Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

ohohoh, odkurzacz, cóż za żart, dajcie mu certyfikat beki.

Tak, mnie jara słuchanie muzy podczas gry, bo przynajmniej jak gram w NFS HP w tle leci godna muzyka z poprzednich części, a nie jakaś pedaliada pokroju 30 sekund do marsa. Ale zapewne przeglądarka internetowa obsługiwana padem jest 100x bardziej ważna w kĄsoli.

Z resztą po co ja dyskytuje jak zaraz ten post zniknie i za pewne nie usunie go Mendrek :ph34r:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Dla mnie przeglądarka jest ważniejsza w konsoli jak słuchanie muzyki w czasie gry. Co jak będe grać w fife to mam odpalić sobie jakieś in the final countdown i grać? czy też nie wiem jakiegoś FPS'a i słuchać rock'a czy hu,i wie czego LOL, w NFS: HP może to pasuje czy w innych wyścigówkach słuchać swojej muzyki przy jeździe ale raczej w innych grach nie. Zawsze lubie sobie odpalić jakiś odcinek Housa na PS3 z przeglądarki i leżeć w łóżku go oglądając, i to jest zaje,biste.

A co do dysków to chyba największy rozmiar instalek to miało Heavy Rain lub GT5 6-8 GB więc posiadacze peestrójek z 20-40GB dyskami mogli by sobie zainstalować te gierki.

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Przeglądarka to fajna sprawa. Często lubię zajrzeć na YT z poziomu PS3 aby luknąć teledyski czy nowe filmiki. Zgadzam się, że nie do każdej gry pasuje dawanie muzyki jaką przetrzymujemy na dysku ale np. w bijatykach czy wyścigach to jest dobre. Nawet w Castlevanii: Lords of Shadow była możliwość custom soundtrack i odpaliłem wtedy podczas gry najlepsze utwory z sagi Castlevania.

Opublikowano

Tak, mnie jara słuchanie muzy podczas gry, bo przynajmniej jak gram w NFS HP w tle leci godna muzyka z poprzednich części, a nie jakaś pedaliada pokroju 30 sekund do marsa. Ale zapewne przeglądarka internetowa obsługiwana padem jest 100x bardziej ważna w kĄsoli.

Akurat w NFS HP można zapodać własny OST, ale Sony powinno dać taką opcję. Co więcej oni mogą to zrobić w każdej chwili, ale tylko z wiadomych sobie przyczyn nie chcą tak jak i wiele innych funkcji.

No i nie do każdej pozycji pasuje własny OST. Wszelkie wyścigi i inne twory gdzie muzyką są jakieś piosenki to jak najbardziej, ale w takim Uncharted mija się to z celem wg mnie.

A co do dysków to chyba największy rozmiar instalek to miało Heavy Rain lub GT5 6-8 GB więc posiadacze peestrójek z 20-40GB dyskami mogli by sobie zainstalować te gierki.

HR zajmuje tylko 4GB, więc w porównaniu do takiego Bioshock'a (5,8GB) i RE5 (5,7GB z DLC) czy nawet MGS4 (też 4giga, ale z instalkami pomiędzy aktami), nie jest jakoś w czołówce.

Najgorsze są update'y na PS3 ważące po kilkaset MB gdzie taki sam update na XO zajmuje podobno kilka(naście) mega.

Opublikowano

Tak sie składa, że z przeglądarki na PS3 krozystam więcej niż na PC... niestety pozostawia ona sporo do życzenia (dawno nie była aktualizowana i coraz więcej stron nie działa na niej jak trzeba.. chociażby to forum).XMB jako interfejs jest też świetny ale system, na którym on chodzi już niekoniecznie... :unsure:

A i z funkcji, których mi najbardziej w PS3 brakuje (a które ma X360) najbardziej brakuje mi właśnie możłiwości odpalenia własnej muzy w każdej grze, w dowolnym momencie. x-game chat tez by się przydał.. ale to już jest mniej istotne.

