Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

daj linka do tej recki

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Jest w temacie o GT5 na chyba przedostatniej stronie.

bigdaddy: Tak to jest jak się podaje fakty poparte źródłami vs fanbojskie pierdolenie na tematy X360 poparte opiniami z ps3site. Czasami tylko czekam aż napiszą, że nikt im nie wmówi, że białe jest białe, a czarne czarne.

Opublikowano
pierwsza recka gt5 i ocena 7+/10 od francuzów, dranie nie potrafią docecenić dzieła PD.

Nikt nawet tego nie skomentował ,a jak pojawi sie "dziesiąteczka" to 2 strony jak ch.uj sie pojawią. :teehee:

Opublikowano

pierwsza recka gt5 i ocena 7+/10 od francuzów, dranie nie potrafią docecenić dzieła PD.

Nie no serio jak sie czyta ta recke to na serio widac ze gosc nie wglebil sie w GT ( duzo w tym winy PD )

bo jak widze ze gosc narzeka np ze premiumy maja bardzo slabe zniszczenie ---> Najwiekszy fail PD -> Im wiekszy LVL tym bardziej da sie rozwalic an 40 ( max ) czysta orgia zniszczen ;)

narzekania na AI. Ze jezdzi po sznurku itp. To tez raczej wina samego poczatku gdzie ai ma inteligencje ameby... Ale juz po filmach od ludzi widac ze pozniej daje rade ai i to bardzo

i najlepsze gosc narzeka ze w grze ktora stara sie byc symulatorem mozna jedynie jezdzic samochodem. 0 Innowacji... Co mieli nagle zaimplementowac snopowiazalke i kregle?

konczac moim zdaniem GT5 zbierze srednie oceny (7-8) glownie przez to ze ludzie nie beda spedzac z gra wystarczajaca ilosc czasu aby poznac smaczki, zobaczyc pelnie zniszczen, ai itp

Opublikowano

Nikt nawet tego nie skomentował ,a jak pojawi sie "dziesiąteczka" to 2 strony jak ch.uj sie pojawią. :teehee:

udają że tego nie widzą, nikt nie chce przerwać masowego klepania się po plecach ;]

zniszczenie są zablokowane do określonych leveli, ? ja pierd.ole co za genialny pomysł :D

Opublikowano

wy na serio myślicie,że gra produkowana przez 5 lat gdzie 800 aut jest niedo.je.banych, zmienne warunki pogodowe występują na 8 trasach, a płynny cykl dnia i nocy na trzech, a zniszczenia mechaniczne odblokowują się po osiągnięciu 10lvl doświadczenia w trybie kariery będzie zbierać same 10/10?

to będzie część z najniższą średnią w historii serii. Mogę Was o tym zapewnić.

Opublikowano

@ficuś po kilkunastu ostatnich stronach gt5 na PE można odnieść wrażenie po ludziach że 11/10 ;]

Opublikowano

No na ostatnich stronach jak chłopaki wrzucili te dwa screeny to generalnie wygląda to słabo, zarówno trasy jak i auta. Szczególnie jak pół godziny temu zrobiłem trzy wyścigi w Forza 3 :P

Forza 3 nie jest idealna i ślad czasu powoli ją dotyka, ale gra prezentuje się równo jako całość. Auta są ładne i trasy są ładne. Wiadomo są pewne dysproporcje, ale nie tak że człowiekowi trudno uwierzyć, że to jedna i ta sama gra.

Ciekawe, że tych fot nikt nie komentuje a wszyscy się tylko spuszczają nad podrasowanymi fotami z photo mode aut premium.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

wy na serio myślicie,że gra produkowana przez 5 lat gdzie 800 aut jest niedo.je.banych, zmienne warunki pogodowe występują na 8 trasach, a płynny cykl dnia i nocy na trzech, a zniszczenia mechaniczne odblokowują się po osiągnięciu 10lvl doświadczenia w trybie kariery będzie zbierać same 10/10?

to będzie część z najniższą średnią w historii serii. Mogę Was o tym zapewnić.

