Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No jak ktoś ignoruje setki gier które wyszły przez ostatnie 5-6 lat i gra tylko w gry, które dopiero wyjdą, spełniają jednocześnie warunek bycia ex'ami i patrzy tylko na ilość to na pewno

Na 360 wyszło setki ex'ów?? Dobre sobie. Chciałbym zobaczyć tą listę.

Edytowane przez MBeniek

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

dokładnie, x360 w zeszłym roku miał więcej gier, ps3 w tym, aktualnie z zapowiedziami jest podobnie a komu jaki ex podchodzi kwestia gustu.

W tym roku z gier ekskluzywnych na x360 mamy gears of war 3, forza 4, halo ce, wiedzmin2, xbox live arcade, kinect. . Na PS3 mamy: Uncharted 3,

Little Big Planet 2, Killzone 3, Infamous 2, Motorstorm Apocalypse, Socom 4, Resistance 3. yakuza.

Dlatego jeśli ktoś nie ma konsoli next gen to powinien sobie kupić w przyszłości PS4, wiiU czy nowego Xa.

fix

5-6letnie konsole nazywać next genami? nie

Opublikowano

No jak ktoś ignoruje setki gier które wyszły przez ostatnie 5-6 lat i gra T-Y-L-K-O w gry, które dopiero wyjdą, spełniają J-E-D-N-O-C-Z-E-Ś-N-I-E warunek bycia ex'ami i patrzy tylko na ilość to na pewno

Na 360 wyszło setki ex'ów?? Dobre sobie. Chciałbym zobaczyć tą listę.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania... i to bardzo nisko.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Bo nie rozumiem o co ci chodzi, DonSterydo? Andrew porównuje liczbę ex'ów, a ty nagle wyskakujesz z liczbą tytułów multiplatformowych. Gracz (który nie ma ani 360/PS3) przy zakupie którejś z konsol obecnej generacji, będzie brał raczej pod uwagę jakie ex'y są na danej platformie, bo tak się składa że w tytuły multiplatformowe pogra na każdej z nich :P.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Dżizas...

Andrew sugeruje, że ktoś kupując teraz konsolę weźmie pod uwagę tylko to ile exów jeszcze wyjdzie od dnia zakupu konsoli, tym samym stwierdza, że taka osoba zignoruje setki gier dostępnych JUŻ na danej platformie (w tym multiplatformy i exy, które już wyszły wcześniej) i pominie preferencje dotyczące konkretnych tytułów. Łopatologicznie - założył, że nowy nabywca na pewno przedłoży Uncharted 3, Resistance 3, Killzone 3 itp. ponad Gears of War 3 i Forza 4 z uwagi na to że jest ich po prostu więcej ignorując to jakie to są gry i preferencje samego gracza, które przecież w odniesieniu do każdej osoby są inne.

Opublikowano

Nie czytam tego tematu.

To na chu.j trollujesz?

Khadgar: Rozmawia się o jabłkach, a Ty się wcinasz gadasz farmazony o gruszkach :) Radziłbym jednak przeczytać dyskusję, w której chcesz zabrać głos.

Ciekawe w którym miejscu. Napisałem co myślę na temat pierwszych pięciu czy ilu tam linijek twojego elaboratu na temat sprzedaży gier. Na więcej nie miałem cierpliwości. Odpisałeś mi coś o K2, to napisałem o K2. I tak mój post(posty) był z całą pewnością bardziej produktywny niż wytwory w tym temacie forumowych asów typu bigdaddy. Temat był już wałkowany pińcset razy i wszystko już zostało napisane. Tak długo jak mam w co grać, sprzedaż mnie nie interesuje, a w ciągu ostatnich X lat nie przychodzi mi do głowy żadne lubiane przeze mnie IP, które zostało zlikwidowane z powodu słabej sprzedaży. Nie wiem, jakbym grał regularnie w jakieś MMO to może bym się przejmował sprzedażą, co by mi serwerów nie zamknęli. A tak - położone.

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że ja podobnie jak i - tak sądzę - większość użytkowników kładzie na powyższe ciepłą pytę.

Mam nadzieje, ze zdajszesz sobie sprawe, ze ludzie tacy jak my maja minimalny wplyw na sprzedaz ? Nie wiem czy zauwazyles, ale o tym wlasnie jest mowa.

