Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Tak się zastanawiam... ta wasza śmiechowa batalia doprowadziła mnie do pewnego wniosku! Chyba kupię sobie Xbox'a (znowu po prawie 3 latach), bo przecież na niego jest więcej exów (czy tam będzie)! No fakt, jak śmiem grać na PS3, na którym wnet będę grał w same stare/nowe gry z PS2 bo nic innego nie będzie wychodzić?

Tak na serio - ile kosztuje najtańszy używany klocek, który nie przegrzeje się zanim podłączę go do TV i na którym zagram w Forze? Miałem kiedyś Falcona Arcade z dyskiem 120GB i w sumie mi się nie zepsuł przez cały okres posiadania czyli pół roku.

jasper 150W 300-400zl

Edytowane przez Daddy

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

xbox 360 ma wiecej ex'ów niż ps3 i ogolnie więcej gier wyszło na x360 (ale to logiczne :))

Opublikowano

xbox 360 ma wiecej ex'ów niż ps3 i ogolnie więcej gier wyszło na x360 (ale to logiczne :))

Nie pitol, na X360 nie ma gier i nikt nie kupuje golda bo to samo masz za darmo na PSN, a w Halo: Reach codziennie do multi loguje się 700 tys. osób tylko po to by się pośmiać jak ch*jowa jest to gra.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie jestem jakimś klockowym bystrzakiem, ale Jasper nie miał przypadkiem 150W?

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jakie są założenia gry. W oskryptowanych CODach przeciwnik może być na poziomie Stułbi Pławej - (pipi) z tym i tak akcje napędza skryp który ŁATWIEJ zaprogramować niż porządne AI.

Niestety masz rację, czego dowodem jest filmik który wrzucił z UNCHARTED!!!!1111. Skrypt na skrypcie, a przeciwnicy to ameby.

O kurfa zwyrol zmienił avatara :o

Opublikowano

Nie wiem niestety[?] jak to wygląda w unczarted. Nie wiedziałem że to FPS.

Opublikowano

Nie jestem jakimś klockowym bystrzakiem, ale Jasper nie miał przypadkiem 150W?

ma, za późno poprawiłem

Sony skąpi na marketing, ot co.

xDDDDDDDDDD

To sony wie czemu nie zarabia i nie siega po te kase? xD

przecież sony to firma charytatywna, dba tylko o dobro graczy, nawet do konsoli ci dopłacali a teraz na tym vitasite.pl dowiadujesz się o darmowym XBL na Vita xD. Teraz już wiem co miał na myśli MS mówiąc że XBL będzie wszędzie, w dodatku na vita za darmo ;)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie wiem niestety[?] jak to wygląda w unczarted. Nie wiedziałem że to FPS.

Ale jest shooterem, co prawda kiepskim ale jednak. Tak na pierwszą myśl to nic poza CoD i tą grą nie przychodzi mi na myśli jeśli chodzi o "epickie skrypty".

Opublikowano

W Crysis 2 przeciwnicy to podobno pantofelki i są fajne skrypty.

Opublikowano

No, śmiech na sali i korytko.

Poza tym, serio , o czym ta dysputa. Każdą grę można przechodzić na coco jumbo albo na hansa klossa. Wrażenia ma się wtedy na ogół całkowicie inne i całkowicie inaczej odbiera się daną grę.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jakie są założenia gry. W oskryptowanych CODach przeciwnik może być na poziomie Stułbi Pławej - (pipi) z tym i tak akcje napędza skryp który ŁATWIEJ zaprogramować niż porządne AI.

Niestety masz rację, czego dowodem jest filmik który wrzucił z UNCHARTED!!!!1111. Skrypt na skrypcie, a przeciwnicy to ameby.

O kurfa zwyrol zmienił avatara :o

w Bad Company trzeba bylo byc ameba aby zginac ;)

Opublikowano

Z Crysis 2 jest inaczej, tam przeciwnicy zwyczajnie oszukują + rzeczywiście są trochę pie.rdolnięci.

"To nie Ty czitujesz grę, to gra czituje Ciebie" :)

Opublikowano

No, śmiech na sali i korytko.

