Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Jak Nintendo powtórzy sukces Wii i DS'a to nie pozostanie nic innego jak tylko:

1233928590_citizen%20kane%20clapping.gif

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Sytuacja z wii wygląda nieciekawie. Mimo obniżki ceny sprzedaż nie wzrosła znacząco. Jak tak dalej pójdzie to x360 wyprzedzi wii w amerykach a ps3 wyprzedzi wii w regionie EMEAA. PS3 i x360 brakuje po 9 milionów.

Opublikowano

Nie wiem na ile wiarygodne jest vgchartz, ale po ich danych wcale nie widać, by Wii co tydzień sprzedawało się jakoś tragicznie. Najczęściej to różnica kilku tysięcy, a w takim tempie Xbox360/PS3 nie mają szans na dogonienie Nintendo, nawet na pojedynczych rynkach.

Opublikowano

Nie wiem na ile wiarygodne jest vgchartz, ale po ich danych wcale nie widać, by Wii co tydzień sprzedawało się jakoś tragicznie. Najczęściej to różnica kilku tysięcy, a w takim tempie Xbox360/PS3 nie mają szans na dogonienie Nintendo, nawet na pojedynczych rynkach.

Według danych vgchartz x360 w amerykach a ps3 w EMEAA odrobiły już po 600 tysięcy do wii. Sony przewiduje że w tym roku sprzeda 15 milionów ps3 a microsoft 14 milionów x360. NIntendo prognozuje sprzedaż 12 milionów wii. Jeśli te prognozy się sprawdzą to w tych regionach x360 i ps3 odrobią co najmniej 3 miliony. Skoro różnica wynosi po 9 milionów to wystarczą 3 lata. Wii kosztuje teraz 150 $, więc nie mogą już za bardzo zejść z ceny. Mimo to sprzedaż drastycznie spada. Wyobraźcie sobie ile zacznie odrabiać ps3 i x360 w cenie 150$. Dlatego jestem pewien moich przewidywań. PS3 i x360 w ogólnej sprzedaży raczej już nie wyprzedzą wii ale w swoich najlepszych regionach są wstanie tego dokonać.

Opublikowano

Według danych vgchartz x360 w amerykach a ps3 w EMEAA odrobiły już po 600 tysięcy do wii. Sony przewiduje że w tym roku sprzeda 15 milionów ps3 a microsoft 14 milionów x360. NIntendo prognozuje sprzedaż 12 milionów wii. Jeśli te prognozy się sprawdzą to w tych regionach x360 i ps3 odrobią co najmniej 3 miliony. Skoro różnica wynosi po 9 milionów to wystarczą 3 lata. Wii kosztuje teraz 150 $, więc nie mogą już za bardzo zejść z ceny. Mimo to sprzedaż drastycznie spada. Wyobraźcie sobie ile zacznie odrabiać ps3 i x360 w cenie 150$. Dlatego jestem pewien moich przewidywań. PS3 i x360 w ogólnej sprzedaży raczej już nie wyprzedzą wii ale w swoich najlepszych regionach są wstanie tego dokonać.

sorry ale ze 3 lata to pewno już będzie pełna (3platformy) nowa generacja i nikt nie będzie porównywał tych sprzętów do siebie. Jeżeli nawet nie wyjdzie (jeżeli nie to będzie straszna padaka), w ciągu 2-3 lat nowe ps3 i x360 to na pewno wii będzie już w roli ps2 czyli konsoli 2 opcji w stajni nini.

Bez przesady z tymi analizami.

Opublikowano

Nowy polski FPS na PC:

http://youtu.be/8Hi225wWHnw

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

i super, skoncza sie kazualo- dolary, zaczną robic gry dla graczy

Opublikowano

tego wlasnie potrzebujemy, wiecej FPSow

podobno Crytek robil TPSa, ale skasowali projekt i znowu robia strzelanke, dobre ziomy.

Opublikowano

Nintendo ma kłopoty. Akcje wyceniane są najniżej od 2006 roku. Jeśli WiiU okaże się sprzedażową wtopą może to być koniec. Nintendo w przeciwieństwie do Sony i Microsoftu, nie ma gdzie odrobić strat.

http://www.bloomberg.com/news/2011-07-29/nintendo-s-yamauchi-loses-500-million-in-single-day-after-plunge-in-stock.html

http://finance.yahoo.com/q?s=NTDOY.PK

Zgodnie z wynikami ankiety przeprowadzonej wsrod czytelnikow Famitsu, PS Vita cieszy sie wiekszym zainteresowaniem niz Wii U.

PS Vita

- 87% of Japanese gamers have an interest in purchasing a PlayStation Vita

- 44.8% they intend to purchase it on the day of release.

- 54.9% thought the system was “inexpensive” at it’s price point of $249 USD for the Wi-Fi model.

