Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Po tym jak technicznie stał zarówno Wiedźmin, jak i teraz Wiedźmin 2 nie oczekiwałbym specjalnie konsolowych wersji, tymbardziej że żadnej gry na konsole do tej pory nie zrobili :lol:

Opublikowano

Ależ wysyp na temat konferenci MS na E3

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=431073

ładnie to wygląda, poza Kinectowymi tytułami jestem ciekaw co to są za gry spod znaku Fusion (aż 3) i Crimson Alliance (Certain Affinity do tej pory robiło mappacki do Halo i Call of Duty, więc zapewne to jest shooter)

Opublikowano

To na XBLA, ta od Cismon Alliance to action RPG.

Opublikowano

cieszy mnie pełne wsparcie 3d dla klocka. i teraz mozecie mnie dojechać. w końcu fajne tytuły na kinecta :whistling:

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

90% z tego to zwykłe plotki. Najbardziej mnie rozwala jak gdzieś się jakiś wywiad pojawia z kimś z jakiegoś studia M$, który mówi, że Kinect to ok sprzęt i zaraz wszystkie serwisy piszą, że np. Lionhead robi gry na Kinect'a. :teehee:

A na Kinecta na pewno pokażą od zayebu gier, o te posiadacze kamery nie muszą się martwić. Te z poprzedniego TGS + to wszystko co oficjalnie zapowiedziano to będzie minimum z 10 bardziej godnych uwagi pozycji dla różnego rodzaju odbiorców.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Kolejna plota, ponoć Microsoft dogadało się z AMD że w następnym Xboxie będzie ich procesor, jakiś gość z AMD to potwierdził mówiąc że "Fusion 2 będzie w konsoli, która wejdzie do produkcji w 2012 roku".

http://www.kitguru.net/software/gaming/jules/microsoft-chooses-amd-fusion-ii-for-xbox-720/

Ponadto na stronach Microsoftu pojawiły się oferty pracy, z opisami takimi jak:

We are small “startup” team helping to define, shape, and build the next generation of gaming and entertainment for Microsoft. Our team embraces the challenge of charting new courses, experimenting with new ideas, and pioneering new experiences that redefine entertainment in the living room to enrich the lives of our users. In building these experiences we will be leading the charge for MGS into new territories, but we will also be working with other teams across IEB to help define the overall ecosystem for next-generation entertainment from Microsoft. Ultimately this work will culminate with the building (and shipping) of new titles that showcase these new experiences. We ship what we innovate.

IEB Studios is looking for a seasoned Prin(pipi)al Development Manager to build a world class software development team to prototype gaming experiences that uniquely leverage the technical assets - hardware, software, and service platforms - of Microsoft’s Interactive Entertainment Business (IEB). This role will build the team that prototypes and incubates our technical strategy, validates the product roadmap, and produces content that seeds the 1st and 3rd party ecosystems with tools and technology to get a head start on future content experiences. The ideal candidate for this role will be equal parts team builder and individual contributor.

Czyżby MS zaczął tworzyć jakieś studia na potegę, żeby mieć spore zaplecze w następnej generacji? Dobra droga, Sony przykładem.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Mówiłem, że procek i karta grafiki będą od AMD, mówiłem :rolleyes:

Co do tych masowo tworzonych studiów developerskich - wszystko układa się wedle planu, który kiedyś ktoś z M$ opisał: Xbox - platforma testowa; X360 - budowa marki; X720 - dominacja na rynku <----- Miejmy nadzieję, że ten ostatni etap się nie sprawdzi i pozostanie idealna równowaga na rynku :P

A tak na marginesie to ciekawe, które z tych nowych studiów będą za 4 lata jeszcze istnieć i jakich ludzi uda im się ściągnąć.

Opublikowano

W które multiplatformy zdecydowanie lepiej zagrać na xsie ? Na pewno Bayonetta, coś jeszcze ? Chodzi mi oczywiście o dobre tytuły ^_^

Opublikowano

W które multiplatformy zdecydowanie lepiej zagrać na xsie ? Na pewno Bayonetta, coś jeszcze ? Chodzi mi oczywiście o dobre tytuły ^_^

Na pewno Mafia 2.

