Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

U3 moim zdaniem pojawi się z pewnością jesienią, będzie jak ostatnio, zima, krótka zapowiedź, na E3 uderzą z grubej rury, na jesień premiera :rolleyes:

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Z pewnoscia u Sony nie ma nic pewnego hehehe, GT5 mialo byc juz sporo czasu temu, mialo takze buc absolutnym topem, jak wyszlo wszyscy wiemy :teehee:

Opublikowano

W ogóle jaki jest sens wypuszczać mało mainstreamową grę jaką jest TLG w okresie świątecznym? Czysta głupota, ta gra i tak raczej wielkiego sukcesu nie osiągnie, a zainteresowani są tylko najwięksi fani Team Ico.

Opublikowano
  • Autor

Z pewnoscia u Sony nie ma nic pewnego hehehe, GT5 mialo byc juz sporo czasu temu, mialo takze buc absolutnym topem, jak wyszlo wszyscy wiemy :teehee:

Wiadomo, ze wszyscy wiemy. Jest absolutnym topem racerow. Ba, jest najlepszym racerem na rynku jaki sie pojawil. Ma wady, ale jest najlepszy. Nie grales, nie miales gry w czytniku, zamilcz.

Opublikowano

Najlepszym racerem, mzoe symulacja, ale tu mozna sie spierac. Dla mnie po zadnym wzgledem nie ejst lepszy od Burnout'a czy PGRa.

Opublikowano
  • Autor

Najlepszym racerem, mzoe symulacja, ale tu mozna sie spierac. Dla mnie po zadnym wzgledem nie ejst lepszy od Burnout'a czy PGRa.

Symulator > arcade. Wiadomo, dla kazdego cos milego. Ale jak w ogole mozesz ocenic gre, z ktora nie miales stycznosci i powiedziec, ze cos jest lepsze od takiej gry? YouTube Ci wystarczy?

Opublikowano

Widzialem kazde GT oprocz 5, ktorej to widzialem gameplay i recenzje i to, szczegolnie te recki sa duzo ponizej oczekiwan. Przynajmniej jak na razie, po calej szopie akceptowalna srednia dla GT 5, powinna oscylowac kolo 92-95 %. Ale przyzna, ze z checia sprawdzilbym GT 5, czy stalo sie bardziej user friendly, czyms na ksztalt FM3, czy dalej jest tak meczaca z IMO calkowicie nie intuicyjnym i sztywnym modelem jazdy.

Jak mozesz stwierdzic, ze sim > arcade. Kwestia gustu, tyle.

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

Dlatego, ze w arcadeowki pogram kilka razy i za kazdym razem konczy sie tak samo. Odlozeniem i brakiem powrotu.

Opublikowano

Dlatego, ze w arcadeowki pogram kilka razy i za kazdym razem konczy sie tak samo. Odlozeniem i brakiem powrotu.

W twoim przypadku. A wyglosiles swoja opinie, tak jakby to byla prawda objawiona.

Opublikowano

MS 12 grudnia niby ma pokazać nową grę akcji i kilka gier na kinecta. Halo 4 ?

Sony na 99% rzuci U3

ma być zapowiedziane 10 nowych gier

bioware pewnie me3

sony pewnie u3

activision ..

gra z zombiakami pewnie RE

podobno coś od MS

LINKI? szczególnie dotyczące tej gry od MS.

niech mi powiedzą ci co wierzą w Uncharted 3 na VGA kiedy niby Sony mógłby wsadzić tą grę w kalendarz? Jesień 2011? Już za mało miejsca (Resistance i Last Guardian).

Ja wam mówię, że na U3 poczekacie do E3 2011 a gra wyjdzie na poczatku 2012.

aha jeszcze podobno nowy SSX i Battlefield 3

wszystko było na PPE poza plota(?) o grze akcji MS ale organizator VGA odpowiedział na czyjeś pytanie że MS ma pokazać grę akcji i nowe gry na kinecta > Twitter > geoffkeighley, pożyjemy zobaczymy.

U3 na 99% będzie na VGA a premiera za rok.

Opublikowano

Na SSX'a czekam, jedyna decha jaka już mnie interesuje. Oby tylko zachowali ten cel-shadingowy styl. No i dynamika niech będzie jak w SSX3, bo On Tour chodził w 30fpsach.

