Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Crysis 1 na konsole stał się faktem. Premiera - 11 października 2011.

Wersja zremasterowana pod konsole. Z urywków wygląda naprawdę dobrze.

http://www.youtube.com/watch?v=ZAsnFq7Mrx8

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

W 2009 wycofano trzecie SKU. Poziomy cenowe 200$ i 300$ są obecne od 3 lat. Wycofanie modelu za 400$ i włożenie do modelu za 300$ większego dysku to nie obniżka ceny.

To była obniżka gdyż Elite kosztował 400$ a po obniżce 300$. Cenę pro obniżyli z 300$ do 250$ aż wyczerpią się zapasy.

http://www.joystiq.com/2009/08/27/microsoft-confirms-xbox-360-price-cut-300-elite-on-friday-25/

Opublikowano

Wersja zremasterowana pod konsole. Z urywków wygląda na prawdę dobrze.

Crytek to magicy, jezeli zachowali skale oryginalu to nie mam po prostu pytan. Swietnie sie to prezentuje.

PS. Tyle bylo hajpowania BF3 (mowa o grafice), a nie dosc, ze prawdopodobnie nie bedzie wygladac lepiej na konsolach niz KZ3 i C2, to jeszcze zaraz pojawi sie cos jeszcze ladniejszego od wyzej wymienionych xD

EDIT:

If this was possible all along why did Crysis 2 have such small, narrow levels? Are you telling me they actually did that intentionally??

Skonczy sie pierdzielenie, ze C2 byl ograniczony przez konsole ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ale czekaj, bo teraz jarasz się oprawą singla z Crysis i porównujesz do oprawy multi z BF3, dobrze zrozumiałem?

Opublikowano

W 2009 wycofano trzecie SKU. Poziomy cenowe 200$ i 300$ są obecne od 3 lat. Wycofanie modelu za 400$ i włożenie do modelu za 300$ większego dysku to nie obniżka ceny.

To była obniżka gdyż Elite kosztował 400$ a po obniżce 300$. Cenę pro obniżyli z 300$ do 250$ aż wyczerpią się zapasy.

http://www.joystiq.c...e-on-friday-25/

W takim razie PS3 ma obniżkę średnio co pół roku kiedy zmieniają dyski w konsolach na większe :P Przed 2009 był model X360 za 300$ tylko, że z mniejszym dyskiem i biały. Prawdziwa obniżka będzie gdy zejdą z poziomów 200$ za konsolę bez dysku i 300$ za konsolę z dyskiem.

Opublikowano

Ale czekaj, bo teraz jarasz się oprawą singla z Crysis i porównujesz do oprawy multi z BF3, dobrze zrozumiałem?

Zle zrozumiales.

Opublikowano

To po czym wnosisz, że BF3 będzie wyglądał gorzej, skoro nie pokazali singla z kĄsol?

Opublikowano

Kiedy? Zarzuć linkiem, bom bardzo ciekaw jak to wygląda :)

Opublikowano

Przecież trajlery nie kuamiom!

<killzone>

Opublikowano

Screenshot z trailera w slabej jakosci kontra screen wyjety prosto z PCtowej wersji:

puhU3.jpg

fK0CB.jpg

Wiadomo, beda spore roznice, ale i tak jestem pod ogromnym wrazeniem tego co potrafi wycisnac Crytek ze sprzetu z 2005r. Pewnie bedzie to najladniejszy FPS na konsolach.

Nie wierzę że Crysis na xklocka będzie wyglądał tak jak na tym trailerze.

W momencie gdy na youtubie pojawily sie pierwsze filmiki z pirackiej wersji C2 na X360 tez nikt nie mogl uwierzyc, ze to wersja konsolowa ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Właśnie tak na pierwszy rzut oka to nie widać żadnych uproszczeń graficznych: LODu, niskiej jakości cieni itd itp, dla mnie to jakieś podejrzane bo wygląda to mniej więcej taksamo jak na moim pececie, gdzie odpalam Crysisa na full w DX10.

Ja w ogóle się nie zdziwię jak to będzie najładniejsza gra na obie konsole.

Opublikowano

Ja w Crysisa nie grałem, ale parę filmików prezentujących fizykę i efekty widziałem. Cięcia w efektach względem PC widać na pierwszy rzut oka, ale nie zmienia to faktu, że i tak zapowiada się przyzwoicie na tych urywkach.

Opublikowano

Niby tak, ale Crysis 2 to był korytarzowym dość shooterem, a jedynka to prawie sandboks, a nie widać w ogóle na filmiku ograniczeń widoczności dystansu (np. w 1:01-1:04 albo 1:29 albo 1:34). No ja nie ogarniam, łykam to od razu jak się pojawi na XBL, zobaczę jak to wygląda na dużym TV :)

Opublikowano

Tak teraz sobie pomyslalem, ze level:

CORE (ten z zerowa grawitacja)

bedzie wygladal nieziemsko z nowym oswietleniem :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie wierzę że Crysis na xklocka będzie wyglądał tak jak na tym trailerze.

W momencie gdy na youtubie pojawily sie pierwsze filmiki z pirackiej wersji C2 na X360 tez nikt nie mogl uwierzyc, ze to wersja konsolowa ;P

True, true. Przypomina mi się od razu kiedy na E3 rok temu Turn10 pokazało Ferrari z Autovista i wszyscy myśleli, że to render bo X360 nie jest w stanie wygenerować takiej grafiki nawet dla tego pojedynczego auta :P

To właśnie lubię, gdy wyciska się z technologii ostatnie soki, gdy już wszyscy myślą, że to koniec, a tu kolejne niespodzianki. Tak jak z DVD w X360, niby przestarzała technologia i za mało miejsca, a dało radę ciągnąć kolejne 6 lat gdzie z 98% gier spokojnie mieści się na 1x DVD.

Opublikowano
To właśnie lubię, gdy wyciska się z technologii ostatnie soki, gdy już wszyscy myślą, że to koniec, a tu kolejne niespodzianki. Tak jak z DVD w X360, niby przestarzała technologia i za mało miejsca, a dało radę ciągnąć kolejne 6 lat gdzie z 98% gier spokojnie mieści się na 1x DVD.

Ciekawe za jaką cenę...

Opublikowano

Ciekawe za jaką cenę...

Dokładnie 750 zł - tyle dałem za nowego Arcade 3 lata i 2 miesiące temu ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.