Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

dla gearbox baty za DNF i brak zapowiedzi borderlands2

Dziwi mnie to (a nawet wkurza, bo lubię Gearbox właśnie za Borderlands) że każdy za słabego DNF wini właśnie Gearbox (a nie studio które wcześniej pracowało nad tym 10 lat). Przecież Take2 zależało pewnie tylko na tym aby tylko DNF wydać. Tylko żeby dało się go przejść bez jakiś bugów (typu wywalanie się konsoli itp). I na pewno takie zadanie dostało Gearbox, a nie typu: zróbcie takiego Duke'a żeby mógł konkurować z dzisiejszymi tytułami AAA. Bo gdyby to mieli na celu to trzeba byłoby wrzucić do kosza to co do tej pory 3D Realms zrobiło (za ileś tam milionów) i zacząć wszystko od początku (czyli inwestować kolejne miliony). Pewnie dopiero teraz, zaczynając faktycznie od nowa, T2 postara się przywrócić świetność Dukowi (innym tematem jest czy nie lepiej go zostawić, czy niektóre postacie powinny wracać). Zrozumiałbym jakby DNF miał jakieś błędy które notorycznie np. zacinałyby konsole, to faktycznie byłaby wina Gearboxu ale to że jest archaiczny czy brzydki to, moim zdaniem, sprawka 3D Realms.

Edytowane przez MBeniek

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Cud, że ta gra się w ogóle ukazała. Wczoraj zainstalowałem wersję demo i nie dałem rady jej ukończyć... Moim zdaniem projekt powinien być pisany całkiem od nowa a nie wędrować od studia do studia i efekt końcowy jaki jest, każdy widzi. Mam nadzieję, że kolejna części z Dukem będzie trzymała lepszy poziom.

Opublikowano
Dziwi mnie to (a nawet wkurza, bo lubię Gearbox właśnie za Borderlands) że każdy za słabego DNF wini właśnie Gearbox (a nie studio które wcześniej pracowało nad tym 10 lat)

Mysle ze ta gra wiecej przelezala przez te 14 lat, niz przy niej cos robiono...

Opublikowano

haha, Szuczrek, roz(pipi)ałeś mi system tym komiksem.

Opublikowano

Ta gra to coś w stylu symulatorów macanek od Illusion? :whistling:

Opublikowano

W związku z Nintendo jedna rzecz może irytować: jak każda inna seria jest wydawana sporo lat i ma sporo części to zaczyna się narzekanie, że odcinanie kuponów, że kotlety et cetera, za to jak Nintendo napierdala to samo od 30 lat prawie to nie przeszkadza, mało tego, każda zapowiedź nowego Mario czy Zeldy to sikanie po nogach.

oczywiście, że nikt nie narzeka na milion części Marianów, Zeld itd - ale to chyba oczywiste czemu tak się dzieje. Nintendo po prostu przykłada się do każdej produkcji z tych serii, prezentują gameplay w najlepszym wydaniu - a że z tymi samymi bohaterami? Ale zobaczcie ile jest innowacyjnych patentów w takim SMG 2 - no całe morze smaczków gejmplejowych.

Nie wiem jak można zrugać Ninny za tę politykę - oni jedynie trzymają się oldschoolu i chwała im za to. Zadnych DLC, niesprawiedliwych zagrywek, a jak robią coś na wzór remake'a to zawsze nie na odp.ierdol - vide SMB na Wii czy teraz Zelda na 3DSa.

Wii U wydaje mi się, że będzie najbardziej konsolową maszynką w porównaniu z "komputerami pod TV" w postacie PS4 i X720 i mi to odpowiada :)

Opublikowano

No co Ty, w Far Cry 4 na X720 i PS4 pewnie będziesz mógł pobiegać po 4 miliardach km kwadratowych pustego lasu :potter:

Opublikowano

No juz juz, pozlosciliscie sie i wyrzucacie to z siebie. Tak naprawde ich gry nigdy was nie interesowaly wiec wasze biadolenie nikogo.

to nieprawda. Szanowałem Nntendo za Snesa , za N64 ,za Gamecuba.

Szli w awangardę ( cardrige , mini dyski do GameCubea) ale mieli styl. Inny niż konkurencja ale taki który budził szacynek u Graczy. skur.wili sie dopiero wraz z WII.

I pół biedy , że to technologiczny crap. Gorzej, ze to oni przynieśli modę na kazualowe granie.

Podłapał MS i cała niemal konfa to ajkies (pipi) na Kinecta. Niestety i sony zainwestowało kase w Movea.

tak, ze powodó by hejtowac Nintendo jest wiele.

Opublikowano

Nie wiem jak można zrugać Ninny za tę politykę - oni jedynie trzymają się oldschoolu i chwała im za to. Zadnych DLC, niesprawiedliwych zagrywek, a jak robią coś na wzór remake'a to zawsze nie na odp.ierdol - vide SMB na Wii czy teraz Zelda na 3DSa.

Ale Nintendo tymi remake'ami promuje nową konsolę. Zamiast dać nową Zeldę, to dają remake i to jeszcze ile po premierze 3DSa. To tak jakby Sony na premierę PS4 miało rzucić remake'em pierwszej części np. Crasha. Masowy hejt gwarantowany.

Niech się trzymają 5 marek na krzyż przez ponad 20 lat jak chcą, albo nie umieją zrobić nic innego, ale przy premierze nowej konsoli wypadałoby dać nową część, a nie remake. Nawet jeśli nie jest zrobiony na od(pipi).

