Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No nie dziwne, ze byl ciety, bo jak zwykle nikt tego (pipi) nie kupi. Podziwiam sony, bo ciagnie te crapy, mimo, ze nikt w nie nie gra.

kolejny FAIL (zaraz będzie rekord)

Resistance: Fall of Man - 3.83 mln

Resistance 2 - 2.14 mln

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ja sie chcialem zapytac jakiegos fanboja, jak wytlumaczy fakt, ze gry na ps3 sprzedaja sie w znacznie mniejszych ilosciach, niz na Xa.

Dobra, ja odpowiem na przykladzie Res 1 przytoczonym przez obiektywnego dziennikarza alexxa-1:

john smith poszedl w okolicach premiery ps3 po odtwarzacz blu ray. Koles w sklepie mowi mu, ze za polowe ceny dobrego odtwarzacza moze miec odtwarzacz i konsole w jednym. John dlugo sie nie namyslajac kupuje ps3 w bundlu z resem 1 i spidermanem na blu-ray. Po okolo dwoch latach przypomina sobie, ze na ps3 mozna tez grac, a ze zna jedynie resa,to idzie po resa 2.

Proste.

Wyjasnilem sprzedaz resa oraz zjawisko slabej sprzedazy gier na plejstejszyn. Dziekuje za uwage.

Opublikowano

Mnie tam nie obchodzą takie rankingi bo są po prostu bez sensu, ale taki tytuł dla Uncharted 3 to będzie takie samo kuriozum jak swojego czasu dla MW2.

No bo za co ? Za "te same" skrypty i ładną grafikę ?

No i to samo tyczy się Girsów trzecich czy Forzy 4 (która swoją drogą wygląda jak trójka) co nie?

Wybiórczości ty moja kochana.

W Girsach 3 wywrócili do góry nogami cały system Hordy, który teraz nie ma nic wspólnego z tym co było w poprzedniej części i rozpisali całą kampanię tak by co-op dla 4 osób miał ręce i nogi. Pod względem zmian Uncharted 3 nie jest nawet cieniem nowej odsłony gry od Epic.

Co do Forza 4. Pomijam grafikę bo bzdury totalne piszesz, ale jeśli idzie o nowości względem poprzedniej części: całkowicie nowy model jazdy; 12 i 16 aut na trasie zamiast 8; alternatywne pory dnia na trasach; Autovista z komentarzami Clarksona; pełna licencja Top Gear i związane z tym eventy; Rivals Mode - autolog zaimplementowany tak w karierze jak i w multi; Car Clubs - zrzeszanie graczy w wirtualnych teamach, w których dzielą dosłownie wszystko; nowy poziom trudności Ai + opcja restrykcji klas + opcja ulepszania aut przez przeciwników; chyba pierwszy przypadek importu profilu z poprzedniej części w grze wyścigowej... Plus nowe auta, lokacje, eventy i tryby. Lepsza grafika to tylko malutka część nowej Forzy.

Trzeba być ignorantem by Uncharted 3 w swojej zastałej formule z Uncharted 2 porównywać pod względem zmian z Gears 3 i Forza 4.

My point is, że nikt nie mógł przeżyć jak to MW2 będąc odświeżonym MW dostało GOTY, ale jakby teraz Uncharted 3 dostało w ten sam sposób GOTY to wszyscy by przyklasnęli.

Sry ale podobnie rzeczy to ja sobie mogę napisać o zmianach jakie doszły w multi U3. Modyfikacja broni, jeszcze więcej trybów gry,co-op na split screenie itp. Przynajmniej jeśli chodzi o zmiany w Girsach,bo te w Forzie widzę,że są naprawdę pokaźne.Formuła pozostaje ta sama,a jednak zmiany są.

A twoje porównania z MW 2 są trochę IMO śmieszne. Jasne,że rewolucji nie będzie w U3 jak w grze Acti,ale no bez jaj,te gry jakościowo dzieli przepaść i jak dla mnie profanacją jest porównywać obydwie gry. :blum2:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Alexx pisz dalej, ja się zaraz posikam ze śmiechu :D

2Fast pierwszy prawiczek forum psx powinien brać u Ciebie lekcje :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W PS3 ramu brakuje nie tylko na cross game chata, już przy Ressistance 3 nie wyrabia i trzeba było obicnać rozdziałkę o 25% w stosunku do Res 2 i teraz jest nawet mniej niż w Call of Duty. A dzisiaj czytałem w psxe że gra graficznie to najwyższa półka, lol.

