Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Imo Resonance of Fate jest najlepszym przedstawicielem jrpg w tej generacji stacjonarnych konsol. Na handeldach jest zdecydowanie większa różnorodność i konkurencja. Dużo słyszałem, też o tym Tales of Vesperia, że też godny uwagi tytuł no ale jednak myślę, że RoF jest nr.1 .Świetny design, klimatyczna muzyka, fajne postacie i bardzo dobry system walki. Mam jednak wrażenie, że RoF przeszedł bez większego echa, bo przyćmił go napompowany hypem FFXIII.

A FFXIII, cóż nie mogę się przemóc by go kupić, choć ciekawość mnie zżera czy może to być gorsze od FFXII...

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Przesadzacie, wiadomo, że FF13 nie ma nawet co stawiać obok FF7, czy FF10, ale nie jest to crap.

Opublikowano

ogólnie to solidny jrpg ale już crap jeśli chodzi o główne części serii FF. Fabuła,postacie, drzewko rozwoju,liniowość, side questy - wszystko tu jest wręcz beznadziejne. Kapitalny tu jest jedynie sam system walk

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

up - FF versus

No kiedyś (Squaresoft z czasów PSX'a) mogła to być duża strata, obecnie ich gry nie są tak dobre by było czego żałować.

Nie są tak dobre, co nie znaczy , że nie było by czego żałować :thumbsup: . FF13 jest moim ulubionym jrpg tej generacji, ale jestem fanbojem tej serii. Na domiar złego zapowiada się, że FF Type-0 na PSP nie wyjdzie poza Japonię <_<

Do takich rzeczy to się lepiej nie przyznawaj ;)

Jak już będziesz miał te X360 i PS3 to ograj sobie Lost Odyssey (X360), Resonance of Fate (X360/PS3) i Tales of Vesperia (X360) i nie kompromituj się na forumku ;)

Popieram tego Pana.

Opublikowano

to mogłeś dać mu plusa, zamiast pisać zbędnego posta

czy nazwa NGP zostanie? czy ma zostać zmieniona przez Sony? wiecie coś o tym?

jak już jestem przy NGP, to sądzę że wygra z 3DS, byleby dali jakieś oryginalne gry z innowacyjnym sterowaniem

jak widać, Nintendo ciężko sprzedać DSa z nowym wyświetlaczem (dodając go ograniczyli możliwości przenośnej konsoli)

Opublikowano

Ta nazwa jest tymczasowa (next generation portable) i na 99% zmienią nazwę.

Opublikowano

To chyba będą gadać o historii całego koncernu... Nie wierzę w to, góra z 2,5 godziny.

Opublikowano

jak już jestem przy NGP, to sądzę że wygra z 3DS, byleby dali jakieś oryginalne gry z innowacyjnym sterowaniem

jak widać, Nintendo ciężko sprzedać DSa z nowym wyświetlaczem (dodając go ograniczyli możliwości przenośnej konsoli)

To jest fakt, że jeśli chodzi o sprzedaż to 3DS jest po prostu porażką. Czyżby casualowo-fanowscy posiadacze DS'a nie spieszyli się do zmiany sprzętu bo im DS po prostu "styka" ? Może być. Jeśli to jest przyczyna to będą mieli problem.

3 godziny pokłonów.

Może będą tłumaczyć jak poprawili infrastrukturę PSN.

Opublikowano

Dzięki za radę, ale gdybym chciał dać plusa to bym to zrobił.

@Paliodor

Jak nie grałeś w Vesperię to nie możesz ocenić, czy jest lepsza od RoFa, czy nie. RoF to na pewno coś nowego. Nowy system walki, bardzo ciekawie wykreowany świat, wysoki poziom trudności. Vesperia wpada w schemat narzucony przez serię Tales of, ale to nadal kawał dobrego szpila.

Mnie osobiście Vesperia wciągnęła na zdecydowanie dłużej. Mimo to i tak wolałbym Tales of Abyss na PS3. To dopiero była świetna gra.

