Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

no tak prolog z 6 trasami z czego 4 wyglądają kiepsko jest ładniejszy od fm3/gt5...zresztą to jest demo gry a nie pełnoprawna gra więc porównanie do dużych gier nie ma sensu.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Prolog to nie żadne demo, zacznijmy od tego. I tak, uważam go za ładniejszą grę, gra chodziła super i właśnie, gra wygląda po prostu bardziej realnie, czego brak w fm3 i GT5 właśnie. A pod tym względem nie zawsze ilość detali jest najważenijsza. Jak mówiłem, FM3 wygląda bardzo dobrze, aczkolwiek dla mnie sztucznie, a GT5 poprzez archaizmy z tamtej generacji to już inna historia

Opublikowano

Dla mnie Forza wygląda bardzo średnio. Co prawda samochody wyglądają naprawdę dobrze, ale trasy nie są już za efektowne - nawet te najładniejsze.

A jak się jeździ z kamerą na zderzaku, to w ogóle mało jest co podziwiać. Asfalt wygląda OK.

Wiele gier arcade graficznie robi znacznie lepsze wrażenie, niż Forza.

Mówię to o ogólnym wrażeniu, a nie liczeniu ilości pikseli i FPS.

Opublikowano

Dla mnie Forza wygląda bardzo średnio. Co prawda samochody wyglądają naprawdę dobrze, ale trasy nie są już za efektowne - nawet te najładniejsze.

A jak się jeździ z kamerą na zderzaku, to w ogóle mało jest co podziwiać. Asfalt wygląda OK.

Wiele gier arcade graficznie robi znacznie lepsze wrażenie, niż Forza.

Mówię to o ogólnym wrażeniu, a nie liczeniu ilości pikseli i FPS.

Ale przecież grafika nie jest najważniejsza sad.gif

Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to jak ludzie na forach naiwnie wierzą, że screen tearing, dropy FPS i inne pierdoły PD naprawi w patchach mimo tego, że nie dali rady tego dopracować w trakcie 5 lat developerki :P Jak już wydadzą wszystkie patche to pewnie w menu gry tytuł zmieni się z Gran Turismo 5 na Gran Turismo 6 Prologue ;)

C1REX: Racery arcade chodzą w 30 FPS. Forza w 60 FPS, gry które trzymają stałe 60 FPS tak jak Forza 3 można policzyć na palcach jednej ręki. To zżera sporo zasobów.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Paradise ma 60 klatek.

Opublikowano

przynajmniej fizyka nieco lepsza. Tez premiera GT narobila mi smaka na odkurzenie FORZY ! dzisiaj wyciagam kierownice.

Opublikowano

Snake czymś podobnym jeździł.

THEBOX.jpg

Leże :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Jest już jakaś video recenzja GT5?

Opublikowano
  • Autor

przynajmniej fizyka nieco lepsza. Tez premiera GT narobila mi smaka na odkurzenie FORZY ! dzisiaj wyciagam kierownice.

W porownaniu tych dwoch filmikow. Wiadomym jest, ze czasami samochod potrafi sie dziwnie zachowac, wtedy to sie wrzuca na filmik i bach na YT - larmo jest.

Jednak teraz fizyka w Forzie 3 a GT5 to przepasc. Moga smiac sie osoby, ktore maja ograne oba tytuly, lecz tutaj wsrod przesmiewcow Gran Turismo takich nie widze.

Z dosc slusznego pojazdu po grafice (taka GT5 sie nalezy) i samochodach standard, teraz to juz zakrawa o smiesznosc, bo schodzi na pola, na ktorych GT miazdzy konkurencje. To tytul, ktoremu do idealu brakuje sporo, lecz jest na tyle obszernym wrecz kombanjem motoryzacyjnym, ze grafika mimo, ze w wielu miejscach licha, potrafi do siebie przyzwyczaic bo widzac smigajaca po torze 458 Italie, wzrok skupia sie caly na niej. A oddana jest w sposob rewelacyjny, choc i tak to slowo wydaje sie zbyt slabo wyrazac stan faktyczny.

Udanej zabawy zycze, bo jestescie smieszni.

Opublikowano

Dzisiaj czarny piątek, a w USA w największych sieciach jak Amazon czy Gamestop już drugi tydzień nie ma żadnej większej dostawy Kinect i wszystkie jego bundle są bez przerwy wyprzedane. Chyba głowy w M$ polecą bo brak zaopatrzenia w tak ważnym momencie może przekreślić ich plan 5 mln sprzedanych Kinectów do końca roku.

Opublikowano

W porownaniu tych dwoch filmikow. Wiadomym jest, ze czasami samochod potrafi sie dziwnie zachowac, wtedy to sie wrzuca na filmik i bach na YT - larmo jest.

Jednak teraz fizyka w Forzie 3 a GT5 to przepasc. Moga smiac sie osoby, ktore maja ograne oba tytuly, lecz tutaj wsrod przesmiewcow Gran Turismo takich nie widze.

