Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
110564421.jpg

- gra stawia na 5vs5,

- amunicja jest za darmo,

- recoil jest całkowicie losowy, ale wpisuje się w okrąg, a nie kwadrat jak w CS:S - czyli tak, jak we współczesnych fpsach,

- nie ma regeneracji żyć,

- flashe działają jak w 1.6,

- pojawiły się dwa nowe rodzaje granatów: koktail mołotowa i "decoy", czyli samodzielny głośnik odtwarzający dźwięki strzałów,

- gra sprawia wrażenie zdecydowanie bardziej dopracowanej niż CS:S, który "zrobiony był jako przystawka do HL2".

O JA CIE ALE ZA(pipi)ISTE

not :/ :/

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

:P

6027024489_5dc76cc708_z.jpg

Dopiero teraz to obadałem, jawnie trzeba trofea samemu sobie apdejtować i jeszcze czekać huk wie ile czasu? Ja pier.dole co za tragedia, co za bezmózg na to wpadł...

Najwieksza beka jest z tego jak działa ten automatyczny update. Może w nastepnej generacji Sony nauczy się trochę od MS.

No nie rozumiem na jakiej zasadzie działa niby ta automatyczna synchronizacja trophy oraz update sajvów w chmurze.

Myślałem, że będzie tak, że po prostu ma Plusa to trophy po zdobyciu się synchronizuje. A sejv po wybraniu opcji "tak" aktualizuje się w chmurze ale oczywiście tak nie jest.

Co to za automatyczna synchronizacja skoro i tak muszę wybrać godzinę w której ma się włączyć Ps3 w celu "updatu". Jak teraz podczas grania miałem ustawioną godzinę to i tak trophy ani sejvy nie zaktualizowały mi się... Na jedno wychodzi czy wejdę w zakładkę trophy w celu synchronizacji i przerzucę sajv ręcznie. Czy ustawię z góry ustaloną godzinę, ma mi się włączyć konsola dajmy na to w nocy. Tylko po to żeby zrobiła to co sam robię od razu po skończonej sesji (aktualizuję trophy i przerzucam sajv).

Faktycznie, dziarska opcja na dodatek płatna /w ramach abonamentu :confused:

Opublikowano

rotfl, dodać jeszcze te update'y firmwareu gdzie musisz pierdylion okienek zaakceptować, instalacje gier trwające wieki (Rage zapewne 2 dni będzie się instalować na PS3), ściąganie tony patchy do gier... Sony przydałoby się wywalić w kosmos ten interfejs i napisać od nowa.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

Tak, nie wiem co za padaka projektowala XMB ale napewno nie byli to czempioni.To jakie kretynizmy zawiera soft na PS3 przechodzi pojecie. Ja dokladnie tak jak Slupek, zadowolony, ze w koncu trofea beda sie synchronizowac od razu po ich zdobyciu, zderzylem sie z murem. Co za debilizm, ustawiac konsole by sie wlaczala i wykonywala update. W piz.du z takimi uslugami.

Opublikowano
rotfl, dodać jeszcze te update'y firmwareu gdzie musisz pierdylion okienek zaakceptować, instalacje gier trwające wieki (Rage zapewne 2 dni będzie się instalować na PS3), ściąganie tony patchy do gier... Sony przydałoby się wywalić w kosmos ten interfejs i napisać od nowa.

Ta, 3 miesiące. Nie było mowy o tym, że będzie opcjonalna instalacja Rage.

A poza tym, niektórzy devi to jebane lenie. Seria Uncharted, Killzone 2 i 3 czy God of War 3 pokazują, że wcale nie trzeba instalować gier na dysk i mogą one zajebiście działać z płyty. No, ale do tego trzeba się trochę przyłożyć a oni idą po najmniejszej linii oporu i wymuszają częściowe instalacje.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Sądzisz, że w kolejnej generacji to się zmieni? Trzeba się do tego przyzwyczaić.

Opublikowano

Nic takiego nie napisałem. Chodzi mi o to, że pretensje o wymagane instalacje trzeba kierować do twórców gier a nie do Sony. Widocznie taka jest cena posiadania dysku w każdej konsoli ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb...

IMHO XMB to bardzo dobry wynalazek, aczkolwiek lekko niedorobiony i cierpi na "starość". Zobaczymy jak sprawdzi się nowy interface w PSV.

Opublikowano

Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb...

IMHO XMB to bardzo dobry wynalazek, aczkolwiek lekko niedorobiony i cierpi na "starość". Zobaczymy jak sprawdzi się nowy interface w PSV.

