Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Spoko, to tylko rozrywka, ja nie wymaga realizmu, jest fun, fajny feeling ze strzelania. Gry cenie wlasnie za eskapizm, tak samo jak i filmy.

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ja też realizmu nie oczekuje, ale klimatu wojennego owszem, a takiego nie ma w Black Ops.

Jak obejrzałem pierwszą misję na Kubie na youtube to się załamałem po prostu.

Opublikowano

To sa dzialania super komorek wojskowych, to ze zsiekam sam 100 zolnierzy w jednej misji wcale mi nie przeszkadza, ba stare CoDy w ogole do mnie nie trafialy. No ale wychowalem sie na amerykanskim kinie i komiksach, moze dlatego.

Opublikowano

pisze o agresji i podjazdach a sam bluzga po tobie i ludziach którzy kupili kinecta, to jest właśnie agresja, nie mam drugiej konsoli więc jadę po niej. Kolejny który obejrzał kinecta na YT i napisał recenzję sprzętu.

ehh pare spraw

- nie jestem agresywny, agresja nazywasz cynizm, no spoko.

- mam obydwie.

- mam prawo napisac swoja opinie, skoro jest wypadkowa roznych. nie mysl, ze ja mam cel zeby ci dopiec. to ty tu szukasz zaczepki.

zaden z xboxiarzy nie potrafi podejsc do tego z calkowitym dystansem. nie mowie ze ludzie ktorzy maja tylko pleja nie robia na adekwatnie, ale na lawce sadowej jest kinekt a nie move.

wiec

wysoka ilosc zakupionych jest dowodem na to, ze ludzi da sie omamic jakimis wizjonerska propaganda next genowego grania. przepraszam, na dzien dzisiejszy nie zagrasz z gow3, forze9, czy reszte niekoniecznie slabych exow. no nie da sie. hybrydowe granie jest smiesznym wytlumaczeniem, bo komendy to ja moge na headsecie za 100zl wydawac.

imho kinect sprawdzilby sie tak za 30 lat, kiedy beda juz "realne" gry oparte na cyberprzestrzenii (i hope so) itd. na dzien dzisiejszy mozesz poglaskac sobie kotka, co jest super pomyslem jesli masz dziecko, serio, ale no w grach jakie cenimy (a mam nadzieje ze rozmawiam z ludzmi z gustem i doswiadczeniem) ta technologia sie nie odnajduje.

pytanie ktore powinno pasc w tym temacie:

"czy odpowiada ci forma grania jaka prezentuja currenty? (pady)"

tak. sciskam kontroler od dziecka, wpierw byl to joistick od amigi czy innego ustrojstwa ktorego nie pamietam, potem przyssawkowy joy do c64(scorpion wow!), potem kwadratowe pady do pegasusa. od eee... 97... 13 lat sciskam w rekach pada sony, a mialem okazje sciskac rowniez od nintendo 64, gc, obu x'ow, dreamcasta i nie wyobrazam sobie, ze machanie rekami zastapi moje umiejetnosci operowania padem, jakimkolwiek (synchro oko-palce). nie wmawiaj mi prosze ze ta technologia ma przyszlosc w grach, ktore wlasciwie stanely w kreatywnym rozwoju a jedyne co sie teraz robi to szlifuje grafe.

nie bronie w zadnym wypadku move

ALE

biore pod uwage ze ludzie potrafia sie bawic przy wii, a tu zasada jest prosta- ograniczony do swojej funkcjonalnosci kontroler zastepuje jedynie ruch kursorem, czy czym tam chcesz, ew moze sie sprowadzic do tego co kinect, czyli kreslenia wzorow. wg jakiegos mojego przekonania kamera jest w stanie lepiej wychwycic swiecacy pumlcik niz nieskoordynowany ruch reka, ale w to juz sie naprawde nie chce wglebiac, bo kazdy ma swoje zdanie i tak naprawde nikt z was takiego nie uszanuje.

z innej beczki, co by podsycic nieco jad i pobawic sie z wami, to wspomne jedynie, ze majkrosoft jest znany z kupowania recenzji, w koncu placil ludziom zeby w niego grali, tak tez sie nie zdziwie, ze zmusili paru recenzentow, do polania wazeliny (skoro rockstar potrafilo, to ms tym bardziej).

wiec wysnuje obiektywna opinie, uwaga; gdyby sie tak naj.ebac, to mogloby byc smiesznie, inaczej NO FUCKING WAY.

