Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Nie ma to jak jarać się ex'ami, które 95% ludzi oleje na rzecz jakichkolwiek multiplatform i które na forum kupi 10 osób na krzyż :P Podniecanie się ex'em tylko dlatego, że to ex jest na poziomie dzieciaka zaraz po komunii. Większe zamieszanie od tych gier wywołują pewnie gry z Summer of Arcade na XBLA.

Obok Bioshock Infinite, Mass Effect 3 itp. te gry praktycznie nie istnieją.

Cały przyszłoroczny zestaw Sony bez wahania zamieniłbym na jednego "Bogusława Kratosa 4" albo pełnoprawne Gran Turismo 6 bez żadnego popeliniarstwa.

Czekać tylko jak MaZZeo będzie się podniecał Steel Battalion, Psyko Gunstringer, a ja Fable :P

A możesz mi wytłumaczyć czemu jaranie się Halo Anniversary nie jest na poziomie dziecka po komunii?

Pisałeś że nie ma ex na ps3 w 2012 to ci wymieniłem kilka, ja bardziej czekam na TLG niż na BI czy ME3, no ale co kto lubi.

Po co ci gt6 jak nawet w gt5 nie grałeś??

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Don - to jest temat Console Wars, więc to logiczne że exy i ich liczba będzie wykorzystywana w dyskusjach :sorcerer:

Przecież tego nie neguję. Ale nie będę się podniecał ex'ami, które mało interesująco wypadają na tle najwyższej klasy multiplatform. To nie 2006, że "byle jaki" ex wypadał o klasę lepiej na tle jakiś tonyhawków. Teraz mamy gry jak Rage, Arkham City itp.

Opublikowano

Nie ma to jak jarać się ex'ami, które 95% ludzi oleje na rzecz jakichkolwiek multiplatform i które na forum kupi 10 osób na krzyż :P Podniecanie się ex'em tylko dlatego, że to ex jest na poziomie dzieciaka zaraz po komunii. Większe zamieszanie od tych gier wywołują pewnie gry z Summer of Arcade na XBLA.

Obok Bioshock Infinite, Mass Effect 3 itp. te gry praktycznie nie istnieją.

Cały przyszłoroczny zestaw Sony bez wahania zamieniłbym na jednego "Bogusława Kratosa 4" albo pełnoprawne Gran Turismo 6 bez żadnego popeliniarstwa.

Czekać tylko jak MaZZeo będzie się podniecał Steel Battalion, Psyko Gunstringer, a ja Fable :P

A możesz mi wytłumaczyć czemu jaranie się Halo Anniversary nie jest na poziomie dziecka po komunii?

Pisałeś że nie ma ex na ps3 w 2012 to ci wymieniłem kilka, ja bardziej czekam na TLG niż na BI czy ME3, no ale co kto lubi.

Po co ci gt6 jak nawet w gt5 nie grałeś??

Ja się jaram prywatnie Halo: CEA bo nigdy w tę grę nie grałem, nikomu nie będę wciskał, że to jakieś wielkie "halo" jak miliony ludzi to ograło przez 10 lat.

Dla Gran Turismo 5 kupiłem PS3 (i Killzone 2/3), ale ode mnie profitów PD nie dostanie za półprodukt. Szczególnie po tym co naobiecywali na wyrost. Dlatego z chęcią bym przyjął w łapy grę gdzie devi nie idą na łatwiznę.

Opublikowano

Don - to jest temat Console Wars, więc to logiczne że exy i ich liczba będzie wykorzystywana w dyskusjach :sorcerer:

Przecież tego nie neguję. Ale nie będę się podniecał ex'ami, które mało interesująco wypadają na tle najwyższej klasy multiplatform. To nie 2006, że "byle jaki" ex wypadał o klasę lepiej na tle jakiś tonyhawków. Teraz mamy gry jak Rage, Arkham City itp.

