Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

http://playstationlifestyle.net/2011/07/22/analyst-expects-battlefield-3-to-be-a-major-hit-pre-orders-on-par-with-black-ops/

Liczba pre-orderów na Bf3 zaczyna powoli zbliżać się do ilości pre-oredrów Black Ops w analogicznym okresie sprzed roku. Czy to oznacza, że Modern Warfare 3 może nie zgarnąć takich liczb jak każda część CoD co roku? Średnio w to wierzę (praktycznie wcale), ale nie sprawdzałem jeszcze z ciekawości statystyk na vgchartz.com. Jednak ilość zamówień przedpremierowych jeszcze o niczym nie świadczy.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Przecież MW3 już w tym momencie ma więcej pre-orderów niż w analogicznym czasie Black Ops. Znowu będzie rekord.

Opublikowano

I teraz powiedz szczerze, nawet nie przeczytałeś co tam napisali tylko wrzuciłeś, bo Cię urzekł nagłówek. Dałbym Ci minusika za głupotę, ale już nie mam :(

Żal mi ciebie i reszty rozumujących inaczej nie potrafiących zauważyć ironii. Przecież wszyscy znają nagłówki wp.pl. :confused:

Opublikowano

skad macie pewnosc, ze te liczby preorderów nie są "naciągane"?

Opublikowano

I dlaczego liczby pre-oredrów z góry określają, że dana gra sprzeda się tak czy inaczej? Nie wiadomo ile osób czeka do premiery a wątpię, żeby każdy składał zamówienia przedpremierowe.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Niby kto miałby te preordery na BF3 tak masowo składać jak na konsole praktycznie nic nie pokazali ?

PS. Nie wiem czemu mam na koncie FB newsy o M$, ale po kilku dniach zajrzałem i znalazłem filmik z J. Chobot. Trochę się pośmiałem z tych fragmentów z "kosmicznym kocem" :P

http://www.youtube.com/watch?v=Gk-OBikkPA0&feature=player_embedded#at=190

NEMESIS US: Preordery zawsze mają duży udział w finalnej sprzedaży każdej gry. Jak jest 200 tys. preorderów to wiesz, że prawdopodobnie gra zatrzyma się tak po dwóch latach gdzieś w przedziale 1 mln - 2 mln, nie więcej. A jak są 2 mln preorderów to skalujesz w górę. Albo inaczej - sprzedaż zaraz po premierze jest najważniejsza bo developer wie ile od razu będzie miał kasy na kolejne projekty i mniej więcej ile może jeszcze zaryzykować na poczet przyszłej sprzedaży.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

skad macie pewnosc, ze te liczby preorderów nie są "naciągane"?

To działa tak:

- liczby potwierdzają moją fanbojską teorię - są proper

- liczby zaprzeczają mojej fanbojskiej teorii - to fejk jak (pipi)

Myślę że tak to działa :D

Opublikowano
Sony Computer Entertainment of Europe has set the date for their upcoming gamescom press conference to be:

Tuesday, August 16th at 7:00PM CET. (12:00PM EST, 9:00AM PST)

Ciekawe czy znowu wszystko potrwa 5h. Mam nadzieję, że będzie coś o the Last Guardian, choć mogą to zostawić na Tokyo Game Show. Coś mi się wydaje, że najwięcej uwagi poświęcą PS Vita i może puszczą parę z ust odnośnie kolejnej obniżki cen PS3.

Opublikowano
Sony Computer Entertainment of Europe has set the date for their upcoming gamescom press conference to be:

Ciekawe czy znowu wszystko potrwa 5h. Mam nadzieję, że będzie coś o the Last Guardian, choć mogą to zostawić na Tokyo Game Show. Coś mi się wydaje, że najwięcej uwagi poświęcą PS Vita i może puszczą parę z ust odnośnie kolejnej obniżki cen PS3.

Wątpię by były w tym roku obniżki. Zarówno Sony jak i M$ podali już ceny niektórych specjalnych bundli, które mają wyjść w późnym okresie tego roku i ich ceny wskazują, że nie będzie żadnej obniżki.

