Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

I wies

Wy sobie pi.erdolcie te głupoty a ja tylko dodam, że Vanquish jest awesome. Tak powinny wyglądać japońskie gry. Zero zwolnień frameratu, żadnego pop-upu, CUDO!!!

Mikami to wirtuoz, gameplay na najwyższym poziomie.

No zgadza się, a jakie pomysły na wykończenie szefów. Typu rozkręcenie się postaci i przewiercenie robota na wylot.

A wiesz co, wali mnie to. Nawet w RDR wszystko sprowadza się do strzelania. Jeśli gra nie udaje niewiadomo czego i nie jest pretensjonalna, to super - przed zakupem wiem czego się spodziewać. Tu spodziewałem się kozackiego GAMEplayu. To jest najważniejsze - gdy ten element jest dopracowany. Fantastyczna gra.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

ciekawe jak poradzi sobie prey 2 i dishonored (na zamknietych pokazach podobno robiły ogromne wrażenie)

No w przyszłym roku wyjdzie dość sporo ciekawych FPS'ów (i pomijam tu strzelaniny typowo 'wojenne'): Borderlands 2, Bioshock: Infinite, Prey 2, Aliens, Dishonored, Darkness 2, Metro, Far Cry 3, XCOM, Stalker 2, Overstrike (a to pewnie jeszcze nie wszystkie). Do wyboru, do koloru. Ciekawe czy podczas następnej generacji konsol też będą dominować FPSy ;) ?

No i nie zapominajmy o "father of all creation" ;)

http://www.youtube.com/watch?v=TC2yMKMENdg

Vanquish jest mocno średni, czegoś zabrakło.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No chyba MBeniek napisał, że ciekawych, więc o co cho?

Opublikowano

Vanquish to ta japońszczyzna, co miała pobić Gearsy a w każdym aspekcie jest gorszy?

Nie jest gorsza, jest inna, to rozwinięcie pomysłu na cover. Tam czekanie za jedną przeszkodą kończy się szybkim zgonem, trzeba się ciągle przemieszać, a ten wślizg jest świetny.

Opublikowano

Vanquish to ta japońszczyzna, co miała pobić Gearsy a w każdym aspekcie jest gorszy?

Nie jest gorsza, jest inna, to rozwinięcie pomysłu na cover. Tam czekanie za jedną przeszkodą kończy się szybkim zgonem, trzeba się ciągle przemieszać, a ten wślizg jest świetny.

No popatrz to jak w Halo uciekając przed kosmicznymi kurczakami :)

Opublikowano

W Vanquish wszystko jest dopracowane i za to ich podziwiam. Żadnych bugów, jeśli przegrywasz to z własnej winy. No i jest mega szybka a to lubię :)

Opublikowano

Tylko ta paleta barw była dobijająca. Nie wiem kto im to podsunął, ale z tego co widzę to w Anarchy Reigns chcą zrobić tego samego babola. Paleta barw zupełnie wyprana.

Opublikowano

ciekawe jak poradzi sobie prey 2 i dishonored (na zamknietych pokazach podobno robiły ogromne wrażenie)

No w przyszłym roku wyjdzie dość sporo ciekawych FPS'ów (i pomijam tu strzelaniny typowo 'wojenne'): Borderlands 2, Bioshock: Infinite, Prey 2, Aliens, Dishonored, Darkness 2, Metro, Far Cry 3, XCOM, Stalker 2, Overstrike (a to pewnie jeszcze nie wszystkie). Do wyboru, do koloru. Ciekawe czy podczas następnej generacji konsol też będą dominować FPSy ;) ?

Serie Halo, Killzone, COD, MoH czy BF zaliczam do strzelanin 'wojennych' (czyli tych które mnie osobiście nie interesują). W ogóle nie wiedziałem że H4 wyjdzie w przyszłym roku. Co roku jakieś Halo. I to niby Sony jeździ ostro na tych samych seriach. O ile wiem Killzone czy GoW nie wychodzi co roku.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Tylko ta paleta barw była dobijająca. Nie wiem kto im to podsunął, ale z tego co widzę to w Anarchy Reigns chcą zrobić tego samego babola. Paleta barw zupełnie wyprana.

Czy ja wiem? Mi się klimat bardzo podoba. Wszystko takie białe... i japońskie:)

Opublikowano

Serie Halo, Killzone, COD, MoH czy BF zaliczam do strzelanin 'wojennych' (czyli tych które mnie osobiście nie interesują). W ogóle nie wiedziałem że H4 wyjdzie w przyszłym roku. Co roku jakieś Halo. I to niby Sony jeździ ostro na tych samych seriach. O ile wiem Killzone czy GoW nie wychodzi co roku.

Będzie 2 lata po Reach.