P.S. A autorowi tego komiksu trza pogratulować kompa jak musi ładować w niego tyle kasy co rok, żeby móc pograć w nowe części CoD, które wyglądają tak samo. Skrajni fanboje w natarciu są przezabawni ;)

Opublikowano

Gorzej, ze to oni przynieśli modę na kazualowe granie.

Nie, oni nie przyniesli casualowego grania. Wczesniej Sony probowalo np. z Eye Toyem czy Singstarem. Im sie po prostu udalo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Gorzej, ze to oni przynieśli modę na kazualowe granie.

Nie, oni nie przyniesli casualowego grania. Wczesniej Sony probowalo np. z Eye Toyem czy Singstarem od Sony. Im sie po prostu udalo.

No właśnie. Udało sie Nintendo. Intencje może sa wazne dla księdza w konfesjonale , my jednak mówmy o realnych dokonaniach

Opublikowano

Realne jest to, ze na Wii sa dla mnie lepsze exy niz na PS3 ;] To, ze jest mnostwo casualowych crapow mnie nie interesuje. Nie ograniczam sie do jednego sprzetu wiec dla mnie to nie problem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

a powinien byc bo....kurde ty nie czujesz ile fajnych gier stracilismy dostając w zamian kinectowy crap i move'owe gów.no?

wiem jak to sie skonczy. Jest w wierzeniach (był) Egiptu wąż Uroboros. To mityczne stworzenie , które pozera swój ogon jednoczesnie sie odradzając.

Taka historia czeka gry wideo. Czeka nas kazualizacja na maxa aż w pewnym momencie ...wszystko pierdyknie, kazual przestanie byc wiodącym trendem.

Szkoda, ze stracimy jednak kilka lat na ten proces.

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Ale Nintendo tymi remake'ami promuje nową konsolę. Zamiast dać nową Zeldę, to dają remake i to jeszcze ile po premierze 3DSa. To tak jakby Sony na premierę PS4 miało rzucić remake'em pierwszej części np. Crasha. Masowy hejt gwarantowany.

Moge sie zalozyc o wodke, ze kazdy by sie cieszyl. Ja bym sie kurna cieszyl bo czemu nie?

I wez mi podaj przyklady kiedy najwieksze serie na dane konsole wychodzily na premiere. Kilzone 2? Nie. Halo 3? Nie. Mario to ostatnio w czasach Nintendo 64, a pozniej porto-remake tej samej gry na potrzeby NDSa.

Opublikowano

Ta generacja juz sie konczy, Sony i Microsoft wprowadzaja Move i Kinecta, zeby przyciagnac casuali. Nie mam nic przeciwko poki mam w co grac. Malo dobrych gier jest? Brakuje ci swietnych exow ? Multiplatformy tez pewnie crapiaste ? No chyba, ze obwiniasz Nintendo za sukces Call of Duty i 4 godzinne kampanie w FPS'ach :whistling:

Jezeli na starcie nowej generacji Sony i Microsoft beda skupieni na casualach to wtedy bedzie sie mozna martwic.

PS. Remake Crasha na PS4 przywitalbym z bananem na twarzy, tak jak wiekszosc ludzi - slaby przyklad.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

a powinien byc bo....kurde ty nie czujesz ile fajnych gier stracilismy dostając w zamian kinectowy crap i move'owe gów.no?

wiem jak to sie skonczy. Jest w wierzeniach (był) Egiptu wąż Uroboros. To mityczne stworzenie , które pozera swój ogon jednoczesnie sie odradzając.

Taka historia czeka gry wideo. Czeka nas kazualizacja na maxa aż w pewnym momencie ...wszystko pierdyknie, kazual przestanie byc wiodącym trendem.

Szkoda, ze stracimy jednak kilka lat na ten proces.

No to sobie jeszcze na to poczekasz. Rynek mobilny na którym rządzą proste gierki cały czas się powiększa. Z każdą generacją rosną koszta gier (AAA), więc mało kto będzie ryzykował z nowymi projektami i skupią się na tym co sprawdzone. W międzyczasie rynek będzie cały czas zalewany tanimi gierkami za grosze. Według mnie nie ma już odwrotu z tej drogi.

Opublikowano

no wiesz...jak słyszy sie plotki o tym, ze Ps4 ma miec tylko sterowanie ruchowe a'la kinect to włosy stają dęba.

To najpewniej humbug, zwykla lipa ale ....gdyby sie tak zastanowic w którym kierunku to zmierza to czy ja wiem...

jest w co grac, sa exy, sa niezalezni wydawcy, jest ok...jak na razie.

Kampanie na 4 godziny to akurat nie wina nintendo, to "wina" multi ...a z tym Nintendo nie ma nic wspólnego hehe

Zwyrol - jest sposób. Za kilkanascie lat powstanie jakis uniwersalny sposób kodowania, tani i bardzo prosty który obnizy i ustatkuje koszta developingu.

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Dla mnie wiekszym problem jest tona DLC do kazdego tytulu. Centralnie ich powalilo z tym.

Opublikowano

Jak Nintendo na Wii U uda się zatrzymać DLC, to będzie cud.

Opublikowano

Co poniektórzy powinni sprawdzić ile nowych IP wprowadzało Nintendo w każdej generacji konsol, zanim napiszą teksty typy "N jedzie 20 lat tylko na Mario i Zeldzie"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.