Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

moze ktos zwiezle napisac jakie bardzo dobre gry wyszly w tym roku i jakie jeszcze wyjda? chodzi mi o GOTY ktore na dana chwile powinno przypasc Deus Exowi- gra sprostala bardzo wyoskiej poprzeczce, zaspokoila wiernych fanow pierwszej czesci i tez jest to zacny progress jesli chodzi o oprawe wzgledem drugiej czesci. udalo sie zrobic ambitna gre, osadzona w za(pipi)istym, realistycznym settingu, ktorej mechanika wykracza grubo poza chowanie sie za murkiem i strzelanie. jedyna wada tej gry jest grafika, ktora wyglada jakby miala z 2 lata, co raczej typowe dla produkcji tworzonych przez kilka lat.

Dead Space 2, LittleBigPlanet2, Killzone 3, Mortal Kombat, LA Noire, Infamous 2, Deus Ex, a będą jeszcze Gears Of War 3, TES Skyrim, Dark Souls, Batman AC, Uncharted 3, COD MW3, BF3, AC Revelations...

Chociaż dla mnie osobiście głównym kandydatem do GOTY będzie Batman Arkham City, a przynajmniej tak się zapowiada.

tptm3.jpg

uwaga cena:

140 euro coorvah!

michael-jordan-lol.gif

A to lepiej skomentować tak.

http://www.youtube.com/watch?v=PFN_xuwiDW0

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

ok nowa wojenka :P

GT5 vs F4

gt5 :

Nocne wyscigi = OK

Warunki pogodowe = OK

Stale 60 fps = NO

F4

Nocne wyscigi = NO

Warunki pogodowe = NO

Stale 60 fps = OK

co lepsze ? ;(

Forza 4 to klasa sama w sobie. Utrzymanie stałych 60 FPS i 0 ST wymagało od T10 jaj ze stali bo nie poszli na łatwiznę.

GT5 nie tyle nie chodzi w stałych 60 FPS co w ogóle nie ma nic wspólnego z tym poziomem. GT5 generalnie chodzi w granicach 50 FPS + spory ST co daje w rzeczywistości średnio 4X FPS. A w trybie nocnym i z deszczem to jest już poziom 30 FPS + ST czyli de facto 2X FPS. Już lepiej odpalić PGR4 dla tych ficzerów bo i trasy ładniejsze.

Albo jakość albo degrengolada.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Już lepiej odpalić PGR4 dla tych ficzerów bo i trasy ładniejsze.

Co prawda to prawda. Tytul z 2007, a graficznie nadal powala.

Opublikowano

albo wysoki poziom graficzny i równo wykonana gra jak FM4, albo przycinające GT4 w HD jak GT5. Forza lepsza.

gdzie ty widzisz w tej forzie 3,5 lepszy poziom graficzny od GT5? grafa jedynie odrobine poprawiona jak w 3. GT lepsze.

Edytowane przez mersi

Opublikowano

tptm3.jpg

uwaga cena:

140 euro coorvah!

michael-jordan-lol.gif

20110711144723.jpg

Cena: 199 zł

Tyle w temacie.

Chyba, że Elite kosztuje prawie 400 zł bo reszta to bonusy, które w limitkach różnych wydawców kosztują 200-270 zł z grą. A 140 ojro to prawie 600 zł.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Forza 4 to klasa sama w sobie. Utrzymanie stałych 60 FPS i 0 ST wymagało od T10 jaj ze stali bo nie poszli na łatwiznę.

GT5 nie tyle nie chodzi w stałych 60 FPS co w ogóle nie ma nic wspólnego z tym poziomem. GT5 generalnie chodzi w granicach 50 FPS + spory ST co daje w rzeczywistości średnio 4X FPS. A w trybie nocnym i z deszczem to jest już poziom 30 FPS + ST czyli de facto 2X FPS. Już lepiej odpalić PGR4 dla tych ficzerów bo i trasy ładniejsze.

Skąd wiesz że fm4 będzie miała stałe 60fps??

A pgr4 to już chyba dawno nie graliście.

Może w FM6 będą już zmienne warunki pogodowe i nocne wyścigi, przed premierą GT6 powinni się wyrobić ^_^

Opublikowano

ok nowa wojenka :P

GT5 vs F4

gt5 :

Nocne wyscigi = OK

Warunki pogodowe = OK

Stale 60 fps = NO

F4

Nocne wyscigi = NO

Warunki pogodowe = NO

Stale 60 fps = OK

co lepsze ? ;(

masz racje

albo dopracowana, płynna, równo wykonana i ładniejsza (+ 2x więcej samochodów i tras) FM albo GT z nocnymi wyścigami na 4 trasach 8)

Opublikowano

ppe jak zwykle z newsami sa pare miesiecy do tyłu :/

teraz to jedynie cene poznalismy reszta byla pokazana duzo wczesniej.

Nie wazne bebechy, system i tak nie wyprzedza ipada bo nie maja znaczka ;)

Opublikowano

ta - wszystko wyprzedza ipada, do poki nie wezmiesz do reki i pobawisz sie 30 minut. Wtedy pozostaje juz tylko zal, ze urzadzenie z jabuszkiem nadal nie ma konkurencji, zwlaszcza, jezeli chodzi o jakosc wykonania i szybkosc dzialania...

Opublikowano

nie mialem stycznosci z Androidem 3.1 wiec nie wiem jak tam z szybkoscia.