Opublikowano

Jakby Killzone wychodził co roku to dopiero by się ludzie zrzygali. Dwie pełnoprawne części Reach i Halo 3 (średnie odpowiednio 92% i 94%, więcej niż jakikolwiek KZ czy Res) + najlepszy RTS jaki wyszedł na konsole + rimejk wychodzący w tym roku. Chyba jednak nie ma co narzekać.

Opublikowano

Czy ja wiem? Mi się klimat bardzo podoba. Wszystko takie białe... i japońskie:)

Ale bez nasycenia, kolory były "martwe" od tej strony położyli sprawę. Reszta to kwestia gustu. Mi się na początku nie podobało, później było super by następnie mnie zmęczyć.

Jakby Killzone wychodził co roku to dopiero by się ludzie zrzygali. Dwie pełnoprawne części Reach i Halo 3 (średnie odpowiednio 92% i 94%, więcej niż jakikolwiek KZ czy Res) + najlepszy RTS jaki wyszedł na konsole + rimejk wychodzący w tym roku. Chyba jednak nie ma co narzekać.

Kuźwa jakby tak zrobili Halo Wars 2. Pomarzyć dobra rzecz.

Opublikowano

je.błeś

Opublikowano

2009 - Halo Wars, 2009 - Halo ODST, 2010 - Halo Reach, 2011 - Halo Anniversary, 2012 - Halo 4

Jak to się mówi: "co za dużo to i nawet świnia nie zje". I jeszcze raz ktoś wyjedzie z tekstem, że to Sony 'zarzyna' serie.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Póki to dobre gry to nie mam nic przeciwko. Mam wszystkie jakie wyszły na X360. Halo: CEA i Halo 4 też wciągnę :)

Opublikowano

je.błeś

Słucham, masz coś więcej do powiedzenia?

2009 - Halo Wars, 2009 - Halo ODST, 2010 - Halo Reach, 2011 - Halo Anniversary, 2012 - Halo 4

Jak to się mówi: "co za dużo to i nawet świnia nie zje". I jeszcze raz ktoś wyjedzie z tekstem, że to Sony 'zarzyna' serie.

God of War

God of War II

God of War Chains of Olympus

God of War III

God of War HD Collection

God of War Ghost of Sparta

God of War PSP remastered (czy jak to nazwać, chodzi o części skonwertowane z PSP na PS3)

jedziemy dalej

Little Big Planet

Little Big Planet 2

Little Big Planet PSP

Little Big Planet PSV

+ coś tam z sackboyem

Resistance

Resistance 2

Resistance 3

Resistance Retribution

Resistance Burning Skies

Killzone

Killzone 2

Killzone Liberation

Killzone 3

Killzone PSV

ahh ten milking by Sony :/

Opublikowano

hmm 5 czesci na 3 konsole vs 5 czesci na 1 konsole ?

Opublikowano

Wszyscy doją. Aby tylko mleko miało smak :)

Nie liczy się ilość części, a jak to wychodzi w praniu. Z Halo wyszło: Halo 3; ODST; WARS; Reach i wyjdzie H:CEA i Halo 4. Wszystkie części bardzo dobre. ODST i Reach robiło te same studio, wyszły w odstępie roku i Reach nie ucierpiało na tym, że w międzyczasie zrobili spinoff.

Po drugiej stronie Lionhead z Fable 2 i 3. Pomimo tego, że Fable 3 miało odpowiednio długi okres developingu zdaniem wielu fanów wyszło mocno średnio.

Opublikowano

Myślę że 5 części na w ciągu 5 lat z czego jeden to dodatek, drugi to RTS a trzeci to remake to i tak nic w porównaniu do wydawania dwóch gier na PSP za pełnoprawną cenę (grubo ponad stówę), by potem sprzedawać to po nowej cenie na PS3. To już jest cięcie w ch.uja.

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=iW-oIqDrxcA

patrzcie jaka beka, gdzie ci którzy najwięcej się śmiali z Dance Central? Ta gra to dopiero dno, bo jak chcesz zatańczyć z koleżanką to musisz mieć 4x move, Kinect przy tym to opcja budżetowa :D

Może cię zaskoczę, ale żeby zatańczyć z koleżanką nie trzeba posiadać żadnego z ww. urządzeń.

Opublikowano

Jak grasz na konsoli to nie jesteś prawdziwym mężczyzną. Jesteś pryszczatym gimbusem, którego koledzy w szkole wrzucają do śmietnika i podtapiają w sedesie ;) Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły zamiast gumy i sra granatami.

Opublikowano

Jak grasz na PC to nie jesteś prawdziwym mężczyzną. Jesteś pryszczatym gimbusem, którego koledzy w szkole wrzucają do śmietnika i podtapiają w sedesie ;) Prawdziwy mężczyzna żuje pszczoły zamiast gumy i sra granatami.

fixd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.