No właśnie wychodzi Batman, Rage, Skyrim, Battlefield 3, Assassin 3 a ty wolisz kupić zamiast nich na premierę Halo HD i kto tu się ex'ami podnieca :sorcerer:

Opublikowano

BTW. EA ma poczucie humoru. Dzisiaj Dead Space 2 będzie w PSS z ceną €59.99 :lol:

Boże broń nas przed cyfrową dystrybucją bo same takie okazje będziemy dostawać :P

No właśnie wychodzi Batman, Rage, Skyrim, Battlefield 3, Assassin 3 a ty wolisz kupić zamiast nich na premierę Halo HD i kto tu się ex'ami podnieca :sorcerer:

Odpowiedź masz powyżej. Dla mnie to jak zupełnie nowa gra. A czy grę kupię na premierę to nie wiem, musiałaby być tak za ok. 150 zł. Rimejk to jednak rimejk. A jak sobie poszukasz na forum to znajdziesz posty gdzie pisałem, jeszcze kiedy były tylko plotki o remake'u, że kupię tylko w sytuacji jeśli to będzie remake z prawdziwego zdarzenia zrobiony na miarę dzisiejszych standardów, a remaster oleję.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Odpowiedź masz powyżej. Dla mnie to jak zupełnie nowa gra. A czy grę kupię na premierę to nie wiem, musiałaby być tak za ok. 150 zł. Rimejk to jednak rimejk.

Czyli ty możesz się podniecać Halo:HD a ja TLG, Starhawk i Sly już nie bo to dziecinne jest??

Opublikowano

No bo Halo kupi masa ludzi, a tych gier już nie. A wiadomo jak gra się nie sprzedaje, nieważne jaki poziom prezentuje to jest crapem. :rolleyes:

Opublikowano

Ani Halo:CEA ani TLG, Starhawk czy Sly nie są powodem do podniecania w takim sensie by znowu gadać pierdoły jaki to konsola X ma niebywały lineup względem konsoli Y.

Na 2012 Sony ma drobnicę z niszy, a M$ ma jedno kopyto. Tak wygląda sytuacja.

Osobiste preferencja to kwestia indywidualna.

Opublikowano

Dla Ciebie czy innych osób wypadają mało interesująco,a dla innych wręcz przeciwnie. Przynajmniej posiadacz PS3 ma znacznie większy wybór niż taki użytkownik Xboxa 360.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

MYSZa7: Masz rację. Z drugiej strony ja i "inni" to w rzeczywistości pewnie te 95% ogółu :P

Opublikowano

Odpowiedź masz powyżej. Dla mnie to jak zupełnie nowa gra. A czy grę kupię na premierę to nie wiem, musiałaby być tak za ok. 150 zł. Rimejk to jednak rimejk. A jak sobie poszukasz na forum to znajdziesz posty gdzie pisałem, jeszcze kiedy były tylko plotki o remake'u, że kupię tylko w sytuacji jeśli to będzie remake z prawdziwego zdarzenia zrobiony na miarę dzisiejszych standardów, a remaster oleję.

Halo:HD chyba jednak bliżej do remaster, grafikę podciągi a cała reszta ma być identyczna jak 10lat temu(AI, fizyka). Remake kojarzy mi się z większymi zmianami(RE1, MGS na Gamecube czy Tomb Raider Anniversary).

A lineup na 2012 możemy po następnym e3 oceniać bo teraz to chyba bez sensu jest.

Opublikowano

Prawda to jest taka, ze to ostatni rok z naprawde kozackimi grami na te generacje.

Dawac nowe konsole (pipi)a.

Bioshock Infinite, Mass Effect 3, Tomb Raider, Hitman, The Last Guardian (chyba) to tylko kilka przykładów. W 2013 może już nie być tak ciekawie i pewnie cała para pójdzie w nowe konsole.

Opublikowano

Halo:HD chyba jednak bliżej do remaster, grafikę podciągi a cała reszta ma być identyczna jak 10lat temu(AI, fizyka). Remake kojarzy mi się z większymi zmianami(RE1, MGS na Gamecube czy Tomb Raider Anniversary).

Wow :D Graficznie wygląda jak gra robiona dzisiaj, a AI fizyka pozostawiona jest celowo by zachować pierwotny charakter rozgrywki żeby nie zrobić z tego Reach 2, nawet się chwalili, że korzystając z silnika z Reach starają się przenieść na ten engine pewne charakterystyczne dla Halo:CE glitche (pomijam już fakt, że te 10 letnie Ai jest pewnie bardziej zaawansowane niż w większości dzisiejszych produkcji). Inne rzeczy, które wymagały nakładów to chociażby od nowa nagrane efekty dźwiękowe i ścieżka muzyczna. Widziałeś nowe zrobione specjalnie do remakeu animowane terminale, które w pierwowzorze były tylko ścianą tekstu, a w Halo: CEA będą animowanymi opowieściami ?