Słucham? Tacy jak Wy, tzn. jacy? Kupujący używane gierki tydzień po premierze? Faktycznie, macie wpływ ;)

Kupowanie używek jest w 100% legalne podobnie jak wydawanie 100 000 bonusów dla klientów różnych sklepów czy napier.dalanie słabych i drogich DLC czy VIP kody. Wydawcy chcą od graczy wyciągnąć jak najwięcej, gracze niekoniecznie chcą na to pozwolić(inna sprawa że mają coraz mniej do gadania). No hard feelings. Jak sprzedaż używek nie pasi, łaski bez - można wydawać tylko wersje cyfrowe.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

No jak ktoś ignoruje setki gier które wyszły przez ostatnie 5-6 lat i gra tylko w gry, które dopiero wyjdą, spełniają jednocześnie warunek bycia ex'ami i patrzy tylko na ilość to na pewno :P

Patrzę na jakość choć w ilości mocarnych exów PS3 przewyższa xboxa trzykrotnie. Sony z wypasionych exów na PS3 ma God of War 3, Uncharted 1,2,3; Heavy Rain, Heavenly Sword, Killzone 2,3; Metal Gear Solid 4, Gran Turismo 5; Resistance 1,2,3; Infamous 1,2; Little Big Planet 1,2; Demon Souls; Ratchet & Clank 1,2,3; plus remejki z ps2(God of War 1,2; Ico, Shadow of Collosesus, Sly 1,2,3)

X360 ma: Halo 3, Reach, ODST; Halo Wars; Gears of War 1,2,3; PGR 3,4; Forza Motorsport 2,3,4; Fable 2,3 Alan Wake; Splinter Cell Conviction; Lost Oddysey i Halo 1 remejk. Z czego zapowiada się że tylko halo, geasy, fable i forza będą kontynuowane.

Opublikowano

Zapomniałeś o Wipeout, a w przypadku Xboxa o Dead Rising.

Opublikowano

Do X360 dodaj jeszcze Mass Effect, Dead or Alive 4, Dead Rising, Kameo, Halo Wars, Viva Pinata 1/2, Blue Dragon, Left 4 Dead 1/2, Crackdown 1/2, Condemned, Ace Combat 6 i Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Kupowanie używek jest w 100% legalne podobnie jak wydawanie 100 000 bonusów dla klientów różnych sklepów czy napier.dalanie słabych i drogich DLC czy VIP kody. Wydawcy chcą od graczy wyciągnąć jak najwięcej, gracze niekoniecznie chcą na to pozwolić(inna sprawa że mają coraz mniej do gadania). No hard feelings. Jak sprzedaż używek nie pasi, łaski bez - można wydawać tylko wersje cyfrowe.

Nie mówię, że to nielegalne. Po prostu nie nabijasz kabzy devom, więc równie dobrze dla nich możesz tej gry nie kupować wcale. To wszystko tyczy się frazy że, :

"Mam nadzieje, ze zdajszesz sobie sprawe, ze ludzie tacy jak my maja minimalny wplyw na sprzedaz ? Nie wiem czy zauwazyles, ale o tym wlasnie jest mowa."

Tacy ludzie nie mają żadnego wpływu na sprzedaż, podobnie jak złodzieje kradnący gry.

Opublikowano
Andrew sugeruje, że ktoś kupując teraz konsolę weźmie pod uwagę tylko to ile exów jeszcze wyjdzie od dnia zakupu konsoli, tym samym stwierdza, że taka osoba zignoruje setki gier dostępnych JUŻ na danej platformie (w tym multiplatformy i exy, które już wyszły wcześniej) i pominie preferencje dotyczące konkretnych tytułów. Łopatologicznie - założył, że nowy nabywca na pewno przedłoży Uncharted 3, Resistance 3, Killzone 3 itp. ponad Gears of War 3 i Forza 4 z uwagi na to że jest ich po prostu więcej ignorując to jakie to są gry i preferencje samego gracza, które przecież w odniesieniu do każdej osoby są inne.

Z drugiej strony jak ktoś pomyśli, że Sony jeszcze wspiera swoją konsolę dość sporą ilością nowych tytułów, a M$ powoli kończy zabawę z 360 (w końcu jak sam pisałeś, M$ swoje siły przerzuca już na next gena, choć ja sądzę, że wszystko idzie w Kinecta, aby przyciągnąć jak największą ilość casuali do klocka) to sądzę, że taka osoba przychylniej będzie patrzyć na zakup PS3. I co ty masz z tymi multiplatformowymi tytułami?? Kto przy wyborze konsoli patrzy jakie tytuły multiplatformowe (czyli takie które są dostępne na obu platformach) są dostępne na danej konsoli?? Liczą się tylko ex'y (no i może usługi, jakie dana konsola oferuje).

Opublikowano

No jak ktoś ignoruje setki gier które wyszły przez ostatnie 5-6 lat i gra tylko w gry, które dopiero wyjdą, spełniają jednocześnie warunek bycia ex'ami i patrzy tylko na ilość to na pewno :P

Patrzę na jakość choć w ilości mocarnych exów PS3 przewyższa xboxa trzykrotnie. Sony z wypasionych exów na PS3 ma God of War 3, Uncharted 1,2,3; Heavy Rain, Heavenly Sword, Killzone 2,3; Metal Gear Solid 4, Gran Turismo 5; Resistance 1,2,3; Infamous 1,2; Little Big Planet 1,2; Demon Souls; Ratchet & Clank 1,2,3; plus remejki z ps2(God of War 1,2; Ico, Shadow of Collosesus, Sly 1,2,3)

X360 ma: Halo 3, Reach, ODST; Halo Wars; Gears of War 1,2,3; PGR 3,4; Forza Motorsport 2,3,4; Fable 2,3 Alan Wake; Splinter Cell Conviction; Lost Oddysey i Halo 1 remejk. Z czego zapowiada się że tylko halo, geasy, fable i forza będą kontynuowane.