Opublikowano

http://www.neogaf.co...ad.php?t=431073

ładnie to wygląda, poza Kinectowymi tytułami jestem ciekaw co to są za gry spod znaku Fusion (aż 3) i Crimson Alliance (Certain Affinity do tej pory robiło mappacki do Halo i Call of Duty, więc zapewne to jest shooter)

milion gier tiaaa ;]

to są tylko maksymalne ploty, kilka gier to pewniaki, nie ma co się napalać, na NG już widze że Hype Train ruszył, a później będzie marudzenie że nie było tego na E3.

dla mnie wystarczy singiel gow3, fm4, nowy alan i nowe gry na kinecta tylko nie casualowe pierdółki

Opublikowano

Red Dead Redemption, GTA4. (mazzeo mnie ubiegł)

dodam jeszcze Lost Planet :)

Edytowane przez Mani

Opublikowano

RDR i GTA IV

O kierwa :blink: , a to nie wiedziałem. Wolę w sumie grać na dualu, ale skoro to lepsze porty, to przemyślę.

Do tej pory, nie miałem żadnego current gena na własność, w ramach zadość uczynienia będę miał teraz oba :dance: . Lato w pełni, a ja pewnie zamknę się w czterech ścianach i zagram się na śmierć :teehee:

Opublikowano

milion gier tiaaa ;]

to są tylko maksymalne ploty, kilka gier to pewniaki, nie ma co się napalać, na NG już widze że Hype Train ruszył, a później będzie marudzenie że nie było tego na E3.

dla mnie wystarczy singiel gow3, fm4, nowy alan i nowe gry na kinecta tylko nie casualowe pierdółki

Zgadza się. Event musiałby trwać z 5 godzin żeby wszystko liznąć :P Nawet jeśli coś mają to nie oznacza, że muszą to pokazać, np. Class3 - wiadomo, że robią, ale szansa, że pokażą jest znikoma.

A co do Class3 to na tym filmiku można podejrzeć szkice koncepcyjne i urywki alpha alpha alpha gameplayu ze studia:

Kazub: mam dla Ciebie rozwiązanie - graj wieczorami to dnia nie stracisz :P

Opublikowano

milion gier tiaaa ;]

Zgadza się. Event musiałby trwać z 5 godzin żeby wszystko liznąć :P Nawet jeśli coś mają to nie oznacza, że muszą to pokazać, np. Class3 - wiadomo, że robią, ale szansa, że pokażą jest znikoma.

A co do Class3 to na tym filmiku można podejrzeć szkice koncepcyjne i urywki alpha alpha alpha gameplayu ze studia: http://vimeo.com/22467173

Kazub: mam dla Ciebie rozwiązanie - graj wieczorami to dnia nie stracisz :P

gry na XBLA, pierdółki czy kontynuacje jak kinect sports 2, dance central 2 itp. mogą wrzucić do 5 minutowego trailera, inne gry mogą równie dobrze zapowiedzieć na GC czy TGS jak zapowiedziane Fable3 czy 5 gier na kinecta.

Opublikowano

Teraz to można oficjalnie powiedzieć, że M$ coś teasuje:

201846-IMAG0016-620x.jpg

Nunczak pewnie oznacza sequel:

xbox-used-bruce-lee-quest-of-the-dragon__61538_std.jpg

:teehee:

Opublikowano

Mówiłem, że procek i karta grafiki będą od AMD, mówiłem :rolleyes:

Co do tych masowo tworzonych studiów developerskich - wszystko układa się wedle planu, który kiedyś ktoś z M$ opisał: Xbox - platforma testowa; X360 - budowa marki; X720 - dominacja na rynku

w poprzedniej generacji zdobyli drugie miejsce, teraz spadli na trzecie (przy tym więcej inwestując), więc jakoś nie widzi mi się ta ich "dominacja" na rynku

Opublikowano

Ja mam tylko nadzieję że w tym roku zobaczymy jakieś megatony, w 2008 był FFXIII na X360, w 2009 MGS na X360, rok temu X360 Slim (choć to nie była niespodzianka). Sony chyba jakoś też w ogóle nic nie miało czegoś w tym stylu w ostatnich latach.

Chcę big newsów bo potem największy flame i beka jest :potter:

Opublikowano

Microsoft już nie ma czego odebrać Sony. Chyba, że wykupią time exclusive jakiejś gry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.