Opublikowano

Wątpię by były w tym roku obniżki. Zarówno Sony jak i M$ podali już ceny niektórych specjalnych bundli, które mają wyjść w późnym okresie tego roku i ich ceny wskazują, że nie będzie żadnej obniżki.

trafne spostrzeżenie ale jeśli będą obniżki to mnie nie zaskoczy, niech T10 tylko tam się pojawi z nowymi materiałami bo od miesiąca posucha

Opublikowano

X360 i PS3 mają w tym roku solidną, mocną sprzedaż i z punktu widzenia obu producentów nie ma zbytnio silnego parcia na cięcie cen (tym bardziej jeśli faktycznie nowe konsole pojawią się dopiero na przełomie 2013/14). Spodziewałbym się raczej zwiększania atrakcyjności konsol poprzez masowe dorzucania dodatkowych gier do bundli w tym roku.

Opublikowano

Jeśli chodzi o preoredery to nie zawsze sie sprawdzają. Black Ops na PS3 miał sporo mniejszą liczbę preorderów od Halo Reach a mimo to sprzedał sie lepiej o 2 miliony. Więc skoro call of duty kupuje większa liczba casuali to battlefield nie ma szans.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Miało mniej ale w USA. CoD sprzedaje się bardziej równo pomiędzy regionami obu ameryk i resztą, a w przypadku Halo 3/4 sprzedaży pochodzi z USA.

Opublikowano

Ciekawe czy zapowiedzą jakieś nowe gry. W zeszłym roku było to Resistance 3 i Ratchet, w tym mam nadzieję na nowego God of War - w końcu mija już 1,5 roku od premiery ostatniej części. Czas żeby SSM pochwaliło się światu nad czym pracują :D

Opublikowano

Ciekawe czy zapowiedzą jakieś nowe gry. W zeszłym roku było to Resistance 3 i Ratchet, w tym mam nadzieję na nowego God of War - w końcu mija już 1,5 roku od premiery ostatniej części. Czas żeby SSM pochwaliło się światu nad czym pracują :D

To że trwają pracę nad nowym GoWem jest bardziej niż pewne, mnie bardziej interesuje nad czym pracuje David Cage, i liczę na to że na GC w końcu pokaże swój nowy projekt (w końcu HR też po raz pierwszy było pokazywane właśnie na GC). I jeszcze do tego Mirror's Edge 2 od EA, i jak dla mnie GC przebiło E3 ;) . Myślicie, że będzie nowy gameplay z B:I czy TR. Chociaż chyba za mały odstęp czasu na przygotowanie nowego dema, dlatego sądzę że lepiej byłoby gdyby pomiędzy E3 a GC była półroczna przerwa. Wtedy przynajmniej GC nie byłoby powtórką tego co było na E3, tak jak to jest teraz.

Opublikowano

U Sony na konferencji będzie pewnie europejskie studio (zapewne Guerilla lub Quantic Dream) z nowym tytułem.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Widzieliście ostatnie wyniki za kwartał od Sony ? Dosyć ciekawe, im więcej gier wypuszczają tym gorzej sprzedaje się PS3. Sprzedali ledwie 100 tys. konsol więcej od M$ (średnio 7 tys. tygodniowo w skali globalnej) w ciągu 3 miesięcy.

A 3DS leci jak kamień w dół - potwierdzono gigantyczne obniżki ceny konsoli: Japonia ok. 40% / USA obniżka o 80$ ! / w Europie też potwierdzono obniżki. Jak w Europie będzie obniżka podobna do tej w USA to nowy 3DS będzie do kupienia teoretycznie za 600 zł :P

Częściowa zmiana planu biznesowe przez N może spowodować, że będą szorować brzuchem po dnie. WiiU ich dobije. Mogliby spokojnie pociągnąć jeszcze 2 lata jadąc na DS i Wii po mocnych obniżkach i zarabiać na kolejnych Marianach, Zeldach i nintendogs robionych na stare maszynki.

PS. Panowie napisze mi ktoś na PW jakąś przykładową/dobrą specyfikację stacjonarki za 3 kafle ?

