Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

przepaść pomiędzy fizyką gt5 a fm3 pierwszy raz coś takiego czytam :turned: może być spora różnica pomiędzy modelem jazdy ale fizyka ? kraksy, walnięcie w bandę i samochody zachowują się super realistycznie że przepaść ?

Tak. Walniecie w bandy jest brane pod uwage jako fizyka, ale samo to slowo wyraza caloksztalt zachowania samochodu na torze. Fizyka to nie tylko oderzenie o inny samochod czy bande. To przejazd po torze, reakcja na najmniejsze znieksztalcenia na torze. W zadnej grze nie ma takiej interakcji kierowcy, gracza z racerem. W simach jest rowniez swietny model, ale ten z GT5 go przebija.

Poza tym, w Forzie lepsza jest interakcja samochodu z otoczeniem po przywaleniu w bande, ale tez zdarza sie ze kod sie pogubi. W GT5 jest to przypadek czestszy, ale nie znaczy to ze tylko w nim wystepuje.

Warunki pogodowe na torze tez podchodza pod fizyke gry.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

tak grałem w F3 na kierownicy

Na Fanatecu czy na Logitechu, ktory chodzi na Allegro za 100/200zl ? Na GT5 grales na G25 czy na kierze za 100/200 zl ? No wlasnie ;] Zreszta jak ty grales w FM3 skoro twierdziles, ze na wioku z kokpitu jest 30 klatek O_o

Edytowane przez Ins

Opublikowano

nie gram i nigdy nie będę na widoku z kokpitu i mi się wydawało,że tak jest w tym trybie bo w jakiś tam wersjach przed premierą wytykali to grze. Uczciwie przyznam,że to był mój błąd a nie miałem czasu tego sprawdzić bo w F3 u kumpla ostatni raz grałem kilka miesięcy temu. Zawsze w każdy racer (prócz wipeouta) w tej generacji grałem z widoku z zderzaka.

Gt5 sprawdzam na DF GT

F3 na pewno nie na żadnym Logithechu i na pewno nie na jakimś shicie za gorszę(już wysysłałem kumplowi sms by mi odpisał jaką ma kierę)

Opublikowano

gt5 na ps3 wyglada lepiej niz na xboxie360

Opublikowano

Microsoft Wireless Racing - ale dziwne bo zawsze grałem u niego z podpiętą do konsoli :P

Opublikowano

Ja bym tego kierą nie nazwał ;p Ale ms sobie strzelił w stopę z kompatybilnością kier.

Opublikowano

i o tym wlasnie pisalem... :thumbsup:

Ja bym tego kierą nie nazwał ;p Ale ms sobie strzelił w stopę z kompatybilnością kier.

true, true...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ta kierownica, Ficuś to jedna z najgorszych ;)

LOL, jeździłeś?

Jest bardzo dobra, mam od ponad roku i sobie chwalę. Wcześniej miałem Momo Racing (na PC) i ta od Microsoftu imo ustepuje tylko brakiem skrzyni biegów (łopatki są, ale słabe dość)

Opublikowano

Dziwne, że nie ma dobrych kier do X360 (tych Microsoftu to już chyba nawet nie produkują), a jakieś Madkatzy są.

Opublikowano

http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,8723583,Tajemne_zagadki_VGA__zombie_i_nowa_gra_Activision.html#opinions

podobno nowy RE na VGA ;] re6 a może ten spin off od twórców Socom ? po sylwetkach zombiaków można wnioskować że koniec z czarnuchami/wieśniakami po Manieczkach a wracają stare dobre zgniłe zombiaki.

Bardziej to przypomina tego z workiem na głowie niż zombiaki.

Opublikowano
  • Autor

Ta kierownica, Ficuś to jedna z najgorszych ;)

LOL, jeździłeś?

Jest bardzo dobra, mam od ponad roku i sobie chwalę. Wcześniej miałem Momo Racing (na PC) i ta od Microsoftu imo ustepuje tylko brakiem skrzyni biegów (łopatki są, ale słabe dość)

Jasne, ze jezdzilem. Co to za pytanie, WTF...

Jest po prostu slaba, slabo reaguje z tym co sie dzieje na torze. Nie ma tego poczucia integracji z tym co sie dzieje na torze. W porownaniu do takiej DFGT, ktora teraz gram jest bardzo duza roznica. Ot, moje zdanie.