Opublikowano

Oby tylko Sony nie wpadło na chory pomysł aby taki bajer z odtwarzaniem muzy w każdej grze był dostępny tylko dla abonentów PS Plus. Choć technicznie mija się to z celem, bo nie jest to zależne od sieci tylko od konsoli i stosownego firmware ale zawsze można coś wykombinować.

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

Ciekawe ile jeszcze kółek zatoczy ten temat :P

Opublikowano

Wszystko co było do przewidzenia już przewidziałem ;)

Opublikowano

Nie czaje, kto w dobie tabletow, notebookow, telewizorow z wifi uzywa przegladarek w konsoli,przeglada siec za pomoca pada, badz kupuje do niej klawiature. Jeszcze gdyby ta przegladarka byla fajna, szybko ladowala strony, a to przeciez takie (pipi).

Opublikowano

Nie czaje, kto w dobie tabletow, notebookow, telewizorow z wifi uzywa przegladarek w konsoli,przeglada siec za pomoca pada, badz kupuje do niej klawiature. Jeszcze gdyby ta przegladarka byla fajna, szybko ladowala strony, a to przeciez takie (pipi).

Bo nie każdego stać na te dobrodziejstwa techniki? Skoro komuś wygodnie z korzystania przeglądarki w konsoli to po co ma kupować inne urządzenia do tego ;P

Opublikowano

Nie czaje kto w dobie iPodów, smartfonów, zestawów HiFi używa konsoli do słuchania muzyki podczas grania itd.

Opublikowano

Nie czaje kto w dobie iPodów, smartfonów, konsoli do słuchania muzyki podczas grania itd.

No jak lubisz grać nie słysząc w ogóle samej gry to ok :)

Nie czaje kto w dobie zestawów HiFi używa konsoli do słuchania muzyki podczas grania itd.

No jak grasz na konsoli i masz zestaw HiFi to raczej są ze sobą połączone i custom soundtrack z konsoli leci wtedy przez te HiFi :)

Opublikowano

od czasów twoich rodzynów o xbl i psn że to prawie to samo teraz przyszła pora na interfejs konsol znowu mocarny argument ,,kumpel mówił, ja nie widziałem x360 nigdy na oczy ale (pipi)e o tym na forach''.

Od czasów twoich rodzynów o zarabianiu poprzez płacenie MS za usługę sieciową (i ustalając tym nowe prawa ekonomii), przyszła pora na twoje wypociny i zaprzeczenia na temat czegoś, co gołym okiem widać. Ale ok... Aha i do X'a mam dostęp w sumie stały, więc o aspektach wiem wiele. Nie musisz się tak spinać.

W XMB jest więcej opcji i jest lepszy do przeglądania zdjęć i filmów na konsoli ale gorszy do gier, usług sieciowych, jest bardziej zakręcony i zamula w przeciwieństwie do dasha X360.

Zgodzę się z pierwszą częścią na temat gier i filmów, co do zamulania też, bo to bywa że podczas niektórych gier (zwłaszcza tych czytanych z dysku), To zapewne dlatego że ładuje się pełny, a nie jego uboższa wersja (nie mówię, że to od razu zaleta...), a tak poza tym to nie wiem gdzie miałby zamulać? Może przy ładowaniu friendlisty? A to nie czasem przy nowym dash'u? A czy jest bardziej zakręcony? LOL. Jak coś tak prostego, co jest wkładane nawet do telewizora może być skomplikowane? To raczej z powodu unifikacji wielu rzeczy i zamerykanizowaniu się (avatary, ogłoszenia, szmajery, bajery... ) nowy dash to raczej mordęga dla chcącego coś intuicyjnie znaleźć.

Wystarczy to że na x360 nie instaluje się gier/dem, można słuchać własnej muzyki w każdej grze, dash działa szybciej i jest wygodniejszy, no i połączony z XBL przez co nie trzeba wchodzić osobno do sklepiku w którym mamy zablokowane opcje konsoli.

