Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem jak to będzie z FM4 bo na razie w preorderach to jej ani widu ani słychu. Lepiej niech ludzie kupują bo nie chcę by skończyła jak seria PGR, czyli gratisowy wsad do bundli wszelakich bez kontynuacji.

Jeszcze do żadnej gry MS nie wrzucił czegoś takiego

Zawsze musi być ten pierwszy raz :D

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Wiecie co mnie dzisiaj zszokowało ? Byłem w MM i tam jest obecnie ta promocja 2 wybrane gry od EA za 199 zł na PS3 i X360, a to co mnie tak zadziwiło, że na X360 wyprzedali wszystkie sztuki Crysis 2 i Dead Space 2... W POLSCE... NA X360 ! :P

Mógłbyś trochę przybliżyć ? Pierwsze słyszę o takiej promocji. TO coś takiego jak było jakiś czas temu że kupujesz grę, a druga jest za 1 zł i wychodziło ok. 200 zł. ?

Opublikowano

Brałeś, np. Crysis 2 + Dead Space 2 i w kasie płaciłeś równo 199 zł.

Z gier z promocji na X360 zostały jeszcze Dragon Age 2, Shift 2 i Bulletstorm. Na PS3 zostały jeszcze dodatkowo Crysis 2 i Dead Space 2.

Opublikowano

W Saturnie jest bodajże jedna gra po normalnej cenie, druga 50% taniej, z tym że nie wiem jakie w Saturnie są ceny tych "normalnych" tytułów. I też dotyczy to tych gier od EA.

Opublikowano

Wiecie co mnie dzisiaj zszokowało ? Byłem w MM i tam jest obecnie ta promocja 2 wybrane gry od EA za 199 zł na PS3 i X360, a to co mnie tak zadziwiło, że na X360 wyprzedali wszystkie sztuki Crysis 2 i Dead Space 2... W POLSCE... NA X360 ! :P

Mógłbyś trochę przybliżyć ? Pierwsze słyszę o takiej promocji. TO coś takiego jak było jakiś czas temu że kupujesz grę, a druga jest za 1 zł i wychodziło ok. 200 zł. ?

za miesiąc te gry będa w platynie, przynajmniej rok temu tak było

Opublikowano

Pojawiły się dane preorederów USA. Z ciekawych informacji warto odnotować że Uncharted 3 ma więcej preorderów niż black ops na ps3 w tym samy czasie. Nieźle radzi sobie też Battlefield. Podejrzewam że Modern Warfare 3 sprzeda się maksymalnie 3 razy lepiej od Battlefield.

http://www.vgchartz.com/article/87087/americas-preorders-chart-5-july-2011-gears-3-modern-warfare-3-lead/

Opublikowano

Jak to jest z grami, naprawdę jest taka wielka różnica w sprzedaży X0 vs. PS3?

Opublikowano

Nie

Opublikowano

to zalezy od gry.

Na niektorych jak COD sa ogromne inne jak bf mniejsze

i ta roznica glownie wynika z usa. w reszcie regionów sprzedaja sie podobnie

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Z tymi pre-orderami MW3 podobnie jak z Gearsami 3 może być lekkie zakłamanie. Gearsy nie miałyby już ich tyle, gdyby nie beta. MW3 za to ma więcej niż Black Ops IMO dlatego że tego pierwszego pokazywali już na sporej liczbe gameplayów, a BO był mocno ukrywany. Jak pokażą jakiś footage z multi MW3 to pre-ordery jeszcze wzrosną.

FPSy głównie sprzedają się lepiej na X360, za to europejskie sportówki jak Fifa czy Pes na PS3.

Opublikowano

to zalezy od gry.

Na niektorych jak COD sa ogromne inne jak bf mniejsze

i ta roznica glownie wynika z usa. w reszcie regionów sprzedaja sie podobnie

Akurat COD-y na PS3 to najlepiej sprzedające się gry.

Opublikowano

Tak, ale COD akurat sprzedaje się dobrze na jednej i drugiej platformie. To już taki Bulletstorm, który sprzedał się w ok 1mln egzemplarzy ma większą różnicę, bo ponad 700tys to sam Xbox.

Opublikowano

Beta Gearsów zrobiła swoje

Opublikowano

W Polsce sprzedaz gier na PS3 jest kilkukrotnie wieksza niz na XO.

Opublikowano

W Polsce nie ma się czym tak naprawdę chwalić, choć z drugiej strony w naszym kraju to nadal droga rozrywka. Jakieś 2 miechy temu chwalono się, że MK rozszedł się w 6 tys kopii i był to podobno ogromny sukces jak na polski konsolowy rynek. Aż strach się bać, w jakim nakładzie schodzą inne gry. :ninja:

Opublikowano

w Polsce rozkmina jest dziwna bo tak naprawdę nie wiadomo ile sprzedało sie danej gry , dane sa strasznie niemiarodajne gdyz nie wszyscy chcą sie pochwalic...bo pewnie nie ma czym

szacuje sie, ze KZ 2 poszedł w około 40 tyś (luźne szacunki) i jest to rzekomo bestseller na konsole w Polsce

A taki wiesiek II ma już ponad 100 tyś sprzedanych kopii w Polsce.

Widac doskonale na tym przyklądzie jak jest w Polsce z rynkiem growym :whistling:

Opublikowano
  • Autor

A taki wiesiek II ma już ponad 100 tyś sprzedanych kopii w Polsce.

Sprzedaż Wieśka w Polsce jest sporą częścią całej sprzedaży na całym świecie :D

Opublikowano

No więc nie, nie jest sporą częścią. Ofkoz Ty wierzysz w dane z vgchartz, więc nie ma co dyskutować :potter:

No więc jak to jest, na Xa są piraty, na PS3 chyba nie ma. Na X'a mimo to sprzedaje się więcej gier, choć samych kĄsol jest tylko o 5mln więcej.

WTF? o.O

Opublikowano

bo swego czasu PS3 bylo sprzedawane jako odtwarzacz bluray, do tego gry na Xie lepiej wyglądają, dla większości lepszego ma pada no i online - jak już zapłacą, to chyba grzech nie korzystać?

Opublikowano

Dawno mnie tu nie bylo, ale wpadlem, zobaczylem posty stony, w ktorych nazywa gosciu projektujacych hardware w MS, Sony i Nintendo jakimis inwektywami, bo daja mniej ramu (2x mniej!) niz standard w PC. Stona nie wiem dlaczego nie kosisz jeszcze setek tysiecy dolarow rocznie pracujac przy architekturze PS3, lub Nextboxa :dance:

Opublikowano

Bo bym zaprojektował zbyt dobrą kĄsolę :(

Opublikowano
  • Autor

No więc nie, nie jest sporą częścią. Ofkoz Ty wierzysz w dane z vgchartz, więc nie ma co dyskutować :potter:

Tak, wierze w VGChartz, bo jak don niedawno podkreślił, dobrą pracę odwalają i mają dość dobre dane o wersjach pudełkowych.

Ogólem rozeszło się ok. pół miliona (na E3 podawali 400 tysięcy wszystkich kopii, wraz z cyfrową dystrybucją), a skoro w Polsce poszlo ok 100 tysięcy, to nie dość, że jest to niespotykany w Polsce dotąd wynik, to tak - to spora część ogólnej sprzedaży.

Opublikowano

Tylko, ze na peceta to teraz glownie liczy sie Steam i inne serwisy pezpudelkowe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.