Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

odpal sobie czasami przegladarke i sam znajdziesz informacje ze chyba potrafia programowac cos wiecej oprocz psx skoro robia teraz np tomb rider

co za dziecko neo :D

Edytowane przez szpic

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Liczyłem na jakieś pikantne szczególiki od takich kĄsolowych ekspertów jak Wy :(

Mogłem, wzorem niektórych napisać do PE i poczekać aż mi HIV w dziale listy odpowie :/

Opublikowano

Ktoś z was w ogóle cieszyłby się na tą wiadomość??

Każda kolejna gra dostępna na konsole to powód do zadowolenia. Nie wiem czemu ktoś miałby to widzieć inaczej.

Sorry, ale ja się nie cieszę z każdej zapowiedzianej gry na konsole, bez przesady, jakim nerdem trzeba byłoby być.

A chodziło mi oto czy sama gra Crysis, was interesuje? Bo w sumie oprócz wspaniałej grafiki i niezłej fizyki (która z wiadomych powodów nie będzie dostępna na konsolach) nie wyróżniał się niczym szczególnym, godnym uwagi (no może jeszcze ten kostium, ale tak to nic poza tym).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Liczyłem na jakieś pikantne szczególiki od takich kĄsolowych ekspertów jak Wy :(

Mogłem, wzorem niektórych napisać do PE i poczekać aż mi HIV w dziale listy odpowie :confused:

Czego sie spodziewałeś po ludziach którzy opierając sie na danych vgchartz myślą że gry na PC sprzedają sie tragicznie...

Opublikowano

Każda kolejna gra dostępna na konsole to powód do zadowolenia. Nie wiem czemu ktoś miałby to widzieć inaczej.

Sorry, ale ja się nie cieszę z każdej zapowiedzianej gry na konsole, bez przesady, jakim nerdem trzeba byłoby być.

Tak, będziemy płakać, że mamy większy wybór :P

Opublikowano

Jezeli wyjdzie Crysis na konsole to bedzie niezla beka z PCtowych nerdow podniecajacych sie, ze maja lepsza grafike ... na kompach z 2011r xD

Co do samej gry, to z checia przejde jeszcze raz, tym razem na konsoli i z poprawna obsluga pada. Nie obrazilbym sie gdyby to nie byla sama jedynka, tylko C1+Warhead.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

PC-towcy nadal tkwią w błędnym założeniu że silniejsze i lepsze graficznie sprzęty sprzedają się lepiej i są priorytetowymi wśród producentów gier. W historii konsol wielokrotnie okazywało się inaczej. PS 2 było najsłabsze spośród trzech konsol ówczesnej generacji, a Sony do dziś czerpie z niej zyski. PSX też był słabszy od Segi Saturn, a wygrał wyścig o pałeczkę pierwszeństwa. Atari Lynx był silniejszy od GameBoya Mono, podobnie dziś Wii jest słabe, DS jest słabszy technicznie od PSP... ect. Takich przykładów jest multum. Czemu? Bo liczy się marketing, lliczy się wygląd i "efekciarstwo"., liczy się cena, w końcu line-up gier który jest samonakręcającym się mechanizmem. I konsole w każdym tym punkcie po prostu wygrywają, dlatego to one zgarniają teraz najlepsze kąski. Innymi słowy w świecie obecnie istnieje jedno, podstawowe zrównanie, mianowicie: granie = konsola ;)

Opublikowano

Tak, będziemy płakać, że mamy większy wybór :P

Czy dla Ciebie istnieje tylko płacz/smutek i radość/cieszenie się?? Bo ja cieszę się tylko na zapowiedzi gier/sequeli, które naprawdę mnie interesują, a reszta jest mi OBOJĘTNA. To czy za rok np. wyjdzie kolejna gra NBA (od 2K) mnie nie interesuje, nie będę płakał jeśli nie zostanie zapowiedziana, ani też nie będę się cieszył jak zostanie ogłoszona.