Z dosc slusznego pojazdu po grafice (taka GT5 sie nalezy) i samochodach standard, teraz to juz zakrawa o smiesznosc, bo schodzi na pola, na ktorych GT miazdzy konkurencje. To tytul, ktoremu do idealu brakuje sporo, lecz jest na tyle obszernym wrecz kombanjem motoryzacyjnym, ze grafika mimo, ze w wielu miejscach licha, potrafi do siebie przyzwyczaic bo widzac smigajaca po torze 458 Italie, wzrok skupia sie caly na niej. A oddana jest w sposob rewelacyjny, choc i tak to slowo wydaje sie zbyt slabo wyrazac stan faktyczny.

Udanej zabawy zycze, bo jestescie smieszni.

Wiesz, dla mnie grafika w grach ma znaczenie i nie uwazam, ze przez to jestem w jakimkolwiek stopniu smieszny. Ba na PS3 posiadam jedynie exy, bo wszelkie multiplatformy kupuje na X'a (bardziej przypada mi do gustu), ale nie po to kupowalem konsole nowej generacji, by pisac, ze grafika to nie wszytsko. Jeżeli dostaje taki tytul, to nawet fizyka jazdy mnie nie przekona, by wydac na niego powyzej 150 zl.

Zreszta - piszesz, ze to przepasc, jednak poki co przeczytalem 1 taka wypowiedz na naszym forum, gdzie osoba napisala, ze jest lepiej. Wiec skad mam wiedziec, ze gra na dobrej kierownicy to taka przepasc miedzy tytulami, skoro pisza to jedynie posiadacze PS3 ? W recenzjach jakos poki co tego tez az tak nie podkreslaja, jezeli jest inaczej podeslij jakiegos linka.

No chyba ze mowisz o wypowiedziach typu "najlepsza gra pod kierownice, super feeling, nie ma lepszej" i wszedzie w sygnaturce jedynie profile PSN. :whistling:

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

Tu nie chodzi o smiesznosc, ze ktos uwaza ze grafika jest wazna. Oczywiscie, ze jest i rowniez tak uwazam. Smieszne jest jezdzenie po GT poza grafika i samochodami standard. Poza tymi 2oma kluczowymi elementami, reszta wykonana jest swietnie. I jest to najlepszy racer jezeli chodzi o symulacyjny model jazdy.

Wiec owa smiesznosc, jak wspomnialem - nie odnosze do zarzutow na grafike.

Opublikowano

weź bigdaddy i reszta przestancie przypominać o feisarze, to taki bezmózg i beton że szkoda gadać. Niedawno widziałem jego trollowanie jakoby Black Ops wyglądało i chodziło lepiej na PS3, na dodatek rzucał link do lensoftruth. Widocznie ze znajdującego tam się porównania wyciąga zupełnie inne wnioski niż wszyscy inni normalni...

Opublikowano

Na GT5 można narzekać,nawet trzeba, do mnie grafa tej gry to 7/10 i pod względem prywatnego rozczarowania oprawą graficzną zepchnęła z pierwszego miejsca podium MGS4 ale model jazdy na kierownicy jest rewelacyjny i kasuje w przedbiegach ten z Forzy 3(tak grałem w F3 na kierownicy). Jak się gra w te gry na padzie to się nie wypowiadam bo w grach inspirujących do miana simracerów nie ocenia się modelu jazdy na tym przyrządzie :P

Opublikowano

przepaść pomiędzy fizyką gt5 a fm3 pierwszy raz coś takiego czytam :turned: może być spora różnica pomiędzy modelem jazdy ale fizyka ? kraksy, walnięcie w bandę i samochody zachowują się super realistycznie że przepaść ?

Opublikowano

model jazdy = fizyka jazdy , na kierownicy spora różnica między GT5 a F3 na korzyść GT5

kraksy, walnięcia w bandę = interakcja z otoczeniem , tutaj GT5 dalej tkwi w erze ps2

Opublikowano

walnięcie samochodu w bandę/samochód i jego zachowanie to też fizyka i o to mi chodzi, modelu jazdy nie będę oceniał dopóki nie wybiorę się do kumpla pograć na kiero

http://www.youtube.com/watch?v=r5purzWn78s

w burnout paradise na wyskoczni było taki trick do zrobienia ale nie dałem rady :P

Opublikowano

Kto to feisar? :)

Opublikowano

Tylko takie praktyczne pytanie - ile osób tak na prawdę używa kiery do gry w racery, z 10% ?

Podejrzewam, że na padzie obie gry wydają się podobne.

Opublikowano

no to w sumie to ja niepotrzebnie zamęt wprowadziłem - to podsumowując - model jazdy na kierownicy GT5>F3 , fizyka (uderzenia w ściany itp) GT5<F3

BTW Faiser wcale nie mówił,że BO jest lepsze na ps3- narzekał przecież masakrycznie ostro na lagi i zwolnienia w wersji na ps3. Jedynie chciał udowodnić,że są momenty w których BO na ps3 jest ładniejsze

Opublikowano

Kto to feisar? :)

To chyba taki oderwany od rzeczywistości jegomość co bombardował temat o Forza 3.

PS. Ludzie zaczynają już całkiem zgrabne anegdoty o GT5 wymyślać, poniżej pytanie i odpowiedź z jednego tematu o nadchodzącym patchu:

User1: Will the patches get delayed?

User2: For about 2yrs and when it finally comes out, people will call it the 2nd most disappointing patch of the year.

:P

Edytowane przez donsterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.