Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

2empekm.gif

lepiej się na nic nie nastawiać a być mile zaskoczonym

tak btw to lukałem w theater w Reach i wrzuce jednego screena

reach10473459full.jpg

Można nawet wyczytać jaki kaliber oraz nazwę fabryki i jej umiejscowienie, gdzie wyprodukowano guna :) Tekstury w tej grze to majstersztyk biorąc pod uwagę konsole.

Edytowane przez MaZZeo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Theatre Mode zapewne podbija mocno rozne czynniki, ta gra tak nie wyglada.

Opublikowano

Co do tych screenów to podobno Bungie na neogaf stwierdziło, ze to fake.

Raczej nie powiedzieliby przecież że robią nowego CODa, bądź coś innego. Mało było sytuacji aby ktoś powiedział, tak to nasza gra ;)

Opublikowano

2empekm.gif

dokładnie bo później będzie jak po E3 że same tygryski były

Opublikowano

http://majornelson.com/archive/2010/11/29/kinect-sells-2-5-million-in-first-25-days.aspx

No to powinni teraz dać radę opchnąć 5 mln do końca roku.

A tu informacja prasowa odnośnie sprzedaży Kinecta: http://www.microsoft.com/presspass/press/2010/nov10/11-29msxboxblackfridaymopr.mspx

Co ciekawe to rozgraniczają wyraźnie sprzedaż do dystrybutorów i sprzedaż do klienta, a z noty prasowej wynika że 2.5 mln to zeszło już ze sklepów.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

psyko, akurat Theater nic nie podbija bo niby jak? chodzi w tylu samo fpsach co gra.

Conajwyżej rozdziałka zdjecia może coś upiększać

tu masz zdjęcie z gameplaya z 1st person

reach10474474full.jpg

Opublikowano

Fakt, nie przygladalem sie w tym morzu awesomness Reach takim detalom ;]

Opublikowano

Co by nie pisac, jezeli chodzi o wykonanie, caloksztalt, FORZA 3 pomimo roku i o wiele krotszego czasu developingu jest gra ladniejsza niz GT. Jasne, 300 samochodow premium robi wrazenie, ale co z tego ? Wole miec rowna grafike, mozliwosc przejechania sie kazdym samochodem za kolkiem, ultra plynna i trasy na takim poziomie, niz przeplatajacy sie marazm z pieknem w GT.

Jeszcze te levelowanie - brak zniszczen na poczatku, brudzenia sie samochodu. Nie wiem co za debil wpadl na tak idiotyczny pomysl. Takie rzeczy tylko w japoni !

Co do Reach - kozak ! Czekam na nowe mapy ! :thumbsup:

Edytowane przez easye

Opublikowano

http://majornelson.com/archive/2010/11/29/kinect-sells-2-5-million-in-first-25-days.aspx

A tu informacja prasowa odnośnie sprzedaży Kinecta: http://www.microsoft.com/presspass/press/2010/nov10/11-29msxboxblackfridaymopr.mspx

Co ciekawe to rozgraniczają wyraźnie sprzedaż do dystrybutorów i sprzedaż do klienta, a z noty prasowej wynika że 2.5 mln to zeszło już ze sklepów.

szok, sądziłem że jak 2mln pójdzie do końca roku to będzie dobrze a tutaj 2.5mln Kinectów sprzedanych przez 25dni w US i 20 w EU.

Teraz dawać ciekawe gry :P

Opublikowano

szok, sądziłem że jak 2mln pójdzie do końca roku to będzie dobrze a tutaj 2.5mln Kinectów sprzedanych przez 25dni w US i 20 w EU.

Teraz dawać ciekawe gry :P

No ja przed startem w CW pisałem, że jak sprzedadzą 2 mln do końca roku to będzie dobrze. Troszkę się minęliśmy z aktualnymi liczbami :P

Opublikowano

Co by nie pisac, jezeli chodzi o wykonanie, caloksztalt, FORZA 3 pomimo roku i o wiele krotszego czasu developingu jest gra ladniejsza niz GT. Jasne, 300 samochodow premium robi wrazenie, ale co z tego ? Wole miec rowna grafike, mozliwosc przejechania sie kazdym samochodem za kolkiem, ultra plynna i trasy na takim poziomie, niz przeplatajacy sie marazm z pieknem w GT.

Jeszcze te levelowanie - brak zniszczen na poczatku, brudzenia sie samochodu. Nie wiem co za debil wpadl na tak idiotyczny pomysl. Takie rzeczy tylko w japoni !

