Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Ale uraz pozostał, c'nie? Sugerujesz że plebejstwo zapomniało o wszystkim i ten miesięczny zonk w ogóle nie wpłynął na sprzedaż kĄsol w kolejnych miesiącach?

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano
  • Autor

2 miesięczny zonk :)

Poza tym w światowych mediach podawali, że PSN został zaatakowany przez hakjerów. O tym, że kompletnie nie działa niewiele wspominało. :)

Opublikowano

Czyli teraz sugerujesz że zonk z PSN nie miał dużego wpływu na sprzedaż?

Opublikowano

M$ dokonał niemożliwego - sprzedali w czerwcu w USA ponad pół miliona X360 bez wytaczania jakichkolwiek dział. PS3 nie pomogły nawet promocje z giftcardami na 100$ i premiera inFamous 2 (PS3 276 tys.). Rok temu w czerwcu zadebiutował nowy X360, a wyniki z tego roku i tak są lepsze o ok. 50 tys.

Balmer musiał obiecać diabłu któreś ze swoich dzieci bo nic w czerwcu na froncie X360 specjalnego zbytnio się nie działo (poza z grubsza takimi samymi promocjami jak na PS3).

Pachter mógł mieć rację, N spóźniło się z WiiU i teraz casuali M$ wciągnie nosem.

Ponoć do tej liczby doliczane były sztuki rozdawane w promocji kup laptopa za >700$ a dostaniesz x360 za darmo.

Opublikowano

Na sprzedaż kĄsol?

Opublikowano

M$ dokonał niemożliwego - sprzedali w czerwcu w USA ponad pół miliona X360 bez wytaczania jakichkolwiek dział. PS3 nie pomogły nawet promocje z giftcardami na 100$ i premiera inFamous 2 (PS3 276 tys.). Rok temu w czerwcu zadebiutował nowy X360, a wyniki z tego roku i tak są lepsze o ok. 50 tys.

Balmer musiał obiecać diabłu któreś ze swoich dzieci bo nic w czerwcu na froncie X360 specjalnego zbytnio się nie działo (poza z grubsza takimi samymi promocjami jak na PS3).

Pachter mógł mieć rację, N spóźniło się z WiiU i teraz casuali M$ wciągnie nosem.

Ponoć do tej liczby doliczane były sztuki rozdawane w promocji kup laptopa za >700$ a dostaniesz x360 za darmo.

http://www.amazon.com/gp/bestsellers/2011-06/videogames/ref=zg_bsar_cal_mo

Opublikowano

On nie sugeruje, takie są fakty - "PSN outage" nie miało praktycznie wpływu na sprzedaż PS3, prawdopodobnie z powodu tego, że na początku długo sugerowano, że "zaraz" wszystko będzie ok.

Owszem były, ale jakie to ma znaczenie kiedy chociażby PS3 jest dodawane gratis do Bravi od X czasu albo za przysłowiowego $ do umów z operatorami telefonicznymi itp. Non stop są takie oferty na wszystkie konsole, ale oczywiście trzeba to wytknąć tylko X360 (nie mówię tu akurat o Tobie).

Pomijam już prawdę starą jak świat, że nie ma nic za darmo i prawdopodobnie w rzeczywistości była to bardziej promocja gdzie zarówno dystrybutor laptopów uczestniczący w akcji jak i M$ obniżyli marże na swoje sprzęty w zamian za większą sprzedaż - mniejszy zysk na pojedynczej sztuce, ale większy obrót.

PS. M$ nie dawał dystrybutorom uczestniczącym w akcji X360 za darmo, oni je im normalnie sprzedawali tylko na jakiś korzystniejszych warunkach.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

On nie sugeruje, takie są fakty - "PSN outage" nie miało praktycznie wpływu na sprzedaż PS3, prawdopodobnie z powodu tego, że na początku długo sugerowano, że "zaraz" wszystko będzie ok.

No popatrz, czyli te arty że wiara zwraca PS3 i kupuje sobie X'y były wyssane z dupy. Ah, ta kłamliwa prasa!

Opublikowano

Prawda, tylko trzeba umieć czytać ze zrozumieniem :) Mowa była z tego co pamiętam, że niektórzy dystrybutorzy z niektórych rejonów (np. UK) w okresie PSN outage zanotowali wzrost liczby zwrotów o np. 100%. Czyli jeśli np. na 100 sprzedanych PS3 dany sprzedawca średnio dostawał 2 zwroty to w okresie PSN Outage mógł zanotować ich 2x tyle :)

Opublikowano

Czyli Sony może takie rzeczy robić co jakiś czas, da za darmo stare gierki i ma same profity :D <pisze mejla do słony z uber taktyką zwiększenia zysków>

Opublikowano
  • Autor

Czyli Sony może takie rzeczy robić co jakiś czas, da za darmo stare gierki i ma same profity :D <pisze mejla do słony z uber taktyką zwiększenia zysków>

Pisz, pisz. Może zatrudnią Cię jako Marketing Managera i nie będziesz musiał trollować tematu z TePsy ;)

Opublikowano

Przy okazji podsunę im temat z dwa razy większą ilością ramu w PS4 :potter:

I ja nie troluję, przecież piszę na temat i z sensem :]

Opublikowano

Lubię devów z poczuciem humoru :D

http://www.youtube.com/watch?v=X7O5Qt3Dccc

Podpisałbym cyrograf z Diabłem żeby tylko mieć taką piękną brodę :(

Opublikowano

W koncu (wkoncu ? jak to poprawnie pisac?) dorwalem sie do Gran Turismo 5. Nie bede sie wypowiadal na temat modelu jazdy po cisne na padzie niestety, ale graficznie chyba non stop trafiam na trasy z PS2 =/ Piekne samochody owszem, ale tragiczne otoczenie plus cieniowanie mega z dupy konkretnie potrafia zepsuc wrazenie =/ Jak oni mogli cos takiego wypuscic ...

