Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Potrafię wymienić parę gier, które się japońcom w tej generacji udały: Tales of Vesperia, Resonance of Fate, Bayonetta :)

.... Metal Gear Solid 4 i PES 2011...te gry mi się spodobały, nawet bardzo mimo wzmożonej krytyki wobec tego pierwszego tytułu ;]

Edytowane przez MYSZa7

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

A dla mnie jeszcze DMC4 i RE5. Co do obu miałem ogromne oczekiwania, zwłaszcza do RE5 po genialnej czwórce. Obie zawiodły, ale to nadal dobre gry. Tylko właśnie, od Capcomu oczekuję gier zajebistych, a nie dobrych. :]

Opublikowano

Zavvi sprzedaje Enslaved już po 26 funtów. Dobrze jest jednak śledzić sprzedaż gier, można worek kasy zaoszczędzić :P

Fakt, Zavvi to jedno z lepszych miejsc w sieci gdzie można kupić tanio gry. Przed chwilką się tam patrzyłem to znalazłem nową Castlevanię za niecałe 21 euro. A patrzę na Ultimę to oczywiście Polska cena 179zł, nie ma co już lecę wspierać Polski ryneczek gierek :thumbsup:

A akurat Bayonetta to obecnie jeden z najlepszych slasherów jaki kiedykolwiek powstał. Już dawno nie bawiłem się równie udanie przy grze z tego gatunku. Fakt, klimat i design jest hmm, dość specyficzny ale do wszystkiego da się przywyknąć. Ważne ile frajdy sprawia ta gra i jaką swobodę oferuje system walki.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Tak jak pisałem tutaj zaraz po premierze - Enslaved, Castlevania, Vaquish i EA MMA zaraz będą wyprzedawane za bezcen. Castlevania za 18 funtów, nawet Resonance of Fate tak szybko do tego poziomu nie spadło. Od razu widać, że oczekiwania co do srzedaży były wysokie i sprzedawcy w UK chcą szybko pozbyć się sztuk zakupionych od wydawcy za pełną cenę.

Opublikowano

Akurat Castlevania jest w 110% warta nawet 2 pełnych stów. Niech się inni twórcy uczą jak powinno się tworzyć gry. Ba, niech się wstydzą jednostrzałowce na 6 godzin. Podobno takich gier już się w dzisiejszych czasach nie robi, jak miło że w tym roku wyszedł wyjątek.

Opublikowano

To trochę przespałeś bo jakoś przez tydzień Splintera sprzedawali po 10 funtów :D A ja dałem 37 na starcie, heh.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
  • Autor

No to co sie dzieje na zavvi to jest masakra. Enslaved za 118 zl, SW Skateboarding za 82, K&L Dog Days za 68, Castlevania za 82, PES 2011 za 82, Batman za 59 i AC2 za 45, PoP za 45, Forza 3 za 45.

Na swieta mam nadzieje na swietne ceny MoHa, jeszcze lepsza Enslaved (ta, chytrus ze mnie :P) i CoDa.

Napewno tam kupowaliscie, ile trzeba doliczyc za przesylke?

Opublikowano

Nie półtora a 1 funt.

To Dog Days już po 15 funciaków jest ?

PS. CoD'y nie tanieją. MW2 od roku cholernie dobrze się sprzedaje to samo będzie z Black OPS. Chociaż ostatnio kumplowi udało mi się na Allegro wyhaczyć nówkę MW2 w folii z UK za 80zł z przesyłką :D Ale to był ślepy traf :P

Opublikowano

Dosyć dziwne wyniki z Europy z vgchartz:

PS3: 141,777k

X360: 82,218k

Ostatnio obydwie konsole miały podobną sprzedaż, a tu nagle taka przepaść? Ciekawe :teehee:

Opublikowano

To co? Sprzedają już te bundle PS Move?

Opublikowano

Podobnie wygląda od startu Move. Był update wyników po opublikowaniu danych z GFK.

Ciekawa sytuacja, Move zaliczył flopa w USA i Japonii, a w Europie i środkowym wschodzie okazał się sukcesem. To ciekawe co "zrobi" Kinect w USA i UK.

Opublikowano

"Kupę" zrobi. Kinect to największe badziewie od czasu Virtual Boya. Gdzieś mniej więcej za rok MS w końcu przejrzy na oczy i przestanie finansować ten badziew.

Opublikowano

Nie doceniasz ciemnej strony mocy Texz :)

Opublikowano

"Kupę" zrobi. Kinect to największe badziewie od czasu Virtual Boya. Gdzieś mniej więcej za rok MS w końcu przejrzy na oczy i przestanie finansować ten badziew.

:lol: narazie nic na to nie wskazuje.

Opublikowano

:lol: narazie nic na to nie wskazuje.

http://www.youtube.com/watch?v=v01bm9iLtAI&feature=player_embedded

Fak je, podobnych filmików z prezentacji tego shitu jest mnóstwo. Nie piszcie, że to jakaś wersja beta czy cuś. MS po prostu przeliczył się z możliwościami i podobna technologia, tylko działająca, kosztowałaby znacznie więcej niż sama konsola X360.

e: już nie mogę się doczekać jak za kilka, kilkanaście lat ktoś taki jak AVGN zrobi recenzję Kintecta :diablo:

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Texz: A ja widziałem pełno filmików gdzie Kinect działa bardzo dobrze. To jest internet, jak chcesz żeby coś wyglądało źle to tak to pokażesz.

Pomijam już fakt, że wielu ludzi którzy chcą ośmieszyć Kinecta wrzuca do neta filmy gdzie kinect nie jest skonfigurowany pod konkretnego gracza tylko pod zupełnie inną osobę. Ostatnio na poly jeden z redaktorów opisywał jak to go Fighters Uncaged rozczarowało, a grał bez konfiguracji pod siebie.

To tak jak z recenzjami gier, jak recenzent jest uprzedzony do gry to wyeksponuje małe wady a duże zalety pominie milczeniem.

Opublikowano

No to zajebiste szykują się imprezy z tym shitem, zanim zagrasz będziesz kalibrował kamerę nie wiadomo ile.

Opublikowano

Taaaa... bo Move wcale nie trzeba kalibrować hehehe

Zwyrol nawet nie wie jak wygląda kalibracja Kinect to i głupoty pisze :)

Opublikowano

Kalibracja Move to chwila i jak raz to zrobisz, to już druga osoba nie musi. Poza tym zależy od gry.

Opublikowano

jak więc nie wiesz jak wyglada kalibracja Kinecta to nie marnuj klawiatury na pisanie o tym.

ten wieczny pojazd po kinekcie robi się śmieszny :]

Edytowane przez MaZZeo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.