Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Kurde no kupuję tego Coda i nie spełniam żadnego warunku a nawet mi ukrainskiej tirówki nie opłacili :/

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 239,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ty jesteś jedynie takim BMW - bierny, mierny ale wierny, która ma bulić 200zł a potem spierd.alać razem ze swoim narzekaniem na lagi, spadki fpsow itd. Koks i dziwki są dla panów z IGN, gamespot itp

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

A na czarnulce tyle wielkich exclusivów, że top 3 najlepiej się sprzedających gier na tą konsolę to Cock of Duty: modern gay fuck stupid, Blak Klops i jakiś inny cod.

Mają, jest tyle dobrych gier na PS3 a ludzie i tak wolą zakupić niedorobionego na tą konsolę CoDa, o czym to świadczy? Ja bym powiedział że o masowej głupocie, jeszcze większej niż u posiadaczy klocków.

Pytanie jest takie, po co Sony w ogóle zawraca sobie gitarę tworzeniem nowych gier, skoro większość je olewa i frajersko daje siana Activision?

Pierdolisz. Sam chyba nie wiesz jakie jest top 3 X360. Na pierwszym black klops, na drugim, jakżeby inaczej, "modern gay fuck stupid" 2 i dopiero na trzecim wasze hejlo 3 (czwarte, o dziwo, kinect adventure :rofl2: ). W przypadku top 3 PS3 jest podobnie, z tym, że na trzecim miejscu jest GTA4 (a na czwartym GT5).

I co jeszcze śmieszniejsze, CODy znacznie lepiej sprzedały się na klocku (o parę mln lepiej). No patrz, niby macie super zajebiste gry multi typu girsy czy heljo, a xboty i tak wolą grać w Cody i "frajersko dawać siana Activision". Nawet sam M$ wchodzi do dupy Kottickowi płacąc za miesięczną ekskluzywność mapek (to już Sony sobie lepiej dobiera 'partnerów' biznesowych). "O czym to świadczy? Ja bym powiedział, że o masowej głupocie, jeszcze większej niż u posiadaczy PS3".

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

A u mnie kolejny kumpel sprzedal PS 3, "bo sie kurzyla". Niby wiecej exow, niby gra online za darmo, ale mimo wszystko czegos brakuje. Szkoda, ze Sony nie potrafi robic gier, ktore online by zarzadzily, jak Halo, Gearsy. Jasne, Killzone jest mega, Uncharted jedna z lepszych gier, w jakie gralem, ale multi niestety zostaje wiele do zyczenia...

dlatego również po unch3 sprzedaje ps3, brak exów, gorsze mulitplatformy z małymi wyjątkami, gorszy online. Mam nadzieje że gra nie zawiedzie bo od roku ps3 specjalnie czeka tylko na to ;]

Singiel pewnie roz(pipi)i. Dla mnie to chyba najlepsza gra na PS3, przejdziesz 2 razy i sprzedasz, bo multi juz po filmach wydaje sie tak samo padaczne jak w 2ce. Co by nie mowic, to PS3 to naprawde platforma, dla ludzi ktorzy wola rozgrywke single player i tylko posiadacze 1 konsoli moga byc z rozwiazan Sony zadowoleni...

Co do CODa, to sie uczepiliscie jak rzep psiego ogona. Co byscie nie napisali, nie zmieni to faktu, ze niemal kazda czesc miala bardzo dobrze prowadzona fabule, w ktora czlowiek wsiakal bez opamietania. Chcialbym, zeby taki Battlefield chociaz w polowie byl tak wciagajacy jak Black Ops. No ale rzucajcie sie dalej...

Edytowane przez easye

Opublikowano

A na czarnulce tyle wielkich exclusivów, że top 3 najlepiej się sprzedających gier na tą konsolę to Cock of Duty: modern gay fuck stupid, Blak Klops i jakiś inny cod.

Mają, jest tyle dobrych gier na PS3 a ludzie i tak wolą zakupić niedorobionego na tą konsolę CoDa, o czym to świadczy? Ja bym powiedział że o masowej głupocie, jeszcze większej niż u posiadaczy klocków.

Pytanie jest takie, po co Sony w ogóle zawraca sobie gitarę tworzeniem nowych gier, skoro większość je olewa i frajersko daje siana Activision?

Pierdolisz. Sam chyba nie wiesz jakie jest top 3 X360. Na pierwszym black klops, na drugim, jakżeby inaczej, "modern gay fuck stupid" 2 i dopiero na trzecim wasze hejlo 3 (czwarte, o dziwo, kinect adventure :rofl2: ). W przypadku top 3 PS3 jest podobnie, z tym, że na trzecim miejscu jest GTA4 (a na czwartym GT5).