Poza tym, serio , o czym ta dysputa. Każdą grę można DZISIAJ przechodzić na coco jumbo albo na hansa klossa. Wrażenia ma się wtedy na ogół całkowicie inne i całkowicie inaczej odbiera się daną grę.

fix'd

Ciężko mi to mówić, ale kiedyś gry były trudniejsze i chyba przez to bardziej realistyczne niż dzisiaj. Przynajmniej się to czuło, a nie tak jak dzisiaj w jakimkolwiek fpsie: rushuję od osłony do osłony i czekam aż regnie się HP - żenua.

Opublikowano

Prostackie gierki to wszystkie z automatyczną regeneracją zdrowia. Chyba najgorszy patent w tej generacji, gra praktycznie nie każe za lecenie przed siebie bez rozwagi, bo wystarczy na moment gdzieś przystanąć i można dalej szaleć. Jeszcze Mafia 2 miała w miarę rozsądnie to zaimplementowane, bo tam wystarczył dobry strzał z magnum, czy strzelby i postać ginie momentalnie.

Samo AI przeciwników to nie wszystko, bo w takim razie w Contrze walczyło się z hołotą kretynów biegnących przed siebie, a mimo to gra była bardzo trudna (przynajmniej na 3 życiach).

Opublikowano

Co do trudności Crysis 2 - fota mówi sama za siebie (zrobiłem ją gdzieś w kwietniu po przejściu gry):

img0050vy.jpg

Opublikowano

Obadajcie to, chyba Stona robił dla Razera nową strategię marketingową

yAgYg.jpg

Ciekawe czy by to samo pisali jakby ich produkty PC Master Race wciągało od tych samych "dystrybutorów" co gry ;)

Opublikowano

Co ma ta fota do trudności?

I fakt, regeneracja zdrowia to śmiech na sali. Ale jeszcze większym śmiechem jest sam poziom zdrowia. Ostatnio byłem u kumpla, trochę popiliśmy i zamiast zacząć od mortala to kolo odpalił Saboteur i dał pada kolesiowi który nigdy nie grał. ROTFL. Poziom trudności normal, dwóch germanów wyskakuje i napierdalają w niego z karabinów, kolo tam próbuje celować ale wiadomo- nie ogarnia. Germani strzelają.. ekran ciemnieje.. germani strzelają.. kolo w końcu uciekł i chyba rzucił w nich granatem. Ogólnie w tej grze nie szło chyba zginąć.

To tak tytułem dygresji ;)

Opublikowano

Najwyższy poziom trudności + zbieractwo i czas poniżej 6h. Tak trudne są dzisiejsze gry. Kiedyś Easy przechodziłeś sprintem w 6-8h, a najwyższy poziom to zazwyczaj długa przeprawa trwająca nawet 3 razy, albo i więcej tyle, a dzisiaj to wygląda mniej więcej tak: easy 3h, medium 4h, hard 4,5h, ultra/mega/hiper etc 5-6h.

Opublikowano

Wy sobie pi.erdolcie te głupoty a ja tylko dodam, że Vanquish jest awesome. Tak powinny wyglądać japońskie gry. Zero zwolnień frameratu, żadnego pop-upu, CUDO!!!

Mikami to wirtuoz, gameplay na najwyższym poziomie.

Opublikowano

ciekawe jak poradzi sobie prey 2 i dishonored (na zamknietych pokazach podobno robiły ogromne wrażenie)

No w przyszłym roku wyjdzie dość sporo ciekawych FPS'ów (i pomijam tu strzelaniny typowo 'wojenne'): Borderlands 2, Bioshock: Infinite, Prey 2, Aliens, Dishonored, Darkness 2, Metro, Far Cry 3, XCOM, Stalker 2, Overstrike (a to pewnie jeszcze nie wszystkie). Do wyboru, do koloru. Ciekawe czy podczas następnej generacji konsol też będą dominować FPSy ;) ?

Opublikowano

Wy sobie pi.erdolcie te głupoty a ja tylko dodam, że Vanquish jest awesome. Tak powinny wyglądać japońskie gry. Zero zwolnień frameratu, żadnego pop-upu, CUDO!!!

Mikami to wirtuoz, gameplay na najwyższym poziomie.

No zgadza się, a jakie pomysły na wykończenie szefów. Typu rozkręcenie się postaci i przewiercenie robota na wylot.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.