Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Takze jestem z DLC w stylu R* jak BOGT i TLAD. Nowe samochody, mapy itd ok, ale packi powinny byc dopasione zeby wiedziec za co sie placi.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Gran Turismo

:lol:

PGR najlepszą ścigałką :lol: :lol: :lol:

jakieś wątpy masz?

PGR4 to dla mnie jedna z najlepszych samochówek ever. Stawiam ją wyżej niż Forzę 2/3 czy nawet klasyka jakim był NFS Porsche. o GT 1-4 się nie wypowiadam nawet szerzej, bo to drewniana seria. :lol:

Opublikowano

No to niech będzie dla ciebie najlepszą ścigałką, co mnie to, dla mnie najlepszą "drewnianą" serią jest Gran Turismo, przy czym za kilka dni wychodzi GT5 przy której jakieś PGR'y czy inne forzy mogą jedynie naskoczyć :lol:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Są nowe wyniki z VGChartz.

Black Ops w Stanach na premierę sprzedało się lepiej (wersja na X360) niż Halo Reach (3,6 mln do 3 mln). Albo Acti ma lepszy marketing albo Amerykanie bardziej kochają COD ;)

Kinect Adventures 250 tys (w sumie 800) co razem z EMEAA daje liczbę 1,121 mln Kinectów - za(pipi)isty wynik.

Ciekawe jest też to, że razem z premierą Kinecta Move w USA zaczęło się lepiej sprzedawać. W ostatnim tygodniu sprzedało się 66 tys Sports Champions (poprzednio 55), a dotychczas nie licząc premiery schodziło w nakładach 23-35 tys.

Opublikowano

Prosze...nie porownujmy gier stricte arcadowych z tymi o zacieciu symulacyjnym bo PGR naprawde niewiele ma wspolnego z seriami FM czy GT.

Opublikowano

No to niech będzie dla ciebie najlepszą ścigałką, co mnie to, dla mnie najlepszą "drewnianą" serią jest Gran Turismo, przy czym za kilka dni wychodzi GT5 przy której jakieś PGR'y czy inne forzy mogą jedynie naskoczyć :lol:

:blink: no to czego się wbijasz w temat w ogóle ze swoimi bzdetami? Na dodatek wyciągasz z kontekstu. Jaki ty ciężki typ jesteś, weź się ogarnij.

Prosze...nie porownujmy gier stricte arcadowych z tymi o zacieciu symulacyjnym bo PGR naprawde niewiele ma wspolnego z seriami FM czy GT.

PGR miał większe zacięcie symulacyjne niż GT od 1 do 4 części.

Opublikowano

Black Ops w Stanach na premierę sprzedało się lepiej (wersja na X360) niż Halo Reach (3,6 mln do 3 mln). Albo Acti ma lepszy marketing albo Amerykanie bardziej kochają COD ;)

Kinect Adventures 250 tys (w sumie 800) co razem z EMEAA daje liczbę 1,121 mln Kinectów - za(pipi)isty wynik.

Ciekawe jest też to, że razem z premierą Kinecta Move w USA zaczęło się lepiej sprzedawać. W ostatnim tygodniu sprzedało się 66 tys Sports Champions (poprzednio 55), a dotychczas nie licząc premiery schodziło w nakładach 23-35 tys.

Zrobili Sony darmową reklamę.

Opublikowano

Wchodzimy powoli w okres przedświąteczny i wszystko idzie do góry, porównaj sobie sprzedaż innych gier z poprzednimi tygodniami. Większość jest na plusie.

Gdyby M$ lepiej oszacował zapotrzebowanie na samodzielne Kinecty to w poprzednim tygodniu zeszło by ich ze dwa razy więcej, od premiery są wyprzedane we wszystkich sieciach online i do tej pory nie ma nowej dostawy, a bundle z konsolami zaczęły się w USA wyprzedawać "dopiero" po 8-10 dniach. Widać, że M$ spodziewał się zupełnie innego rozkładu zainteresowania. I stąd się chyba wzięły zwiększone z 3 mln do 5 mln prognozy sprzedaży.

Ja od teraz traktuję wyniki VGC z mocnym przymrużeniem oka bo na obecnym etapie tej generacji nie są już w stanie praktycznie za darmo śledzić rynku tak dokładnie jak jeszcze z rok, półtora roku temu więc i większe wahnięcia mogą być w którąkolwiek stronę.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

:blink: no to czego się wbijasz w temat w ogóle ze swoimi bzdetami? Na dodatek wyciągasz z kontekstu. Jaki ty ciężki typ jesteś, weź się ogarnij.

PGR miał większe zacięcie symulacyjne niż GT od 1 do 4 części.

że niby GT 3 i 4 był bardziej arcadowy model jazdy niż PGR?

Opublikowano

GT to drewno, jak tak wyglada smiganie po torach w rzeczywistosci, to musi byc bardzo nudne ;] PGR ma swietny model jazdy, z symulacji jako tkaich strawna jest dla mnie tylko Forza 3.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

CoD jest casualowy, tzw. "easy to play" w multi w przeciwieństwie do Halo.