I co jeszcze śmieszniejsze, CODy znacznie lepiej sprzedały się na klocku (o parę mln lepiej). No patrz, niby macie super zajebiste gry multi typu girsy czy heljo, a xboty i tak wolą grać w Cody i "frajersko dawać siana Activision". Nawet sam M$ wchodzi do dupy Kottickowi płacąc za miesięczną ekskluzywność mapek (to już Sony sobie lepiej dobiera 'partnerów' biznesowych). "O czym to świadczy? Ja bym powiedział, że o masowej głupocie, jeszcze większej niż u posiadaczy PS3".

Przecież na xklocka wychodzi średnio jeden ex na rok, więc co mają kupować? :o to przecież posiadacze ps3 ciekną gacie na widok każdego ex'a, ja gdybym miał taki wybór to by mi nawet przez głowę nie przeszło by kupować coda.

I powtórzę się jeszcze raz, Black Ops przynajmniej działał na X360 i to w 60fpsach, w przeciwieństwie do wersji PS3. Jak taka Mafia 2 i RDR były w sub-hd i nie miały trawy na PS3 to flejmu nie było końca, jak CoD jest spjerdolony na konsolę Sony to wszyscy zapominają i jak baranki kupują kolejna odsłonę gó.wna i DLC do niego :rofl2:

. Co byscie nie napisali, nie zmieni to faktu, ze niemal kazda czesc miala bardzo dobrze prowadzona fabule, w ktora czlowiek wsiakal bez opamietania.

LOL.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

Jezu, skończ z tym CoDem. Większość kupujących tą grę jest jak elektorat PiSu - ma pamięć jak koty, ale Ty to wiesz, my to wiemy i już wystarczy. Ja na bank teraz CoDa nie kupie, bo nie ma funduszy w listopadzie na te wszystkie gry, a CoD ma najmniejszy wskaźnik za(pipi)istości dla mnie w tym miesiącu, by kupić na premierę.

Odnośnie Twojej wypowiedzi o exach, trudno mi się z nią zgodzić. PS3 jest takie złe, że fatalne jest nawet to, że ma więcej exów w ostatnich czasach.

A easye ma racje - CoDy mają bardzo dobrze prowadzoną fabułę, wszystkie jak jeden mąż. MW2 to papka, wiem, ale poprowadzona bardzo dobrze. To jest w pewnym sensie w tej serii magiczne, że z kupy potrafią zrobić złoto (marketingowe, nie stricte jako grę). Twój flame na tą serię zrobił się już nudny.

A jeszcze się odniosę do sprzedaży exów - Gearsy sprzedają się wyśmienicie. Nikogo to nie dziwi, ale zawsze w takich momentach są pojazdy po Sony, że ich exy sprzedają się słabo. Powody są proste. Cena i marketing. Te 2 rzeczy u Sony ssą od bardzo dawna, że można mówić o głębokiej stagnacji. Dlaczego Gyrosy sprzedają się w takich milionach w okresie premiery? Bo kuerwa podstawkę można wyrwać za 160 zł, a 4 dychy robi różnicę i nikt nie powie mi, że jest inaczej. Po cichu marzę o tym, że exa Sony w premierę kupię za 160 zł.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Voytek to nie jest kwestia ceny :P Jeżeli chodzi o Gyrosy i Hejlo to gry mają po prostu cholernie grywalne multi i to jest główny motor napędowy. Ludzie nie sprzedają masowo tych gier tylko trzymają w domu. W Halo 3 do dnia premiery Halo: Reach czyli przez 3 lata dzień w dzień grało po 1 mln unikalnych graczy, Reach teraz funkcjonuje w realiach dużo większej konkurencji, ale w grę i tak gra codziennie 500-700 tys. ludzi i będzie tak do premiery Halo 4. Gears of War 2 też non stop było w TOP15 gier najczęściej granych po sieci na X360, a Gears of War 3 będzie prawdopodobnie jeszcze bardziej grywalne co ludzie wiedzą już od bety i to dlatego ostatnie doniesienia mówią, że Gears of War 3 sprzeda się prawie tyle w pierwszym tygodniu co GoW1 i 2 razem wzięte, te 30 zł mniej nie ma tu żadnego znaczenia tym bardziej, że tak wygląda cena w Polsce, a za granicą ceny są praktycznie takie same jak innych gier.

Opublikowano

Obstawiam pierwszy tydzień sprzedaży Gears of War 3 wyniesie około 4 milionów a do końca roku prześcignie Halo Reach w analogicznym okresie.