To mi bardziej wygląda na grę, którą w pełni doceni grastka graczy, która przymknie oczy na te braki.

Opublikowano

To sa idiotyzmy, a nie braki. Nie interesowalem sie GT5 w ogole, ale jezeli to nie zarty to na mojej twarzy rysuje sie wlasnie wielkie WTF.

Opublikowano

Jeśli większość tras wygląda tak słabo jak na ostatnich screenach i po tych trasach jeżdżą w wyścigach w 80% auta standard które wyglądają tragicznie to GT5 ma szansę na miano najbrzydszego racera ostatnich dwóch lat i (pipi) mnie obchodzi co myślą miłośnicy serii.

Co z tego, że auta premium wyglądają za(pipi)iście skoro w wyścigu na 10 aut 8 to standardy. Ciekaw jestem tych tras bo tak jak i pół roku temu tak i teraz przed samą premierą to co widzę nie napawa optymizmem. Ale trzeba poczekać do premiery i materiałów dobrej jakości.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli większość tras wygląda tak słabo jak na ostatnich screenach i po tych trasach jeżdżą w wyścigach w 80% auta standard które wyglądają tragicznie to GT5 ma szansę na miano najbrzydszego racera ostatnich dwóch lat i (pipi) mnie obchodzi co myślą miłośnicy serii.

:teehee:

Poczekamy do jutra i do reszty recenzji. Przekonamy sie sami i ocenimy. ;)

Opublikowano

:teehee:

Poczekamy do jutra i do reszty recenzji. Przekonamy sie sami i ocenimy. ;)

Recenzje mnie nie obchodzą czy to dadzą 5/10 czy 10/10 mam to gdzieś. Czekam na screeny z gry w dobrej jakości, a nie z photo mode. Gdzie będzie normalna gra, a nie orient na pojedyncze auto premium.

Pomoc wizualna dla tych nie w temacie:

gran-turismo-5-playstation-3-ps3-425.jpg

gran-turismo-5-playstation-3-ps3-447.jpg

gran-turismo-5-playstation-3-ps3-451.jpg

gran-turismo-5-playstation-3-ps3-502.jpg

Opublikowano

Screeny nie dzialaja.

Opublikowano

@ficuś po kilkunastu ostatnich stronach gt5 na PE można odnieść wrażenie po ludziach że 11/10 ;]

uwierz mi,że od jutra zacznie się lawina zawodu. Ludzie przez te lata wyimaginowali sobie wręcz nierealne wymagania odnośnie GT.

O ile model jazdy jest świetny ,gra jest rozbudowana jak żaden inny racer na rynku i chwali to każdy to od jutra zacznie się głównie lamentowanie nad oprawą AV. Ta gra nie wygląda tak jak na fotach z photomode choć modele aut są w obu trybach te same. W czasie gameplatu kulawy aliasing, cienie w niskiej rozdziałce i ubogie otoczenie tras robią swoje.

Gra ma braki to fakt, każdy kto przymknie oko na to,że na miarę next genów jest kilka tras i 200 aut będzie się świetnie bawić bo sama fizyka jazdy jest świetna.

ps. A GT5 w sumie to minimalnie ładniejszy GT5 Prologue, które ponoć i tak już było ładniejsze od Forzy 3 więc aż tak brzydkie te GT5 raczej nie będzie.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ficuś: Tylko co rozumiesz przez to, że jest ładniejsze od Prologa i od Forza 3 ?

Że auta premium są ładniejsze od aut w Forza 3 ? Oczywiście. Tylko to jest 200 aut, a Forza 3 ma 400 aut ładniejszych od 800 aut z GT5, więc która gra wedle tego kryterium jest ładniejsza ?

A trasy ? Jak większość wygląda tak jak na tych screenach co zarzuciłem to powiem Ci że w Forza 3 najbrzydsze są od nich ładniejsze, nie mówiąc już o prawdziwych perełkach. No więc która gra jest ładniejsza, heh.