A co mają powiedzieć ludzie,którzy w ogóle tego dysku w Xboxie nie mają :huh:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Wtedy maja taką prędkość loadingów jak na PS3 po "przymusowej" instalacji.

ops, sorry, muszą po kilku-kilkunastu godzinach rozgrywki zmienić płytę-no masakra normalnie

Edytowane przez adi

Opublikowano

Grają tak samo jak z HDD.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
  • Autor
Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb... IMHO XMB to bardzo dobry wynalazek, aczkolwiek lekko niedorobiony i cierpi na "starość". Zobaczymy jak sprawdzi się nowy interface w PSV.

XMB jest taki jak dzisiejsze japońskie gry. Niby wszystko jest ok, ale sa bogate w mnóstwo archaizmów.

Opublikowano

Nie zapominajcie że XMB jest i obecnie musi byc intefesjem uniwersalnym dla wielu urządzeń marki Sony. XMB spotkamy też m. in. w konsolach przenośnych czy telewizorach. I nie jest to złe rozwiązanie. Mój dziadek kupił sobie Bravię i oczywiście chciał żebym mu go poustawiał. Moje obawy prysły gdy moim oczom ukazał się właśnie XMB i wszystko przebiegło bardzo sprawnie :)

No i w przeciwieństwie do nowego dasha w X360 jest bardziej ergonomiczny (wszystko prosto i intuicyjnie poustawiane i dostępne na pierwszy rzut oka - nie trzeba przewijać stron czy coś w ten deseń...), nie tnie, i nie jest przesycony kolorami i reklamami jak na cygańskim jarmarku (choć można zrobić swoje theme'y w pełnym tego słowa znaczeniu - tapeta, ikony, dźwięki, ect. ). O ile sieć PSN praktycznie dorównuje (co było tu również udawadniane, a kończyło się co najwyżej pyskówką i obrażaniem ze strony fanbojów), o tyle MS mógłby uprościć swego dasha. Przykładem niech będzie znajomek który ma obie konsole, ale często miewa przerwy w graniu. Długo nie grał X - i w dashu się pogubił, bo niewiele pamiętał. Odpalił PS 3 i nie miał takiego problemu. Jak dla mnie XMB mogło by bardziej jedynie się postarać pod względem obsługi gier. Tutaj jest zbyt minimalistycznie.

Opublikowano

Mendrek dzis chyba wolne w Sony Center dali dla swojego Piarowca ? :D

Już sam fakt że nie można w każdej grze swojej muzy odpalić to jrst potężny minus dla XMB imo.

Opublikowano
Mendrek dzis chyba wolne w Sony Center dali dla swojego Piarowca ? :D Już sam fakt że nie można w każdej grze swojej muzy odpalić to jrst potężny minus dla XMB imo.

no fakt, to jest archaizm

wkur.wia mnie też przewijanie muzyki! czasem słucham podcastów na konsoli i załóżmy, ze odcinek ma 2 h. Słucham 1 godzine a na drugi dzien by wrócic w te same miejsce musiałbym przewijac 7 min bo jest tylko opcja przewijanie 2 + ...albo i 1 ,5 +

to taka podstawowa rzecz, ze aż dziw bierze ze jest tak zrobiona

Opublikowano

Ale w PS3 jest jedna bardzo fajna rzecz dzięki przeglądarce internetowej: mogę sobie seriale, które oglądam ściągać bezpośrednio na konsole :D

Opublikowano

Codename, fakt że nie ma tego zunifikowanego. Z drugiej strony nie jest to niemożliwe, co pokazał np. Wipeout HD. Kwestia lenistwa programistów.

Opublikowano
  • Autor

Tyle, że powinna ta funkcja leżeć u podstaw softu konsoli, a nie w samej grze.

Opublikowano

co za smuty przy niedzieli... to już nikt sie nie cieszy, ze XBL skończyło właśnie 9 lat?

Opublikowano

E tam. Gdyby to było 10 lat ;) Szkoda tylko, że przez rok Stalion83 nie wyrobi się z tym 1 mln GS :P

Opublikowano
No i w przeciwieństwie do nowego dasha w X360 jest bardziej ergonomiczny (wszystko prosto i intuicyjnie poustawiane i dostępne na pierwszy rzut oka - nie trzeba przewijać stron czy coś w ten deseń...), nie tnie, i nie jest przesycony kolorami i reklamami jak na cygańskim jarmarku (choć można zrobić swoje theme'y w pełnym tego słowa znaczeniu - tapeta, ikony, dźwięki, ect. ). O ile sieć PSN praktycznie dorównuje (co było tu również udawadniane, a kończyło się co najwyżej pyskówką i obrażaniem ze strony fanbojów), o tyle MS mógłby uprościć swego dasha. Przykładem niech będzie znajomek który ma obie konsole, ale często miewa przerwy w graniu. Długo nie grał X - i w dashu się pogubił, bo niewiele pamiętał. Odpalił PS 3 i nie miał takiego problemu. Jak dla mnie XMB mogło by bardziej jedynie się postarać pod względem obsługi gier. Tutaj jest zbyt minimalistycznie.

od czasów twoich rodzynów o xbl i psn że to prawie to samo teraz przyszła pora na interfejs konsol :lol: znowu mocarny argument ,,kumpel mówił, ja nie widziałem x360 nigdy na oczy ale pierdole o tym na forach''.