Opublikowano

A jeszcze się odniosę do sprzedaży exów - Gearsy sprzedają się wyśmienicie. Nikogo to nie dziwi, ale zawsze w takich momentach są pojazdy po Sony, że ich exy sprzedają się słabo. Powody są proste. Cena i marketing. Te 2 rzeczy u Sony ssą od bardzo dawna, że można mówić o głębokiej stagnacji. Dlaczego Gyrosy sprzedają się w takich milionach w okresie premiery? Bo kuerwa podstawkę można wyrwać za 160 zł, a 4 dychy robi różnicę i nikt nie powie mi, że jest inaczej. Po cichu marzę o tym, że exa Sony w premierę kupię za 160 zł.

ceny gier MS chyba tylko u nas są w takiej cenie.

nic nie przebije krzyków że Alan Wake słabo się sprzedał ale jak w tym roku infamous2, resistance3 sprzedają się podobnie do AW a taki motorstorm3 znacznie gorzej to nic. W dodatku to kolejne części znanych gier a nie nowe IP, więcej ps3 na rynku niż x360 podczas premiery AW i właściwie brak piractwa.

A u mnie kolejny kumpel sprzedal PS 3, "bo sie kurzyla". Niby wiecej exow, niby gra online za darmo, ale mimo wszystko czegos brakuje. Szkoda, ze Sony nie potrafi robic gier, ktore online by zarzadzily, jak Halo, Gearsy. Jasne, Killzone jest mega, Uncharted jedna z lepszych gier, w jakie gralem, ale multi niestety zostaje wiele do zyczenia...

dlatego również po unch3 sprzedaje ps3, brak exów, gorsze mulitplatformy z małymi wyjątkami, gorszy online. Mam nadzieje że gra nie zawiedzie bo od roku ps3 specjalnie czeka tylko na to ;]

Ja chyba tez po U3 sprzedam PS3. Nie bedzie juz na tej platformie (prawdopodobnie) interesujacych mnie exow, wiec nie bedzie mi szkoda sie pozbyc. Do multiplatform i online zostanie X360 (no i dla Halo 4).

Mam nadzieje, ze w 2013 przywitamy juz nowa generacje.

też mam nadzieję że jesień 2013 i zostaną wyplute nowe konsole, cieszą przecieki od samego AMD odnośnie nowego Xa.

8 lat to już wystarczająco dużo jak na x360 ;]

Opublikowano

Nagonka na COD jest słaba, bo seria może i niewiele się zmieniła od tego 2007 roku, ale cały czas trzyma pewien poziom. Dla mnie w singlu jest ok, krótki ale intensywny. Tak w ogóle to Activision jakoś wyjątkowo cicho siedzi w tym roku, a hype nakręca tylko EA na Battlefielda.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Nie ma to jak Mazzeo napinający się z powodu COD-a:) Usuń może najpierw swój profil w sygnaturce, żebyś nie wypadł na idiotę, bo wszystkie części masz od góry do dołu zaliczone. I (pipi)emnieto, że każdą sobie od kogoś pożyczyłeś, normalny człowiek raczej nie calakuje tytułów, które już na starcie nazywa gównem...

Opublikowano

haha pewnie same sie zrobiły albo ktoś inny grał na jego koncie :D

Opublikowano

Raczej nie. Pojawiają się bronie z Resistance, Killzone, broń Lightning, różne waluty z gier, gdzieś tam Mk. II. To coś dotyczy w ogóle marki PlayStation.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Dowiemy sie za 2 tygodnie

Ja stawiam na PS4 :D (wiem ze mało prawdopodobne)

Edytowane przez karol885

Opublikowano
  • Autor

Spin off God of War na Vite, a po roku wyjdzie zremasterowana na PS3 ;]

Dalszej historii po GoW III nie będzie. Bez przesady, nie zrobią z tej serii opery mydlanej.

Poza tym to może być fake.

Bo nie ma żadnej wątpliwości, że w ostatnich klatkach tej reklamy jest Kratos.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

To tylko nowa kampania reklamowa marki Playstation.

Edytowane przez Crying_Wolf

Opublikowano

Spin off God of War na Vite, a po roku wyjdzie zremasterowana na PS3 ;]

Dalszej historii po GoW III nie będzie. Bez przesady, nie zrobią z tej serii opery mydlanej.

Poza tym to może być fake.

To nie fake, bo jest na oficjalnym koncie Youtube Playstation (na swoim twitterze dali do tego linka).

Nie jest to też zapowiedź żadnej konkretnej gry, bo w tym filmiku jest od groma nawiązań do różnych gier z PS3: MGS4, Resistance, Killzone, Ratchet & Clank, LBP, Twisted Metal.

Może to być np. kampania restartu PS Home.

Edytowane przez SzczurekPB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.