Pytanie: czy stosunek ładnych tras w GT5 będzie taki jak aut premium do aut standard ?

Opublikowano

nie chcę zaczynać wojny F3 vs GT5 bo i tak pewnie wcześniej czy później się ona zacznie.

Chciałem tylko napisać,że ten kto spodziewa się skoku jakościowego w oprawie względem Prologue w pełnym GT5 się srogo zawiedzie bo te gry wyglądają wręcz identycznie.

Sam śmieje się z debilizmu Kaza i umieszczenia 800 aut z ps2 zamiast np dorobienia jeszcze 100 premiumów i wypuszczenia gry tylko z 300 autami o jakości wręcz wyprzedzającej generację.(GT3 miał 180aut i nikt nie płakał).

Wykonanie tras od wielu lat też było wałkowane - słabe tekstury wokół na torach i drzewa 4d były wklejane milion razy i w tej kwestii GT5 nic nie zmieni.

Mimo wszystko trzeba mieć na uwadze premiumy, zmienna cykl dnia i nocy i zmienną pogodę, wysoką rozdzielczość, 60fps, headtracing i obsługę 3d przy porównywaniu tej gry do Forzy, co jednoznacznie pokazuje która gra jest bardziej zaawansowana technicznie. Grzechem GT5 jest to,że ta gra jest nierówna i to głównie wina samych ich twórców.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Tylko ile osób skorzysta z 3D. Forza też ma stałe 60FPS i jest w wysokiej rozdziałce. Fakt, że GT5 ma więcej ficzerów, ale trudno żeby jakiś bajerów więcej nie miała. Najważniejsze to deszcz, śnieg i zmienna pora dnia, ale to zaledwie na paru trasach, no ale Forza 3 tego nie ma w ogóle. Gokarty czy Nascar to pierdoły, w pierwsze nie wiem kto by chciał grać, a drugie to pseudo wyścigi, bo co to za wyścig jak się jeździ w kółko :P A auta premium nie mogą być argumentem jeśli 80% aut na trasie to będą standardy wycięte z PS2.

Ficuś jak kupisz to porobisz screeny :)

Opublikowano

co ty się uparłeś do tej ilości aut premium na trasie?:D

przecież w wyścigu bierze udział i nawet 16 aut premium na raz :)

BTW Forza 3 chodziła w 720p w 30fps w czasie jazdy z kokpitu, Gt5P chodził w 1280x1080(nie ma jeszcze danych z GT5) i 60fps zawsze i wszędzie.

Żeby nie było to ja nie bronię i nie twierdzę,że graficznie GT5 to mistrzostwo świata. I tak chwała im za to,że zaimplementowali tyle rzeczy do silnika a gra dalej wygląda jak GT5P.

Nigdy jednak nie zrozumiem debilizmu z standardami i tak małej ilości tras z pogodą i dobą mając na uwadze 5 lat prac nad grą.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Jak w karierze mają niby jeździć same premiumy to na co standardy ? :) Z tych screenów co widziałem to było tak, że większość aut na trasie to były standardy.

Opublikowano

A czy ja napisałem,że w karierze jeżdżą same premiumy? to jest debilizm kolejny tej gry,że silnik jest w stanie pociągnąć same premiumy na trasie a i tak praktycznie zawsze losuje do wyścigów po trochę aut tych i tych :P

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

BTW Forza 3 chodziła w 720p w 30fps w czasie jazdy z kokpitu

Niezla bzdura, widac ze nie grales nigdy w ta gre.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Aż zdębiałem :P

Opublikowano

grałem i to dość sporo i za każdym razem na kamerze ze zderzaka i na padzie bo M$ ma psychiczne restrykcje na sprzęt. Wydawało mi się,że z kamery z wnętrza jest 30fps ale teraz jak filtruje internet to okazuje się,że jakieś wersje z targów miały 30fps w kokpicie a full już ma 60fps więc zwracam Forzie honor.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.