Wszystko to teoria. Ja mogę Ci napisać jak to wygląda w moim przypadku, czyli jakie mam gry na jednej konsoli, a których nie ma na drugiej:

PS3:

1. Demon's Souls

2. Yakuza 3

3. Killzone 2

4. Killzone 3

5. inFamous

6. Uncharted 2

7. God of War 3

8. Heavenly Sword

9. Valkyria Chronicles

10. Resistance

11. Resistance 2

X360:

1. Gears of War

2. Gears of War 2

3. Halo 3

4. Halo 3: ODST

5. Halo: Reach

6. Halo Wars

7. Mass Effect

8. Alan Wake

9. Splinter Cell: Conviction

10. Crackdown 2

11. Metro 2033

12. Lost Odyssey

13. PGR4

14. Forza 3

15. Left 4 Dead

16. Left 4 Dead 2

17. Too Human

18. Tales of Vesperia

Teoria teorią, a życie życiem. W przypadku każdego gracza sytuacja będzie wyglądać inaczej.

Opublikowano

Ja yebe Stona co za roznica czy minimalny czy zerowy, chodzilo tylko o to, ze ludzie tacy jak my nie maja wplywu na sprzedaz.

EDIT:

Don, Vesperia chyba wyszla na PS3.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Co nie faktu, ze jest wciaz dla wielu gorsza konsola.; )

Jedyny exclusiv, w ktory grywam do dzisiaj regularnie to Halo i tak jak pisze Don, zaloze sie, ze ponad polowa graczy przez wiekszosc swojego czasu lupie w multiplatformy!

Opublikowano

Należałoby też dodać, że niektóre multiplatformy znacznie lepiej wyglądają na Xboxie. Jak Bayonetta, czy Orange Box.

Opublikowano

Don, Vesperia chyba wyszla na PS3.

Tylko w Japonii.

Opublikowano

Nie mówię, że to nielegalne. Po prostu nie nabijasz kabzy devom, więc równie dobrze dla nich możesz tej gry nie kupować wcale. To wszystko tyczy się frazy że, :

"Mam nadzieje, ze zdajszesz sobie sprawe, ze ludzie tacy jak my maja minimalny wplyw na sprzedaz ? Nie wiem czy zauwazyles, ale o tym wlasnie jest mowa."

Tacy ludzie nie mają żadnego wpływu na sprzedaż, podobnie jak złodzieje kradnący gry.

No niekoniecznie. Tak jak pisałem - rozwój cyfrowych sklepów sprawia, że wycyckać developerów coraz trudniej. Kupiłem dajmy na to L.A. Noire nówkę, sprzedałem za +/- tyle samo za ile kupiłem, ale po drodze wyrzuciłem jeszcze prawie 40 zł na DLC. To samo np. ME2, kupiłem używkę - dołożyłem 50 na DLC. A jak się nie podoba to mówię - nikt developerom nie broni wydawać gier tylko przez platformy cyfrowe. Jest PSS, jest XBLA, jest Steam - droga wolna.

Opublikowano

Nintendo ma kłopoty. Akcje wyceniane są najniżej od 2006 roku. Jeśli WiiU okaże się sprzedażową wtopą może to być koniec. Nintendo w przeciwieństwie do Sony i Microsoftu, nie ma gdzie odrobić strat.

http://www.bloomberg.com/news/2011-07-29/nintendo-s-yamauchi-loses-500-million-in-single-day-after-plunge-in-stock.html

http://finance.yahoo.com/q?s=NTDOY.PK

Opublikowano

koniec heh, w czasach gamecube byli w gorszej sytuacji, dzięki wii i DS mają sporo kasy jako ubezpieczenie

Opublikowano

koniec heh, w czasach gamecube byli w gorszej sytuacji, dzięki wii i DS mają sporo kasy jako ubezpieczenie

W czasach N64 tak samo. Jednak zawsze jakimś tam ubezpieczeniem był dla nich rynek handheldów.

Opublikowano

Wiem, ze jestem upierdliwym (pipi)em, ale coz.

Nintendo zakladalo, ze sprzeda jakies 4 miliony 3DSow w "jakims tam czasie" (nie wazne). Nie wyszlo. Opchneli jakies 3,6 mln.

Tragedia.

Opublikowano

Śmiesznie tak czytać o końcu Nintendo, gdy na święta wychodzi Mario Kart. Jak ktoś nie jest doinformowany, to polecam zobaczyć ile zeszło Mario Kartów na DS'a i na Wii.

Nintendo przesadziło z ceną 3ds'a i tyle. Teraz, gdy jest na normalnym poziomie nie ma szans, żeby święta nie były pod znakiem nintendo :whistling:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.