To fanboye sony dali się omamić. Gdy zobaczyli sławetne rendery killzone, motorstorm na e3 2005 twierdzili że to prawdziwy gameplay. Później czekanie 5 lat na GT5. Teraz czekanie na last guardian. Ja kupiłem sobie x360 w 2006 roku i od początku grałem w za(pipi)iste exclusivy. Za to przez pierwsze 3 lata na Ps3 a nie było w co grać a za konsole trzeba było zapłacić 2000 tysiące złotych. Teraz kupie sobie PS3 w dniu premiery GT5 i przejde wszytkie exy po 50 zł sztuka.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano
  • Autor

Ja też realizmu nie oczekuje, ale klimatu wojennego owszem, a takiego nie ma w Black Ops.

Jak obejrzałem pierwszą misję na Kubie na youtube to się załamałem po prostu.

Czlowieku, ogarnij sie w koncu i przestan chrzanic. Black Ops jest tym CoDem na ktorego czekale, po takiej papce jak MW2. Nie dotknales tej gry nawet palcem, a jestes jej najwiekszym recenzentem na forum. Robisz dokladnie to samo co znienawidzeni przez ciebie znawcy Halo. Nie grali, obejrzeli filmikow pare na YT i oceniaja gre.

Zakup uzywke jak stanieje, przejdz i ocen kampanie. Jezeli sie zawiedziesz, to wtedy jedz jak po burej suce, a do tego czas SHUT THE FUCK UP.

Opublikowano

ta, widzialem, nazywaja sie call of duty. ze multi jest super? no to roznia nas priorytety i kryteria pojmowania co jest super. co ktos inny mysli mnie nie obchodzi, bo nie masz dowodow, ze przewazajaca wiekszosc z tej ogromnej rzeszy ktora kupila ta gre albo kinecta, albo ps3 to nie debile.

Tak okrutny microsoft rzucił czary mary na ludzi bo kupili kinecta, tak okrutny microsoft przekupił oceny i ludzi na forach również a sony nigdy nie miało afer ze swoimi ocenami w grach np: heavy rain.

heh, wiesz, objawem fanatyzmu jest niedopuszczanie do pewnych faktow, ale przyznawanie sie do nich w ramach porownania do czegos innego. ja nie mowie ze h.r. nie byl przehajpowany, ze kupil sobie pare recenzji, ale zrobilo to tez red dead redemption. i co? sadzisz ze to bzdura, sorry no, jarek, michal, czy jak tam masz, ale zyjesz chyba w swiecie call of duty, gdzie wszystko poza amerykanami jest wcielonym zlem.

no właśnie ty nie dopuszczasz do siebie że kinect ma się świetnie i opinie posiadaczy są bardzo dobre o nim

i co ? i jajco większość/prawie wszystkie gry mają trochę przekupionych recenzji więc twoje teorie spiskwe o okrutnym MS są śmieszne...zresztą one mnie i tak uj obchodzą bo bardziej interesują mnie opinie na forach a tam ludzie są zachwyceni ale spoko fajnie poczytać opinie/przepowiednie ludzi którzy kinecta na żywo nie widzieli a mają najwięcej do powiedzenia.

ojj fani ps3 już nie mają argumentów przeciw kinectowi więc zostało czarowanie ;]

a cod ani gry r* mnie nie grzeją więc pudło

Opublikowano
  • Autor

Moze sie roznimy, ale trzeba pogodzic sie z jednym czy sie tego chce czy nie - COD sie zmienil. Teraz nie ma wielkich bitew, tylko tajne operacje. Singiel jest bardzo filmowy z ogromna iloscia skryptow. Victor Charlie to jedna z lepszych misji w CoDach w ogole. Dla samej tej misji w Wietnamie podczas ulewy warto wydac kase na te gre. I dla Woodsa, ktory stal sie moja ulubiona postacia. Ja wydanej kasy nie zaluje, wrecz przeciwnie.

btw. najlepsza wojenna kampania 2 WŚ jest w MoH:AA ;)

btw.2. skoro tak lubisz CoDa podczas 2 WŚ, to czemu tak nie podoba ci sie kampania WaW? ;)

Opublikowano

ojj fani ps3 już nie mają argumentów przeciw kinectowi więc zostało czarowanie ;]

fan ps3? nie badz bardziej zalosny niz juz jestes.