Ale jesli juz na dzien dobry mowia o walce z takim a takim przeciwnikiem to raczej jakiegos (pipi) by nie wrzucali.

Opublikowano

nie mialem stycznosci z Androidem 3.1 wiec nie wiem jak tam z szybkoscia.

Ale jesli juz na dzien dobry mowia o walce z takim a takim przeciwnikiem to raczej jakiegos (pipi) by nie wrzucali.

niom, faktycznie SONY zawsze mówi prawdę, nigdy nie papla na wyrost, nie przechwala i nie kłamie. jak tak mówią to zdecydowanie coś w tym musi być. nie ma bata

Opublikowano

Android jest swietnym systemem. Telefony komorkowe biore tylko z nim, sek w tym, ze Tablety na ktorych dziala odstaja czesto tak, jakby byly marna podroba iPADa. Szybkosc dzialania aplikacji jest okej, ale odswiezanie ekranu, klawiatura dodytkowa i inne powoduja, ze wolalbym dorzucic te pareset zl i kupic appla. Tak czy siak, nich chlopaki probuja, im wieksza konkurencja tym lepiej dla klientow...

Opublikowano

A to już wiadomo że Forza 4 nie będzie miała nocy i warunków pogodowych że tak (pipi)cie?

Już lepiej odpalić PGR4 dla tych ficzerów bo i trasy ładniejsze.

http://www.youtube.com/watch?v=7RIsPjoIPxk

Co prawda to prawda. Tytul z 2007, a graficznie nadal powala.

Właśnie o to chodzi, jakby PGR4 wyszedł w tym roku to nadal mógłby walczyć o miano najładniejszego racera, nie wiem jak z Dirt 3 ale z Shift 2 wygrałby bez problemu. Jak to widziałem 4 lata temu prawie to to był jakiś kosmos dla mnie i najważniejszy obok Gears of War 1/2 powód do zakupu konsoli.

Haha! To ten cały Mazzeo, taki wielki przeciwnik Uncharteda grał tylko w jedynkę? :D Kocham ten temat :)

Mówiłem już parę razy, parę lat temu skoczyłem do kumpla by obadać obie konsole, zagrałem wpierw w Gearsy potem w Uncharted i jeszcze Army of Two, jedna posiadówa wystarczyła by stwierdzić który tytuł jest lepszą grą akcji. Minęło tyle czasu i nie żałuję.

Opublikowano

MaZZeo: "Under the HooD part 2" - Dan powiedział, że nie ma możliwości by przy tej jakości wprowadzić noc i warunki pogodowe i jednocześnie zachować 60 FPS.

Opublikowano

No to pi.zda zimna, nie rozumiem tego bo noc daje tyle możliwości w optymalizacji że przecież mogli. Efekty pogodowe mam gdzieś, nigdy w symulatorach z deszczu nie korzystałem bo nie lubiłem jak wkraczał random w jeździe. Jak nie wrzucą jeszcze paru nowych torów w zamian to dla mnie to będzie jedynie Forza 3.5

Opublikowano

No to pi.zda zimna, nie rozumiem tego bo noc daje tyle możliwości w optymalizacji że przecież mogli. Efekty pogodowe mam gdzieś, nigdy w symulatorach z deszczu nie korzystałem bo nie lubiłem jak wkraczał random w jeździe. Jak nie wrzucą jeszcze paru nowych torów w zamian to dla mnie to będzie jedynie Forza 3.5

To ja się zapytam w takim razie, po co ci symulator jak zapewne grasz w symulacje na padzie (jak masz dobrą kiere do klocka to z góry przepraszam i biję się w pierś, a potem wystawiam plusa:) ), moim zdaniem to jest random (pad + symulacja)

Opublikowano

Bez kitu, zapomnialem juz jak PGR 4 miazdzy. Kupie, w koncu jest doslownie za grosze.

Opublikowano

To ja się zapytam w takim razie, po co ci symulator jak zapewne grasz w symulacje na padzie (jak masz dobrą kiere do klocka to z góry przepraszam i biję się w pierś, a potem wystawiam plusa:) ), moim zdaniem to jest random (pad + symulacja)

xbox.jpg

Opublikowano

Portal 2 to rozbudowany mission pack z oprawą sprzed kilku lat (tym bardziej wzmaga to odczucie, ze dostaliśmy zestaw dodatkowych misji), ludzie się spuszczają, bo chyba tak wypada no i mimo wszystko gra wymaga trochę więcej niż tylko zręcznej obsługi pada.

2lsbtau.jpg

Opublikowano

660 tysięcy Deus Ex'ów sprzedano

http://gamingbolt.com/deus-ex-human-revolution-sells-over-600k-in-opening-week

350k na X360, a na PC - 80 tysięcy. Jak to, przecież grafika, DX11, steam i w ogóle złoto, a konsole to tekstury rodem z amigi - jak to się stało? :o

Jak zwykle się okazuje że na PC wszyscy grają, ale nikt nie kupuje ;]

ew. pecetowcy są już za głupi na ambitne gry i nie grają w nic poza WoW i Farmville.

Opublikowano

Ale to są dane z VGC. Więc szacowane i nie uwzględniające cyfrowej dystrybucji.

Opublikowano

A to jest jakaś gra, która wychodzi na konsole i PC-ta i sprzedaje się lepiej na tej drugiej platformie?

Opublikowano

Simsy :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.