Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Zreszta zmykam, nie interesuje mnie N w ogole.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Oglądajcie szybko bo Activision kasuje z sieci:

www.youtube.com/watch?v=Uab9-BStB1A

Wiadomość dla Koticka - Halo: Reach ma praktycznie wszystkie te ficzery ZA DARMO ! Już do reszty ich poyebało.

za WoW płaci się abonament żeby sobie tylko pograć, do tego Blizzard jakiś czas w temu w prowadził dodatkowy abo za używanie Auction House na iPhona. Teraz szykują następną dodatkową opłatę:

http://wow.battlenet.pl/portal/wow/1/964/Miedzyserwerowe_grupy_do_stref_instance.html

dziękujemy ci Activision

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

WoW to MMO i na tym polegają takie gry, ale płacić za możliwość zobaczenia własnych statystyk jest chore.

Opublikowano

Statystyki do gier są niemal tak stare jak gatunek strzelanek i Kotticka chyba po.(pipi)ało, że ktoś będzie im płacił za coś, co od lat jest dostępne w wielu grach z tego gatunku. W dodatku w zupełności za free. No ale założę się, że i tak ten jego plan wprowadzenia CoD elite wypali, w końcu skoro ludzie płacą za 5 mapek cenę połowy nowej gry to nie zdziwię się, jak znajdą się i naiwniacy, którzy kupią i ten abo czy cóż to będzie.

Tak dalej składajcie pre-ordery na następne kotlety zwane CoD i wspierajcie tą chorą politykę firmy z tym błaznem na czele.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Psyko kocha takie gry, pewnie dwie sztuki kupi na premiere :teehee:

Opublikowano

Jakie?

Opublikowano

Jeżeli Blizz i Bungie wyciągają/będą wyciągać dodatkową kasę od graczy to jest to tylko ich pomysł. :P Każdy dev chciałby wyciągać jak najwięcej hajsu od gracza, ale nie każdy może sobie na to pozwolić. ;) Akurat Blizz i Bungie mogą bo oferują content warty pieniędzy (według mnie).

W następnej generacji zapewne pojawi się więcej takich praktyk. Activision teraz buduje sobie pod to grunt.

BTW, mógłby ktoś streścić co było na tym MW3 Elite trailerze? Bo został usunięty.

Opublikowano

Przewaznie wydawcy, nie devi wyciagaja kase... Dev ma dostarczyc jak najlepszy tytul.

Opublikowano

Obecnie to w wiekoszosci wypadkow devi maja dostarczyc jak najlepsza maszynke do dojenia kasy dla wydawcy wiec wiesz.

Opublikowano

Crying_Wolf: System bungie.net znasz - tam było dokładnie to samo, kopiuj wklej tylko zamiast Halo był CoD.

Opublikowano

Obecnie to w wiekoszosci wypadkow devi maja dostarczyc jak najlepsza maszynke do dojenia kasy dla wydawcy wiec wiesz.

Byly jakis przypadek, ze MS nie pozwolil za free wydac DLC. Dev dostaje kase za gre, ktora ma byc jak najlepsza, miec jak najlepsze oceny i jak najlepiej sie sprzedac. Wiekszosc inicjatyw DLC jest planowana wspolnie, ale mysle ze to wydawcy glownie naciskaja.

Opublikowano

Czyli co, dostęp do swoich statystyk za kasę? :teehee: Znalazłem taki opis tej usługi:

http://www.reviewson...h-will-it-cost/

Jeszcze dodatkowo wszystkie map packi do CoD'ów.

Ja sam tego raczej nie kupię, ale na bank masa osób na to pójdzie.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

To takie mydlenie oczu. Wszystkie map packi - większość i tak normalnie gra tylko na standardach, a ci co już kupują to i tak nie kupują przeważnie wszystkich jak leci, czyli przymusowo płacisz za to czego prawdopodobnie byś raczej sam nie kupił.

Jak promocja w supermarkecie - ludzie kupują 20% taniej i wydają dodatkowe pieniądze na coś czego w ogóle wcześniej nie potrzebowali. W efekcie czego kasy mają mniej, a po domu walają się niepotrzebne śmieci. Dokładnie tak samo jest z tymi map packami - jak będziesz chciał to sobie kupisz jeden czy dwa, nawet wszystkie to i tak wyjdzie taniej niż w abonamencie, a trafisz jeszcze na jakieś promocje na XBLA to i za połowę ceny nabędziesz.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

WoW to MMO i na tym polegają takie gry, ale płacić za możliwość zobaczenia własnych statystyk jest chore.

chyba mylisz płatne MMO z darmowymi

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

Świetny teaser trailer Metro: Last light (wyjdzie też na PS3):

http://www.youtube.com/watch?v=hkJBu42HoAQ

Nie ma co, ja już zacieram ręce i czekam, żeby postawić na półce obok Metro 2033 :D

Ciekawe czy kiedyś zrobią część na podstawie książki "Metro 2034" bo Last light to autorska historia developera.

EDYTA: Pobawiłem się w print-screeny, widać nowe kreatury:

metro3.jpg

metro4.jpg

metro5q.jpg

metro6s.jpg

metro7.jpg

Opublikowano

Żeby zrobić gierke na podstawie Metra 34 to by musieli praktuycznie wszystko zmienic, chyba, ze przygodowke by zrobili nie strzelanke a to jak wiadomo jest nie mozliwe. Teraz sie robi tylko strzelanki.

Opublikowano

Wystarczył jeden trailer :teehee:

preorder.jpg

Opublikowano

Jak ludzie nie zamawiają to i są nisko.

Obie gry mają ponad 20 tygodni do premiery i mają adekwatną ilość preorderów jak na ten okres czasu. Na premierze obie gry będą miały co najmniej 200 tys. preorderów co jest dobrym wynikiem.

DNF radzi sobie całkiem nieźle, szczerze mówiąc to pół roku temu myślałem, że zamknie się w 100 tys. przed premierą na wszystkich platformach łącznie :P

Opublikowano

Jak kopiować to od najlepszych.

Jak w końcu będzie z tymi wszystkimi statsami, będą darmowe czy to już płatny pakiet ?

Opublikowano

Pisałem ci w którymś wątku. :P =] Staty + jakiś tam content, który będzie z czasem dochodził będą darmowe. Paczka premium będzie zawierać mapy do CoD'ów, możliwość wzięcia udziału w turniejach z nagrodami (materialnymi i cyfrowymi) itp. A premium podobno ma kosztować mniej niż 8$.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

kurcze, fajny ten trailer. metro2033 miala fajny klimat, ale jej korytarzowosc i calkowicie minimalistyczne podejscie do arsenalu i wogole jakiegos gameplayu strasznie ja splycalo. ksiazka fajna, konczy sie lepiej niz gra, to taki maly spoiler, ale raczej niegrozny i bardziej zachecajacy do czytania :thumbsup:

Edytowane przez Najtmer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.