Opublikowano

I tak sprzeda się lepiej niż Forza. :potter:

argument Covenantów X-a

A wiesz w ogóle o co chodzi ? Fanboje Sony po tym gdy wyszło jak paskudnie wyglądają auta standard zaczęli porównywać to z Forza 3 przy pomocy sfabrykowanych screenów by dowieść, że standardy niby lepiej wyglądają niż auta w Forza 3.

To się nazywa desperacja, heh.

Wisi mi i Forza i GT. :turned: Z tego gatunku liczy się tylko Wipeout i Burnout, a nie symulator żółwia, gdzie najszybszy pojazd sunie wolniej niż Feisar, czy jakaś kiepska bryka w Burnoucie. Zdecydowanie wolę w tym wypadku arcade.

Screenami nie ma się co sugerować, czasem gra wygląda na nich gorzej niż w ruchu, a czasem znacznie lepiej na bullshotach (Castlevania, Shadow of the Colossus).

Opublikowano

fan ps3?

masz rację

fix

fanbo...

a teraz czaruj dalej jaki to mega obiektywny i sprawiedliwy jesteś głosząc oceny kinecta i przpowiednie po YT, to jest dopiero żałosne aha oczywiście posiadanie wszystkich konsol = pełny obiektywizm heh

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Macie bo wam się tematy kończą i mielicie ciągle to samo: http://www.lensoftruth.com/?p=24367

PS. WaW jest kapitalny :)

Opublikowano

nic nowego, po staremu :)

Opublikowano

Ja swego kinecta kupiłem swojej dziewczynie, która bardzo chciała zagrać w kinectimals i fitness.

Pojechałem po pracy i wziąłem z kilkoma grami. Sam się nie spodziewałem niczego innego, niż Eye Toy z lepszą grafą.

Okazało się jednak, że to naprawdę jest udane urządzenie, a gry są fajne.

Sam jestem (byłem) graczem HC. Zaliczałem najtrudniejsze gry, masterowałem, brałem udział w turniejach, współzawodniczyłem z najlepszymi w Europie.

Wcale mi to jednak nie przeszkadza pograć na kinekcie i mieć z tego fun.

Nie chcę przez to powiedzieć, że gry na kinecta to sam hardcore. Wcale nie. I właśnie to mi się podoba. Coś zupełnie innego.

Daje to zupełnie inny rodzaj rozrywki niż granie tradycyjne. Jak ktoś się zmęczy normalnym graniem, to może odsapnąć przy kinekcie i odwrotnie.

Nie jest to dla każdego, ale nic nie jest.

Nie ma więc chyba powodów, by stwierdzać, że ktoś jest głupi lubiąc kinecta. Jedni lubią, inni nie. Życie.

Opublikowano

Aaron Greenberg napisał na Twitterze, że sprzedali ponad 1 mln Kinectów do konsumentów w 10 dni. Czyli VGC jest całkiem blisko albo "spot on" w zależności od tego ile wynosi to "ponad".

"More than 1 million Kinect sensors sold-thru to consumers in 10 days"

http://twitter.com/aarongreenberg

PS. I jedna plotka: http://uk.xbox360.ign.com/articles/113/1134355p1.html

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

MaZZeo - ja tym klimatem w pewnym momencie wymiotowalem.Sorry, ale pare dobrych lat grania wkolko w 2wojne swiatowa, pare czesci COD, na zmiane z MoH tak mnie znudzily, ze wspolczesne realia sa dla mnie mega wybawieniem. Pewnie bym nie kupil MW, MW2 ani BO, gdyby znowu trzeba bylo strzelac do SS. Ile mozna ? zieeeww...

