Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Zwyrodnialec: Zapomnij o 60 FPS. Devi będą obcinać wszystko tam gdzie nie będzie widać zbyt dużej różnicy. Różnicę między 30 a 60 FPS widzą tylko zapaleńcy, 90% nie zwróci uwagi, a stałe 60 FPS pożera sporo mocy.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

60fps w wyścigach, slasherach i może w dynamicznych FPSach reszta gier spokojnie może być w 30fps.

Opublikowano

Po starcie nowej generacji rynek PC'towy będzie już tylko coraz większe baty dostawał. Trzeba pamiętać, że od obecnej generacji zaczął się mocny trend odwracania się developerów plecami do PC. Nowa generacja konsol tylko ten trend pogłębi, brakuje już tylko Blizzarda ze swoim Diablo III na konsolach :D

Nomq, dlatego wlasnie Capcom coraz wiecej gierek na pieca wydaje.

Opublikowano

I na dobre im to nie wychodzi. Ten ich silnik MT Framework słabo sobie radzi z loadingami, co w sumie jest bolączką wszystkich gier Capcom w obecnej generacji.

Opublikowano

Łatwa kasa to jak im nie wychodzi na dobre?

Opublikowano

60fps w wyścigach, slasherach i może w dynamicznych FPSach reszta gier spokojnie może być w 30fps.

W poważniejszych bitkach 1 vs 1, 60 fps to podstawa,w MvC dropy można jakoś przeboleć, w Tekkenie to nie przejdzie. Tam gdzie "ramka" jest priorytetem to będzie, jak nie to moc pójdzie na inne bajery.

Opublikowano

Po starcie nowej generacji rynek PC'towy będzie już tylko coraz większe baty dostawał. Trzeba pamiętać, że od obecnej generacji zaczął się mocny trend odwracania się developerów plecami do PC. Nowa generacja konsol tylko ten trend pogłębi, brakuje już tylko Blizzarda ze swoim Diablo III na konsolach :D

Nomq, dlatego wlasnie Capcom coraz wiecej gierek na pieca wydaje.

Kogo obchodzą gry Capcomu :P

Opublikowano

Nikogo.

Opublikowano

Xboksowe kółko wzajemnej masturbacji :confused: .A Okami ?. Jak Azura`s Wrath zamiecie to odszczekacie te posty :ninja:

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

A co ta dyskusja ma wspólnego z Xbox'em :teehee:

Opublikowano

capcom jako producent gier nie istnieje w tej generacji na konsolach(niezly re5 i dmc4 to mało) azura wrath pierwszy raz słyszę o tym

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nowy slasher (chyba). Zapowiada się całkiem całkiem poza tymi absurdalnymi bossami wielkości planety...

Opublikowano

capcom jako producent gier nie istnieje w tej generacji na konsolach(niezly re5 i dmc4 to mało)

DMC4 i RE5... a oba Dead Risingi? A czwarty Street Fighter? A całkiem niezłe Lost Planet cz. 1 i 2? To, że te gry Cię nie interesują/nie masz pojęcia o ich istnieniu nie znaczy, że nie wypada ich wymienić. Capcom jak na japońskiego developera wciąż trzyma się nienajgorzej, chociaż oczywiście to już nie ta klasa co przed laty.

azura wrath pierwszy raz słyszę o tym

W końcu musiałeś.

Opublikowano

capcom jako producent gier nie istnieje w tej generacji na konsolach(niezly re5 i dmc4 to mało) azura wrath pierwszy raz słyszę o tym

Jeszcze niczego sobie Street Fighter 4 i całkiem całkiem Marvel vs Capcom 3, nie najgorszy znowu Dead Rising 2 i nie taki lipny Lost Planet 2. Monster Hunter na PSP i Wii też ma paru fanów i zarobił pare pesos.

Opublikowano

DMC4 i RE5... a oba Dead Risingi? A czwarty Street Fighter? A całkiem niezłe Lost Planet cz. 1 i 2? To, że te gry Cię nie interesują/nie masz pojęcia o ich istnieniu nie znaczy, że nie wypada ich wymienić. Capcom jak na japońskiego developera wciąż trzyma się nienajgorzej, chociaż oczywiście to już nie ta klasa co przed laty.

Racja, poziom może już nie ten jak przy DMC1, czy RE4, ale i tak radzą sobie dobrze. Tylko, że od takiego wydawcy oczekuje się czegoś więcej. No i czemu nie wskrzeszą naprawdę dobrych marek pokroju Dino Crisis czy Onimushy, nie wspominając już o prawdziwym następcy Okami na duże konsole.

Opublikowano

Dino Crisis skończył się na "1". Dwójka przestała być juz Survival horror a stała sie praktycznie strzelanką z respawnującymi się dinusiami. Trójke przemilcze mimo iż grało mi sie nawet spoko.

Opublikowano

No i co z tego? Nie musi być survival horrorem, zresztą ten gatunek obecnie prawie nie istnieje. Druga część właśnie dlatego jest tak dobra, że jest nastawiona na szybką eksterminację raptorów i innych dinozaurów. Kto ma dobrego skilla i przechodzi dane fragmenty bez draśnięcia, szybko zdobędzie masę pkt na nowe zabawki. Do tego gameplay był bardzo różnorodny (2 celowniczki, sekcja pod wodą, jazda czołgiem). Niedawno sobie tą grę odświeżałem, grało mi się znacznie lepiej, niż w Resident Evil 2... W jedynce za dużo było biegania po laboratoriach, co głupio kontrastuje z dinozaurami... Za to pochwalić ją można za pewną nieliniowość i tworzenie amunicji na wzór RE3. Trzecia część nie powinna istnieć, bo to przez nią nie ma czwórki.

Opublikowano

capcom jako producent gier nie istnieje w tej generacji na konsolach(niezly re5 i dmc4 to mało)

azura wrath pierwszy raz słyszę o tym

W końcu musiałeś.

krótko mówiąc słabiutko, zapomniałem tylko o SF4

DR2 to nie robota capcomu, nadchodzący dmc5 też nie, RE RC też nie...LP1/2 są takie sobie a chodzi naprawdę dobre gry którymi mogą się pochwalić.

Capcom tej generacji wypada blado w porównaniu z dawnym Capcom z poprzedniej generacji. Mam nadzieję tylko że RE6 da radę na miarę RE4 lub dawnych części.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Pierwsze Dino przelazłem z osiem razy, cenię ją bardziej od trzech pierwszych Rezydentów. Dwójka ma odmienne założenia i gameplay, ale również świetna, bo lubię strzelać.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

świetne zakończenie, pamiętam do dziś. Kurde, po co mi przypominaliście, chętnie znowu bym zagrał :(

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

świetne zakończenie, pamiętam do dziś. Kurde, po co mi przypominaliście, chętnie znowu bym zagrał :(

Zgadza się, zakończenie bardzo dobre. Chociaż jeśli spin-offa Dino Stalker traktować jako sequel to

obydwoje przeżyli

Opublikowano

DR2 to nie robota capcomu

Robota nie robota, wydane pod ich szyldem. A że wydają na pieca to tylko sie ciesze, przynajmniej kąsoli nie trzeba kupować dla jednego Dead Rising :teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.