Opublikowano

Ja jezdzilem wcześniej na MOMO i nie czuje regresu. Ot moje zdanie, ale czemu nazywasz ja najgorszą? Najgorsza to te madcatzy i logitechy za 100zł.

btw

Wejdź kiedyś jeszcze na FPE i zobacz, co piszą w ich wersji system wars. Jakieś donsteryda z(pipi)ane i cała masa innych zaślepionych botów, co myślą, że mają rację we wszystkim angel

feisar

Szkoda czasu i zdrowia Juve' date=' ale dzięki za ostrzeżenie. Wspominał mi coś ziomek, że na PE xboty dostają wścieku macicy przez GT5. Jakby kij w mrowisko wbił.

[/quote']

xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Cholera jestem sławny :)

Ja zawsze na zarzuty, że jestem XBOTEM odpisuję by mi delikwent wskazał zdania gdzie napisałem nieprawdę, gdzie sobie wyssałem coś z palca. Jeszcze się nie zdarzyło by mi ktoś na taką ripostę odpowiedział.

Przypomina mi to sytuację jak jeszcze PS3 nie miałem i u kumpla "grałem" 5 minut w Killzone 2, później tu napisałem że gra chyba ze 3 razy mi się zatrzymywała na wczytywanie kolejnych pomieszczeń. Ktoś mnie wtedy tu zjechał, że kłamię, jestem fanbojem itp. itd. a jak kupiłem PS3 z KZ2 to co się okazało ? Że takie wczytywanie występuje nagminnie w trakcie całej gry. Tak właśnie wyglądają rozmowy moje czyli Xbota z cnotliwymi posiadaczami PS3.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

ale zrozum że tylko po playstation 3 jeździsz a na xboxa nigdy złego słowa nie powiedziałeś(dotyczy także bigdaddiego)dziwne nie?

Opublikowano

bo jest xbotem? :potter:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Cholera jestem sławny :)

Ja zawsze na zarzuty, że jestem XBOTEM odpisuję by mi delikwent wskazał zdania gdzie napisałem nieprawdę, gdzie sobie wyssałem coś z palca. Jeszcze się nie zdarzyło by mi ktoś na taką ripostę odpowiedział.

Przypomina mi to sytuację jak jeszcze PS3 nie miałem i u kumpla "grałem" 5 minut w Killzone 2, później tu napisałem że gra chyba ze 3 razy mi się zatrzymywała na wczytywanie kolejnych pomieszczeń. Ktoś mnie wtedy tu zjechał, że kłamię, jestem fanbojem itp. itd. a jak kupiłem PS3 z KZ2 to co się okazało ? Że takie wczytywanie występuje nagminnie w trakcie całej gry. Tak właśnie wyglądają rozmowy moje czyli Xbota z cnotliwymi posiadaczami PS3.

Miałem podobnie, za pierwszym razem myślałem, że gra się zawiesiła. Beznadziejne są te loadingi, nie wiadomo kiedy się pojawiają.

Opublikowano

Bo Microsoft nie ma wtop powaznych poza calkowitym wytrzaskaniem sie z 1st party devow :teehee:

Opublikowano

ale zrozum że tylko po playstation 3 jeździsz a na xboxa nigdy złego słowa nie powiedziałeś(dotyczy także bigdaddiego)dziwne nie?

http://polygamia.pl/Polygamia/u,andrzej19.html

takie gry tylko na ps3!warto miec ps3 dla tych za(pipi)istych exów!

łżesz jak (pipi)any pies xbox to ścierwo

przecież xbox to gó... hehe

ps3- mag,.heavy rain,god of war 3,modnation racer,gran turismo 5, xbox 360-sprinter cell(pc)fable 3 (pc)halo reach,alan wake,crackdown 2(hehe) ps3 wygrywa w 2010 roku.

mazzeo-najwiekszy [po(pipi)any fanboy jakiego w życiu widziałem

Opublikowano

Dajcie spokoj z poligamia, olejcie ten serwis.

Opublikowano

szkoda ze ty bigdaddy masz bana na polygamii za trolowanie, tez by sie tu cos powrzucało :teehee:

Opublikowano

nie chodzi o poly tylko profil andrij19

merson bana to jedynie ty dostałeś ale na używanie mózgu

Opublikowano

ty za to dostałeś za nie posiadanie go

Opublikowano

Hej kociaki nie drapcie się. GT5 rządzi i dzieli :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.