Jasne, nie instaluje się. Nie zdziw się jak sąsiad przyjdzie za godzinę w trosce czy nie zemdlałeś przy włączonym odkurzaczu A słuchanie własnej muzyki? Hm. Jeśli kogoś to naprawdę jara. I co z tego że jest połączony, skoro jest tam napchany wszystkim i trzeba przewijać i szukać. W XMB jest wszystko widoczne i poukładane.

Na x360 również możesz robić własne tematy heh

Jasne. Tak samo możesz jechać po autostradzie Ferrari 458 i Fiatem 126p - w końcu i to jeździ i to jeździ. Czyż nie?

Ps. Wróciłem właśnie na forum, i nie ja tu moderowałem.

Ps. 2 Nie mówię że X ma złe dashboard'y, bo ten wcześniejszy był bardzo fajny. Ten obecny to dla mnie ruch w stronę casuali, a że nie działa już tak stabilnie... Cóż, komercja ma swoją cenę

zgadza się jak ktoś chce pooglądać zdjęcia, może pokaz slajdów jak wpadnie ciocia > ps3, jak chce mieć wygodę z grami > x360 :)

w xmb zamula friendslista, trophy, lista gier i wczytywanie menu podczas gry, w dodatku jak chce sprawdzić nowości na rynku muszę osobno wbijać do PSS gdzie konsola blokuje opcje, długo to trwa i jest to upierdliwe.

Pokaż mendrek grę arcade/demo/grę z GoD które się instaluje jak na ps3, ściągasz i grasz bez instalacji, bez 50 patchy po drodze które sporo ważą. Szybko i wygodnie.

Pierwsze odpalenie gt5 w kwietniu to były 2godziny ściągania i instalacji.

Gry na płytach na Xa to opcjonalna instalacja, jak nie zainstalujesz płyty to loadingi masz zbliżone do ps3 z zainstalowanymi grami, więc też nie jest źle.

X odkurzacz możliwe, u mnie ps3 80GB zagłusza x360 więc nie słyszę tego ;P podobno od wiosennej aktualizacji ten problem pojawił się w fatach, ja to mam od dawna.

Wygląd interfejsu fiat i ferrari heh, kwestia gustu, jedni wolą wygląd XMB który przypomina remake DOSa inni zbajerowanego Dasha Xa jak sam pisałeś.

Do Xa masz dostęp cały czas? chyba do pisanie farmazonów. Kumpel mówił, u kumpla, podobno kumpel, kumpel kumpla ;) Posta lepiej zapisze bo zaraz go znowu usuniesz.

posiadaczy ps3 20/40GB i konieczną instalację również pozdrawiamy

znalezienie kogos z 20 lub 40 nadal na chodzie moze byc ciezkie;p

tak samo jak kogoś z x360 20GB więc nie wiem co to z czepianie się pamięci w x360, jak ktoś potrzebuje miejsca dokupi dysk/zamieni na większy

Nie czaje kto w dobie iPodów, smartfonów, zestawów HiFi używa konsoli do słuchania muzyki podczas grania itd.

raczej puścić dźwięk z dwóch źródeł na tych samych głośnikach i dopasować go do rozgrywki ciężko, w x360 to dobrze działa czego nie można powiedzieć o przeglądarce ps3

Opublikowano
  • Autor

Ze sciaganiem gier GoD nie jest czasem tak, ze instalacja odbywa sie podczas sciagania, ze w momencie, kiedy dana gra jest sciagnieta, rownoczesnie jest tez zainstalowana? Pytam, bo dawno z dashem xowym nie mialem stycznosci, ale jezeli mnie pamiec nie myli to cos takiego wlasnie sie odbywa. Jakim cudem gry i dema mialyby sie obejsc bez instalacji? Wszystko jest instalowane, tylko albo jest to ukryte albo nie.

Opublikowano

O to mu chodziło. Nie ma osobnego ściągania i instalacji, a instaluje się w trakcie ściągania.