Co do Kinecta - chcialbym uslyszec czyjas opinie za 2 tygodnie, ze nadal jest zadowolony z zakupu. Bo dla mnie jako ciekawostka - moze byc, ale zeby w to grac ? Ide o zaklad, ze 3/4 osob powyzej 13 roku zycia znudzi sie ta zabawka po 3-4 dniach grania. :whistling:

Juz wolalbym poszukac uzywanego Wii i kupic by zagrac sobie w jakas wy(pipi)ana platformowke, niz machac lapkami do kamerki.

Edytowane przez easye

Opublikowano

MaZZeo - ja tym klimatem w pewnym momencie wymiotowalem.Sorry, ale pare dobrych lat grania wkolko w 2wojne swiatowa, pare czesci COD, na zmiane z MoH tak mnie znudzily, ze wspolczesne realia sa dla mnie mega wybawieniem. Pewnie bym nie kupil MW, MW2 ani BO, gdyby znowu trzeba bylo strzelac do SS. Ile mozna ? zieeeww...

Co do Kinecta - chcialbym uslyszec czyjas opinie za 2 tygodnie, ze nadal jest zadowolony z zakupu. Bo dla mnie jako ciekawostka - moze byc, ale zeby w to grac ? Ide o zaklad, ze 3/4 osob powyzej 13 roku zycia znudzi sie ta zabawka po 3-4 dniach grania. :whistling:

Juz wolalbym poszukac uzywanego Wii i kupic by zagrac sobie w jakas wy(pipi)ana platformowke, niz machac lapkami do kamerki.

mam kinecta 6 dni bawię się dalej tak samo dobrze, znudzić się nie znudzi ale jak skończę robić pucharki itd. w 3 grach które mam to będę odpalał kinecta jedynie na krótkie partyjki, sporadycznie do granie online (fajna sprawa twoja sprawność fizyczna kontra inny gracz) i jak wpadnie ekipa/rodzina.

Wszystko zależy od gier bo czym jest sprzęt bez nich ?

Szkoda jedynie że ze startowych gier nie ma gry z prawdziwego zdarzenia dla HC ale nie zabraknie ich w 2011.

nowe plotki mówią o specjalnych gearsach pod kinecta i wykorzystaniu w aw2 oraz innych grach, podobno coś zobaczymy na VGA 12 grudnia.

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano
11kle9s.png
Opublikowano

mam kinecta 6 dni bawię się dalej tak samo dobrze, znudzić się nie znudzi ale jak skończę robić pucharki itd. w 3 grach które mam to będę odpalał kinecta jedynie na krótkie partyjki, sporadycznie do granie online (fajna sprawa twoja sprawność fizyczna kontra inny gracz) i jak wpadnie ekipa/rodzina.

Wszystko zależy od gier bo czym jest sprzęt bez nich ?

Szkoda jedynie że ze startowych gier nie ma gry z prawdziwego zdarzenia dla HC ale nie zabraknie ich w 2011.

nowe plotki mówią o specjalnych gearsach pod kinecta i wykorzystaniu w aw2 oraz innych grach, podobno coś zobaczymy na VGA 12 grudnia.

Moze jestes wyjatkiem ? Moi dwaj kumple odlozyli juz Kinecta. Zreszta podobna sytuacja byla z Eye Pet i innymi grami. Nudy i tyle, grasz bo musisz wyciagnac pucharki, pewnie jakby nie bylo GS juz bys to odlozyl.

Opublikowano

GS nie robię ale pucharki i zadania na najwyższe oceny staram się zaliczać, jak skończę katować 3 gry to oczywiste że kinect pójdzie w odstawkę i będzie odpalany jedynie na partyjki czy online do czasu wyjścia nowych gier.

Tak samo byłoby z x360 gdyby co tydzień nie dostawał 2 gier arcade + ok.4 dobrych gier na miesiąc. Tak jest u mnie z ps3 od czasu gowIII nie mam po co odpalać konsoli, chyba grubo ponad miesiąc jej nawet nie włączyłem co nie znaczy że mi się znudziła, czeka na gry.

Opublikowano

w gry

aktualnie border, halo, kinect

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Chodziło mi o hity z Kinecta.

BTW z RE5 się nabijasz, a grałeś w to niedawno. :teehee:

Opublikowano

bo re5 to bardzo dobra gra i najsłabszy z residentów dla fana serii, lubie w to pograć mimo że gra jest sporym rozczarowaniem pod względem genialnego klimatu poprzednich części.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.