Opublikowano

SSX nie jest w cel-shading, również czekam na dechę najlepiej powrót do SSX 3 gra ideał, On Tour rozczarował mnie a narty mi nie pasowały.... rudzielce Shauny po porażka ;]

Opublikowano

SSX nie jest w cel-shading, również czekam na dechę najlepiej powrót do SSX 3 gra ideał, On Tour rozczarował mnie a narty mi nie pasowały.... rudzielce Shauny po porażka ;]

No może nie, ale ma taki charakterystyczny kreskówkowy wygląd postaci.

Narty mogą być, chociaż decha lepsza do przecinania puchu.

Opublikowano

Ponoć nowa gra Bungie (aczkolwiek może być fejk).

2zzu8uc.jpg

http://boards.ign.com/xbox_live_board/b6705/197996507/p1/?4

nooo, jeżeli Bungie robi kolejnego futurystycznego FPSa to ja to łykam, nawet jak to wydaje Acti.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

2v2wl01.jpg

Ten helikopter (i ten na Twoim zdjęciu wyżej) futurystycznie nie wygląda :rolleyes:

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Tjaaaa....Activision pozbylo sie IW i teraz Bungie na przemian z Terrayah beda robili serie CoD :sick:

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Bungie pewnie zrobi call of duty future warfare. Swego czasu activision zastrzegło sobie taką nazwę.

Opublikowano

Co do tych screenów to podobno Bungie na neogaf stwierdziło, ze to fake.

PS. Dzisiaj dopiero mogłem obejrzeć analizę GT5 na DF (w końcu mam transfer :P) i gra faktycznie przez 90% czasu nie chodzi w 60FPS, przez większość czasu jest to 40-50 FPS o dłuższych spadkach do 30 FPS na trasie nocnej z deszczem nie wspominam. 60 FPS jest tylko na szutrze i trasach ze śniegiem w momentach gdzie jest bardzo biedne otoczenie i właściwie nie ma przeciwników za blisko. W sumie to co napisałem wcześniej przez pomyłkę jest aktualne, reklamowanie tej gry jako chodzącej w 60 FPS to zwykłe kłamstwo i tyle.

God of War 3 miało framerate dużo bliżej 60 FPS bo framerate praktycznie chyba poniżej 50 FPS nie spadał, a Santa Monica wycofało się z reklamowania jako gry chodzącej w 60 FPS.

Przyłożyć miarę Polyphony to Bayonetta na X360 też chodzi w 60 FPS okazjonalnie spadając poniżej :P

PS2. Tak na marginesie - developing Bayonetta 2 został oficjalnie potwierdzony :D

PS3. Ściągnąłem na dysk te nowe technologiczne demo UE w 720p i powiem, że miazga. Na pewno w pełnej okazałości nie da się tego przeciągnąć na konsole, ale na poziomie Alan Wake tylko, że z inną stylistyką dałoby radę. Ile z tego da się wyciągnąć na konsoli to zobaczymy dopiero przy Gears of War 3.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

heh bo w której grze będziesz miał 16 perfekcyjnie wymodelowanych aut premium(lub standard jak wolisz) i zmienne warunki pogodowe jednocześnie na trasie? To chyba oczywiste że będą spadać FPS'y, nawet o te 10-20, ciekawe czy taką różnice zobaczysz gołym okiem?

Edytowane przez Merson

Opublikowano

heh bo w której grze będziesz miał 16 perfekcyjnie wymodelowanych aut premium(lub standard jak wolisz) i zmienne warunki pogodowe jednocześnie na trasie? To chyba oczywiste że będą spadać FPS'y, nawet o te 10-20, ciekawe czy taką różnice zobaczysz gołym okiem?

Jak grę reklamują jako 60 FPS to ma być 60 FPS. Proste jak drut. Rozumiem okazjonalne spadki, ale GT5 po prostu nie chodzi w 60 FPS.

Tak jak wcześniej napisałem, taką samą wydajność ma Bayonetta na X360, że przez większość czasu chodzi gdzieś na poziomie 40-50 FPS tak jak GT5, ale nikt Ci nie powie, że ta gra chodzi w 60 FPS bo to zwykłe kłamstwo.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Spadek rzędu 20 klatek to jest już przegięcie.

Co innego, jeśli gra przez cały czas jak zamurowana trzyma stałą wartość (jak np. NFS HP), a co innego jeśli animacja raz sunie idealnie płynnie by za chwilę zaliczyć takie wahania. Ja jestem na to piekielnie wyczulony... już wolę, jak gra cały czas trzyma stałą wartość 30 fps

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

ja jakoś w pełnej wersji GT5 we wszelakich filmikach nei widziałem nigdy 16 aut a max 12, może ktoś jednak potwierdzi?

a spadków z 60 na 40-45fps to chyba ślepy nie widzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.