Opublikowano

true, true, kazdy moze byc kozakiem ! :teehee:

Ale za to ludzie kochaja COD'a, prosty do bolu, ze nawet 9to latek go ogarnie, odstresowujacy, nikt nie klnie, nie rzuca padem przy zgonie, bo wie, ze zaraz zalawtwi dwoch, trzech inych gosci, ktorzy akurat mu wejda pod noz, badz wpadna na niego w drzwiach. :thumbsup:

Opublikowano

1.1mln kinectów kontra 300tys ps move to już jest sukces :teehee: szkoda że grigori stchórzył z zakładem.

PGR nie pasuje na czystą symulację jak FM ale idealnie jest obecnie, mix arcade/symulacji. Uwielbiam ten model jazdy i kręcenie kudosów na zakrętach :potter:

Opublikowano

Umowmy sie..PGR to czysty arcade....mix symulacji/arcade to wlasnie FM i GT ;)

Opublikowano

nie umawiaj się bo są tacy ludzie którzy uważają,że bardziej symulacyjną fizykę ma PGR od GT :P

Opublikowano

nie wierzysz w the real driving simulator ? :D zależy jak kto patrzy dla mnie FM to sim, PGR pół sim pół arcade zaś czysty arcade to ridge racer/burnout

Opublikowano

nawet RFactor z wszystkimi modami wydany na x360 nie byłby pełnoprawnym simem jeśli dalej Microsoft będzie mieć takie restrykcje co do kierownic. Na padzie to gry dzielimy na takie gdzie się często hamuje albo prawie nie hamuje.

Opublikowano

Jakos nie mam problemow z rFactorem grajac na taniej podrobce dual shocka :whistling:

Opublikowano

1.1mln kinectów kontra 300tys ps move to już jest sukces :teehee:szkoda że grigori stchórzył z zakładem.

PGR nie pasuje na czystą symulację jak FM ale idealnie jest obecnie, mix arcade/symulacji. Uwielbiam ten model jazdy i kręcenie kudosów na zakrętach :potter:

W lutym tego roku pisał, że dwa lata później nikt nie będzie kupował X360 bo będzie tak zacofany względem PS3. A tu ciągle rośnie i rośnie :P

Najlepiej to sobie wejść na forum VGC i odkopać temat, który powstał 4 lata temu przy okazji startu PS3 jak to wszystkie fanboje pisały, że po roku - dwóch PS3 zmiażdży X360 i skończy jak pierwszy klocek, a rzeczywistość po 5 latach wygląda tak, że szykuje się już 6 gwiazdka dla X360, konsol jest dwa razy więcej niż poprzedniczki, rok może być rekordowy pod względem sprzedaży X360, jako spiracona konsola i tak ma najwyższy "attache rate" i PS3 ciągle po 4 latach jest za X360.

4 lata temu taki scenariusz to było czyste SF.

I pomyśleć, że na starcie ludzie wydawali po 600$ za mega sprzęt po to by 4 lata później dowiadywać się czy faktycznie mają takie ładne gry na PS3 z liczenia pikseli, a karmieni byli bzdurami, że PS3 będzie przerastać X360 tak o "pół generacji" :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Arcade to Burnout i w swojej kategorii nie ma żadnego godnego konkurenta. Wipeouta nie liczę, bo to zupełnie coś innego.

Opublikowano

nie umawiaj się bo są tacy ludzie którzy uważają,że bardziej symulacyjną fizykę ma PGR od GT :P

No weź mi nie mów że GT do części 4 ma coś wspólnego z symulacją?

Opublikowano

GT4 ma więcej na pewno wspólnego niż PGR co oczywiście nie oznacza,że GT4 uważam za sima

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

W lutym tego roku pisał, że dwa lata później nikt nie będzie kupował X360 bo będzie tak zacofany względem PS3. A tu ciągle rośnie i rośnie :P

Najlepiej to sobie wejść na forum VGC i odkopać temat, który powstał 4 lata temu przy okazji startu PS3 jak to wszystkie fanboje pisały, że po roku - dwóch PS3 zmiażdży X360 i skończy jak pierwszy klocek, a rzeczywistość po 5 latach wygląda tak, że szykuje się już 6 gwiazdka dla X360, konsol jest dwa razy więcej niż poprzedniczki, rok może być rekordowy pod względem sprzedaży X360, jako spiracona konsola i tak ma najwyższy "attache rate" i PS3 ciągle po 4 latach jest za X360.

4 lata temu taki scenariusz to było czyste SF.

I pomyśleć, że na starcie ludzie wydawali po 600$ za mega sprzęt po to by 4 lata później dowiadywać się czy faktycznie mają takie ładne gry na PS3 z liczenia pikseli, a karmieni byli bzdurami, że PS3 będzie przerastać X360 tak o "pół generacji" :P

Bo Sony chyba cały czas jeszcze myśli, że wystarczy sama marka Playstation. Podobnie z grami, chyba myślą, że jak gra zbierze wysokie oceny to sprzeda się sama. Inna sprawa, że chyba im to wystarcza, skoro powstają kolejne części.

Opublikowano

GT4 ma więcej na pewno wspólnego niż PGR co oczywiście nie oznacza,że GT4 uważam za sima

PGR jest uznawana za pierwszą grę, która wprowadziła symulacyjny model jazdy do rozrywki znanej z arcade.

Tzn. mamy punkty, kudosy i inne pierdoły, ale gra stara się być symulacją jazdy.

Nie wiem, czy lepszą od GT4, bo expertem nie jestem. Osobiście wolę GT4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.