Opublikowano

Nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Chociaż dla mnie to jest mało istotna funkcja i nie wiem czemu niektórzy upatrują jej brak jako jeden z minusów PS3...

Opublikowano

Nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Chociaż dla mnie to jest mało istotna funkcja i nie wiem czemu niektórzy upatrują jej brak jako jeden z minusów PS3...

Ja za to absolutnie nie mogę pojąć, dlaczego jej nie ma.

Zazwyczaj gram online z kuzynem, który tak jak ja posiada obie konsole i przez brak cgc zupełnie nie chce nam się grać w cokolwiek w sieci na PS3. Zewnętrzny czat jest "odrobinę" wygodniejszy, niż łączenie się od nowa w każdej grze. Na XBL zapraszamy się do grupy i uzgadniamy, w co chcemy zagrać, w każdej chwili inni znajomi mogą dołączyć i zagadać, po włączeniu gry nie musimy się ponownie szukać i tak dalej - jak dla mnie to absolutna podstawa.

Między innymi przez to większość gier multiplatformowych kupuję na X'a.

Edytowane przez Hejas

Opublikowano

X odkurzacz możliwe, u mnie ps3 80GB zagłusza x360 więc nie słyszę tego ;P podobno od wiosennej aktualizacji ten problem pojawił się w fatach, ja to mam od dawna.

Ja tak mam właśnie od kilku miechów na mojej plejce (40GB)i nie wiem czy to wina a)aktualizacji b) rypiącej się konsoli c)upałów (chociaż to wykluczam, bo rok temu podczas upałów nie było takiego problemu). Teraz z ręka na sercu, plejka przy niektórych grach (z bajerancką grafiką) chodzi głośniej niż mój (też stary) X360.

Odpalanie muzyki, przeglądarka, to bajery które mi w konsoli nie są potrzebne, ale... Pamiętam, że PS3 było reklamowane jako kombajn multimedialny, ludzie darli włosy co to nie będzie robić. Teraz wychodzi, że (przynajmniej w cywilizowanych krajach) multimedialność X360 będzie/jest rozwijana, a PS3 ograniczana/brak rozwoju, za co -o dziwo- M$ jest karcone przez te same osoby, które cieszyła wszechstronność(a właściwie wizja wszechstronnosći) PS3. Zabawna sytuacja, chociaż z mojej perspektywy, jak PS3 było promowane na wszystko w jednym to z grami bywało różnie, z kolei X był reklamowany jako konsola do gier, co faktycznie miało przełożenie na stan faktyczny. Teraz koncerny trochę zmieniły politykę i mamy sytuację odwrotną.

Opublikowano

PS3 - kombajn multimedialny z założenia - w praktyce nie wykrywa automatycznie po jakim złączu idzie sygnał video :P

Przynajmniej jeśli idzie o VGA.

Co do dasha w X360 to ja zawsze uważałem, że jest wręcz łopatologiczny, a tu się okazuje, że niektórych przerasta jego "złożoność" :P

A co do custom soundtracka to ja tam nigdy nie czułem potrzeby zarzucania swojej ścieżki. Nawet nie wiem jak to zrobić :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Sony pewnie nawet nie przewidziało,że ktoś będzie grał przez VGA. :P Już nie lepiej przez HDMI - DVI?

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Niektóre TVLCD mają większe opóźnienie na wejściach cyfrowych przez postprocessing (nawet w trybie game). VGA rozwiązuje ten problem.

A poza tym jak mogli tego nie przewidzieć skoro PS3 obsługuje VGA :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Na wp spece skopiowali ranking metacritic najlepiej ocenianych gier w ogóle. Szkoda, że zapomnieli o Ocarina of Time (99/100) i Soul Calibur (98/100). Beka jak za coś takiego bierze się portal od wszystkiego.

http://gry.wp.pl/gal...i,179685/1.html

Edit: A jeszcze Tony Hawk 2 98/100.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.