Opublikowano

Odnośnie jRPG - sądząc po opiniach japońskich graczy najlepszym eRPeGiem tej generacji będzie pewnie Xenoblade jak już wyjdzie na Zachodzie, ale nie wiem czy tutaj Wii kwalifikuje się pod tą kategorię. Z tego co sobie zaspoilowałem gra jest naprawdę świetnie wyreżyserowana, przedstawia sobą nowe credo Takahashiego, jest tam mnóstwo rzeczy do roboty, dużo podróżowania, oryginalna koncepcja itd. Czyli to co w dobrym (j)RPG być powinno. Ale generalnie, jak pisze Paliodor, jak ktoś lubi jRPG to powinien raczej kupić sobie handhelda (albo oba). Reprezentacja tego gatunku na platformach stacjonarnych jest mizerniutka. ; (

Opublikowano
Do takich rzeczy to się lepiej nie przyznawaj

Jak już będziesz miał te X360 i PS3 to ograj sobie Lost Odyssey (X360), Resonance of Fate (X360/PS3) i Tales of Vesperia (X360) i nie kompromituj się na forumku

Spoko, nie jestem tu po to, żeby mi przytakiwali i bili brawo. Na dużych konsolach z jrpg ograłem tylko FF13, więc wybór jest chyba oczywisty (chociaż fabularnie Crissis Core zjada 13 na śniadanie). Tak samo, jak nie porozumieniem są dla mnie opinie, jako by FF12 był słaby, bo jest świetny IMO, a najlepszym finalem ever nie jest 7 tylko 10 (ograłem wszystkie łącznie ze spin offami). A o Xenoblade jakoś nie słyszałem :blink: , wywodzi się z nurtu Xenogears, Xenosaga, mam rozumieć :mellow: ?

Opublikowano

Raczej nie, chociaż kilka nazwisk z tamtych czasów się ostało (Takahashi, Honne, Mitsuda, Koh Kojima - to tak z mojej pamięci). Tytuł nawiązuje do XG i XS bardziej przez nostalgię niż faktyczne powiązania. Początkowo miało się to nazywać Monado: Beginning of the World.

Na stronach Nintendo zaczęli publikować wywiady z serii Iwata Asks nt. Xenoblade więc możesz się zaznajomić. : ) Część pierwsza dotyczy sfery audio:

http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/news/iwata/iwata_asks_xenoblade_chronicles_32883_32884.html

Opublikowano

To chyba będą gadać o historii całego koncernu... Nie wierzę w to, góra z 2,5 godziny.

Będą przez 3 godziny przepraszać za PSN we wszystkich językach świata, to dlatego tak długo. :D

Opublikowano

wow 5 godzin ciekawe co będą pokazywali tyle czasu, według ich strony 9 gier na ps3 niech każda dostanie nawet 10minut to mamy 1,5 godziny, ze 30minut o psn i tabelkach

ngp 3 godziny ?

Zazwyczaj konferencje na E3 trwały od 30minut do max2 godzin.

Z drugiej strony sama forza4 będzie miała 4godzinny event więc uj wie, zarwanie nocki w poniedziałek od 18:00 do 7:00 :P

Opublikowano

Nowa stacjonarka? To byłaby bomba.

Opublikowano

Bomba, ale według mnie jeszcze niepotrzebna ;)

A poza tym nie jest napisane, że sama konferencja będzie trwała 5 godzin: "First up is the conference, and then there’ll be a special event afterwards". I my tego "speszial ewentu" nie zobaczymy, bo zapewne będzie to tylko możliwość pogrania w gry, które zaprezentują wcześniej.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Z drugiej strony sama forza4 będzie miała 4godzinny event więc uj wie, zarwanie nocki w poniedziałek od 18:00 do 7:00 :P

Będą transmitować gdzieś? Możesz podać jakiś link do stream'a gdzie ma być?

Opublikowano

Sama konferencja puszczana na żywo będzie krótsza. Tak samo było z VGA, gdzie ktoś pisał, że miało trwać kilka dobrych godzin, a skończyło się po godzince.

Opublikowano

Tego, że wyjdzie na konsole wszyscy jesteśmy pewni. Teraz pozostaje tylko kwestia daty premiery. Osobiście liczę na październik/listopad. Lepszy byłby chyba październik, bo w listopadzie o ile pamiętam wychodzi Skyrim.

Edit: Poprawiłem, bo wcześniej było po polskiemu.

Edytowane przez estel

Opublikowano

czyli konfa sony pewnie będzie standardowa 2godziny a do niej dołączy event gier lub ngp

Będą transmitować gdzieś? Możesz podać jakiś link do stream'a gdzie ma być?

forza będzie w środę 8 czerwca od 16:00 do 20:00 naszego czasu, nic jeszcze nie wiadomo czy będzie transmisja na żywo

VGA to porażka była 30minut show i 30 minut reklam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.