Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Crysis to jednak wyznacznik nowej generacji, wyznacznik, mesjasz itd. Myślałem, że FPSy na currentgeny będą miały piękne nóżki naszych bohaterów. ):

Opublikowano
  • Autor

Niektóre mają, niektóre nie. Wyznacznikiem to się nie stało.

Opublikowano

W sumie i tak niektóre gry jeszcze siedzą w tamtej generacji więc nie można za dużo wymagać. :>

Opublikowano

Faktycznie, dziwne jest to, że na TGS nic nie było o WiiU. Premiera (przynajmniej w Japonii - tak mi sie zdaje, nie wiem czy było jakies info) na święta 2012 a tu taka cisza.

Opublikowano

Czytałem ostatnio o jakimś sondażu w KKW i Japończycy nie wykazują jakiegoś specjalnego zainteresowania tą konsolą.

Opublikowano

chyba nikt nie wykazuje zainteresowania ta konsolą. nawet to sterowanie wydaje się bardziej skomplikowane i odpychające.

zobaczymy jak bedzie z grami

Opublikowano

Puszczą w obieg Mariana i WiiU Sport. Dla Nintendo starczy. Ubi zadba o jakieś śmieszne gierki... Nie tak dawno to Sony i MS ścigało się z Ninny o kontrolery ruchu, a teraz N ściga currentgeny pod koniec ich żywota.

Opublikowano

stĄna cos nie pisze.

Chyba załamał sie tym wydaniem Crysisa na konsole do reszty.

Opublikowano

Pisz mojego nicka poprawnie, dzięki.

Nic nie piszę, bo nie ma o czym. WiiU to dla mnie jakaś porażka, wersje GOTY gier mi latają, bo i tak kupuję na stimie w promocjach 10x taniej niż Wy wersje kĄsolowe.

W DeusEx nowego nie grałem, bo nie mam czasu na tak długie gierki, pewnie nie skończyłbym jej przed premierą BF3 = nie skończyłbym jej nigdy.

To na tyle z poruszanych przez Was ostatnio tematów.

Doceniam że tęsknicie za głosem rozsądku w tym temacie i obiecuję, że będę częściej tutaj zaglądał :*

YARRRRRRRRRRRRRRRRRR!

Hejterzy! A niech was kule biją! YARRRRRRrrrrrrrrrrrrrrr

Opublikowano

Mam nadzieję tylko że po problemach z 3DS'em nie wycofają się z WiiU i jednak poprowadzą do końca ten projekt w takiej formie. Mimo moich początkowych wahań co do tego bajeru przekonuje się do tego patentu. Zawsze będą gierki z kąsoli których nie odpale na kąnputerze.

Opublikowano

Ostatniego zdania do końca nie rozumiem. To nie lepiej kupić tańsze PS3 czy 360 z bogatą biblioteką tytułów?

Opublikowano

Przez bogatą bibliotekę tytułów masz na myśli strzelanki?

Opublikowano

Akurat to jest dość częsta cecha w konsolach, że rok przed premierą mają raczej ubogą bibliotekę tytułów.

Zabawny fakt: biblioteka Dreamcasta miażdżyła tę PS2 nawet w momencie, w którym Dreamcast już dawno zdechł, a PS2 biła rekordy sprzedaży.

Opublikowano

to nie jest zabawne tylko tragiczne... chyba pierwsza konsola, która umarła w tak krótkim czasie tylko dzięki niskiemu zainteresowaniu. Juz wtedy reklamowanie konsoli, jako sprzęt dla hardcoreowców, to nie był dobry pomysł. ja (pipi)e... ta konsola miała wszystko. usługę internetową, wsparcie dla 480p (wii się chowa) kontrolery ruchowe (samba de amigo, wędka, którą można bylo używać w np soul caliburze), kamerkę, mikrofon, klawiaturę, myszkę (outtrigger? wow)... i co najważniejsze gry.

Opublikowano

DC - najlepsza konsola ever z najlepsza gra wszechczasow (Shenmue). Smierc tego sprzetu to dla mnie najwieksza tragedia tej branzy.

Opublikowano

Akurat to jest dość częsta cecha w konsolach, że rok przed premierą mają raczej ubogą bibliotekę tytułów.

Zabawny fakt: biblioteka Dreamcasta miażdżyła tę PS2 nawet w momencie, w którym Dreamcast już dawno zdechł, a PS2 biła rekordy sprzedaży.

DC to była świetna konsola, nawet miałem przyjemność grać w Raymana i Metropolis Street Racer. Robiło wrażenie, chociaż konsola była bardzo głośna.

Wiadomo, że ciężko wymagać od WiiU tylu gier teraz, ale to jest różnica 6(!) lat, a za góra 2 lata PS4 i Xbox 720 pożrą tą konsolę możliwościami. Sam kontroler mnie nie przekonuje, ale nie miałem jeszcze go w rękach. To będzie także debiut N w świecie online.

3DS także miał być konsolą trzyde bez okluarów, a teraz dokładają gałkę, wychodzi mało gier.

Wii było genialne, ale wyszło na równi z tą generacją więc miała duże szansę zająć część rynku. Chyba, że N liczy na walkę z nextgenami tańszą konsolą, którą WiiU na pewno będzie w porównaniu do nowego sprzętu. Tylko kto wtedy będzie robił multiplatformy z myślą o dużo słabszej konsoli.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Powiedzmy że te nowe konsole wylądują na rynku w końcówce 2014 (Azja?) Czyli Eropa to 2015 WiiU ma przynajmniej 2 lata przewagi, do tego pierwsze gry nie wykorzystają mocy tych konsoli + Nintendo, które ma mocne first party. WiiU nie jest skazane na klęskę bo mogą to wszystko rozegrać zapowiadając w tym czasie z 2 Zeldy i coś super pod casuali. No i ciekawie będzie jak te konsole nie porażą niczym poza troszkę lepszą grafiką.

Opublikowano
Powiedzmy że te nowe konsole wylądują na rynku w końcówce 2014 (Azja?) Czyli Eropa to 2015 WiiU

Chyba Cię pogrzało :) Na pewno nie będziemy czekać tak długo.

Opublikowano
Powiedzmy że te nowe konsole wylądują na rynku w końcówce 2014 (Azja?) Czyli Eropa to 2015 WiiU

Chyba Cię pogrzało :) Na pewno nie będziemy czekać tak długo.

To wtedy jaka będzie różnica między PS4 X720 a WiiU? Coś nie będzie tej przepaści technologicznej bo szybsza premiera = pracują już na tym od jakiegoś czasu.

Opublikowano

Nie wiesz o czym mówisz. Technologicznie WiiU nie będzie się prawdopodobnie zbytnio różnić od PS3 i X360. Prawdopodobnie jedyną istotną różnicą będzie ilość pamięci RAM. Nowy X i PS4 zjedzą WiiU mocą nawet jak będą miały komponenty na poziomie dzisiejszego peceta kupionego w sklepie za 3 klocki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.