P.S. A są też zapowiedzi, które mnie wkurzają, np. zapowiedź kolejnego fps w stylu CODa czy BFa (ale to może dlatego że nie przepadam za tego typu grami).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

PC-towcy nadal tkwią w błędnym założeniu że silniejsze i lepsze graficznie sprzęty sprzedają się lepiej i są priorytetowymi wśród producentów gier. W historii konsol wielokrotnie okazywało się inaczej. PS 2 było najsłabsze spośród trzech konsol ówczesnej generacji, a Sony do dziś czerpie z niej zyski. PSX też był słabszy od Segi Saturn, a wygrał wyścig o pałeczkę pierwszeństwa. Atari Lynx był silniejszy od GameBoya Mono, podobnie dziś Wii jest słabe, DS jest słabszy technicznie od PSP... ect. Takich przykładów jest multum. Czemu? Bo liczy się marketing, lliczy się wygląd i "efekciarstwo"., liczy się cena, w końcu line-up gier który jest samonakręcającym się mechanizmem. I konsole w każdym tym punkcie po prostu wygrywają, dlatego to one zgarniają teraz najlepsze kąski. Innymi słowy w świecie obecnie istnieje jedno, podstawowe zrównanie, mianowicie: granie = konsola ;)

Już w pierwszy Twoim zdaniu jest błąd, więc nie ma sensu nawet rozpoczynać dyskusji.

Ważne, że wierzysz w to co piszesz ;)

Opublikowano

MBeniek: Pomyśl trochę. To, że Ciebie dana gra nie obchodzi nie znaczy, że innym też lata. Nawet jak ma być kompletnym krapiszonem to lepiej niech będzie niż ma jej nie być bo ten kto będzie chciał to zagra, a ten kto nie będzie chciał nic w związku z tym nie straci, że wyjdzie. Co tu jest takiego skomplikowanego ?

Wyjdzie - chcesz to kupisz.

Nie wyjdzie - nie kupisz nawet jakbyś chciał.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A mnie wkur.. obecny stan rzeczy na rynku konsolowym. Przypomina mi rynek PC z ok 2000 roku gdzie 50% gier (strzelam) to byly FPSy. Gdzie do cholery dzis są platformówki, wiecej racerów, przygodówki, rpg (japońskie) ? Wejde na japońskiego LIVE i jak widze co tam wychodzi na GOD to az mnie strzela ze do europy nic sie nie dostaje. A ja mam sie cieszyc jakimś Crysis1 ? Dawac powody dla których mam sie z tego cieszyć skoro gre dawno juz przeszedłem ? NA PC !!.

Opublikowano

Inne gry (pipi)owo się sprzedają.

Przykro mi.

hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... PeCety nie potrafiły pokonać kĄsolek w otwartej walce więc... PRZEJMIEMY WAS OD ŚRODKA!!!!!!!1111111111111 muahahahhahahaha

Opublikowano

Dalej nie rozumiem, czemu miałbym cieszyć się z zapowiedzi gry która mnie kompletnie nie interesuje, a co więcej nie przepadam za takimi grami, Donsterydo? Co z tego, że ktoś inny się tym rajcuje? Co, mam się cieszyć z zapowiedzi nowego CODa, bo tak robi 20mln ludzi (patrząc na sprzedaż)? Nie, nawet wkurza mnie to, że przez to teraz stała się moda na shootery i każdy inny wydawca boi się zainwestować w cokolwiek innego co nie jest FPSem. Nie mówię, że jak mnie jakaś produkcja nie interesuje, to ma ona nie wychodzić albo też będę nakłaniał innych aby ją nie kupowali, ale po prostu ja mam inne zadanie na temat tego tytułu i chyba mam do tego prawo. No, ale skoro ty cieszysz się z każdej zapowiedzi (nawet totalnego crapa) to ok, masz do tego prawo.

Opublikowano

A mnie wkur.. obecny stan rzeczy na rynku konsolowym. Przypomina mi rynek PC z ok 2000 roku gdzie 50% gier (strzelam) to byly FPSy. Gdzie do cholery dzis są platformówki, wiecej racerów, przygodówki, rpg (japońskie) ? Wejde na japońskiego LIVE i jak widze co tam wychodzi na GOD to az mnie strzela ze do europy nic sie nie dostaje. A ja mam sie cieszyc jakimś Crysis1 ? Dawac powody dla których mam sie z tego cieszyć skoro gre dawno juz przeszedłem ? NA PC !!.