W XMB jest więcej opcji i jest lepszy do przeglądania zdjęć i filmów na konsoli ale gorszy do gier, usług sieciowych, jest bardziej zakręcony i zamula w przeciwieństwie do dasha X360.

Wystarczy to że na x360 nie instaluje się gier/dem, można słuchać własnej muzyki w każdej grze, dash działa szybciej i jest wygodniejszy, no i połączony z XBL przez co nie trzeba wchodzić osobno do sklepiku w którym mamy zablokowane opcje konsoli.

Na x360 również możesz robić własne tematy heh.

Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb....

posiadaczy ps3 20/40GB i konieczną instalację również pozdrawiamy ;)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Już, któryś raz z kolei uderza mnie fakt jak cholernie by mi się przydała kieszonsolka - mógłbym jednocześnie grać, oglądać TV i surfować po necie. Uroki deficytu czasu dają się we znaki :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

jest wygodniejszy

No z tym się nie zgodzę, nawigacja po menu w PS3 jak dla mnie jest wygodniejsza (czytelność, schludność, prosty podział). Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia, ale w moim wypadku znacznie szybciej poszło z produktem Sony i Mendrek ma rację, że po dłuższym okresie nie odpalania X360 jest problem z połapaniem się w menusach.

Opublikowano

posiadaczy ps3 20/40GB i konieczną instalację również pozdrawiamy ;)

znalezienie kogos z 20 lub 40 nadal na chodzie moze byc ciezkie;p

Opublikowano

od czasów twoich rodzynów o xbl i psn że to prawie to samo teraz przyszła pora na interfejs konsol :lol: znowu mocarny argument ,,kumpel mówił, ja nie widziałem x360 nigdy na oczy ale pierdole o tym na forach''.

Od czasów twoich rodzynów o zarabianiu poprzez płacenie MS za usługę sieciową (i ustalając tym nowe prawa ekonomii), przyszła pora na twoje wypociny i zaprzeczenia na temat czegoś, co gołym okiem widać. Ale ok... Aha i do X'a mam dostęp w sumie stały, więc o aspektach wiem wiele. Nie musisz się tak spinać.

W XMB jest więcej opcji i jest lepszy do przeglądania zdjęć i filmów na konsoli ale gorszy do gier, usług sieciowych, jest bardziej zakręcony i zamula w przeciwieństwie do dasha X360.

Zgodzę się z pierwszą częścią na temat gier i filmów, co do zamulania też, bo to bywa że podczas niektórych gier (zwłaszcza tych czytanych z dysku), To zapewne dlatego że ładuje się pełny, a nie jego uboższa wersja (nie mówię, że to od razu zaleta...), a tak poza tym to nie wiem gdzie miałby zamulać? Może przy ładowaniu friendlisty? A to nie czasem przy nowym dash'u? A czy jest bardziej zakręcony? LOL. Jak coś tak prostego, co jest wkładane nawet do telewizora może być skomplikowane? To raczej z powodu unifikacji wielu rzeczy i zamerykanizowaniu się (avatary, ogłoszenia, szmajery, bajery... ) nowy dash to raczej mordęga dla chcącego coś intuicyjnie znaleźć.

Wystarczy to że na x360 nie instaluje się gier/dem, można słuchać własnej muzyki w każdej grze, dash działa szybciej i jest wygodniejszy, no i połączony z XBL przez co nie trzeba wchodzić osobno do sklepiku w którym mamy zablokowane opcje konsoli.

Jasne, nie instaluje się. Nie zdziw się jak sąsiad przyjdzie za godzinę w trosce czy nie zemdlałeś przy włączonym odkurzaczu ;) A słuchanie własnej muzyki? Hm. Jeśli kogoś to naprawdę jara. I co z tego że jest połączony, skoro jest tam napchany wszystkim i trzeba przewijać i szukać. W XMB jest wszystko widoczne i poukładane.

Na x360 również możesz robić własne tematy heh

Jasne. Tak samo możesz jechać po autostradzie Ferrari 458 i Fiatem 126p - w końcu i to jeździ i to jeździ. Czyż nie? ;)

Ps. Wróciłem właśnie na forum, i nie ja tu moderowałem.

Ps. 2 Nie mówię że X ma złe dashboard'y, bo ten wcześniejszy był bardzo fajny. Ten obecny to dla mnie ruch w stronę casuali, a że nie działa już tak stabilnie... Cóż, komercja ma swoją cenę ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.