Opublikowano

13-latka zmarła na zawał. Rodzina w szoku

dzisiaj, 10:54

KK / mirror.co.uk

13-letnia Anna-Lee Kehoe z Wielkiej Brytanii zmarła na zawał podczas gry na swojej konsoli Xbox.

uwielbiam takie newsy.... pewnie to xbox wywolal u niej astme itp itd .

Edytowane przez szpic

Opublikowano
Widzieliście ostatnie wyniki za kwartał od Sony ? Dosyć ciekawe, im więcej gier wypuszczają tym gorzej sprzedaje się PS3. Sprzedali ledwie 100 tys. konsol więcej od M$ (średnio 7 tys. tygodniowo w skali globalnej) w ciągu 3 miesięcy.A 3DS leci jak kamień w dół - potwierdzono gigantyczne obniżki ceny konsoli: Japonia ok. 40% / USA obniżka o 80$ ! / w Europie też potwierdzono obniżki. Jak w Europie będzie obniżka podobna do tej w USA to nowy 3DS będzie do kupienia teoretycznie za 600 zł :P>Częściowa zmiana planu biznesowe przez N może spowodować, że będą szorować brzuchem po dnie. WiiU ich dobije. Mogliby spokojnie pociągnąć jeszcze 2 lata jadąc na DS i Wii po mocnych obniżkach i zarabiać na kolejnych Marianach, Zeldach i nintendogs robionych na stare maszynki.

polski Patcher <3

Opublikowano

13-latka zmarła na zawał. Rodzina w szoku

dzisiaj, 10:54

KK / mirror.co.uk

13-letnia Anna-Lee Kehoe z Wielkiej Brytanii zmarła na zawał podczas gry na swojej konsoli Xbox.

uwielbiam takie newsy.... pewnie to xbox wywolal u niej astme itp itd .

Pewnie kloc się przewrócił i zrobił taki huk, że się dziewczyna przestraszyła i zeszła na zawał.

Opublikowano

django: Powtarzasz się :)

PS. Sprzedaż od stycznia do końca czerwca wygląda jeszcze ciekawiej: PS3 3.9 mln / X360 4.4 mln. Dziwnie będzie obserwować jak PS3 nic nie dało wytoczenie Killzone 3, Little Big Planet 2, Motorstorm Apocalypse, inFamous 2 i DC Universe gdy w drugiej połowie roku sprzedaż X360 wywinduje między innymi gówniane Kinect Star Wars :P

Szersza perspektywa

Ostatnie 12 miesięcy: 13.7 mln (PS3) vs 13.7 mln (X360) - Remis

Ostatnie 9 miesięcy: 10.2 mln (PS3) vs 10.9 mln (X360) - 0.7 mln więcej na rzecz X360

Ostatnie 6 miesięcy: 3.9 mln (PS3) vs 4.4 mln (X360) - 0.5 mln więcej na rzecz X360

Ostatnie 3 miesiące: 1.8 mln (PS3) vs 1.7 mln (X360) - 0.1 mln więcej na rzecz PS3

Opublikowano

wiem, ale nadal mnie bawi wrozenie z fusów. A zapowiadanie "szorowania brzuchem po dnie" firmie ktora przez ostatnie 6 lat nie doplacala do sprzetu, sprzedala miliony sztuk softu i hardware'u i ogolnie drukowala sobie pieniadze jest po prostu boskie.

Opublikowano

wiem, ale nadal mnie bawi wrozenie z fusów. A zapowiadanie "szorowania brzuchem po dnie" firmie ktora przez ostatnie 6 lat nie doplacala do sprzetu, sprzedala miliony sztuk softu i hardware'u i ogolnie drukowala sobie pieniadze jest po prostu boskie.

Chodziło mi o to że WiiU będzie takim samym flopem jak 3DS jest teraz. To że na Wii i DS zarabiali nie ma w tym kontekście żadnego znaczenia. Tak samo jak ogromne starty M$ na pierwszym klocku nie mają nic wspólnego z faktyczną sytuacją X360.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.