I znowu

Nie pisz bzdur że jest ładniejszą grą jako całokształt bo to nie prawda. Wszyscy spodziewali sie mega grafy po tylu latach i nagle wychodzi zawód bo tak nie jest. W GT5 grafa jest dobra, tak samo jako w forzie, problem w tym że GT jest ona nie równa i w niektórych momentach wygląda gorzej a raz lepiej. 300 premiumów perfekcyjnie wymodelowanych to więcej niż połowa aut w forzie, reszta standardów nie jest aż tak straszna, lecz wiadomo że można znaleść niezłe kupy. Założe sie ze gdyby fm3 tez miala zmienne warunki pogodowe i 12/16 aut to by sie niezle dławiła niczym dziw.ka z kut.asem w gardle więc wrzućcie na luz, a trasy to już dla mnie nie jest zrozumiałe dlaczego niektóre są niczym wyjęte jak z PS2 a niektóre w porzo :)

Pełny system zniszczeń dopiero w 40lvl to jakieś nie porozumienie jak dla mnie, ale zresztą jestem do tego przyzwyczajony gdy sie grało we wcześniejsze części, to i bez nich w 5 też bym jakoś za bardzo przeżywał gdyby ich nie było. Wyobraźcie sobie co by było gdyby w nowym Burnoucie maksymalne zniszczenia też by sie odblokowały dopiero np. pod koniec kariery a na samym początku byście mieli niezniszczalne czołgi :lol: Z siedziby Criterion nic by nie zostało :D

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Jak samochodzik z porcelany.

Burnout niech już nawet będzie z PSP/PS2 zawstydza GT5 w tym elemencie.

Opublikowano

Moja fotka z Halo 3. Ogladalem sobie w Theatre jedna z ostatnich misji i jak to zobaczylem to padlem. No ale H3 wg niektorych to Halo 2 w HD :rolleyes:

PS. To cos na pierwszym planie to hammer na zoomie, ktorym MC zaraz wykosi pol okolicy.

hammerl.jpg

Opublikowano
  • Autor

Po tym filmiku ktory w tym temacie wrzucil MaroS, dalej tak uwazasz? Loooooool. Ja teraz nastawiam sie zeby wytrzymac levelowanie do 40 poziomu. Ale jeszcze wazniejsze jestes, zeby byla to potwierdzona informacja.

Opublikowano

I znowu

Nie pisz bzdur że jest ładniejszą grą jako całokształt bo to nie prawda. Wszyscy spodziewali sie mega grafy po tylu latach i nagle wychodzi zawód bo tak nie jest. W GT5 grafa jest dobra, tak samo jako w forzie, problem w tym że GT jest ona nie równa i w niektórych momentach wygląda gorzej a raz lepiej. 300 premiumów perfekcyjnie wymodelowanych to więcej niż połowa aut w forzie, reszta standardów nie jest aż tak straszna, lecz wiadomo że można znaleść niezłe kupy. Założe sie ze gdyby fm3 tez miala zmienne warunki pogodowe i 12/16 aut to by sie niezle dławiła niczym dziw.ka z kut.asem w gardle więc wrzućcie na luz, a trasy to już dla mnie nie jest zrozumiałe dlaczego niektóre są niczym wyjęte jak z PS2 a niektóre w porzo :)

Pełny system zniszczeń dopiero w 40lvl to jakieś nie porozumienie jak dla mnie, ale zresztą jestem do tego przyzwyczajony gdy sie grało we wcześniejsze części, to i bez nich w 5 też bym jakoś za bardzo przeżywał gdyby ich nie było. Wyobraźcie sobie co by było gdyby w nowym Burnoucie maksymalne zniszczenia też by sie odblokowały dopiero np. pod koniec kariery a na samym początku byście mieli niezniszczalne czołgi :lol: Z siedziby Criterion nic by nie zostało :D

Pisze bzdury bo wypowiadam swoje zdanie ? Stary (pipi)ie mnie to ze 300 aut jest ladniejszych niz w FORZA, jezeli 3/4 pozostalych wygladaja gorzej niz kupa. Wali mnie, ze np. 2 trasy sa przepiekne, jezeli zaraz jade na takiej ktora jest wyjeta rodem z szaraka. Jezeli mialbym oceniac to co widzialem u kumpla i to w co gram, to dla mnie FORZA pod wzgledem grafiki nadal jest na topie, wlasnie przez ogolny caloksztalt.