Nie wiem za bardzo co ma RAM do rozdziałki? a Call of Duty wygląda dobrze nawet w tej niższej rozdziałce, pewnie sam przy Hejlo 3 sikaleś jako to grafa wspaniała, a pewnie ma niższą rozdziałkę niż Res3, do tego gorzej wygląda.

fajnie się tak pokłócić od czasu do czasu, co nie ^^

ROTFL, bzdura goni bzdurę :D

Jak zwykle Don jedyny rozumny :D

Podobna sprawa jest teraz z Adrift, parę tygodni temu i tutaj na forum i na PS3site można było przeczytać o nowym exie od Sony, ludzie uradowani. Jak się okazało że gra też wyjdzie na X360 to spadek zainteresowania do zera :D

Opublikowano

No tak wymień jeszcze takie rzeczy, że w Forzie i Girsach zmienili okładkę jako przykład REWOLUCYJNYCH zmian. Serio trzeba być ignorantem i full fanbojem żeby podawać Girsy i Forze jako "new game" a zarazem wyśmiewać Uncharted. Widocznie tak gra jest tak zaje,bista, że NIE potrzebuje zmian.

W Uncharted zmienili środowisko na pustynne... zresztą jestem ciekaw co będzie. Jak M$ wypstryka się ze swoich dwóch exów (Girsy i Forza) będziecie pisać o grach na Kinecta?

Będzie beka... chociaż nie wiem czy design Halo przebije coś pod względem biggest pośmiewiska growego.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

2Fast pierwszy prawiczek forum psx powinien brać od Ciebie lekcje :)

ty to w ogole jestes "geniusz" od wszystkiego, idz na wykop tam znajdziesz sobie rownych

Opublikowano

Słupek ty się martw o PS3, bo poza grą z jakimś gigantoszczurem, Twisted Metal i Starhawkiem w którego nikt i tak nie będzie grał (bo każdy będzie naku.rwiał w CoDa i BF'a) Sony też nic nie ma na 2012 rok, zostają tylko pierdółki na Move o których wszyscy cicho siedzicie, a na konferencje Gamescom to był główny temat xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Resistance 3 crapem nie będzie, ale też nie gra z pierwszej ligi. Oprawa, która jest akurat ważna w FPS-ach nie robi wrażenia, przy Killzone 3 to w ogóle 2-3 liga. Nie tak najlepsze exclusive'y od Sony mają wyglądać. Kiedyś Insomniac w ogóle nie odstawało od takiego Naughty Dog (jedni robili Spyro, drudzy Crasha, potem ND Jaka, oni Ratcheta) teraz sytuacja jest inna. Naughty Dog robi rewelacyjne Uncharted, a Insomniac zostali gdzieś w cieniu dłubiąc obecnie nad jakąś strzelanką dla EA. Jedyne w czym trzeba przyznać lepiej sobie radzą, to ilość gier.

Opublikowano

2Fast pierwszy prawiczek forum psx powinien brać od Ciebie lekcje :)

ty to w ogole jestes "geniusz" od wszystkiego, idz na wykop tam znajdziesz sobie rownych

Alexx na tle takich ludzi jak Ty co niby "mają" X360, a nie wiedzą, że Cross Game Chat działa bez Golda to nawet Maciek z Klanu jest Geniuszem ;)

Opublikowano

Trolometr w tym temacie nigdy nie osiągał tak wysokiego poziomu. To już nawet zabawne nie jest. Przekrzykujecie się jak dzieci w podstawówce.

btw. Forza, prawie w ogóle nie ewoluuje od 2giej części, ale to i tak według mnie najlepsza gra tylko-360. Te śmiechowe produkcje produkcje typu Halo czy inne Gearsy sobie besztajcie bo mi to loto, ale od Forzy GTFO!

Opublikowano

Sony skąpi na marketing, ot co.

xDDDDDDDDDD

To sony wie czemu nie zarabia i nie siega po te kase? xD

Opublikowano

Alexx na tle takich ludzi jak Ty co niby "mają" X360, a nie wiedzą, że Cross Game Chat działa bez Golda to nawet Maciek z Klanu jest Geniuszem ;)

juz drugi raz mnie zle zrozumiales, chodzi mi o czat grupowy, a ten jest dostępny tylko dla "goldowców"

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

No tak wymień jeszcze takie rzeczy, że w Forzie i Girsach zmienili okładkę jako przykład REWOLUCYJNYCH zmian. Serio trzeba być ignorantem i full fanbojem żeby podawać Girsy i Forze jako "new game" a zarazem wyśmiewać Uncharted. Widocznie tak gra jest tak zaje,bista, że NIE potrzebuje zmian.