Zapraszam na Wii (serio).

W sumie wlasnie to jest powod dla ktorego do dzis nie kupilem ani X360 ani PStriple. FPSy. Jak tu sie jarac jakas platforma skoro jakas polowa biblioteki to bezmyslne klony-szutery? W dodatku wiekszosc wychodzi tez na pieca.

No to kupilem Wii i jestem w sumie cholernie zadowolony. Wlasnie ogrywam Xenoblade Chronicles i jest to chyba jeden z najlepszych jRPG ostatnich dziesieciu lat.

Opublikowano
  • Autor

PC-towcy nadal tkwią w błędnym założeniu że silniejsze i lepsze graficznie sprzęty sprzedają się lepiej i są priorytetowymi wśród producentów gier.

Już w pierwszy Twoim zdaniu jest błąd, więc nie ma sensu nawet rozpoczynać dyskusji.

A gdzie w tym pierwszym zdaniu jest blad? Bo DICE skupia sie na PC przy BF3 i Crytek przy Crysis 2 to znaczy, ze PC sa priorytetem dla tworcow/wydawcow? Od kiedy?

Opublikowano

Akurat Crytek to mial mocno w (pipi)e PCty przy C2.

Opublikowano

Mani jakby ludzie kupowali to by devi robili. Mówisz o jrpg, pierwszy przykład z brzegu - Resonance of Fate, jeden z najlepszych przedstawicieli gatunku, a sprzedał się tragicznie bo nie nazywał się Final Fantasy, więc z czym do ludu.

Opublikowano

PC-towcy nadal tkwią w błędnym założeniu że silniejsze i lepsze graficznie sprzęty sprzedają się lepiej i są priorytetowymi wśród producentów gier.

A gdzie w tym pierwszym zdaniu jest blad? Bo DICE skupia sie na PC przy BF3 i Crytek przy Crysis 2 to znaczy, ze PC sa priorytetem dla tworcow/wydawcow? Od kiedy?

Albo czytasz innego posta albo .. no nie wiem...

Opublikowano

@ Don

FF13 też jakoś super sie nie sprzedał. FPSy też jedne lepiej jedne gorzej sie sprzedają a praktycznie non stop wychodzą. Może trzeba mi po prostu zainwestowac w japońskiego Xa ?

Opublikowano

a to przepraszam myślałem ze cos ok 2 baniek zeszlo. mimo wszystko powinno sie inwestowac rowniez w inne tytuly, taki Resonance moze i sie nie sprzedal za(pipi)iscie ale utarł ścieżke na kontynuacje, ktora imo moze bardziej namieszać.

Opublikowano

Kaktus mi wyrośnie jak zrobią kontynuację Resonance of Fate :D Zdajesz sobie sprawę jak bardzo źle ta gra się sprzedała ? Kupiłem ją za 17 funtów (wtedy 80 zł) w przeciągu 3 tygodni od premiery jeśli dobrze pamiętam :P

A FFXIII na które "wszyscy" narzekają jest jedną z lepiej sprzedających się cześć i w serii :P

Opublikowano

sam niedawno kupilem ROF za 60 zł nowke w folii. Wciaz jeszcze nie wlączyłem gdyż inne gry czekają az je ukończe. Mimo to są gry (jak ROF) skazane na sukces, pokazujące nowe spojrzenie na skostniałe kanony gatunkowe a mimo to nie odnoszą sukcesów. Szkoda. No ale tak dzis wlasnie wyglada ten rynek co mnie osobiscie boli, iż lepiej zrobic średniego FPSa i liczyc, że sie sprzeda niż prawdziwą wydać perełke, która polegnie.

Opublikowano

Najlepsze jest to, że FFXIII sprzedało się te 6-7 mln, RoF coś ok. 300-400 tys. i pewnie wszyscy ci co kupili tę pierwszą uważają się za prawdziwych fanów jRPG, a w rzeczywistości bliżej im do "prawdziwych fanów" FPS'ów co grają wyłącznie w kolejne odsłony CoD'a co roku bo widzieli dużo reklam w TV :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.