- 58% said they choose the Wi-Fi version over the 3G one ($299 USD)

Wii U

- 38.3% of Famitsu readers polled said they had a good impression of the system after it was unveiled at E3, while 33.7% said they did not.

- 28% said they are undecided.

- 22.5% percent said it lacked impact, and many people commented that it seemed like a minor upgrade to the Wii.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

W Japonii wystarczy, że Capcom na Vitę zapowie Monster Huntera i ta jedna gra wystarczy, by konsolka szybko się rozeszła.

Opublikowano

Zgadza sie. Capcom nawet ostatnio sam sie chwalil, ze wsrod tytulow startowych na PS Vita ma szanse pojawic sie gra, ktora z miejsca odniesie sukces w Japonii, czyli Monster Hunter. Poza tym Vita ma szanse byc najlepszym launchem dla Sony od czasow PS2. System jest bardzo przyjazny developerom, line-up tez bedzie calkiem niezly i przede wszystkim cena jest atrakcyjna. Obnizka 3DS o 35% wprawdzie moze zagrozic Sony ale sadze, ze nie powstrzyma to skutecznie calkiem prawdopodobnego sukcesu PS Vita.

Opublikowano

3DS po obniżce to łakomy kąsek szczególnie dla ludzi co DS'a nie mieli.

Opublikowano

Trochę podobny do gimbusa Barteziaka :D

Opublikowano

http://gamekyo.com/groupnews_article19975.html

ja jebie :lol: i pizdyliard pudełek Halo CEA znika z półek :lol: tak się kosi złoto.

Jeśli to prawda to można było się tego spodziewać.

Opublikowano

podobno Crytek robil TPSa, ale skasowali projekt i znowu robia strzelanke, dobre ziomy.

jasne, lepsze są gry na ds za 50 ojro, których odpowiedniki często są za free we flashu...lub z symboliczną kwote na steamie czy app store

a tak, na ds to co innego bo można gwizdać do mikrofonu, pewnie w 3ds vol 2 będzie kamerka która odczyta machanie siusurkiem, N ogłosi to rewolucją, akolici padną na twarz

Edytowane przez Orson

Opublikowano

weź przestań palić to (pipi) bo Ci czerep już ryje

Opublikowano

czyżby moderator prowokował do ciętej riposty? nieee, na pewno mi sie przewidziało, na pewno nie jest przecież zje.bany, na pewno mi sie mieni w oczkach

(oprzytomniej pan, Nintendo wciaks ci przestarzałe konsole za bajońskie ceny a ty sie cieszysz jeszcze , no brawo..kto sprowadził na branże widmo kazual? Nintendo wraz z Wii i ich rewolucją- machaniem wilotem. Acha, tak, to byłs ewolucja, zapomniałem )

Opublikowano

Dohohoho jakis ty sprytny. Ja bym w sumie powiedzial, ze do tej waszej casualizacji bardziej sie przyczynil iOS i gierki na piec minut, a nie DS ale spoko. Ogolnie ciezko mi troche z toba rozmawiac bo jestem pewien, ze na DSie nie grales dluzej niz 15 minut, nie znasz lineupu a suche teksty o tym jakim jestes wojownikiem hardkorowych gier to wyrzucasz z siebie chyba automatycznie.

I ostatnio jak patrzylem to jedynie Microsoft poszedl ostro po kase nie-graczy, co az sie wydaje dziwne. Nawet Nintendo obok wydawania po(pipi)ek dla mas produkowalo i normalne gry.

Chyba, ze chodzi Ci o to z kolei, ze gry sa za latwe i press X to win. Jezeli za takie cos winisz "każualizacje" spowodowana przez Nintendo to jakby powodzenia.

Opublikowano

Dawno mnie tu nie bylo, widze ze szczurek dalej wali swoje chore teorie i sieje zajawke na Ninny, jak czarnoskorzy HIV w EU.

Opublikowano

jasne, lepsze są gry na ds za 50 ojro, których odpowiedniki często są za free we flashu...lub z symboliczną kwote na steamie czy app store

a tak, na ds to co innego bo można gwizdać do mikrofonu, pewnie w 3ds vol 2 będzie kamerka która odczyta machanie siusurkiem, N ogłosi to rewolucją, akolici padną na twarz

1. Gry na ds'a nie kosztują 50 euro

2. Konsola ma biiotekę gier liczoną w tysiącach, także normalne jest chyba to, że zawarte są w tym jakieś pierdółki

3. Nie zmienia to faktu, że mimo pierdółek ds ma tak pokaźną bibliotekę za(pipi)istych i "normalnych" że próżno szukać takowej na reszcie konsol tej generacji (tak, również stacjonarnych)

4. Jeżeli nie masz o czymś zielonego pojęcia to błagam zamilcz. Przez ciebie marnuje tylko drogocenne megabajty na komórce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.