Wypisałem Ci całą litanię zmian, które będą miały wpływ na cały kształt gry, a Ty się przyczepiasz do pojedynczej opcji składowej.

Zanim Epic nie wyskoczył z Hordą czy EA z autologiem to wielu pewnie myślało, że w tych gatunkach nie da się już nic innowacyjnego wprowadzić.

Devi dalej będą wzorować się na zmianach z Gears 3 czy Forza 4, a nikt na Uncharted 3 bo nie ma na czym, tyle.

Opublikowano

Fakt faktem i trzeba przyznać, że Resistance się po prostu... starzeje. Gra z poziomu fenomenalnej poprzez bardz dobrą, schodzi do poziomu dobrej i to mnie troszkę smuci. R1 byłą bardzo dobrym kawałkiem softu i byłem wprost zauroczony tytułem, 2 część przeszedłem, dłuższa chwilę pograłem na multi, a potem sprzedałem (czy tam wymieniłem) bo już nie miała tego czegoś. Zobaczymy jak będzie z R3, ale jakoś nie widzę wielkiego sukcesu.

Opublikowano

Eee o Sony się nie boję, widzę co najmniej kilka interesujących mnie exów + nadrabianie exów których w tym roku nie ogram (np. ReS3) + jeszcze starsze exy (np. Demon Souls) + dobre, "poważne" gry na Move.

Aaa i jeszcze klasyki HD w postaci kozackich exów z Ps2 jak np. ICO/Shadow. Czy GoW-y z PSP, phii do 2013 mam w co grać jeżeli chodzi o gry od Sony.

Szkoda, że M$ nie może pochwalić się takimi grami :(

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Tylko miłośnicy Sony mogą się jarać rimejkami w HD w tak zawrotnych ilościach, jeszcze płacą za to niebotyczne pieniądze. Cwane te Sony, wpierw obcina kompatybilność, potem biorą paruletnią grę, usuwają ząbki dodają HD i ludzie się cieszą, lol. Halo Anniversary przynajmniej jest napisane od nowa.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Sony skąpi na marketing, ot co.

to te reklamy eyepetów/killzonów/assasynów/movów/ to za free były w tv?

206874807.gif?1302746170

Opublikowano

były słabo reklamowane w porównaniu do tego co robił Microsoft z Halo 3

Opublikowano

No ja na ten przykład wolę grać w "pół-rimejki" od Sony ale za to jakich gier. Niż miałbym grać ponownie w Halo, co z tego, że robione od nowa.

Skoro to dalej shit tylko, że w ładniejszym papierku (powiedzmy). Halo to by się przydał nowy design a nie rimejk graficzny.

Zresztą nowy silnik też bo do takiego Killzone wygląda trochę ch,ujowo delikatnie mówiąc.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Move powinno kosztować z 60 zł, wtedy nie byłoby problemu...

Opublikowano

No ja na ten przykład wolę grać w "pół-rimejki" od Sony ale za to jakich gier. Niż miałbym grać ponownie w Halo, co z tego, że robione od nowa.

Skoro to dalej shit tylko, że w ładniejszym papierku (powiedzmy). Halo to by się przydał nowy design a nie rimejk graficzny.

Zresztą nowy silnik też bo do takiego Killzone wygląda trochę ch,ujowo delikatnie mówiąc.

Słupek mówisz o tym Killzone 3 co to niby miało mieć dużo większe pole manewru, a jest jeszcze bardziej korytarzowe od Killzone 2 ? Dobrze wiesz, że jednostkowa uber tekstura kosztuje przysłowiowe 3 m powierzchni. Jak wytykać Halo grafikę to zauważajmy wszelkie upośledzenia Killzone i jak skalą się obie gry różnią.

Ale co ja się produkuję. Ja w to wszystko gram i prosy i consy znam na pamięć.

Move powinno kosztować z 60 zł, wtedy nie byłoby problemu...

Na GC obcięli cenę.

Opublikowano

Motion Controller można wyrwać za 100zł, do tego kamerka i wychodzi nam jakieś 440zł. Fakt, drożyzna jak za 4 kontrolery (bardzo dobrze sprawdzają się np w Buzz'ach) i kamerkę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.