Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No ja właśnie obstawiałem, że zmienią z ps4, co za dużo (cyferki) to i świnia nie zje. A Vita to nazwa mojej przychodni :lol:

Zresztą, do czego ta nazwa miała by się odnosić ? Znaczy tyle co życie. Czyli porzuć własne życie, stań się konsolomaniakiem na dobre i złe. Chyba załapali, że Wii chwyciło i poszli tym tropem. Albo na E3 ujawnią jakąś skrywaną wcześniej funkcję, która to wytłumaczy.

Edytowane przez Kazub

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Psyko ma rację. Powinni nazwać po prostu PSP2. Marka już wyrobiona i na przełomie wszystkich generacji, jedyny długo trzymający się rywal Nintendo na polu handheldów. Zresztą PSP nawet teraz sprzedaje się lepiej od 3DS'a.

no tak, lepiej, tylko że Sony nie chciało żeby nowa konsola za bardzo kojarzyła się z PSP (podobnie robi Nintendo)

skoro będzie ps vita ciekawe czy przy stacjonarce zostaną przy nazwie ps4

raczej zostaną, konsumenci są już za bardzo przyzwyczajeni do kolejnych numerków po PS

Opublikowano
no tak, lepiej, tylko że Sony nie chciało żeby nowa konsola za bardzo kojarzyła się z PSP (podobnie robi Nintendo)

Ale jej wygląd zewnętrzny i obłożenie przycisków mówi nam co innego.

Opublikowano

up: wiem o tym, pisze tylko o czym Sony gadało przy pierwszej prezentacji NGP

@Zwyrodnialec: dobre :D

będzie trzeba się przyzwyczaić, "Wii" też mało komu się podobało

btw. zapraszam do rejestracji na nowym forum o PS Vita:

http://www.forum.gamera.pl/

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

To forum Gamery? On przecież tylko w wyścigi grywa.

Opublikowano

Jeżeli w Vita będzie się opłacało robić gry na nośnikach flash do 16 Gb to coraz bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że M$ z kolejną konsolą też pójdzie tą drogą.

Edyta: Do sieci wyciekła okładka i szczegóły na temat Rise of Nightmares.

x0vj9z.jpg

Ciekaw jestem jak to wypadnie w ruchu. Śmiesznie będzie jak na Kinecta powstanie dobra gra z osuszonego gatunku horrorów.

http://galaxynextdoor.com/post/5972776618/new-rise-of-nightmares-details-emerge

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Wyglada, ze chyba bedzie stac Project Cafe na wiecej niz obecne maszynki Sony i MS-u, jezeli to ma jakies pokrycie w rzeczywistosci w ogole...

Opublikowano

No możliwości będzie mieć fajne jeśli to prawdziwe jest, tylko pytanie czy Nintendo będzie to potrafiło wykorzystać do swoich gier, bo multiplatformy raczej na Wii2 obchodzić nikogo nie będą tym bardziej, że za rogiem i tak są kolejne maszyny M$ i Sony, które tę specyfikację zjedzą na śniadanie.

Opublikowano

No możliwości będzie mieć fajne jeśli to prawdziwe jest, tylko pytanie czy Nintendo będzie to potrafiło wykorzystać do swoich gier, bo multiplatformy raczej na Wii2 obchodzić nikogo nie będą tym bardziej, że za rogiem i tak są kolejne maszyny M$ i Sony, które tę specyfikację zjedzą na śniadanie.

to nie takie pewne czy zjedzą, ostatnio było że ps4 nie będzie tak dużą inwestycją jak ps3 do której trzeba było dopłacać, tak samo MS nie jest pewny czy inwestować w potwora do którego trzeba będzie dopłacać, jeszcze może się okazać że nowe wii będzie jak x360 tej generacji które pierwsze wystartuje i zgarnie spory kawałek HC, jeszcze 7 dni.

Opublikowano

Za 2 lata będą mogli spokojnie wypuścić konsole na miarę X360 swoich czasów bez dopłacania dużej ilości kasy. A Nintendo znowu wypuści konsolę na której od premiery będzie zarabiać bo te komponenty to obecnie żadne fajerwerki, a opychać pewnie będą po 400$.

Zresztą jeżeli ostatnie doniesienia są prawdziwe to M$ poczynił już istotne kroki w cięciu kosztów swojej nowej konsoli - CPU i GPU od jednego producenta (AMD) na pewno da wymierne korzyści finansowe. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że AMD mają chyba najlepiej rozwiniętą technologię zunifokowanych CPU i GPU, a to kolejne oszczędności.

Opublikowano

ciekawe czy te pady z ekranami staną się standardem, ale trochę w to wątpię ze względu na wysoką cenę... (obecne pady już sporo kosztują)

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

Taki pad nie będzie kosztować więcej niż standardowy. W obecnych padach masz części za 2$ a sprzedają je za 40-50$. To tylko kwestia tego ile producent będzie chciał się nachapać, ale jednocześnie musi pamiętać by cena była taka żeby ludzie to kupowali.