Opublikowano
  • Autor

A lineup na 2012 możemy po następnym e3 oceniać bo teraz to chyba bez sensu jest.

Nie gadaj. O tym rameku tak nie mozna mowic, bo na taka skale jeszcze remakow nie bylo. To remake na nowym silniku.

Opublikowano

Prawda to jest taka, ze to ostatni rok z naprawde kozackimi grami na te generacje.

Dawac nowe konsole (pipi)a.

Bioshock Infinite, Mass Effect 3, Tomb Raider, Hitman, The Last Guardian (chyba) to tylko kilka przykładów. W 2013 może już nie być tak ciekawie i pewnie cała para pójdzie w nowe konsole.

Jakby tak zacząć wypisywać co ma wyjść w 2012 to pewnie by się okazało, że będzie taki sam kozak jak 2011. Trzeba pamiętać ile gier z 2010/11 zostało de facto przesuniętych na 2012.

Z przesuwanych gier to chociażby GR: Future Soldier, chyba nowy Max Payne i pewnie o wiele więcej.

Można nawet wstępnie listę zrobić co ciekawszych/oczekiwanych gier:

1. Max Payne

2. GR: Future Soldier

3. Bioshock Infinite

4. Mass Effect 3

5. The Last Guardian

6. Tomb Rider

7. Halo 4

8. Hitman

9. Twisted Metal

10. FF XIII-2

11. Call of Duty: Cośtam :P

Dopisujcie to będziemy mieć jasność :)

Opublikowano

Ja byłem napalony po pierwszym trailerze, ale ostatni gameplay napełnił mnie trwogą o tę pozycję. Jedynka zakupiona przez ze mnie w zeszłym roku na premierze miała świetny klimat, a jak usłyszałem w Last Light muzę rodem z Jamesa Bonda to zwątpiłem.

Ale odstawiając na bok te osobiste obawy to fakt, generalnie jako gra Metro Last Light zapowiada się bardzo dobrze.

Zawsze można Wieśka 2 na konsole dopisać, ale coś czuję że może im nie wyjść optymalizacja tak jak powinna :P

Opublikowano

Wow :D Graficznie wygląda jak gra robiona dzisiaj, a AI fizyka pozostawiona jest celowo by zachować pierwotny charakter rozgrywki żeby nie zrobić z tego Reach 2, nawet się chwalili, że korzystając z silnika z Reach starają się przenieść na ten engine pewne charakterystyczne dla Halo:CE glitche (pomijam już fakt, że te 10 letnie Ai jest pewnie bardziej zaawansowane niż w większości dzisiejszych produkcji). Inne rzeczy, które wymagały nakładów to chociażby od nowa nagrane efekty dźwiękowe i ścieżka muzyczna. Widziałeś nowe zrobione specjalnie do remakeu animowane terminale, które w pierwowzorze były tylko ścianą tekstu, a w Halo: CEA będą animowanymi opowieściami ?

Mi się remake kojarzy się z większymi zmianami i przemodelowaniem całej gry pod dzisiejsze standardy a nie tylko oprawy(tak jak to zrobili w TR:A,MGS1 czy RE1). Choć z drugiej strony H1 chyba aż tak bardzie się nie zestarzało ^_^

Opublikowano

A tak odnośnie Wieśka drugiego. Nowa reklamówka:

http://www.youtube.com/watch?v=0QwpjlXvq_Y

Opublikowano

Ahahahahhahahahaha

Fotki BF3 i MW3

ztego tlumu do bf3 pewnie co dziesiaty kupi kopie

a z mw3 kazdy,

Nieliczni ale fantyczni!

Opublikowano

Akurat The Twin Snakes przez fanów MGS-a nie jest uważany za jakiś wielki remake, bo zmiany były, ale nie do końca korzystne. Matrixowe wstawki to jakaś wtopa. Za ruszenie muzyki to w ogóle powinni dostać wpierdol, zepsuli choćby warhead storage, czy chyba najbardziej znany kawałek ten podczas alarmu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.