I co to za (pipi)enie - "gdyby Forza miala, to by sie dlawila", nie wiem, co by bylo gdyby, ale widac ktos tam ma glowe na karku i wolal dac mniej aut i ultra plynna gre, dla mnie to o wiele wazniejsze...

Jezeli FORZA 4 pokaze podobny poziom, to z GT za pare miesiecy w ogole nic nie zostanie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Moja fotka z Halo 3. Ogladalem sobie w Theatre jedna z ostatnich misji i jak to zobaczylem to padlem. No ale H3 wg niektorych to Halo 2 w HD :rolleyes:

PS. To cos na pierwszym planie to hammer na zoomie, ktorym MC zaraz wykosi pol okolicy.

hammerl.jpg

Tylko żeby w H3 takie coś znaleźć to trza naprawdę sporo poszukać.

Takie ładniejsze miejscówki to są prawie w każdej grze, jakbym tu teraz wyciągnął parę screenów z alphy Killzone 3 to by Ci oczy z orbit dosłownie wyszły.

Jezeli FORZA 4 pokaze podobny poziom, to z GT za pare miesiecy w ogole nic nie zostanie.

Tak tak, bo przecież następny patch w GT5 wyrzuci z niego genialny model jazdy i całą grywalność.

Edytowane przez Masorz

Opublikowano
  • Autor

Wali mnie, ze np. 2 trasy sa przepiekne, jezeli zaraz jade na takiej ktora jest wyjeta rodem z szaraka.

Nie ma ani jednej takiej trasy. Chrzanisz tak bardzo, ze kazdy twoj post zakrawa o smiesznosc.

W GT5 skupili sie na plynnosci (ach te posty, ze gra sie dlawi przez osoby, ktore nie mialy gry w czytniku ;)), wykonaniu samochodow premium i torow. Otoczenie, czyli drzewa, krzaki i to co na miejskich znajduje sie poza bandami to po prostu nalozone tesktury na budynek, ktore wygladaja bosko, ale w trybie photo. Jednak to czym na gra rzadzi to model, bo grafika zasluguje na 7/10, glownie przez archaizmy i uproszczenia, ale najwazniejsze elementy sa wykonane na najwyzszym poziomie.

Naprawde chcesz porownywac marke Forzy do GT? Naprawde? NAPRAWDE? Chyba nie wiesz z czym nasz tak naprawde do czynienia.

Opublikowano

Naprawde chcesz porownywac marke Forzy do GT? Naprawde? NAPRAWDE? Chyba nie wiesz z czym nasz tak naprawde do czynienia.

nnNio.gif

Opublikowano
  • Autor

nnNio.gif

Heh, spoko. Ale akurat powiem, ze dobrze wpasowales gifa. I nie chodzi tutaj, ze jestem jakims obronca GT, bo we wczesniejsze gry z serii sie nie zagrywalem. Jednak po tym czego doswiadczylem w GT5 wiem ile jest ta gra warta i mega smieszne sa pojazdy osob na czele z easye, ktorzy tej gry nie ograli.

Opublikowano

I znowu

Pisze bzdury bo wypowiadam swoje zdanie ? Stary (pipi)ie mnie to ze 300 aut jest ladniejszych niz w FORZA, jezeli 3/4 pozostalych wygladaja gorzej niz kupa. Wali mnie, ze np. 2 trasy sa przepiekne, jezeli zaraz jade na takiej ktora jest wyjeta rodem z szaraka. Jezeli mialbym oceniac to co widzialem u kumpla i to w co gram, to dla mnie FORZA pod wzgledem grafiki nadal jest na topie, wlasnie przez ogolny caloksztalt.

I co to za (pipi)enie - "gdyby Forza miala, to by sie dlawila", nie wiem, co by bylo gdyby, ale widac ktos tam ma glowe na karku i wolal dac mniej aut i ultra plynna gre, dla mnie to o wiele wazniejsze...

W gt5 jest 200 samochodów premium. Te zniszczenia pokazane na flimiku , są samochodu wrc. Reszta premiumów nie ma takich zniszczeń. Gamespot ocenił GT5 8/10, Forza 3 dostała 9,5/10. Jednak coś musi być nie tak z gt5.

Opublikowano

Opieranie się na ocenie z zagranicznego serwisu to super argument.

Opublikowano

2empekm.gif

dokładnie bo później będzie jak po E3 że same tygryski były

Oj nie kracz Donku...bo moze sie jeszcze okazac ze to Halo dla Kinect :sweat:

Opublikowano

Sorry ale musiałem uwielbiam ten tekst o graniu / oglądaniu u kumpla u ludzi co mają 1 system :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.