Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Spoko, temu nie przecze. Jednak Wiedźmin sprzedaje się słabo poza granicami naszego kraju nawet Steam nie pomaga. W okresie E3 Kiciński mówił że poszło razem 400 tysiecy, a w tym czasie na VGChartz było 360 tysiecy kopii. To nie jest tak, że w tym Steamie są schowane niewiadomo jakie pokłady. Teraz jest pół miliona i z tej cyfrowej dystybucji możnaby doliczyć do 0.6 mln, ale nie więcej.

Ponad 100 000 w Polsce, 0.6 na swiecie. Powiedzmy, zaokrąglając, że ok 20% kopii poszło w Polsce. To jest spory wynik i zaje.bisty jak na warunki w naszym kraju.

Edit. Właśnie przeczytałem, że sam Kiciński powiedział, że sprzedaż W2 poza granicami kraju to ponad 80%, czyli te niecałe 20 u nas by się zgadzało.

Edytowane przez Voytec

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Jednak Wiedźmin sprzedaje się słabo poza granicami naszego kraju nawet Steam nie pomaga.

Dlatego przez jakiś czas był w pierwszej 3 bestsellerów? Za 49euro... Tak, Polacy kupowali Wiedźmina za 200pln w edycji cyfrowej, skoro mogli kupić za 79wypas pudełkową. Mhmmmmmmmmmmmmmmm

Opublikowano
  • Autor

Nie oznacza to, że daje to niewiadomo jakie pokłady. Przez jakiś czas, to znaczy kiedy?

Opublikowano

stona nie masz pojęcia o rynku to się lepiej nie wypowiadaj. Gdzie niby wiesiek był na szczycie ? W uk czyli największym rynku zadebiutował chyba na 4 miejscu, a jak gdzieś był w top 3 itp to też mało znaczy w okresie kiedy gry...

sprzedają się bardzo słabo. Załap się na top 3 w listopadzie czy grudniu to pogadamy :)

Opublikowano
  • Autor

1.5 miliona za takiego crapshota? Matko, rewelacyjny wynik. Połtora miliona graczy, którzy jeszcze maja/mieli sentyment do Księcia. Powinni się cieszyć.

Opublikowano

Co sądzicie o konsolach firmy nintendo ? Wdg. mnie to mini szity, które się rewelacyjnie sprzedają,mają mało porządnych gier od third party, odgrzewają x10000000 razy kotlety, a technologicznie są zacofane o parę lat :]

Opublikowano

Dużo lepszy wynik niż się spodziewałem pół roku temu, widać że marka jeszcze żyje. Dobrze, że załapałem się wcześniej na demo bo po zakupie to bym się chyba pociął :P

Opublikowano

Co sądzicie o konsolach firmy nintendo ? Wdg. mnie to mini szity, które się rewelacyjnie sprzedają,mają mało porządnych gier od third party, odgrzewają x10000000 razy kotlety, a technologicznie są zacofane o parę lat :]

Troll harder ewnentualnie wyslij zaproszenie na fejsbuczku do Psyko.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor

mają mało porządnych gier od third party, odgrzewają x10000000 razy kotlety, a technologicznie są zacofane o parę lat :]

Stawiają na innowacyjność. Nie odpowiada mi gamingowa polityka Nintendo, ale nie można powiedzieć, że są zacofane technologicznie. Oceniasz tym samym całokształt, a ten zacofany napewno nie jest.

Opublikowano

http://www.gamasutra..._Duke_Sales.php

Najpierw wydają takie gó.wno, a potem płacz że się nie sprzedaje? LOL.

I tak 1.5 miliona jak na takiego gniota to sporo.

według nich mało ? to tyle co kz3 od premiery

dla gearbox baty za DNF i brak zapowiedzi borderlands2

Opublikowano

Sony oficjalnie potwierdzilo PSN Pass:

KLIK

PS. 1.5 miliona DNF, a te barany jecza ? Zamiast swietowac, ze sprzedali tyle sztuk tego crapa to jeszcze narzekaja ...

Opublikowano

Troll harder ewnentualnie wyslij zaproszenie na fejsbuczku do Psyko.

nie mam konta na fejsbuczku ale co nieprawda to co napisał?

gdyby tradycja Samurajów przetrwała do dziś , caka załoga Nintendo przebiłaby się katanami.

Japonia na kolanach technologicznie? Nie, już na łopatkach. Ninny wchodzi w ere HD, szkoda ,ze z 6 letnim lagiem

gorzkie słowa ale prawdziwe. Nie ma gajmingowej Japonii.

Opublikowano

Mają tupet, wypuszczać takiego crapa i jeszcze narzekać, że znaleźli tylko 1,5mln naiwniaków. Kosztem gniota tracą inne gry. Taki znacznie lepszy Shadows of the Damned w pierwszym tygodniu osiągnął wynik tylko 40tys.

Opublikowano

Zagraj w Legend of Zelda Wind Waker albo Twilight princess to wtedy pogadamy.

Opublikowano

No ale ta gra nie jest w HaDe wiec jak mozna w cos takiego grac ? :teehee:

Opublikowano

Tak, Nintendo jest zacofane i wypuszczają ciągle te same gierki, a twórcy Bioshock Infinite (najlepsza gra na E3) zrzynają patenty z tych ich słabych gierek (Metroid Prime Corruption).

Opublikowano

ale że zacofane konsole wypuszcza po zawyżonej cenie chyba nikt nie zaprzeczy? chodzi mi tylko o kwestie techniczne, pomińmy już te kontrolery...

Opublikowano

Wii bylo ich pierwsza stacjonarka, ktora byla slaba technicznie w momencie premiery.

Wii U byc moze bedzie druga, ale trzeba poczekac, zeby zobaczyc oficjalna specyfikacje.

Opublikowano

och to będzie tylko druga zacofana konsola Ninny, wyprodukowali ich już ponad 100. te dwie nikną w morzu statystyk

Opublikowano

a co mnie obchodzą ich stare konsole, oceniam ich tu i teraz, a 3DS też jest sprzedawany bardzo zawyżonej cenie. Nintendo zaczyna już być lepsze niż Apple

lepiej zainwestowaliby porządnie w usługę online, to tam by się mogli obłowić zamiast kosić kasę z zacofanego hardware

Opublikowano

W związku z Nintendo jedna rzecz może irytować: jak każda inna seria jest wydawana sporo lat i ma sporo części to zaczyna się narzekanie, że odcinanie kuponów, że kotlety et cetera, za to jak Nintendo napierdala to samo od 30 lat prawie to nie przeszkadza, mało tego, każda zapowiedź nowego Mario czy Zeldy to sikanie po nogach.

Opublikowano

No juz juz, pozlosciliscie sie i wyrzucacie to z siebie. Tak naprawde ich gry nigdy was nie interesowaly wiec wasze biadolenie nikogo.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.