Opublikowano

Specyfikacja wyglada fajnie. Porównując ja do X360/ps3 i to jak wygladaja niektore gry, moze byc niezle. Premiera pewnie bedzie po wakacjach. Chetnie kupilbym taki sprzecior w oczekiwaniu na nextgeny od MS i Sony, jednak martwi mnie to ze zadna multiplatforma nie bedzie robiona z mysla o 'wii2' i przez to grafa szału nie zrobi, bo bedzie niewiele lepsza od X360 i Ps3.

Jak 3Ds kosztuje 1099 to za to pewnie z 2000 trzeba bedzie wybulic :o

Opublikowano

ile kosztowało wii na starcie? pamietam ze ja kupiłem swoją kilka tygodni po premierze swoje wii i zapłaciłem jakies 1300zł i to w empiku. wiec obstawiam nowe wii w cenie ~1500zł jak chcą sie nachapać kasy, nalezy zwrócic tez uwage na to co wii oferowało, na starcie dostawało sie konsolke, kontrolery i 5 gier (które sie jako tako nie nudziły i nie mozna ich było "przejść") imo za "bogaty" zestaw. gdzie przy takim x360 (arcade) i owiele więcej za ps3(sama konsola) płaciło sie podobne ceny za samą konsolę z padem, wiec jak nowe wii bedzie miało jakis super tytuł startowy, pada (drugi mile widziany) full okablowanie (chociaż hdmi juz kazdy w domu ma) w dobrej, niewygórowanej cenie, nintendo znowu wygra generacje.

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Jesli ta specyfikacja jest prawdziwa to nie jest zle. Biore na premiere :potter:

Opublikowano

Oglądajcie szybko bo Activision kasuje z sieci:

http://www.youtube.com/watch?v=Uab9-BStB1A

Wiadomość dla Koticka - Halo: Reach ma praktycznie wszystkie te ficzery ZA DARMO ! Już do reszty ich poyebało.

Opublikowano

LOL ? Oni chca platnej wersji www.bungie.net xD Nosh koorwa jakim debilem trzeba byc, zeby placic za cos takiego 8$ miesiecznie :blink:

PS. Ta prezentacja byla beznadziejnie nudna.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

LOL ? Oni chca platnej wersji www.bungie.net xD

Dokładnie. To wręcz wygląda jakby skopiowali Bungie Net i pozmieniali skiny i oni chcą żeby ludzie za to płacili. Brak słów. Żadnej nowej gry od Activision NIGDY !

Jak wrzucą to do nowego FPS'a od Bungie to się wkurwię.

Opublikowano

Ja tam kupilem tylko MW i MW2.

Ogolnie nie sprzedaje gier na X360 ale dla tych dwoch tytulow zrobilem wyjatek i pozbylem sie ich gdy zamkneli Bizzare Creations.

EDIT:

Jezeli chodzi o tego FPS'a od Bungie to obawiam sie, ze to bedzie jakies FPS MMO :sick: i kolejne dojenie, tym razem dzieki sloganom typu "gra tworcow Halo". Tak swoja droga Bungie ma nie byc na E3 wiec sobie jeszcze poczekamy zanim ujawnia nad czym pracuja.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Z innej mańki - szykuje się chyba spora obniżka cen bundli od M$ na E3:

http://www.examiner.com/console-gaming-in-national/xbox-360-250gb-kinect-bundle-price-could-drop-by-100

To będzie z półek znikać tak szybko, że nie nadążą dokładać. Z taką ceną wywrócą rynek do góry nogami. Szkoda tylko, że to jest pewnie 50$ obniżki na konsoli + 50$ obniżki na Kinect, a nie 100$ na samej konsoli :) Samodzielny Kinect też będzie musiał o 50$ potanieć.

Podczas E3 się okaże czy to prawda czy po prostu zwykły błąd. Ale wyczucie czasu byłoby dobre.

Opublikowano

Oczywiście, że to wykorzystają, np przy kolejnej dużej części Mariana. Takie Retro Studios, jeśli dostanie do roboty nowego Metroida, to będzie najładniejsza gra FPP. No i przydałaby się Zelda z cel-shadingiem jak w Wind Waker, na takiej mocnej maszynce pewnie będzie to wyglądać obłędnie.

Opublikowano

Najladniejszy FPS od Retro? Bardzo prawdopodobne, ale tylko do czasu wypuszczenia sprzetu przez konkurencje.

Opublikowano

Najważniejsze żeby samo Nintendo wykorzystywało potencjał nowej maszyny bo jak już poprzednio napisałem, do multiplatform nikt Wii2 nie kupi bo w perspektywie 2 lat wyjdą prawdziwe next geny (pod względem skoku mocy).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.