Edytowane przez Ins

Opublikowano

W koncu (wkoncu ? jak to poprawnie pisac?) dorwalem sie do Gran Turismo 5. Nie bede sie wypowiadal na temat modelu jazdy po cisne na padzie niestety, ale graficznie chyba non stop trafiam na trasy z PS2 =/ Piekne samochody owszem, ale tragiczne otoczenie plus cieniowanie mega z dupy konkretnie potrafia zepsuc wrazenie =/ Jak oni mogli cos takiego wypuscic ...

a ja dorwalem sie do FM3...jak nie lubie torowych racerow tak Forza jest genialna..odciaga mnie od mw2 :P

Edytowane przez Szymek_PL_

Opublikowano

Ps3 jednak czasem potrafi zaskonczyć zaje.bistością odtwarzanie blu ray 3d to jest to :thumbsup:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Czemu napisałem to tak żeby nie robić spinki.

Mogłem wrzucic do pieca że XBOTY NIE WIEDZĄ CO TO 3D :D

Opublikowano

Ps3 jednak czasem potrafi zaskonczyć zaje.bistością odtwarzanie blu ray 3d to jest to :thumbsup:

Szkoda, że trzeba wywalić póki co kilka tys. złotych na porządny odbiornik 3D. Chętnie sam zobaczyłbym Killzone 3 i Crysis 2 w "trójwymiarze". Jednak trzeba sobie postawić pytanie czy ta technologia jest tylko taką ciekawostką czy faktycznie jest przyszłościowa jeśli chodzi o gry. Uważam, że wciąż najbardziej spektakularny efekt 3D spotkać można w kinach 3D.

To po prostu jest wciąż za drogie, na pewno filmy w 3D na PS3 dają radę ale jak dla mnie nie jest to konieczność w grach. A nie widzi mi się wykładać kilku kawałków tylko po to, żeby zobaczyć Helghasta wychodzącego za ekran.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Szkoda, że trzeba wywalić póki co kilka tys. złotych na porządny odbiornik 3D. Chętnie sam zobaczyłbym Killzone 3 i Crysis 2 w "trójwymiarze". Jednak trzeba sobie postawić pytanie czy ta technologia jest tylko taką ciekawostką czy faktycznie jest przyszłościowa jeśli chodzi o gry. Uważam, że wciąż najbardziej spektakularny efekt 3D spotkać można w kinach 3D.

To po prostu jest wciąż za drogie, na pewno filmy w 3D na PS3 dają radę ale jak dla mnie nie jest to konieczność w grach. A nie widzi mi się wykładać kilku kawałków tylko po to, żeby zobaczyć Helghasta wychodzącego za ekran.

No ja ostatnio dostałem takiego telewizorka i sprawdzam własnie ale crysisa nie miałem okazji obadać natomiast Killzone 3 sprawdzałem w demku i takich fazerskich efektów było kilka np z flagami. Tak samo Motorstorm Apokalipsa i The Fight za(pipi)iste są w 3D.

Ale z drugiej strony 3D w GT5 to porażka

Opublikowano

w gier w 3d widziałem u kumpli - Stardust,Pain,MK,Killzone3,Crysis2,GT5 i Apocalypse i zdecydowanym numerem jeden jest Stardust- głębia jak i efekty wychodzące z ekranu plus efekt, który sprawia że człowiek na serio widzi,że te wszystkie głazy lecą na ekran zza naszych pleców jest porywający.

Pozostałe tytuły za wyjątkiem Apocalypsy bardzo mnie rozczarowały(z Killzone3 na czele) - dodatkowo po 15minutach strasznie bolały mnie oczy co mnie dziwiło bo w kinie potrafię seans w 3d przesiedzieć bez problemów. Ponoć ta nowa linia tv lg już tego problemu nie ma.

Jak dla mnie 3d w chwili obecnej w domowych warunkach nie jest warte złotówki.

Opublikowano
No ja ostatnio dostałem takiego telewizorka

z pomocy dla powodzian ?

E:

ktoś nie zajumał, to wyjaśnię : napisał że go "dostał", telewizorów 3d zwykle nie dostaje się na gwiazdkę czy urodziny, chyba że jest się dzieckiem szejka naftowego

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Ja też chce!!

Serio to kiedyś się jarałem tym 3D w TV, ale po roku czasu takiego wrażenia nie robi. W kinie jest lepiej i musimy poczekać na lepszą technologię. Chociaż rozmiar także robi swoje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.