądny nie kupowałby skazanej na rychłą awarię konsoli, wszak znana jest powrzechnie skala RROD-ów.

A swoją drogą, niektórym udało się uzyskać na produkt Sony 2-letnią gwarancję (dało się to wytargować ze sklepem, o ile się miało cierpliwość o to z nimi walczyć).

Opublikowano

twoje wypociny można tak podsumować:

truck-of-fail.jpg

nie masz pojęcia o czym piszesz, wierzysz w cuda jak 1mln $ ubezpieczenia dla każdego posiadacza ps3 :good:

rrod to tak samo deformacja lutów przez przegrzanie, e74 nie było w jasperze, był w falconie i dalej na to są 3 lata gwarancji (3lata gwarancji masz na wszystkie czerwone diody która pojawiły się w wyniku przegrzania).

awaryjność znacząco zmniejszył falcon, to już był odpowiednik ps3 40GB gdzie konsole padały po 1-2latach, jasper i x360 slim całkowicie wyeliminowały rroda tak jak ps3 80gb yloda chociaż w pierwszych slimach ps3 jeszcze czasami dochodziło do spalenia płyty. No i padające jak muchy napędy BR w ps3.

Tak jak pisałem tutaj wcześniej (i inne osoby to samo) x360 padło więcej ale ps3 jest zaraz obok (zephyr/falcon = ps3 60gb/40gb dzisiaj) przy czym jedna konsola miała 3 lata gwarancji, druga 1 rok.

Ja masz jakieś problemu zapraszam do działu X360 na forum, jest tam facet który prowadzi serwis konsol i możesz z nim podyskutować.

większa awaria XBL w 2008 od tej z PSN ? WTF? :lol: Były ok. 2 dniowe problemy, a podobno u małej grupy osób dłuższe i to w 2007 a nie 2008. Jest tutaj trochę osób z x360 moze ktoś się wypowie jak pamięta.

Fail za Failem mendrek

Nie martw się o MS bo oni z x360 są już na plusie, to Sony dalej jest na minusie(wielkim?) dodatkowo zgon PSN dorzucił gigantyczne straty które przewyższają koszt 3 letniej gwarancji x360.

---------------

Sony będzie dawać po 2 gry na PS3 z 5 i 2 z 4 na PSP. Jeżeli chcą wyjść z twarzą niech dadzą coś mocnego do wyboru np: GOW Collection i będę bardzo zadowolony :D

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

LOL, po pierwsze - 2007 roku.

Po drugie co miał niby stracić? MS nie wyłączył XBL, były problemy z logowaniem się przez ok 2 tygodnie, co nie znaczy że wszyscy użytkownicy nie mogli grać online. I żadne dane nie wyciekły w przeciwieństwie do Sony.

Aha i 11 dni (tyle trwała awaria XBL) >>> 17 dni upadku PSN? Dobrze że wprowadzili maturę z matmy. :thumbsup:

Opublikowano

Ja w czasie tej awarii w 2007 nie mialem problemow z logowaniem, po prostu w multi lagi sie pojawialy. No ale Mendrek wie lepiej xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.